19 ianuarie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIVILII DIN POLITICA TREBUIE EXECUTATI – DNA continua vanatoarea declansata impotriva deputatului PSD Mircea Draghici. Liderul PSD a fost inculpat pentru utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate si delapidare: “Totul pare a fi doar o parte a unei foi de parcurs stabilite in anumite laboratoare... Traim vremuri in care politia politica e vie și din ce in ce mai puternica”

Scris de: G.T. | pdf | print

24 iunie 2019 13:03
Vizualizari: 9234

DNA continua vanatoarea pe care a declansat-o impotriva deputatului si trezorierului PSD Mircea Draghici (foto). Acesta a fost convocat luni, 24 iunie 2019, la DNA, in aberantul dosar in care a fost pus sub urmarire penala fix in campania electorala pentru alegerile europarlamentare, pentru utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate si delapidare (click aici pentru a citi detalii despre caz).


Cu aceasta ocazie, lui Mircea Draghici i-a fost adus la cunostinta faptul ca a fost pusa in miscare actiunea penala in dosarul mai sus amintit. La scurt timp de la iesirea de la DNA, unde a fost insotit de avocatul sau, maestrul Alexandru Morarescu, Mircea Draghici si-a exprimat uluirea fata de masura luata de procurori, explicand ca nu exista niciun fel de argument pentru inculparea sa. In acest sens, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD considera ca nu avem de-a face decat cu o noua actiune a politiei politice. Politie politica ce este vie si tot mai puternica si care trebuie sa execute civilii din politica.

Iata reactia deputatului PSD Mircea Draghici dupa inculparea sa de catre DNA:

Sunt realmente uluit de decizia DNA de astazi. Nu exista absolut nicio ratiune pentru punerea in miscare a actiunii penale, niciun argument sustenabil. Ca si in cazul sotiei mele, totul pare a fi doar o parte a unei foi de parcurs stabilite in anumite laboratoare. In conditiile in care toti martorii au dat declaratii favorabile de la momentul in care am fost numit suspect si pana astazi, nu pot decat sa constat cu dezolare ca traim vremuri in care politia politica e vie si din ce in ce mai puternica.

'Civilii din politica trebuie executati!'. 'Am inteles, sa traiti!'”.

Iata comunicatul DNA din aprilie 2019 privind inceperea urmaririi penale fata de liderul PSD Mircea Draghici:

"La solicitarea reprezentatilor mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata o persoana, trezorier al unui partid, pentru savarsirea infractiunilor de

-utilizare a subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate si
-delapidare

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In calitate de trezorier al unui partid, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, suspectul si-ar fi insusit suma de 380.000 euro prin incheierea unui contract de inchiriere a unui imobil, avand un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenita din subventii in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata partiala in proportie de peste 2/3 a unui imobil.

Concret, suspectul indeplineste functia de trezorier al unui partid, exercitand, in aceasta calitate, atributii de gestionare si administrare a bunurilor si sumelor de bani provenite din fonduri publice sau private.

In exercitarea functiei de trezorier, in cursul lunii februarie 2018, suspectul impreuna cu o persoana din familie, a negociat si a convenit sa achizitioneze, de la un vanzator, un imobil avand o valoare de circulatie de peste 500.000 euro, pe care sa-l achite, in parte, cu sume de bani pe care le gestiona in calitate de trezorier, si in parte, cu fonduri proprii.

Promisiunea de vanzare cumparare dintre proprietarul imobilului si persoana din familia suspectului, dar si contractul de inchiriere dintre acelasi proprietar si formatiunea politica s-au incheiat in aceeasi zi, 15.02.2018, pentru acelasi imobil.
Contractul de inchiriere fusese incheiat pentru o perioada de 10 ani ( incepand cu data de 01.03.2018 pana la 01.03.2029), valoarea totala a chiriei fiind de 380.000 euro ce urma sa fie achitata dupa cum urmeaza: suma de 38.000 euro in termen de 5 zile, iar restul sumei in transe de cel putin 19.000 euro pe luna timp de 18 luni.

In realitate, intreaga contravaloare a contractului a fost achitata in avans, intr-un interval de timp de 5 luni din sume de bani provenite din subventia acordata formatiunii politice in baza Legii nr. 334/2006, privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale.

Dupa declansarea controlului de catre Autoritatea Electorala Permanenta cu privire la utilizarea subventiilor de formatiunea politica in cadrul careia suspectul indeplinea functia de trezorier, a fost reziliat contractul de inchiriere, precum si promisiunea de vanzare-cumparare si restituite sumele de bani incasate cu titlu de chirie si pentru achizitionarea imobilului.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

* Cititi aici mai multe detalii despre cazul deputatului PSD Mircea Draghici

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar- 18.01.2021 – Se vinde tara. Kovesi e in top

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva