22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIUCA S-A POZAT CU UN CONDAMNAT PENTRU TALHARIE – Oferta electorala halucinanta din partea PNL: candidatul la Primaria Dabuleni, Marian Nanu, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru talharie si ultraj, dupa ce a rupt in bataie un barbat: “I-a indemnat pe cei doi sa-i smulga lantisorul de la gat, actiune finalizata pana la urma de catre Nanu”. De partea cealalta, candidatul PSD la Primaria Dabuleni este fostul adjunct al PCA Craiova, Aurel Bajenaru

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 May 2024 13:03
Vizualizari: 3558

Oare presedintele PNL Nicolae Ciuca stie cu cine s-a pozat in urma cu o zi, sambata, 25 mai 2024, cand a a participat la evenimentul prin care liberalii si-au lansat candidatul pentru Primaria Dabuleni? Nicolae Ciuca a stat umar langa umar cu un condamnat pentru talharie. Asta intrucat candidatul PNL la Primaria Dabuleni, Marian Viorel Nanu (foto 1 dreapta), a fost condamnat pentru talharie si ultraj contra bunelor moravuri.


 

Candidatul PNL la Primaria Dabuleni a primit 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare (din care a executat circa 1 ani si 8 luni) prin sentinta penala nr. 196 din 19 decembrie 2003 pronuntata de Tribunalul Olt, mentinuta de Curtea de Apel Craiova prin decizia nr. 152 din 22 martie 2004 si ramasa definitiva la Inalta Curte in 16 iunie 2004. Condamnarea a avut loc in urma unui scandal in timpul caruia liberalul care astazi vrea sa fie primar in Dabuleni a smuls un lantisor de la gatul unui barbat, pe care l-a rupt cu bataie impreuna cu cativa prieteni. Ce s-a intamplat cu exactitate este relatat in hotararile judecatoresti pronuntate in acest caz:

“Inculpatii Ciuciuc Adinel, Cotet Gabriel, Nanu Marian Viorel, Dinu Valentin, Bunciu Alin Gabriel si Linca Ion Marius au participat in ziua de 15 septembrie 2002 la balciul organizat in localitatea Dabuleni, dupa care, au hotarat sa mearga in comuna Ianca, sa se distreze, deplasarea efectuandu-se cu autoturismul proprietatea familiei inculpatului Ciuciuc Adinel.

Fiind sub influenta bauturilor alcoolice, o parte dintre ei si anume inculpatii Ciuciuc Adinel, Cotet Gabriel, Bunciu Alin Gabriel si Linca Ion Marius au dezbracat camasile si tricourile, in timp ce dansau.

Pe fondul starii de ebrietate, au inceput sa sparga sticlele cu bere, atitudine ce i-a determinat pe ceilalti clienti din local sa plece sau sa mearga in separeul barului.

In jurul orelor 21, au venit in local partile vatamate Achim Marian si sotia sa Achim Rodica, care sunt proprietarii localului.

Intrigati de dezordinea create de inculpate, partea vatamata Achim Marian le-a cerut acestora sa paraseasca localul, solicitare careia inculpatii i-au dat curs.

Dupa plecarea lor, partile vatamate impreuna cu barmanul Toc Iustinian au facut ordine, dupa care au mers in separeul barului in local ramanand barmanul.

In separeu se mai aflau martorii Pirvulet Ilarian, Briceag Cristian Dorel, cu prietena sa Costea Liliana si sora acesteia Costea Monica, precum si inculpatul Linca Ion Marius, care nu please cu grupul.

Dupa circa 30 de minute, inculpatii ceilalti au revenit, si a intrat in separeu mai intai inculpatul Ciuciuc Adinel, care a mers la masa unde se afla Briceag Cristian Dorel, cu cele doua fete si caruia i-a cerut o tigara.

Iritat de acest refuz, inculpatul Ciuciuc Adinel a lovit masa cu piciorul, care s-a rasturnat, spargandu-se sticlele, cestile de cafea si scrumierele, in separeu au intrat si inculpatii Cotet Gabriel si Nanu Marian Viorel, toti trei incepand sa loveasca pe ceilalti aflati in incapere, consumatorii reusind insa sa iasa afara, in local ramanand partile vatamate Achim Marian si Achim Rodica.

Inculpatul Ciuciuc Adinel a lovit-o pe aceasta din urma cu piciorul in zona pieptului si dupa ce a cazut, inculpatul Dinu Valentin i-a aplicat lovituri cu pumnul in zona fetei.

Partea vatamata Achim Marian a fost izolat intr-un colt al incaperii de catre inculpatii Cotet Gabriel, Ciuciuc Adinel si Nanu Marian Viorel, care i-au aplicat multiple lovituri.

Profitand de neputinta partii vatamate de a riposta, intrucat inculpatul Cotet Gabriel ii tinea o sticla sparta in zona gatului, inculpatul Nanu Marian Viorel i-a indemnat pe cei doi sa-i smulga lantisorul de la gat, actiune finalizata pana la urma de catre Nanu, cu concursul celorlalti doi”. 


Candidatul cu condamnare la activ vrea sa dea jos procurorul

 

Ironia sortii face ca cel cu care se lupta Marian Viorel Nanu pentru Primaria Dabuleni sa fie exact de partea cealalta a taberei. Mai precis, daca Nanu este un infractor, condamnat pentru talharie si ultraj, contracandidatul sau, actualul edil din Dabuleni, reprezentant al PSD, este un fost procuror. Si nu orice procuror, ci chiar sef de parchet.

Ne referim la primarul in functie de opt ani, Aurel Bajenaru (foto 2), cu o activitate in magistratura de 29 de ani. Candidatul PSD Aurel Bajenaru a fost procuror din 1986 si pana in 2015, an in care s-a pensionat din functia de procuror general adjunct al Parchetului Curtii de Apel Craiova. In aceasta perioada, Bajenaru a ocupat atat functii de executie, cat si de conducere, fiind seful Parchetului Judecatoriei Bailesti, seful Parchetului Judecatoriei Craiova si seful Parchetului Tribunalului Dolj, pentru ca in final sa devina adjunct al Parchetului Curtii de Apel Craiova. O cariera impresionanta, trebuie sa recunoastem.

Asadar, pentru Primaria Dabuleni se lupta un condamnat pentru talharie cu un fost procuror. O fi grea alegerea?

 

Iata CV-ul primarului din Dabuleni, fostul procuror Aurel Bajenaru, candidat PSD la Primaria Dabuleni:

februarie 1986 - martie 1994: procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Bailesti

aprilie 1994 - martie 1997: prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Bailesti

aprilie 1997 - decembrie 1998: prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova

ianuarie 1999 - mai 1999: procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova

mai 1999 - septembrie 1999: prim-procuror la Parchetul de pe langa  Tribunalul Dolj

sept. 1999 - dec. 2000: procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj

ianuarie 2001 - martie 2002: procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova

martie 2003 - sept. 2003: procuror sef sectie judiciara la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova

sept. 2003 – dec. 2005: procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova - Serviciul de combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog

ianuarie 2004 - mai 2004: procuror sef sectie judiciara la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova

mai 2004 - si in prezent: procuror general adjunct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova

 

* Cititi aici decizia Curtii de Apel Craiova care a mentinut condamnarea candidatului PNL la Primaria Dabuleni, Marian Viorel Nanu

Comentarii

# un mizantrop date 26 May 2024 14:25 +1

Pai, oamenii socializeaza in aceleasi medii...Daca stai suficient de mult intr-un oras de provincie, afli ca n-are nicio importanta educatia, sau cultura, sau morala...toate astea sunt niste 'atavisme' care te impiedica sa faci bani, adica sa fii 'om de valoare'...ori, politica, cel putin la noi, a devenit apanajul 'oamenilor de valoare'...CV, pentru poporul paralel care inclina balanta, inseamna declaratia de avere, plus informatiile despre ce nu scrie acolo...Cultura si educatia sunt inlocuite de diplome goale de continut, despre care orice populean stie cum se obtin...Competente?! Ce-ar putea sa insemne?! Romanul poate orice si sa-si zugraveasca si sa cladeasca si sa agricultureasca si cata carte stie doctorul si cum trebuie sa judece judecatorul...Morala?! parca zicea ceva popa, dar 'nu se mai poarta'...Oricum, 'oamenii de valoare' isi au casele in acelasi cartier, procurorul si infractorul de succes pot si sunt (de cele mai multe ori) vecini in cartierele selecte ale urbei.

# Just date 26 May 2024 15:12 +2

Bine ca nu l-a suparat cu ceva pe candidat, pleca de acolo altoit mamaliga Ciuca

# tica date 26 May 2024 18:39 +2

Păi, dacă stai să te gândeşti, cin' se aseamănă se adună, adică tov. gheneral are dulapul plin de scheleţi la câte mânării a comis !

# Io date 26 May 2024 19:14 0

Haoleo, mai are Ciuca, ceasul? :) Daca e Dabuleni, acolo se fura tot de la fermieri .Acum vreo 2 saptamani, vreo 7 motopompe intr-o noapte.

# lux eterna date 24 June 2024 13:37 0

Sunt de neuitat, în concizie şi frumuseţe, formule ca: -„Se damnat judex, innocentem qui opprimit”/ (Pe sine se condamnă judecătorul care nedreptăţeşte un nevinovat); „Bis vincit, qui sevincit in victoria”/ (Învinge îndoit acela care, în izbândă, se învinge pe sine), sau aceasta, splendidă în umanismul şi modernitatea ei: -„Vincere est honestum, opprimere probrum, pulchrum ignoscere” (E vrednic să învingi, ruşinos să asupreşti, frumos să ierţi). Publilius Syrus// trad. Camil Mureşanu

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva