18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIUDATA SANCTIUNE – Judecatorul Catalin Vasilica Oprea de la Tribunalul Bucuresti, delegat la Tribunalul Ialomita, a fost sanctionat disciplinar cu mutarea efectiva pe doi ani la Tribunalul Ialomita. Oprea a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara pentru intarzieri in solutionarea cauzelor. Anul trecut, judecatorul Oprea mai primise o sanctiune disciplinara

Scris de: L.J. | pdf | print

11 October 2023 16:01
Vizualizari: 3184

Sanctiune disciplinara neobisnuita aplicata de Sectia pentru judecatori a CSM. Un judecator a fost mutat la instanta la care activeaza.


 

Judecatorul Catalin Vasilica Oprea (foto) de la Tribunalul Bucuresti, delegat la Tribunalul Ialomita, a fost sanctionat disciplinar miercuri, 11 octombrie 2023, prin mutarea la Tribunalul Ialomita pentru o perioada de doi ani. Masura a fost dispusa pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. g) teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor - “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”.


Prezentam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Oprea Catalin Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, in prezent delegat la Tribunalul Ialomita. In baza art.273 alin.(1) lit.c) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor aplica domnului Oprea Catalin Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, in prezent delegat la Tribunalul Ialomita, sanctiunea disciplinara constând in 'mutarea disciplinara pentru o perioada efectiva de doi ani la Tribunalul Ialomita' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. g) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


Este cea de-a doua sanctiune disciplinara pe care judecatorul Oprea o primeste in mai putin de un an. In 23 noiembrie 2022, acesta a fost pedepsit de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de patru luni pentru “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”, abatere prevazuta de art. 99 lit. r) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, sanctiune mentinuta de ICCJ, in 3 aprilie 2023.

Comentarii

# maxtor date 11 October 2023 18:42 0

ciudata? "- numitul este bine integrat!"

# DODI date 11 October 2023 18:50 0

Sintagma ”numitul este bine integrat” se traduce prin ”bine acoperit al Noii Securități”. Așa se explică și faptul că încă lenevește în continuare în sistemul judiciar când la indolența care îl caracterizează ar fi trebuit zburat de mult.

# Am avut legi si Constitutie ! date 13 October 2023 08:56 +1

"INTEGRAT" sau "NU", a despica firul in 4;8;sau 16 este fara rost. Este platit pentru functia de "JUDECATOR". In acesta situatie: ISI RESPECTA JURAMANTUL DAT? RESPECTA RIGORILE FUNCTIEI INDEPLINITE SI PENTRU CARE IA "INDEMNIZATIA" (SI ANII DE PENSIE). Beneficiaza sau nu de "o mana spala pe alta si amandoua fata"? Alaturi de Doamana care nu justifica 6.000.000 Euro, doamna care consuma, detinea punandu-si casa la dispozitia consumatorilor si traficantilor de droguri (acestea fiind cazuri MEDIATIZATE) si CATE NESTIUTE, REPREZINTA ADEVARATA FATA A JUSTITIEI ? Pun aceasta intrebare deoarece NU SUNT SEMNE DE "SPALARE", deci auto curatare a JUSTITIEI. CA NE PLACE SAU NU ,E REALITATEA! si trebuie acceptata si luate de urgenta masuri TRANSANTE! Dar sa gasim oamenii care sa se "demita" si Vointa ...!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva