20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CENZURATI WASHINGTON TIMES, DACA VA DA MANA – Cotidianul conservator WashingtonTimes.com demonteaza isteria coronavirusului: „O uriasa farsa pusa la cale de mass media... De asta am inchis economia SUA?... Presa a prezentat exagerat COVID-19 inca din prima zi, alarmand americanii pana intr-acolo, incat acestia au contribuit voluntar la inchiderea economiei – o greseala care va avea efecte pentru cel putin un deceniu”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

5 May 2020 16:13
Vizualizari: 28530

Felul in care presa a prezentat si continua sa prezinte pandemia de coronavirus nu este altceva decat „o uriasa farsa”, sustine site-ul conservator WashingtonTimes.com, adaugand ca mass-media i-au prostit pe americani pana intr-acolo, incat acestia si-au inchis singuri afacerile, contribuind la o criza economica din care Statele Unite cu greu vor putea iesi in urmatorul deceniu. Articolul este relevant si pentru Romania, unde reactia mediatica a fost tot exagerata, autoritatile autohtone neprecupetind niciun efort sa sufoce economia in numele asa-zisei lupte impotriva pandemiei.Intr-o analiza publicata marti, 28 aprilie 2020, cotidianul The Washington Times – apropiat de presedintele SUA Donald Trump – atrage atentia ca numarul mortilor de pana in acel moment nu este de natura sa aseze actuala pandemie nici macar pe aceeasi treapta cu o gripa sezoniera. Astfel, autorul articolului – Joseph Curl (foto), jurnalist cu o cariera de peste 30 de ani – invoca gripa din 2017-2018, care a secerat peste 80.000 de oameni in SUA. Trebuie spus ca pana la momentul publicarii articolului, COVID-19 facuse 56.749 de victime printre americani. O saptamana mai tarziu (adica marti, 5 mai 2020), numarul mortilor din SUA se cifreaza la 69.680.

De asemenea, Washington Times denunta si isteria Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care a profetit numere de zeci de ori mai mari ale mortilor de coronavirus.


Prezentam traducerea integrala a articolului (pe care il gasiti aici in original):


COVID-19 s-a dovedit a fi o farsa imensa comisa de mass-media

Mass-media a exagerat virusul si i-a alarmat pe americani pana la inchiderea economiei

Cand va fi efectuata o analiza post-mortem asupra felului in care presa a relatat despre COVID-19 (si va fi efectuata), va fi clar ca virusul nu a fost ciuma neagra – nici macar gripa sezoniera dintr-un an rau.

Virusul SARS-CoV-2, care cauzeaza COVID-19, a ucis 56.749 de americani pana marti (n.r. 28 aprilie 2020).

Asta nu e bine. Dar nu este la fel de rau ca gripa sezoniera din 2017-2018, cand au pierit peste 80.000 de oameni. Si e foarte diferit de ceea ce avertizau toti expertii in urma cu doar cateva saptamani. In primul rand, ei au prezis 1,7 milioane de americani morti; apoi, au refacut modelarile (de data aceasta, aparent, introducand cateva „fapte”) si au vorbit despre 100.000-240.000 de morti.

Acum, un model major pe care se bazeaza Grupul de Lucru pentru Coronavirus de la Casa Alba previzioneaza aproximativ 70.000 de morti pana la sfarsitul lunii august.

Si pentru asta am inchis economia Statelor Unite?!

Pe masura ce coronavirusul a bantuit China, apoi Europa – apoi toata lumea –, mass media din SUA au raportat cu sufletul la gura, aproape in extaz, fiecare numar inspaimantator. Evaluarile presei au crescut, desigur, in timp ce aceeasi presa infricosa cumplit fiecare american, multi dintre ei ramanand in case in ultimele 40 de zile, iesind doar pentru a-si cumpara hartie igienica, dar chiar si atunci purtand masti si pasind in varful degetelor, de frica.

Iata insa cateva fapte:

- Rata mortalitatii

Un studiu recent privind anticorpii, efectuat de Universitatea Stanford, a apreciat ca rata mortalitatii cauzate de virus este probabil de 0,1% pana la 0,2%. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estimase ca rata mortalitatii avea sa fie de 20 pana la 30 de ori mai mare si solicitase politici de izolare. Pe care dintre cele doua versiuni credeti ca s-a concentrat presa?

In New York City, epicentrul american al pandemiei, rata mortalitatii persoanelor intre 18 si 45 de ani este de 0,01% (adica de 10 la 100.000 de oameni). Cu toate acestea, persoanele in varsta de cel putin 75 de ani au o rata a decesului de 80 de ori mai mare. Pentru minori, rata decesului este zero la 100.000. Repetam: zero.

- Starea de sanatate si varsta

Mai mult de jumatate dintre decesele COVID-19 in Europa s-au produs in centrele de ingrijire de lunga durata sau in azilele de batrani. Cel putin o cincime dintre decesele inregistrate in SUA pana acum au avut loc acolo.

Aproape toti pacientii internati pentru coronavirus in New York City au avut conditii de sanatate subiacente, potrivit unui studiu recent.

Istoricul medical a 5.700 de pacienti internati in sistemul de sanatate Northwell – care adaposteste cei mai multi pacienti din tara pe durata pandemiei – au aratat ca 94% dintre pacienti au avut mai mult de o boala in afara de COVID-19, conform Jurnalului Asociatiei Medicale Americani”, a relatat Fox News.

Studiul a constatat ca 42% dintre pacienti erau supraponderali si 53% aveau hipertensiune arteriala, iar ceilalti sufereau de o varietate de afectiuni.

- Mult mai raspandit

Milioane si milioane de americani au fost deja infectati cu virusul – chiar daca presa americana continua sa prezinte cifrele reduse, furnizate de centrul de cercetare Johns Hopkins, care spune ca 998.000 de americani au contractat virusul pana in ziua marti (n.r. 28 aprilie 2020).

Un studiu privind anticorpii a fost realizat saptamana trecuta in New York si a constatat ca 1 din 5 (21,2%) dintre rezidenti au fost deja infectati cu coronavirus. Exista 8,5 milioane de oameni in New York, deci ar insemna ca 1,8 milioane de new yorkezi sa fi luat deja virusul.

In momentul studiului, in oras au fost inregistrate 16.249 de decese atribuite COVID-19, ceea ce inseamna ca rata mortalitatii in oras era in acel moment de 0,89% – mult mai mica decat raportarile din presa americana.


Rezultatele studiului legat de anticorpi efectuat saptamana trecuta in Los Angeles au relevat faptul ca 442.000 de rezidenti ai judetului Los Angeles ar fi putut contracta deja coronavirusul pana la inceputul lunii aprilie, un numar mult mai mare decat cele 8.000 de cazuri confirmate la acea vreme. Studiul a sugerat ca rata de deces cauzata de virus ar putea fi nu mai mare de 0,18% in randurile pacientilor cu COVID-19, ceea ce inseamna ca rata de deces reala din oras este mult mai mica decat cea raportata.

Daily Mail a transmis luni ca „coronavirusul poate ucide de 70 de ori mai putini pacienti decat sugereaza cifrele oficiale ale deceselor din Marea Britanie, au aratat studiile” Publicatia a aratat ca o rata similara a mortalitatii – 0,19% – a fost descoperita in urma unui studiu efectuat asupra rezidentilor din Helsinki, Finlanda.

Un studiu, de data aceasta realizat de catre dr. Justin Silverman, estimeaza ca au existat 8,7 milioane de infectii cu coronavirus in SUA intre 8 martie si 28 martie. Iar pana la 17 aprilie, 10% dintre americani au fost infectati – ceea ce reprezinta aproximativ 33 de milioane de americani.

Mass media au exagerat COVID-19 inca din prima zi, alarmandu-i pe americani pana in punctul in care acestia au contribuit voluntar la inchiderea intregii economii – o greseala care va continua sa aiba efecte probabil timp de cel putin un deceniu.

Chiar daca statele americane incep sa se redeschida – datele arata o rata a mortalitatii mult mai mica decat cea raportata si o mult mai mare raspandire a virusului –, mass-media continua sa vorbeasca despre ceea ce considera ca sunt cifre inspaimantatoare ale virusului mortal.

Nu sunt, iar virusul nu este mortal. COVID-19 este o gripa puternica in cel mai rau caz. Iar presa ar trebui sa fie trasa la raspundere pentru ca ne-au spus lucrurile pe dos inainte de a cunoaste faptele.

Comentarii

# Gery date 5 May 2020 17:46 +18

Daca se bazeaza pe observatii concrete,ne confruntam cu o situatie deosebit de grava.Foarte probabil ca in viitorul apropiat,mass-media va fi crezuta doar daca prezinta stiri cu valoare document.Adica cel putin la standardele unui probatoriu din justitie.Nu vom mai crede ,opiniile personale' ale jurnalistilor.Orice afirmatie va trebui sa aiba un suport verificabil.Trebuie sa dispara notiunea "masa de manevra".Si nici nu vom mai fi cobaii formatorilor de opinie.Una bucata viata avem toti.Iar cei care ne fura timpul(ani grei din viata) indiferent de interese,prin mani******re de orice natura,trebuie demascati sí sanctionati pe masura.Atentie,nu pot fi cuantificate in bani toate actiunile sociale.Cum am spus,timpul furat de ex.nu are legitimitate nici o instanta sa-i stabileasca pretul.Pentru ca timpul este ,un capital' ireversibil.La toata lumea doar scade.Nici macar divinitatea n-a ,redat' vreodata cuiva timpul furat de ,conjuncturi' egoiste.

# DODI date 5 May 2020 19:08 +2

Nu trebuie să extrapolăm acest studiu la realitățile din România. Trebuie doar să fim realiști și să constatăm că aceast ”pandemie” i=a venit mănușă ”politcii” cretinului liberal salam de Sibiu. Așa are motive de a ieși zilnic pe sticla televizoarelor și de a ne citi ordinele primite de la fuhrer Merkel via pupincuriștii din SRI. Trebuie să menționăm că în cazul unor raportări corecte ale deceselor din România cele cauzate de COVID nu ar fi depășit 100 de persoane, iar cretinul și guWERNER nu ar fi avut nici o scuză pentru aberațiile guvernamentale pe care le acoperă ca efecte pandemice. Așa că după catastrofala guvernale ciolaniSStă trebuie să vină din nou PSD la putere pentru a pune căruța economiei pe roate. După care liberalii se vor grăbi să ceară să vină din nou să distrugă ce au făcut bun alții. Istoria, dacă ești prea tembel sau te cheamă ciolaniSS, te obligă să repeți gafele predecesorilor liberali. Poate românii care nu sunt dependenți de Facebook să învețe din asta.

# Florins date 5 May 2020 23:05 +1

...'mass-media continua sa vorbeasca despre ceea ce considera ca sunt cifre inspaimantatoare ale virusului mortal.' Cine sunt propietarii mass-media? Nu cumva ... Globalistii? Sau nemernicul de Biluta Porti, cu vaccinul sau, dupa ce a investit masiv in crearea de virusi?

# Mishu date 6 May 2020 07:02 +15

Altceva trebuie să ne sperie, anume faptul că la nivel mondial există o politică identică pentru prăbușirea economică și încălcarea libertăților, terorizarea po******ției și controlul maselor. Nu mai există nici o diferență între China, Rusia, America, Franța sau Germania. Toate urmează obiective trasate de o putere Ocultă Mondială...care are pârghii în toate structurile și statele, asta mi se pare înspăimântător

# Gigi date 7 May 2020 00:38 0

Daca asa stau lucrurile, atunci ca sa scapam tara de prostie minciuna afaceri cazute si alte catastrofe, pus imediat alt guvern si scos tara din haos Jos controlul maselor pe cale de instaurare prin diferite aparaturi si costumatii cosmonaut , prin scoala munca vanzari online Sus libertatea

# Enciu Maria date 7 May 2020 14:38 +1

Daca se adeveresc aceste supozitii atunci este f. grav:cu viata noastra, cu securitatea oamenilor, se poate juca oricand, oricine, dar mai ales cei cu putere de mani******re(vezi, mass-media). Trebuie, ca orice conducere responabila sa stopeze, aceste indrazneli, prin legi clare, de neinterpretat si rastalmacit dupa si in scopul unor interese ascunse ochiului neavizat! Ziaristii, toate posturile T. V., orice alt mijloc de informare , de formare a opiniei oamenilor sa raspunda in fata legii, public, facut caz mare, asa cum ei au po******rizat atata stress, si, au distrus mii de afaceri, le-au incetinit,le-au stopat! Motorul socio-economic al dezvoltarii unei tari, a lumii chiar, nu trebuie pus la cheremul unor butoane iresponsabile! Eu as declansa, pandemia antidezinformarii, daca nu se face o astfel de operatiune atunci totul a fost lucrat cu intentie, deci.... Punct! (Vrem binele sau raul acestei lumi!) Oamenii nu trebuie batjocoriti, ci invatati sa fie demni si puternici ptr. a evolua!

# George date 8 May 2020 21:43 0

Tot nu ati inteles ca nu e neaparat vorba de decese ci de aglomerarea de cazuri care necesita suport medical sporit intr-un timp foarte scurt, lucru care incapaciteaza sistemul medical. Total diferit de gripa sezoniera.

# Sun si moon date 8 May 2020 23:48 -3

O fituica obscura conservatoare si foarte controverssta, pro-trump, condusa de un la fel de obscur sef de secta ‘Biserica Unificata’ a nu se confinda cu washington post, ziar respectabil care are de 10x mai mult tiraj. Plin de raspandaci zilele astea, mai verificati-va sursele, please!

# afiliatul date 10 May 2020 08:35 0

Cine se aseamana se aduna! Cautati exemple mai bune,sigur puteti mai mult.

# Marin Circiu date 10 May 2020 16:31 0

O mobilizare reala a maselor, la orice nivel ne ar putea salva . Pregatirea predictiva expusa in filmele SF ar trebui sa ne fie de ajuns la ora cand ne gandim ce are de gand NWO cu po******tia la nivel global. Arcontes vor fi mereu cu cateva zeci de ani inainte, avansand tehnologii, arme biologice, crize economice , toate intru controlul total al turmei. Din pacate avem de a face cu o po******tie care in marea majoritatea traieste in coaja ei , nu vede nu aude si nu si spune opinia , nu o intereseaza. Aceasta mortifera indolenta ii va costa poate viata pe termen lung. Concluzie: informati va din surse alternative , distincte , lasati jurnalistii de copy and paste , astia sunt doar niste fake uri , sunt pionii jocului de sah , sunt umplutura. Si sunt foarte multi. Lasand de o parte teoriile conspiratiei ne ramane la indemana Adevarul , acesta va triunfa , haide ti sa l cautam si sa l facem cunoscut cat mai repede . Faceti parte din Rezistenta Galactica , nu aveti teama !

# Marin Circiu date 10 May 2020 16:35 0

Excelent articol , arcontes NWO , abtineti va sa tot denigrati aceste articole , timpul vostru este pe sfarsit .Rezistenta Galactica este pe urmele voastre . Curand vom avea stiri despre esecul vostru numit Covid 19.

# Antonescu date 14 May 2020 18:39 0

Mass media criminala si-a dat mina cu globalistii si isi bat joc de toti oamenii planetei.Cine ii poate opri?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva