8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CE USOR SE POATE INCULPA UN OM PENTRU OMOR – Cititi rechizitoriul prin care procurorul Emil Mota, de la PT Gorj, l-a trimis in judecata pe Mihail Igeanu pentru o crima pe care altcineva a comis-o. Igeanu a fost achitat de CA Craiova si ICCJ, dupa ce initial Gheorghe Constantinescu, fost procuror ajuns judecator la Tribunalul Gorj, il condamnase la 20 ani de inchisoare. Vor plati Mota si Constantinescu pentru eroarea judiciara? (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE - George TARATA | pdf | print

24 November 2013 11:14
Vizualizari: 6277

De numele procurorului Gheorghe Mota (foto) de la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj se leaga una dintre recentele si gravele erori judiciare. Cea in care victima a fost Mihail Constantin Igeanu, un tanar care a stat nevinovat in arest timp de 9 luni.

In 23 decembrie 2010, Gheorghe Mota l-a trimis in judecata pe Mihail Igeanu, care pe atunci avea doar 18 ani, pentru o crima pe care acesta nu a comis-o. Igeanu, acuzat ca ar fi ucis un barbat de 54 de ani care avusese o altercatie cu unchiul sau, a fost condamnat in prima faza la 20 de ani de inchisoare de fostul procuror ajuns judecator la Tribunalul Gorj, Gheorghe Constantinescu.


Aparat de avocatul Lucian Danau din Baroul Gorj, Mihail Igeanu a reusit in cele din urma sa isi demonstreze nevinovatia. El a fost achitat de Curtea de Apel Craiova si recent de Inalta Curte de Casatie si Justitie, aceasta din urma hotarare fiind si definitiva. Mihail Igeanu este hotarat sa actioneze statul in judecata, urmand sa ceara daune pentru drama pe care a trait-o.

Avand in vedere insa ce s-a intamplat cu ceilalti procurori si judecatori care au distrus vietile unor oameni nevinovati, probabil ca si in acest caz niciunul dintre cei vinovati pentru grava eroare judiciara nu va fi plati. Iar raspunderea in cazul de fata o poarta procurorul Emil Mota, cel care l-a trimis in judecata pe Igeanu, si judecatorul Gheorghe Constantinescu, cel care a aruncat cu 20 de ani de inchisoare, printr-o sentinta in care au fost reluate acuzatiile Parchetului si respinsa orice aparare a tanarului.

Saptamana trecuta, Lumeajustitiei.ro a prezentat in exclusivitate sentinta judecatorului Constantinescu prin care Mihail Igeanu a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare. Astazi, va prezentam rechizitoriul procurorului Emil Mota, prin care, la 23 decembrie 2010, Igeanu a fost trimis in judecata pentru o crima pe care altcineva, aflat in continuare in libertate, a comis-o.

Emil Mota: “Inculpatul a avut o atitudine nesincera, nerecunoscand savarsirea infractiunii si incercand sa zadarniceasca in mod direct aflarea adevarului”

Procurorul Emil Mota a prezentat in cateva pagini modul in care Mihail Igeanu ar fi comis crima, dar si cum ar fi incercat acesta sa convinga o alta persoana sa sustina ca ea este de fapt autorul omorului. In final, Mota a stabilit ca Igeanu a mintit in timpul anchetei si ca a incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului: “Pe parcursul urmaririi penale inculpatul a avut o atitudine nesincera, nerecunoscand savarsirea infractiunii si incercand sa zadarniceasca in mod direct aflarea adevarului prin influentarea unei parti, respectiv a inculpatului Albeanu Gheorghe sa recunoasca o fapta pe care nu o comisese”.

Emil Mota a mai stabilit ca acelasi Mihail Igeanu a ascuns arma crimei, care nu a fost niciodata gasita: “De asemenea, inculpatul a incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului prin ascunderea cutitului cu care a aplicat o lovitura victimei si a obiectelor de imbracaminte cu care a fost imbracat in data de 06/07.2010, prezentand si predand organelor de politie obiecte de imbracaminte ce nu fusesera purtate”.

Iata alte fragmente din rechizitoriul procurorului Emil Mota:

Inculpatul Igeanu Mihail-Constantin s-a deplasat la locuinta victimei Ciuteanu Nicolae pe care l-a intalnit in apropierea locuinte sale, pe un podet de beton ce se afla amplasat la intrarea pe ulita ce duce la locuinta martorului Teodorescu Gheorghiu.

Inculpatul a lovit victima cu un cutit in zona hemitoracelui stang aceasta strigand dupa ajutor la Teodorescu Gheorghiu si fiind auzita si de martorul Gosa Nicolae si inculpatul Ciobanu Claudiu Madalin. Imediat dupa aplicarea loviturii victimei, victima s-a deplasat la circa 150 de metri pe ulita spre locuinta lui Teodorescu Gheorghiu, cazand la circa 50 de metri de locuinta martorului unde a fost gasit in dimineata zilei urmatoare”.

In urma unei discutii purtate de inculpatul Igeanu Mihail-Constantin cu inculpatul Albeanu Gheorghe, acesta din urma a promis ca va relata organelor de politie ca el este cel care l-a injunghiat pe Ciuteanu Nicolae, intrucat este batran si este pacat sa fie condamnati cei doi inculpati care sunt tineri si s-au deplasat la locuinta victimei, ca urmare a faptului ca victima exercitase acte de violenta impotriva sa in cursul aceleiasi seri”.

In aceste imprejurari, inculpatul Igeanu Mihail-Constantin l-a sunat de mai multe ori pe inculpatul Albeanu Gheorghe cerandu-i sa relateze organelor judiciare ca el il injunghiase pe Ciuteanu Nicolae, asa cum promisese in seara anterioara”.

Igeanu a fost obligat de asemenea sa suporte si cheltuielile judiciare din acest caz, in valoare de 12.000 de lei.

* Cititi aici rechizitoriul prin care procurorul Emil Mota l-a trimis in judecata pe Mihail Igeanu

* Cititi aici sentinta judecatorului Gheorghe Constantinescu de la Tribunalul Gorj, prin care Mihail Igeanu a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare

foto: gorjnews.ro

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 24 November 2013 12:35 +6

va dati seama ca un NEMERNIC ca asta te poate trimite la galere nevinovat si apoi sare csm/ul sa/i apere reputatia in loc sa/l ,,ejaculeze ,,pe loc din ,,magistratura,,.realizati ca napirca asta se joaca cu viata fiecaruia dintre NOI.realizati ca napircile si viperele au ajuns in ultimul grad de prostitutie morala (si ma refer si la betivanca aia care mai merge si la ghicitoare,cea de la iccj)!!!!realizati unde s/a ajuns daca ,,procurorii,,isi PROCURA banii din banii de mita si din confiscari si apoi sint lasati la LIBER si apoi oamenii nevinovati sint azvirliti in puscarii!!!!!pentru ca au avut curajul sa denunte ilegalitatile.nu sintem in nici un fel departe de gulagul lui sorjenitin

# BTS date 24 November 2013 13:45 +4

Ai dreptate,sa-l \"ejaculeze pe loc din magistratura\".:lol: Dar cred ca nu este suficient pt. un debil mintal care a distrus viata si sanatatea unui om nevinovat.De infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor,de represiune nedreapta s.a. parchetul general nu a auzit si de ce nu se autosesizeaza???

# unul din lumea cea mare date 24 November 2013 14:42 +3

pentru bts//,,ejacularea/i pentru minutul 1 ca sa nu mai faca rau si altora,in rest urmeaza chiar SA PLATEASCA pentru ,,MUTILAREA PE VIATA,,a unui OM NEVINOVAT.NU CRED CA DOAR CELE ENUMERATE DE TINE TREBUIESC .trebuie sa fie facut si pentru DAUNELE MATERIALE impreuna (SAU IN SOLIDAR)CU STATUL.deasemeni CRED CU TARIE ca viperele care vor judeca ACEASTA CRIMA(cum altfel sa o categorisesti literar) sa dea pedepse materiale chiar NORMALE(adica mari ca sa nu mai existe TENTATIA CA VIATA SI LIBERTATEA CUIVA SA FIE LUATA IN DERIZORIU)luati exemplu napircilor de la sumele cu care sint despagubite astfel de cazuri in sua!!!!!!si sa aveti in gind cind judecati un singur lucru,,DACA ERATI VOI IN SITUATIA ACELUI OM CE DESPAGUBIRE VI SE PAREA CORECTA???,,nu cum a facut betivanca sefa de la iccj(aia de merge si la ghicitoare)care in batjocura i/a propus 1000 de euro acelei femei care a stat degeaba in puscarie.ITI UREZ BETIVANCO SEFA SA STAI IN PUSCARIE SI TU CA SA VEZI CUM ESTE!!!!!

# nicolae date 24 November 2013 19:33 +2

Ce moaca de betiv are Mota asta . Fratele lui Basescu ! Daca si procurorul care a a juns judecator este tot betiv , sa te tii justitie . Cum sa crezi ca poate JUDECA un procuror ? Vinovati sunt cei ce i-au uns magistrati , ceeace este inandmisibil !

# Istratie date 25 November 2013 08:25 +3

Greșeala d-lui procuror a intrat, așa-zicând, în puterea lucrului judecat dar fărădelegea e a magistrului Gigel - nărod îngurguțat, plin de certitudini, ifose, răzgâieli și viclenii dar lipsit de știiința cărții și de etica meseriei. Un caracter întreg *s-ar fi demisionat* din profesiunea pe care a insultat-o, făcând cuvenitele scuze năpăstuitului, imediat după recurs. Gigel, nu! Sinceritatea e bună, pentru el, numai dacă vine de la nefericiții pe care îi judecă și numai pentru a i se răsfăța sadismul. Întru acestea, Vișinescu, Ficior, și alți torționari pot răposa fericiți. Le succede Gigel. 

# Dora date 25 November 2013 11:34 +2

Si presupun ca tot noi va trebui sa platim daune morale si materiale pentru prejudiciul adus.Oare cand vor plati cei care au gresit chiar daca sunt magistrati.Dar intrebarea este astfel de specimene pot fi numite magistrati?Fac de ras aceasta meserie.

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 28 November 2013 16:47 0

Nu trebuie exclusa raspunderea avocatilor apratori in cauza deoarece nu au contribuit eficient la aflarea adevareului astfel nu au depus diligenta in apararea dreturilor omului in speta, nevinovat si condamnat de incompetenta unor specialisti, care au ocupat functii publice in acel moment. De ceea, consider eu ca avocatii borourilor infiintate de dl. Bota Pompiliu sunt utili si eficienti in cauza,iar raspunderea poate fi si a baroului \"clasic\" sau \"traditional\" insa nefiind inscrisi oficial ca persoana juridica de interes public ma tem ca instantele nici nu-i pot trage la raspundere profesionala decat pe cei implicati direct in aparare, in calitate de persoana fizica, desi cel ce a desemnat avocatul din oficiu sau /si alti avocati platiti raspund alaturi de magistratii incompetenti profesional,precum si politistii implicati. U.N.B.R. Bota reprezinta singura alternativa daca judecatorii nu ar fi corupti si organizati in casta cu cei din barourile \"clasice\" si toate rubedeniile lor.   

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva