25 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAZANCIUC NU UITA EXECUTIA LUI NITU – Ex-ministrul Justitiei Robert Cazanciuc condamna marsavia judiciara comisa de DNA impotriva fostului Procuror General Tiberiu Nitu: „A fost impiedicat sa-si duca mandatul pana la capat, printr-o marsavie judiciara! ICCJ a demonstrat abuzul, stabilind ca fapta nu exista... A fost acuzat ca autoritatile statului l-au sprijinit pentru a castiga timp in folosul PICCJ. Nu incercati sa intelegeti! Doar o minte diabolica putea concepe o asemenea acuzatie”

Scris de: V.B. | pdf | print

6 august 2021 13:44
Vizualizari: 5650

Desi a fost unul dintre cei mai performanti Procurori Generali postdecembristi, cariera lui Tiberiu Nitu (foto dreapta) a fost brutal intrerupta de catre Directia Nationala Anticoruptie printr-o mizerie de dosar soldata printr-o clasare pe „fapta nu exista”, confirmata definitiv de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.Iar marsavia judiciara nu trebuie niciodata uitata, a subliniat fostul ministru al Justitiei Robert Cazanciuc (foto stanga) sambata, 31 iulie 2021, cand Nitu a implinit 50 de ani.

Calificand decizia ICCJ drept „o forma de reparatie legala si morala” fata de „marsavia judiciara” comisa de catre DNA (si vrednica de studiat in facultatile de drept si la INM), Cazanciuc enumera masurile punctuale luate de Nitu in mandatul de Procuror General, prin care a eficientizat nu doar PICCJ, ci intregul Minister Public.

In aceeasi postare de pe Facebook, Robert Cazanciuc i-a urat „la multi ani” si actualului Procuror General, Gabriela Scutea (cu ocazia implinirii a 48 de ani tot in 31 iulie).


Iata mesajul de pe Facebook al fostului ministru al Justitiei:


La multi ani, prieten drag! 50 de ani, o varsta frumoasa!

Undeva pe final de aprilie 2013 discutam entuziasmat cu Tiberiu Nitu, unul dintre cei mai onesti si profesionisti oameni pe care am bucuria sa ii cunosc, ce tocmai fusese desemnat Procuror General al Romaniei, proiecte pentru o justitie mai buna.

Acceptase nominalizarea dintr-un simt al datoriei pe care il avea fata de toti oamenii care cred ca dreptatea nu este straina de aceste meleaguri!

Dupa ce a reusit sa implementeze fara sincope o legislatie penala noua, dupa ce a echilibrat resursele umane si a adus Ministerului Public cel mai mare buget de investitii pe care l-a avut vreodata, dupa ce a fost elogiat de toti partenerii strategici ai Romaniei, dupa ce a alergat prin toata tara pentru a le imprima colegilor sai spiritul unui magistrat care isi face datoria pe baza de lege, probe si buna credinta, a fost impiedicat sa isi duca mandatul pana la capat, cand mai avea doar 2 luni, printr-o marsavie judiciara!

In 2018 Inalta Curte de Casatie si Justitie a demonstrat abuzul, stabilind ca fapta de care a fost acuzat, nu exista!

A fost o forma de reparatie legala si morala!

Tiberiu Nitu a fost acuzat ca autoritatile statului l-au sprijinit pentru a castiga timp in folosul... Parchetului General!

Nu incercati sa intelegeti! Doar o minte diabolica putea concepe o asemenea acuzatie!

Ramane o intrebare pentru studiile de caz de la scoala de drept si scoala de magistratura: daca fapta nu a existat nici juridic si nici moral, cine si de ce a fost 'convins' de materialitatea ei.

Tiberiu s-a luptat cu multa discretie si demnitate pentru dreptate si onoare!

Fotografia imortalizeaza, in octombrie 2013, momentul semnarii protocolului de colaborare intre Ministerul Justitiei, Ministerul Public, CSM si Ministerul Educatiei privind introducerea educatiei juridice in scoli.

PS: Astazi este ziua de nastere si a actualului Procuror General, doamna Gabriela Scutea, un om de al carui profesionalism si buna credinta nu ma indoiesc, si careia ii urez de asemenea: La multi ani!”

 


Comentarii

# Antisistem date 6 august 2021 13:59 +14

:lol: :P :eek: Ai dreptate, trogloditule!!! Dar si acel PISOIAS,numai sef nu putea fi!!! O prada sigura pentru ORCA KOVESI, pentru COCOSATU' besescu, etc. Dar TU, AMETEALA, ce ai facut cind te-a pus UNCHIU'TO SEF LA MINISTER??? Ai tacut ca ALA in iarba si acum esti mare analist...La fel ca surdo-mutu' :zzz de Ialomiteanu.

# Kiki date 6 august 2021 14:36 -50

Deh!Prietenii tot prieteni!Prieteni din facultate,prieteni si in viata publica!Ministrul Justitiei si Procurorul General!Si ambii prieteni si rude cu Victor Ponta!Cum se spune?JUSTITIE DE CUMETRIE?

# Gilu date 6 august 2021 14:41 +36

Nu o minte diabolică,ci o minte de rahat care crede că dreptul penal poate fi interpretat " cum vrem noi" , conceptie de troglodit ,sluga bashinesciano - petrovista,plagiatoare pe care matrozul chior o dadea geniala,pe ea si pe..." ba bogdane,pai eu te stiu cine esti " ... La plecare, piratul i- a predat lista de slugi,impreuna cu inventarul casei Trei- Coceni, celui mai inept personaj, pe care romanii naivi pana la prostie ( presa scrisese cine- i personajul cu " ghinion" ), l- au inscaunat in colaborare cu serviciile...Si " Slujirea insasi",l- a slujit pe salamul de Sibiu,care dorea PG- ul sau,omoratorul de dosare de la Sibiu, inamicul deținuților anticeausisti...D- ta stimabile " Cazancioc" ( cum te numea Chiorul la televizor), ce ati facut pentru ca PSD- ul in degringolada,sa nu schimbe un specialist in stiinte juridice - l- am numit pe profesorul Tudorel Toader ,cu d- na Birchal ,care arata bine si trădează si mai bine partidul ?

# Gilu date 6 august 2021 14:50 +30

Tudorel Toader, singurul știutor de drept din guvernul respectiv, a îndrăznit sa- i ceara Mata- Harei biletul la control si s- a dovedit ca numai gura- i de ea...asa ca iohanu- cotroceneanu a scrasnit din masele si a semnat debarcarea...S- a dovedit mai apoi ca si printre judecători exista oameni cu carte...( excepție,partenera de nădejde,cu scoala de tractoristi de 6 luni de pe vremea lui Dej ). Cei care execută ținte indicate de oamenii politici, nu se respectă și se lasă folosiți.

# Ghita Bizonu' date 6 august 2021 16:14 +8

Daca fapta nu este prevazuta de legea penala .. de ce ii trebuie parchetului 2 ani ca sa OBSERVE ?

# Omul de pe stradă date 6 august 2021 16:55 +26

Toată înscenarea făcută de DNA, la comandă, a fost pentru a aduce la conducerea PICCJ un procuror torționar; nu trebuie să uităm asta. Și nu trebuie să uităm nici cine avea interese majore pentru a-l promova într-o înaltă funcție, drept recompensă pentru serviciile aduse în trecut!

# imun/teanu date 6 august 2021 18:06 +11

Sa ne aducem - bine! - aminte. Procurorul general Nitu mergea acasa (Buc. - Ploiesti) cu masina institutiei din dotare. /mai si cu girofar cant ingheruiala-stagnari, asa cu protectie minima (nu obligata functiei lui?!). Nelund casa in Buc. si asa economisind consistent!, trebuia totusi, si el om, sa se duca acasa. In acelast timp, care-va-sa-zica ca concomitent, subordonata lui, PORCO-oroarea sefa DNA, avea apartament in Bucale nu doar pentru ea ci altul, vizavi pe palier, bodiguarzilor, care, cum presa a zis, mai veneau s-o pazeasca (cum se zice, "cafeaua") la pat. Dincolo de care nu doar ea masina, normal ca cu "giro", ci si bodiguarzilor multi. Eeee!, pentru cele de mai sus expuse "subordonata" si l-a bagat pe "sef" in DOSAR, daca putea si pentru "prizon". Cum Mircea Badea zicea, "traim in Romania", si in timp ce "asta ne consuma tot timpul" pe Legea conservarii energiei a lui Lavoisier (nimic nu se pierde...) codrutei nu doar intrat paraii in portofel ci si doldorat "portof-O-liu".

# M date 9 august 2021 12:15 0

Ambii sunt profesio iști, sunt oameni minunați, apropiați de colegi și cu mult respect de aceea nu au mai avut loc în Parchetul General. Acum domnește prostia, ura, uratul la subalterni. Asa este modelul la PNL și usr ul lui nimeni cu acte. Oare vom trai ziua când vor pleca împreună cu nemernicii din fruntea tarii de care sunt susținuți? Ăștia se agata cu dinții de scaune!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.05.2022 – Procurorul DNA a lesinat la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva