23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COMANDANTUL ARAFAT NE POATE COSTA 1 MILION EURO – Exclusiv: iata actiunea prin care avocatul Bogdan Dumitru a dat in judecata Departamentul pentru Situatii de Urgenta, condus de Raed Arafat. Avocatul acuza carantinarea abuziva a locuitorilor comunei Gornet si solicita 1 milion de euro daune morale. Aproape 3.000 de oameni s-au ales cu drepturile si libertatile fundamentale suspendate pentru 3 infectati cu Covid (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 July 2020 18:27
Vizualizari: 7203

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, ar face bine sa provizioneze inca de pe-acum un milion de euro pentru Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Bani ai romanilor. La acest cuantum se ridica daunele materiale si morale cerute la Curtea de Apel Bucuresti de catre avocatul Bogdan Dumitru (foto) in numele comunei Gornet, din judetul Prahova, carantinata prin Ordinul nr. 4659202 din 22.07.2020, emis de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat – „comandantul actiunii”, asa cum este acesta intitulat.Mai exact, avocatul a depus la CAB vineri, 24 iulie 2020, o actiune prin care solicita anularea ordinului de mai sus, explicand de ce este o masura abuziva carantinarea intregii comune Gornet (unde inclusiv avocatul locuieste).

In primul rand, Bogdan Dumitru sustine ca autoritatile au masluit cifrele, in realitate existand mai putine persoane confirmate ca avand coronavirus – sub pragul de 3 la mie impus de Ordinul nr. 4659202/2020.

In al doilea rand, avocatul arata cum peste 450 de oameni risca sa moara de foame, din cauza ca au ramas fara locurile de munca, angajatorii din alte localitati nemaivrand sa auda de ei. De asemenea, satenii care se deplaseaza in localitati limitrofe sunt priviti ca niste ciumati, nemaipermitandu-li-se accesul in niciun magazin sau farmacie, fiind chiar apostrofati public.

In al treilea rand, insusi Bogdan Dumitru este impiedicat sa-si exercite profesia de avocat, fiindu-i interzis accesul in instante, sub pretextul ca locuieste intr-o localitate carantinata.

Mentionam ca intre timp avocatul a depus o completare a cererii de chemare in judecata. Astfel, daca initial Dumitru solicita daune materiale si morale de 500.000 de euro (insotite de scuze publice), de data aceasta avocatul si-a ridicat pretentiile la 1 milion de euro, precizand ca doreste ca MFP sa fie cel obligat de catre instanta a vira banii catre DSU. Cu aceeasi ocazie, Bogdan Dumitru ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa se deplaseze in comuna Gornet, ca sa vada personal teroarea la care sunt supusi satenii.


Iata mai intai cererea initiala de chemare in judecata (vezi facsimil 1):


„In fapt, subsemnatul imi exercit profesia de avocat pe teritoriul administrativ al comunei Gornet, jud. Prahova, unde am si domiciliul stabil, iar potrivit contractului de asistenta juridica incheiat cu autoritatea publica locala, sunt obligat sa asigur consultanta juridica de specialitate, reprezentarea acesteia in relatiile cu tertii – persoane fizice sau juridice de drept public sau privat –, precum si in fata instantelor de judecata, indiferent de gradul acestora.

Astfel, prin instituirea carantinei in comuna Gornet, jud. Prahova, imi sunt restranse / anulate aproape toate activitatile prevazute de disp. art. 3 din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, deoarece:

- nu pot participa la sedintele de judecata, imi este interzis accesul la toate instantele, pentru ca locuiesc intr-o localitate aflata in carantina;

- avocatii, personalul auxiliar al instantelor de judecata, jandarmii de la instante se feresc de mine si stau la distanta, deoarece stiu ca locuiesc intr-o localitate carantinata si se uita la mine ca la 'un ciumat';

- expertii judiciari care urmeaza sa efectueze expertize tehnice pe raza comunei Gornet refuza sa se prezinte sau nu li se permite accesul. (...)

Prin alineatul 1 al ordinului contestat (n.r. Ordinul nr. 4659202 din 22.07.2020 al lui Raed Arafat), se arata ca:

'Luand in considerare situatia epidemiologica din judetul Prahova, comuna Gornet, localitatea Gornet, generata de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la inregistrarea unui numar de 15 persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 prin transmitere comunitara, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maxima, in circumstante de nerespectare a masurilor legale in vigoare,

tinand cont de Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta nr. 40 din 22.07.2020, emisa la propunerea Directiei de Sanatate Publica a Judetului Prahova, in baza evaluarii epidemiologice avizate de catre Institutul National de Sanatate Publica, prin care se constata ca riscul raspandirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate este peste pragul de 3 cazuri/1.000 de locuitori,

in temeiul prevederilor art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile ulterioare, ale art. 7 alin. (5) si art. 12 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, ale art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, ale art. 3 din Hotararea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 17 iulie 2020, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 3 alin. (4) din Ordinul ministrului sanatatii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a masurilor de prevenire si limitare a imbolnavirilor cu SARS-CoV-2,

seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta emite urmatorul ordin:

Art. 1. -

(1) Se instituie masura de carantina zonala, incepand cu data de 22.07.2020, ora 22,00, pentru o perioada de 14 zile, pentru localitatea Gornet din comuna Gornet, judetul Prahova'.

In realitate, la nivelul comunei Gornet – satul de resedinta Gornet, satul Bogdanesti, satul Nucet si satul Cuib – se aflau la momentul emiterii ordinului contestat un numar de 6 (sase) persoane infectate, iar a saptea persoana infectata locuieste permanent in mun. Ploiesti, fara sa-si schimbe adresa din cartea de identitate.

Dintre cele sase persoane infectate ramase pe teritoriul comunei Gornet, trei au fost testate NEGATIV la data introducerii carantinei, deci la data de 22.07.2020 existau numai trei persoane pozitive care trebuie raportate la cei 2.850 de cetateni ai comunei Gornet.

Sintagma de 'localitate' folosita in 'temeinicia' ordinului contestat este un termen generic, care nu se regaseste in definitiile prevazute de dispozitiile art. 98 din Codul administrativ, in care se arata la alin. (2): 'Comunele pot avea in componenta lor mai multe localitati rurale, denumite sate, care nu au personalitate juridica' si (3): 'Satul in care isi au sediul autoritatile administratiei publice comunale este sat-resedinta de comuna'.

Astfel, ordinul DSU nu vizeaza satul-resedinta de comuna, ci localitatea Gornet cu toate satele apartinatoare de pe teritoriul administrativ.

De asemenea, mai aratam faptul ca la nivelul comunei Gornet, inclusiv satele apartinatoare, DSP Prahova nu a efectuat NICIODATA o ancheta epidemiologica, asa cum sustin reprezentantii acestei institutii, care si in prezent au cunostinta doar despre 7 persoane infectate, cu exceptia sefului DSP, care singur a raportat 15 persoane, astfel incat masura ABUZIVA a contaminarii (n.r. corect: „carantinarii”) sa fie credibila la Bucuresti.

Pe toata perioada epidemiei si pana la instituirea carantinei in comuna Gornet, jud. Prahova, nu a existat niciun fel de colaborare / cooperare intre prefect si primar, desi primul era obligat sa solicite institutiilor statului la nivel judetean (DSP, ISU etc.) sa coopereze cu autoritatile publice din comuna Gornet.

De altfel, prefectul judetului Prahova 'cunoaste' modalitatea de aplicare a legii 136/2020, intrucat a afirmat public pe posturile de televiziune ca 'odata publicat ordinul DSU in Monitorul Oficial, nu mai poate fi contestat la instanta'. (...)

In cazul admiterii actiunii, solicitam plata sumei de 500.000 euro, echivalent in lei la data platii, deoarece partea a produs prejudicii morale si materiale indirect prin instituirea carantinei in comuna Gornet, judetul Prahova, dupa cum urmeaza:

- peste 450 de persoane au ramas fara loc de munca, deoarece nu au mai fost primite de angajatorii din alte localitati;

- cetatenii comunei Gornet care se deplaseaza in localitatile limitrofe (Magurele, Lipanesti) sunt recunoscuti ca vin din zona carantinata, nu le este permis accesul in magazine, farmacii, alte locatii publice, acestia fiind total izolati, iar unii apostrofati;

- sumele de bani ce urmeaza a fi achitate de parata se fac venit la bugetul local, iar prin hotararea organului deliberativ, ordonatorul principal de credite va despagubi toate persoanele care au fost prejudiciate prin masura carantinarii.

 

 
Redam comunicatul prin care avocatul anunta completarea cererii de chemare in judecata (vezi facsimil 2):


Avand in vedere situatia dramatica a locuitorilor comunei Gornet, judetul Prahova, din cauza carantinei instituite la data de 22.07.2020, in sensul ca o parte insemnata dintre acestia au mijloace de subzistenta precare, am modificat si precizat al doilea capat de cerere introductiva pe care am adresat-o Curtii de Apel Bucuresti, solicitand ca parata Departamentul pentru Situatii de Urgenta – reprezentata de dr. Raed Arafat – sa fie obligata la plata sumei de 1.000.000 (un milion) euro cu titlul de daune morale si/sau daune-interese catre locuitorii comunei Gornet.

De asemenea, in temeiul art. 1373 din Codul civil (raspunderea comitentilor pentru prepusi), raportat la disp. art. 1560 din Codul civil, am formulat o actiune oblica in contradictoriu cu intimata Ministerul Finantelor Publice, pentru ca aceasta sa fie obligata sa vireze suma de 1.000.000 euro, echivalent in lei, catre parata DSU pentru a efectua plata catre UAT comuna Gornet, jud. Prahova.

In temeiul disp. art. 21, 22, 24, 34, 52, 100 din Constitutia Romaniei, ii solicit public Presedintelui Romaniei emiterea unui decret pentru iesirea urgenta din carantina a comunei Gornet, jud. Prahova, precum si deplasarea in aceasta localitate, in vederea identificarii si stabilirii corecte a masurilor de protectie sanitara a cetatenilor”.

 


Comentarii

# Horia date 29 July 2020 23:29 +8

Felicitări Domnule Avocat.Ar trebui să vă urmeze exemplul Suceava,Țăndări,Arges,Prahova ,iar Bucureștiul prin Dna Gabriela Firea sa-i ceara 1 miliard de euro pentru bugetul sănătății Capitalei si pentru Spitalul Județean Ilfov luat cu japca noaptea ca hotii. Nu vreau sa folosesc cuvinte grele din respect pentru site Lumea Justitiei si cititorii Dvs,dar locul numitului Raed Arafat după ce va fi judecat si condamnat pentru Genocid si Tortura e in inchisoare pe viata fara drept de eliberare condiționată.Va plăti Ministerul de Finanțe. E nevoie de asemenea avocați și de procurori si judecători care sa judece corect in favoarea poporului hăituit si batjocorit de un individ Arafat Raed care nu se teme nici de Dumnezeu și nici de Pedeapsă lui Dumnezeu. Va rugam Dna Renate Warner ajutati-ne

# gigi date 30 July 2020 10:11 +1

pai actiunea asta se va jueca definitiv peste vreo 3 ani ...

# Argus date 30 July 2020 12:03 0

Horia 29.07.20/23.29... Aspectele despre care comentezi poartă un nume: regimul Iohannis. Arafat a devenit o rotiţă foarte activă a sistemului, iar Iohannis nu este atât de ”păcălit“, aşa cum ai comentat chiar pe acest site în urmă cu ceva timp.

# sic semper tyrannis date 30 July 2020 12:13 +2

Arahat si echipa vor plati personal aceste daune, daca asta se va cere in instanta. Statul Roman daca mai este roman, sa se intoarca cu actiune in regres, iar cine a luat decizia de a-i imputernici pe acesti nemernici sa ia decizii sa raspunda MATERIAL SI PERSONAL PENTRU PREJUDICIILE ADUSE POPORULUI ROMAN. DISTRUGEREA ECONOMIEI ROMANIEI, GENOCIDUL BOLNAVILOR CRONIC SI AL BATRANILOR DEPENDENTI DE TRATAMENT, INCALCAREA FLAGRANTA SI CONTINUA A DREPTURILOR SI LIBERTATILOR FUNDAMNETALE ALE OMULUI! nu noi vom plati aceste prejudicii CI EI PERSONAL ! CEI CARE AU GRESIT SA PLATEASCA!

# milionarul date 30 July 2020 14:49 +1

O sa primeasca un milion de .... urari de bine!

# Eu date 30 July 2020 18:25 +1

Adică tot noi, poporul optimat, sa plătim porcăriile psihopatilor? Prafu' s-alega de ei!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva