25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CLASARE PENTRU TIMMERMANS – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a inchis dosarul prim-vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans pe continutul Rapoartelor MCV privind Romania, intocmit la plangerea Lumea Justitiei: "S-a stabilit ca nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca faptele reclamate ar exista in materialitatea lor"

Scris de: L.J. | pdf | print

28 March 2019 18:41
Vizualizari: 4331

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans (foto alaturi de Monica Macovei) a scapat de dosarul penal din Romania. Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a decis in 27 martie 2019 clasarea dosarului privindu-i pe Frans Timmermans, comisarul european pentru Justitiei Vera Jourova, sefa Reprezentatei CE in Romania Angela Cristea si echipa de redactare a Raportului MCV.

Conform anuntului SIIJ, s-a dispus clasarea cauzei pentru faptele de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals intelectual si comunicare de informatii false, stabilindu-se ca "nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca faptele reclamate ar exista in materialitatea lor".


Dosarul privindu-i pe Timmermans si altii a fost deschis in urma plangerii formulate de Redactia Lumea Justitiei, in 30 ianuarie 2019, in care am semnalat falsificarea grosolana a realitatii pe starea justitiei din Romania in Rapoartele MCV: "Faptele au fost savarsite prin adoptarea „Raportului Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si de Verificare” (Raportul MCV) din 13.11.2018 cu incalcarea atributiilor de serviciu prescrise de Tratatul Uniunii Europene (TUE) si legislatia in materie, prin falsificarea realitatilor privind domeniul justitiei in Romania, prin comunicarea de informatii false privind statul roman si prin initierea, constituirea, aderarea si sprijinirea, sub orice forma, a unui grup infractional organizat. Actiunile faptuitorilor sunt asociate gravelor actiuni de politie politica realizate de institutiile de represiune ale statului cu incalcarea Constitutiei si ordinii de drept – descrise in Denunt - fiind aduse grave vatamari intereselor statului roman si fiind pusa in pericol securitatea nationala". (Click aici pentru a citi integral Plangerea Lumea Justitiei)

Precizam ca initial dosarul a fost depus la DIICOT, insa la data de 1 februarie 2019 a fost declinat catre SIIJ spre competenta solutionare.

Nu cunoastem inca motivele pentru care s-a dispus aceasta solutie, insa in momentul in care vom primi ordonanta de clasare de la parchet, vom informa cititorii Lumea Justitiei.

Iata comunicatul PICCJ:

"Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus la data de 27 martie 2019, in dosarul penal denumit generic "Timmermans", clasarea cauzei sub aspectul comiterii infractiunilor de abuz in serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informatii false, prev. de art. 404 Cod penal si constituirea unui grup infractional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, intrucat s-a stabilit ca nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca faptele reclamate ar exista in materialitatea lor".

Comentarii

# zn-zn*!* date 28 March 2019 19:04 +11

Huoo! Ia mai servitiva rahatul ipocriziei intre voi, stimati decizionari in functii publice, si mai lasati sa respire libertatea si progresul pentru bietii romani, ca nu suntem slugi nimanui, nici vasali unor atotputernici ai "avansatelor puteri mondiale". Vampirilor, le servim usturoiul sub "nasul sus pus"! In rest, sa fim sanatosi, ca noi am crescut cu "ai si malai" - nu cu graunte pt. catei!! Romanul si Romania nu pier niciodata din vatra stramoseasca, si istoria scrisa chiar cu multe umilinte, ne da sorti de izbanda impotriva antichristilor civilizatiei, -asa zis "moderne"!?

# DODI date 28 March 2019 20:58 +2

După victoria IMENSĂ obținută în Olanda, creștere cu 40% față de precedentele alegeri (de la 5% la 7%) era normal să primească o... felicitare și de la români. Mai ales că s-a oferit să ne supervizeze în prealabil orice lege în domeniul justiției. Ținând cont de răsunătorul succes electoral eu propun ca să îl consilieze pe ciolanis. Ambii au aceleași ambiții (deșarte), aceleași rezultate (mediocre), aceeași apetență spre... servicii (de forță) și practică același grețos pupincurism po******r european. Te pui cu marionetele?

# roman fara stapan date 29 March 2019 08:51 +1

L.J. va rog sa publicati comentariile cititorilor care au anticipat aceasta solutie la plangerea dv. - si sa recunoasteti ca si unul din prostime, un sarac, unul fara "surse, resurse, fara functie, fara protectie" a anticipat, a inteles, a stiut cum se va rezolva - folosind gandirea libera. Aceasta decizie este demonstratia ca - "JUSTITIA" din cea mai credincioasa si inapoiata tara din tomberonul uniunii europene o vrajeala pentru prosti. pentru cei fara nici o putere.

# Recurs la Decizia de clasare data de SIIJ - dupa motivare! date 29 March 2019 09:04 +6

Supraveghetorii nu stiau de Protocoalele Justitiei cu SRI  si Supravegheau Justitia din Romania ?!? CINE SEMNEAZA RAPORTUL - S-A STABILIT CA DE ASUMAT L-A ASUMAT CINE LA FOLOSIT = TIMMERMANS !? LOGIC , putem deduce ca recent cand a venit la Bucuresti a dat vre-o declaratie la SIIJ - departe de media - si a spus cine a intocmit documentele inde gogomanii nu stiau de Protocoale ? E frumos sa pretinzi ca supraveghezi iar pe sub SUPRAVEGHETORI sa "musteasca" de PROTOCOALE SECURISTE!? Fapta de a omite sa spui adevarul in intregime nu se numeste fals in declaratii ci ascundere de informatii.... !? Inducere in eroare a celor care asculta bazaconii unde Protocoalele nu sunt prezentate - indiciu care ar schimba total concluziile raportului... Logica face parte din rationamemtele magistratilor si este studiata de acestia... sa nu sa credem altceva... asteptam motivare publicata... sa avem ce despica in 4, 8, 16, 256, 1024... sau in cat o fi necesar... 

# escu date 29 March 2019 11:10 +1

Era de așteptat așa ceva. Bine, totuși, că prin plângerea formulată de Redacția Lumea Justiției s-a tras un semnal de alarmă celor care cred că pot să facă tot felul de aprecieri la adresa României. Bine ar fi dacă ar putea fi identificate cozile noastre de topor care au compus acele rapoarte, că nu Timmermans și alții au fost autori. Ei au fost cu semnătura, solicitată de stahanovista Macovei și alți românași de bine care cred că scopul lor în PE este de a denigra ROMÂNIA nu de a lupta pentru interesele ei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.07.2024 – Patru judecatori cu patalama de „inapt psihic”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva