18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CEL MAI VANAT AVOCAT IN CARTEA RECORDURILOR – Pompiliu Bota asteapta decizia juriului Guinness Book pentru a fi declarat cetateanul judecat de cele mai multe ori in penal pentru aceleasi fapte. Bota a depus la Guinness World Records solutii de nevinovatie pronuntate in 132 de dosare de sute de procurori si judecatori, pentru acuzatia de practicare fara drept a avocaturii (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

9 February 2021 17:19
Vizualizari: 14700

Avocatul Pompiliu Bota (foto) creatorul Barourilor paralele este pe cale sa intre in Cartea Recordurilor - Guinness Book cu titlul de cel mai vanat avocat din lume, mai precis cetateanul cercetat si judecat de cele mai multe ori in materie penala, pentru aceleasi fapte.

Pompiliu Bota a depus in acest sens oficialilor de la Guinness World Records documente privind 132 de proceduri judiciare derulate impotriva lui in perioada 2004 – 2020, toate pentru aceleasi fapte (acuzatia de practicare fara drept a profesiei de avocat). Solutii de nevinovatie pronuntate de 132 de procurori si 147 judecatori.


 

Tristul record – cel putin pe plan intern - a fost posibil datorita razboiului in care Pompiliu Bota a intrat cu avocatii din barourile traditionale, imediat dupa ce in 2003 a infiintat Baroul Constitutional, iar apoi barouri cu aceeasi denumire a celor traditionale, in Bucuresti si in celelalte judete ale tarii. Impotriva lui Pompiliu Bota si a avocatilor din barourile infiintate de el au fost formulate sute de plangeri penale sub acuzatia de practicare fara drept a profesiei de avocat. Pompiliu Bota a depus in ianuarie 2021 intreaga documentatie potrivit careia a fost declarat nevinovat ori i-a fost recunoscuta calitatea de avocat in 132 de cazuri, iar acum se asteapta decizia oficiala, respectiv cine va obtine titlul de “Cel mai vanat avocat din lume” in cazul in care in nicio alta tara a lumii nu va exista un competitor pe masura.

Deschiderea procedurii pentru Guinness Book o puteti vedea accesand acest link:

https://drive.google.com/file/d/1mgLBIDKPKXR-a3BBATyjJj_uMyPfqaUd/view

* Cititi aici inventarul cu cele 132 de proceduri judiciare (solutii de clasare si hotarari judecatoresti) in care Pompiliu Bota a fost declarat nevinovat

Comentarii

# CD date 9 February 2021 18:16 -2

De fapt titlul cu care ar trebui inregistrat este "CEL MAI VANAT PRETINS AVOCAT" deoarece juristul nu a inteles sa treaca aceleasi examinari pe care toti avocatii corecti/adevarati le-au trecut. Cand e vorba de pretinsi, de mincinosi concurenta este mare si el va avea un nou proces cu Guinness Bock pentru ca nu vor sa-l recunoasca ...

# Neamul lui Bicilis date 9 February 2021 18:40 +4

Grav "conflict de interese" a generat d-l avocat Bota :)). Incearca sa faca concurenta Baroului avocatilor afiliati serviciilor??? :))))) Iar pe de alta parte nu se aliniaza cerintelor si exigentelor parchetului, iar asta inseamna infractiune :)))))) Stiu ca sunt judecatori securici ce au tupeul de a solicita legitimatia avocatului, asta ca sa verifice daca avocatul este platitot de taxe catre baroul agreat de judecatori. Cate din plangerile penale au fost generate de judecatori? De procurori nu ma mai mir, stiuu cat sunt de telectuali... adica bocna. Nebunii din Romania refugiati prin magistratura! Frumos este ca d-l Bota le-a aratat tuturor cartonasul inscris PACALICI SECURICI!

# Legea 3/48 date 9 February 2021 19:05 +6

Draga CD-ule, nu ai inteles: sefii tai care te-au examinat la pocket au uitat sa-ti spuna ca unebereul tau si toate celelalte ,,barouri,, au fost desfiintate la pașopt prin Legea 3 in vigoare ! Sa nu mai vorbim de EUIPO, denumirile si siglele pe care nu le aveti si cat de curand veti zbura din UE !

# dodo date 9 February 2021 19:13 +5

Draga CD-ule, nu ai inteles: sefii tai care te-au examinat la pocket au uitat sa-ti spuna ca unebereul tau si toate celelalte ,,barouri,, au fost desfiintate la pașopt prin Legea 3 in vigoare ! Sa nu mai vorbim de EUIPO, denumirile si siglele pe care nu le aveti si cat de curand veti zbura din UE !

# csatal2000 date 9 February 2021 19:19 +2

O, numai spune,drăgutule,CD si apoi avocatura, cum ai scris corecti/adevărati,da,toți cei fara infintare cu acte legale asa este...,existănd doar legea organizării nr.51/95.după care se ascund aceste povesti frumoase ,nu cred ca nu ai observat (sau, nu vrei sa observi.. )faptul ca ,,ceva este foarte putredarca in Danemarca ,, in toate aceste întămplări nefericite...ori cum consideri sau analizez aceste situatii indiferent cum si in ce latură privesti problema conducerea UNBR asa zisa corecti/adevarati conducători au uitat pur si simplu sa treaca breasla avocaturii in legalitate...

# xx date 9 February 2021 19:25 +6

Ma bucur sa vad ca dl Bota a luat atitudine fata de cele intamlate pana acum , sa vada toata lumea caracatita unbr cum sa-u infiltrat politic si au incalcat hotararile judecatoresti .

# Ioana M. date 9 February 2021 19:33 +3

Prin Decizia 2057/2019 Curtea de apel Bicuresti i a respins domnului Bota( pt ca avocat nu e) definitiv dreptul sa mai foloseasca denumirea de " barou" , "UNBR", avocat, etc.Folosirea fara drept a acestor denumiri este infractiune.. I s ar putea zice...escrocherie..

# Gica contra sistemului date 9 February 2021 19:37 +8

Eliminarea aripii Bota a UNBR a fost un act "curat" democratic. Tocmai când judecătorii începuseră sa ceara actele de înființare ale barourilor tradiționale, care evident nu existau. Gogorita cu reorganizarea avocaturii ca profesie liberala, după Revoluție, prin decret a lui Iliescu, e pentru prosti nu pentru juriști. Se pretindea ca avocații lui Bota erau nepregătiți, dar avocații tradiționali participanți la procesele de retrocedare prin care statul a pierdut aproape tot, sunt buni? Și încă o întrebare, examenele organizate de UNBR sunt pentru admitere în profesie sau pentru blocarea accesului în profesie?Câți dintre avocații definitivi pot răspunde corect la întrebările din grile? Prin târg circula zvonul ca răspunsul la grile costa ceva.... malai. O fi pe bune?

# Lechi date 9 February 2021 20:00 +2

Salut ! Nu stiu cum, din negura vremilor, a ajuns la noi avocatura , o profesie cu o traiectorie asa de speciala. Banuiesc ca, sistemul de "noi intre noi" se trage de la o natie care scrie de la stanga la dreapta. Principiul liberei concurente ,aici, nu functioneaza si inca va mai dura ceva vreme pana va birui. Mai degraba, functioneaza principiul tarifului minim, stabilit de " noi intre noi" limitand astfel accesul la justitie. Domnule Bota , ca sa va scoateti banii pentru timpul irosit in tribunale, faceti o licitatie, pentru vanzatea drepturilor de autor, unei firme de cinematografie, sa scoayeti un serial de n-a vazut Parisul !

# Lechi date 9 February 2021 20:02 0

Salut ! Nu stiu cum, din negura vremilor, a ajuns la noi avocatura , o profesie cu o traiectorie asa de speciala. Banuiesc ca, sistemul de "noi intre noi" se trage de la o natie care scrie de la stanga la dreapta. Principiul liberei concurente ,aici, nu functioneaza si inca va mai dura ceva vreme pana va birui. Mai degraba, functioneaza principiul tarifului minim, stabilit de " noi intre noi" limitand astfel accesul la justitie. Domnule Bota , ca sa va scoateti banii pentru timpul irosit in tribunale, faceti o licitatie, pentru vanzatea drepturilor de autor, unei firme de cinematografie, sa scoayeti un serial de n-a vazut Parisul !

# xx date 9 February 2021 20:27 +4

Pai da, daca recunosteau structura Bota ,fugeau toti absolventi de drept la bota si cealalta de unde mai strangeau bani pentru statiunea Terchirgol ,cum mai stateau ei in namol cu burta la soare ?

# Veracocha date 9 February 2021 21:23 +7

După Constituție,Romania este economie de piață unde libera concurență și dreptul la liberă asociere dar cu eliminarea monopolurilor sunt garantate.Deci de ce oare atâta înverșunare împotriva acestor Barouri cu documente de înființare emise de autorități competente.Mai știam că atâta timp cât actele de înființare nu au fost declarate nule ele se bucură de prezumția de legalitate.La bună vedere!

# costea date 9 February 2021 21:29 +5

Prin Decizia nr. 2057/2019 CAB a respins apelul UNBR-2004 împotriva deciziei TB. Litigiul privește încercările autointitulatei UNBR-Zamfirescu/Florea/Briciu (știe cineva cum, când, în ce temei legal această entitate, fără act de naștere, a dobândit dreptul de a purta denumirea UNBR?) de a priva Uniunea legal înființată de utilizarea mărcilor „UNBR”, „Baroul...” ș.c.l. înregistrate la OSIM. De mărcile (toate denumirile și însemnele profesiei, înclusiv roba)înregistrate la EUIPO nu se apropie gașca „tradițională” întrucât acolo calitatea procesuală chiar se judecă, și se judecă altfel decât în instanțele din România, pe bază de povești și indicații. Altfel, Decizia nr. 2057/2019 este atacată cu recurs și așteaptă termen la ICCJ.

# Pompiliu Bota date 9 February 2021 21:39 +4

Ioana Mama, tu ai auzit de EUIPO ? un fel de OSIM-ul Uniunii Europene, dar de 24X mai,,tare,, decat OSIM-u Romaniei! Ca sa intelegi si tu UE are 24 de tari...

# AnaConda date 9 February 2021 22:03 -13

PACALICI SECURICI e acest Bota care nu vrea sa inteleaga ca pentru a exercita profesia de avocat legea prevede sustinerea unor examene in cadrul Baroului de Avocati. E pacalici securici intrucat se autointituleaza avocat, fara sa poata face dovada a ceea ce, acest jurist, sustine. Observati pe ce cai oculte, prin ce sforarii si abureli vrea acest individ sa ocupe o demnitate atat de nobila precum avocatura, prin aparitii la diferite posturi TV, prin seriale de cinematografie, etc...,si nu prin sustinerea examenelor de avocat. Numai un PACALICI SECURICI poate recurge la astfel de tertipuri. Dar ce e mai trist, ca are si acoliti care ii tin isonul ?!?

# Cristi date 10 February 2021 08:06 +12

Bota ,a creat concurența, drept pt care unbr ,nu a fost de acord având în vedere faptul ,pierd veniturile grase numai pt o parte mica de avocați, restul fiind vai de mama lor ,stau in fata judecătorilor ,la vânătoare de clienti si o sa pupe pensie la sfântul așteaptă. Nu realizeaza faptul că rechinii mari profită de avocatură, ei fiind pestisorul mic .Avocatura este o prof liberală, de ce o singură entitate sa dețină monopolul.Ai clienti stai pe piata ,daca nu faci altceva .In Romania totul este posibil ,in toate tarile europene există 2-3 barouri, fiecare merge unde ii convine .La noi este altfel .De ce in tarile europene sunt 2-3 barouri si la noi 1 .Tineri avocați nu realizeaza ca vor muri de foame cât de curând.,iar rechinii vor prospera din ce in ce mai mult ,plătind cotizații mari si vor avea pensie buna ,iar restul vor avea o pensie mica .Dar vor realiza mai tarziu .din pacate .Nu vb de mari rechinii care conduc din spate in fiecare oras ,iar restul poartă roba si nu câștigă .

# danndeac date 10 February 2021 10:16 +1

ptr Cristi,foarte bine spui,noi sîntem stam membru U.E.doar așa,în rest vai de noi...........

# Lechi date 10 February 2021 13:29 0

Salut ! Mai precis, EUIPO are sediul la Alicante. Am un bun cunoscut, roman, care lucreaza acolo de vre-o zece ani. Are, pe putin 2500 de oameni, de toate natiile; acolo, cred ca se vorbesc toate limbile de pe glob, pentru ca, acolo se inregistreaza patente si se pun pe rol litigiile privind proprietatea intelectiala. Nu ajungi usor sa lucrezi acolo, trebuie sa parcurgi etape si sa astepti, daca ai nervi, sa zicem un an.

# dodo date 10 February 2021 14:26 +1

Draga Lechi (era sa scriu ceva cu ichea la urma), vezi ca sintagma ,,barou de avocati,, are valoare de pleonasm; v-a spus Bota ca nu exista barou de macelari! Asta cu ,,sa scoayeti un serial,, mi-e greu sa o interpretez !

# Erou national date 10 February 2021 16:01 +18

Domnul avocat drd. POMPILIU BOTA trebuie declarat erou national! Prin lupta corecta, serioasa si dârză in acesti 20 de ani il putem considera martir al poporului roman! Nu e cu nimic mai prejos in lupta cu sistemul mafiot avocățesc fata de cei care au luptat pe front! Sa traiesti maestre!!

# costea date 10 February 2021 19:23 +1

AnaConda „UNBR-Structura Bota și barourile județene au fost înființate și funcționează pe baza unui act constitutiv și a unui statut care au ca temei legal Constituția României și dispozițiile Legii nr. 51/1995 modificată prin Legea nr. 255/2004, temei legal care stă la baza exercitării atribuțiilor specifice profesiei de avocat de către persoanele înscrise în această structură, persoane care au intrat în barou în urma unui examen fiind înscriși în Tabloul Avocaților conform Legii nr. 51/1995”. (ÎCCJ, Decizia penală definitivă nr. 3271/2010). Și, dacă te preocupă securismele, întreabă-l pe Florea Gheorghe - îl știi, ăla micu de respiră greu - de ce a trecut în spatele perdelei...

# AnaConda date 10 February 2021 21:16 +1

costea Lasa vrajeala cu UNBR - Structura X ori Structura Y, a existat dintotdeauna si exista Uniunea Națională a Birourilor din România reglementată expres prin lege. Restul sunt discuții inutile. Canta la alta masa.

# Coano Ana date 10 February 2021 23:10 +1

Asa e Ana Coando, ,,a existat dintotdeauna si exista Uniunea Națională a Birourilor,,(SIC! hi,hi,hi!) ,,...reglementată expres prin lege,, reglementata DUPA DESFIINTAREA de la 48 !!! Restul chiar ca sunt discuții inutile. Canta la alta masa ca ABCedarul e greu pt tine !

# costea date 10 February 2021 23:57 -1

AnaConda Între ghilimele se află un fragment dintr-o hotărâre a ÎCCJ. Dacă nu știi ce înseamnă considerente, dispozitiv, putere de lucru judecat și ÎCCJ întreabă un jurist. Din câte cunosc eu sunt destui avocați „tradiționali” care au înțeles până acum cum stau lucrurile în realitatea juridică și care este de fapt acea unică Uniune cu funcționare legală prevăzută de legea de organizare a profesiei. Altfel, expresii gen „cântă la altă masă” te invit să le folosești la tine la târlă, cu mă-ta și cu tac-tu apoi să le ceri să nu-ți mai dea voie pe stradă. Poluezi mai rău ca un Trabant. Și doar asta faci.

# Cristi date 11 February 2021 10:09 +3

Dl .Bota ,din cate cunosc are doctoratul în drept ,in esenta ,poate solicita înscrierea la unbr fara examen,dar a vrut să termine odată cu această, pb .Nu poate exista decat un singur barou.Cei care comentează, nu inteleg faptul că Dl Bota nu avea nevoie sa practice avocatura clandestin ,având în vedere că, are un doctorat ,fapt ,care permite accesul în av.fara examen.Omul a încercat ,dar din pacate nu a reușit ,Cei care comentează o sa vada ,in general cum vor trăi din avocatura si cu o pensie derizorie .

# Ghita Bizonu' date 12 February 2021 16:36 -2

Vravis protal de Justitie! Ai uitat si ce scriai catiova ani in urma! pana la urma aceasta tragicomedie a baroului "Niota" ne arata trista situatie a (in)justitiei din Romania .... incepand cu incapacitatea judecatorilor de a urma o practica conforma ... A da... Ca cum sa va spui ... cica actele de infiintare a Barourilor zise traditionale ... MDa ... In Romania zeci de ani au fots desfiinatte asociatii si institutii, ca imediat sa foe reinfintate sub un nume schimbat (cien a lucrat sau a avut rude care au lucrat in Ministerul Agriculturii stie .... ca si ministerul a aviut nspe nume ! Si omu statea lucra in aceiasi incapre, in acelsi birou zeci de ani de zile insa in catea de munca parea ca a lucrat la 10-12 intreprinderi! ) Da' ma rog. la noi se poatye ca un repris de justice sa fie intemeietoir de barouri prin intermediul unei firme de masaj ...

# HenriConda date 2 March 2021 16:01 -1

oioi Ghi****** Bizon mic ce esti.Probabil o unealta bine manuita ori trompeta a sistemului. Inca din pacate nu ai experimentat cum este sa ai documente, sa ai studii superioare, sa platesti darile la stat, sa incerci sa lucrezi cinstit, sa intretii o familie, si sa vina niste ordinari -bineinteles cu complicitatea autoritatilor si sa nu te lase sa lucrezi ani de zile la rand ( practic avocatilor ,,bota'' -unbr 2004 li sa luat painea de la gura si de la familii) si sa-ti faca dosare inchipuite etc, sa castigi o paine, daaaar.. se intoarce roata, ,,Nici dumnezeu nu da cu bota'' este o zicala-sa dea domnul sa o experimentezi pe propria-ti piele. Se intorc toate si incet se face lumina si in justitie, ce a mai usturatoare este judecata divina.Pour le conesseurs... inteleg ei ce spun.

# dan date 13 March 2021 02:06 +1

Cea mai mare prostiei si dovada a mentalitatii comuniste este acea de a considera ca un absolvent de drept este incompetent profesional si din cauza aceasta trebuie verificat de catre un avocat. Niciodata competenta profesionala a unui profesionist nu se dovedeste cu cantitatea de informatie pe care o detine in memorie, cu cu capacitatea de a o utiliza. Niciodata, un adevarat profesionist nu are nevoie de indrumator pentru a intelege practicarea profesiei. In Franta niciodata baroul nu decide cine intra in avocatura. In Franta pentru a devenii Judecator nu este necesar sa ai studii juridice. Ca sa ma contraziceti, iata: Daca Baroul neocomunist si mafiot este legal va solicit cu respect sa imi dovediti: - Doar institutiile de drept public se infinteaza prin lege. Baroul comunist este o instituie de drept public? - Institutiile de drept public nu pot fi infintate de catre parlament fara sa aiba o autoritate de reglementare si control administrativa ori centrala. cARE ESTE AUTORITAT

# IONESCU MARIAN date 5 April 2021 17:18 0

Hmmmm .....

# Marin Dumitru date 2 August 2021 16:02 0

Domnilor nu vă mai certați că și așa meseria de avocat este jalnică , majoritatea avocaților fac foamea și plătesc o grămadă de taxe la Barou .

# Marin Dumitru date 2 August 2021 16:04 0

Nu au bani avocații sunt saraci

# Bota Pompiliu date 26 April 2024 04:56 0

Mafia avocaturii ( desfiintzta la 1948 ! ) este pe moarte: are interzis si la roba si la toate celelalte denumiri si insemne….Sa va fie tzarana usoara…!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva