29 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CCIR SE IMPLICA IN INFIINTAREA UNUI CONSILIU DE AFACERI ROMANO-MEXICAN – Presedintele Camerei de Comert, Mihai Daraban: "Romania este o tara membra a Uniunii Europene, iar infiintarea unei companii in tara noastra, indiferent de statul din care provin actionarii, ofera acces la fonduri si subventii europene”

Scris de: L.J. | pdf | print

27 octombrie 2021 15:35
Vizualizari: 1444

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a primit marti, 26 octombrie, vizita E.S. Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Statelor Unite Mexicane in Romania, in scopul dinamizarii schimburilor comerciale bilaterale.


 
"Avand in vedere pozitionarea geografica a celor doua state, comertul dintre Romania si Mexic se poate realiza numai prin portul Constanta. Astfel, este foarte important ca atat ambasada, cat si comunitatea de afaceri mexicana din Romania, sa fie mai activa in aceasta zona, mai ales ca Portul Constanta ofera o serie de facilitati din punct de vedere al infrastructurii si accesibilitatii, dar si din punct de vedere al dezvoltarii unei platforme logistice pentru depozitare sau productie, avandu-se in vedere statutul de zona libera.
Dupa cum se stie, industria de petrol si gaze este foarte puternica in Romania si exista deja o cooperare romano-mexicana in acest domeniu, ceea ce reprezinta o buna oportunitate de dezvoltare in viitor. Romania este o tara membra a Uniunii Europene, iar infiintarea unei companii in tara noastra, indiferent de statul din care provin actionarii ofera acces la fonduri si subventii europene”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Consiliu de afaceri romano-mexican
 
"Profit de aceasta intalnire pentru a va propune infiintarea unui consiliu de afaceri romano-mexican, avand in vedere ca, in prezent, in Romania exista doi consuli onorifici, respectiv la Cluj si Timisoara si speram, cu ajutorul dumneavoastra, sa putem identifica un al treilea consul pentru zona Constanta. Ne-am dori ca acest consiliu sa fie infiintat cu ajutorul CCIR, impreuna cu ambasada si consulatele onorifice apartinand Mexicului.  Tara noastra se afla in plin proces de deschidere politica externa, devenind al doilea partener comercial al Statelor Unite ale Americii, incurajand politici de piata libera. Totodata, Mexicul este in proces de reinnoire al acordului de parteneriat UE-Mexic, care in curand va fi ratificat in randul statelor membre”, a declarat Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Statelor Unite Mexicane in Romania.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Mexic insuma 257,61 milioane de euro, la sfarsitul anului trecut si 197,54 milioane de euro la sfarsitul lunii august 2021. La nivelul lunii octombrie 2021, in Romania activau un numar de 51 companii mexicane, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 48.746 de euro.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2021 – Nici Chis nu il mai suporta pe Mateescu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva