1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIUTACU SARE LA LAZARICA – Jurnalistul Victor Ciutacu a facut plangere prealabila la PICCJ, acuzand refuzul de a i se comunica ordonanta de clasare in dosarul in care 40 de jurnalisti RTV au fost audiati ca martori de procuroarea Elena Iordache, care a vrut sa afle cum au intrat acestia in posesia inregistrarilor cu Sebastian Ghita. Procurorul General Augustin Lazar are termen 30 de zile, altfel va fi chemat in instanta (Plangerea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

23 January 2018 15:18
Vizualizari: 8282

Jurnalistul Victor Ciutacu (foto) a formulat plangere prealabila la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, reclamand ca reprezentantii institutiei conduse de Procurorul General Augustin Lazar refuza sa ii comunice o copie a ordonantei de clasare a dosarului nr. 1/P/2017 instrumentat de procuroarea Elena Iordache, care avea ca obiect aflarea modului in care au intrat jurnalistii de la postul de televiziune Romania TV in posesia inregistrarilor cu Sebastian Ghita, in care au fost prezentate informatii bomba despre sefa DNA Laura Kovesi si fostul sef operativ al SRI Florian Coldea. Actiunea coordonata de PICCJ in dosarul in care Victor Ciutacu si alti 40 de jurnalisti au fost chemati la parchet pentru a fi audiati in calitate de martor s-a finalizat cu clasare dupa aproape un an de verificari si audieri, care au afectat inclusiv imaginea si activitatea postului de televiziune Romania Tv.


In cuprinsul Plangerii prealabile depusa de Victor Ciutacu la Parchetul General, pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta integral, se reclama faptul ca PICCJ a refuzat nejustificat sa dea curs solicitarii din 18 decembrie 2017 a jurnalistului prin care cerea sa i se comunice o copie a ordonantei de clasare in dosarul în care a avut calitatea de martor.

Conform documentului, in data 22.12.2017, PICCJ, prin adresa nr 1856/VIII-3/2017, a comunicat doar faptul ca dosarul a fot clasat. Si atat!

Apreciind raspunsul drept un refuz nejustificat, intrucat nu s-a dat curs solicitarii de a i se remite o copie dupa ordonata de clasare, Victor Ciutacu a revenit la PICCJ cu o noua adresa in care cerea expres documentul in copie. Solicitarea sa a ramas insa fara raspuns, caci nici in prezent nu i-a fost comunicat documentul.

Potrivit plangerii prealabile, fata de acesta situatie s-a invocat art. 2 lit i) din Legea nr. 554/2004, a contenciosului administrativ care arata ca ”refuzul nejustificat de a solutiona o cerere” reprezinta o ”exprimarea explicita, cu exces de putere, a vointei de a nu rezolva cererea unei persoane.”

Jurnalistul Victor Ciutacu isi justifica demersul de a formula plangere prealabila impotriva refuzului PICCJ de a-i comunica o copie dupa ordonanta de clasare din dosarul nr. 1/P/2017 prin aceea ca „exista un interes al meu, atat direct, dar si de factura publica, în a afla ce a lipsit din probatoriul administrat pentru a se dispune o alta solutie si poate, a completa acest probatoriu în mod corespunzator”.

Practic, in aceasta situatie, Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, are un termen de a solutiona cererile jurnalistului Victor Ciutacu, in caz contrar acesta avand posibilitatea de a actiona in judecata in contencios Parchetul General pentru ”refuzul nejustificat de a solutiona o cerere”.

Iata plangerea prealabila formulata de Victor Ciutacu la PICCJ:


Comentarii

# Miha date 23 January 2018 15:55 +22

Foarte bine CIUTACUuu. Dar mai bine spune-i lu GHIȚĂ sa ne zică TOATĂ POVESTEA CU STATU'PARALEL, cu Lulutza, cu SRI-ul,DNA-ul,DIICOT-ul si tot ce stie el cu probe cu TOT. NU DOAR AMENINTARI SI SANTAJ CA-N KLANURILE MAFIOTE... Că-n țara asta tot SECUritatea conduce, restul e un teatru mizerabil si IN TOATĂ JUSTIȚIA LEGEA DOAR SE MIMEAZĂ

# Bubulina date 23 January 2018 18:25 +7

Bravo Ciutacu : dai la "Zdreamtza" sluga , ce merita ! Sebi mai baga niste filme tata , ca ne-ai pomis seriale ca Dallas-ul si te-ai oprit :eek:

# DODI date 23 January 2018 18:33 +2

După refuzul lui lăzăruc de a da Comisiei parlamentare dosare, credeți se împiedică de un ciutac? Câtă vreme dorel doarme îm papuci, slabe speranțe de aducerea în legalitate a acestui tractorist rătăcit pe culoarele justiției.

# Parlamentarii dorm în post? date 23 January 2018 21:18 +4

Nici un parlamentar n-a fost în stare să ceară o anchetă a avansării frauduloase din penal în PROCUROR GENERAL, pe baza măsluirii Mapei profesionale de romanticul duo Ko-Co. Lectură lămuritoare la secundatv.ro (Augustin Lazăr numit procuror general deși avea dosar penal la DNA!; Procurorul General Augustin Lazăr se ascunde sub fusta CSM; SRI: Afacerea Lazărgate este de domeniul Siguranței Naționale).

# Bota date 23 January 2018 23:46 0

Calea contenciosului cred ca e gresita. Trebuia formulata plangere impotriva solutiei de netrimitere in judecata. Intai la prim-procuror, iar dupa 20 de zile la instanta. Abia acolo se atasa intregul dosar DUP, iar petentul are acces la actele de urmarire, inclusiv la ordonanta de clasare. Calea contenciosului mi se pare gresita, pentru ca nu fac obiectul obligatiei de comunicare acte din instructia penala. Cu atat mai putin pe calea comunicarii informatiilor de interes public.

# anca date 25 January 2018 19:45 0

Plangerea impotriva ordonanteide clasare poate face numai persoana care a facut plangerea. In cazul de fata este vorba despre o auto-sesizare a PICCJ. In acest caz, cine credeti ca ar fi avut calitate sa atace ordonanta de clasare?

# cozma ioan date 24 January 2018 15:14 +1

stimata redactie va rog ca printr-un mijoc oarecare sa-i transmiteti dlui ciutacu felicitarile celor de seama mea si dorinta de a cere celor care vin in emisiune si miorlaie la televizor, sa faca plangeri impotriva oricarui abuz ! cu respect

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva