14 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COMPLETUL NEGRU IL VA AVEA PE CONSTIINTA – Scrisoare cutremuratoare a unui bolnav in faza terminala catre judecatorii ICCJ Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie. Fostul primar din Snagov Apostol Musat: “Conform doctorilor, mai am circa una-doua luni de trait. Credeti ca imi sunt suficiente pentru a citi motivele pentru care dvs. ati considerat ca trebuie sa imi luati libertatea si, iata, si viata? Vreau sa stiu, inainte sa plec intr-o lume mai buna, de ce m-ati condamnat”

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 April 2021 12:19
Vizualizari: 11323

Scrisoare cutremuratoare adresata de fostul primar din Snagov Apostol Musat judecatorilor Ionut Matei (foto), Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie din “completul negru” al ICCJ, care l-au condamnat la 4 ani inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in dosarul “Ferma Baneasa”, caz in care a fost condamnat si avocatul Robert Rosu pentru simplul fapt ca acesta si-a exercitat profesia. Bolnav de cancer in faza terminala, Apostol Musat le cere celor trei judecatori sa motiveze decizia de condamnare, astfel incat sa stie motivele pentru care Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie i-au luat libertatea si viata.In scrisoarea pe care Lumea Justitiei o publica in exclusivitate, fostul primar al comunei Snagov aminteste ca a fost condamnat pentru ca a respectat legea si a pus in aplicare doua hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. In acest sens, Apostol Musat arata ca desi condamnarea sa a fost dispusa in 17 decembrie 2020, nici pana in prezent decizia nu a fost motivata de judecatorii ICCJ Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie, desi au trecut 105 zile de la pronuntare. Apostol Musat tine sa precizeze insa ca nu doreste clementa ci doar ca judecatorii care l-au condamnat sa respecte legea.


Iata scrisoarea fostului primar Apostol Musat catre judecatorii ICCJ Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie (vezi facsimil):


Onorata Inalta Curte,

Domnule Judecator Ionut Matei, Doamna Judecator Florentina Dragomir, Doamna Judecator Ioana Ilie

Va scriu aceasta scrisoare deschisa intr-un moment greu pentru mine si familia mea. Sper ca aceste randuri, care pe mine nu ma mai pot ajuta prea mult, pot ajuta la trezirea constiintei dvs., salvand astfel alti oameni ce ajung la judecata dvs. si nevinovati fiind, vor avea parte de o decizie corecta, care sa reflecte adevarul. Sa nu le fie luata libertatea desi nu au incalcat legea. Asa cum ati procedat cu mine si cu alti 'colegi' de dosar. Sa fie acest mare abuz judiciar, ce va fi demonstrat cu siguranta (imi pare rau ca eu nu voi mai apuca acest moment), un inceput in a indrepta sistemul judiciar din Romania, de a oferi oricarui justitiabil garantia unui proces corect. Sala de judecata trebuie sa fie locul unde se imparte dreptate, nu un loc unde se rezolva diverse situatii politice sau economice, la comanda anumitor initiati. Sunt marturia (inca) vie a 'calculelor din justitie'. Un dosar fabricat la comanda, cu tinte ce nu au legatura cu acuzatii din dosar.

Ma aflu in prezent la spitalul penitenciarului Jilava. Am primit o pedeapsa de 4 ani pentru abuz in serviciu, constand in faptul ca am pus in aplicare doua decizii judecatoresti definitive si irevocabile, ce au trecut prin cai de atac judiciare, in total de 10 judecatori. As fi comis o infractiune daca nu as fi respectat decizia definitiva, irevocabila a unor judecatori.

Dvs., domnule Matei, doamna Dragomir, doamna Ilie m-ati condamnat pentru ca am respectat cu sfintenie legea.

Acum o saptamana am fost anuntat de catre personlul medical al spitalului Jilava ca starea mea de sanatate este atat de grava din cauza unor multiple metastaze descoperite. Se pare ca aceasta condamnare din data de 17 decembrie 2020 m-a afectat profund. Pentru mine nu se mai poate face nimic.

Ca si 'ultima dorinta' vreau, aratand ca si 'coruptia din justitie' ucide, ca organismele de profil, cele interesate, sa studieze cazul meu, sa ma reabiliteze moral (macar) daca cele expuse de mine vor fi gasite ca si adevarate, si, de ce nu, sa faca demersuri in a nu mai fi posibile astfel de abuzuri.

Onorat Complet C4 de la ICCJ, erati obligati sa comunicati in termen de 30 de zile motivarea deciziei prin care am fost condamnat. Au trecut 105 zile.

Conform doctorilor, eu mai am circa una-doua luni de trait. Credeti ca imi sunt suficiente pentru a citi motivele pentru care dvs. ati considerat ca trebuie sa imi luati libertatea si, iata, si viata?

Vreau sa stiu, inainte sa plec intr-o lume mai buna, de ce m-ati condamnat. Cum veti justifica o asemenea nedreptate? Nu va solicit clementa, nu formulez rugaminti egoiste! Va solicit sa respectati legea”.

 


Comentarii

# X date 1 April 2021 14:31 +24

Dumnezeu întârzie dar nu uita. Vor plăti pentru tot ce au făcut. De judecata Divina nu vor scăpa. Se cred dumnezei pe pământ, dar intr_o zi vor plăti.

# maxtor date 1 April 2021 15:05 +2

doamnelor si...domnilor:in ce baza ati fatat noul r.o.i,ati aflat telepatic de h.g.urile nepublicate?!daca cancerul s-ar lua de la scuipat in ochi....

# Diasporean date 1 April 2021 15:28 +23

Completul, asa zis "negru", are pe conștiință multe vieți distruse! In mod normal, termenul de redactare a unei hotărâri este de 30 de zile, de ce cei care nu respectă acest termen nu sunt trași la răspundere disciplinară, penală și...morală? Iată și unul din motivele pentru care acesti călăi, la figurat, ai justiției doresc cu încrâncenare desființarea secției speciale! Deoarece trăim în România, totul este posibil, adică să fii condamnat pe criterii politice, ceva gen perioada de tristă amintire, perioada Ceaușescu!!!

# MN date 1 April 2021 15:36 +12

Pai ticalosii astia au ei remuscari au ei familie, au copii?, Securistii astia vor merge direct la cazanul cu zmoala nu vor merge in rand cu noi.

# ioon date 1 April 2021 16:13 +2

Pasaport de cobai,nu esti cobai stai acasa

# adriana drinceanu date 1 April 2021 16:40 +7

Completuri de judecată ”negre” există la mai multe instanțe din țară, mai ales la cele ce judecă în căile de atac. I-ați ales pe sprânceană? In ce ne transformăm ca țară, ca popor? Cine sunt astia si de ce i-ati desemnat pe astia? Cui profita? Vi se pare ca avem nevoie de călăi...ok! Supuneți opiniei publice această necesitate, voi, cinre oți fi voi ăia care credeți că țara asta are nevoie de călăi.Dar, nu-i numiți voi, că NOI nu v-am dat acest drept.

# Euuu date 1 April 2021 18:54 +8

Justitia din Romania e cea mai corupta. Am 3 dosare penale deschise prin care le arat faptele de coruptie cu inregistrari si raspunsuri concrete primite de la institutii de specialitate, unde se vede clar implicarea politistilor, grefierilor,judecatorilor,procurorilor, experti topo ce n au fost experti niciodata. Ce fac ei?? Tergiverseaza toate dosarele si incearca sa ma atraga pe mine in capcana pentru a fi eu acuzat de calomnie. Sunt persoane fara Dumnezeu, ce vad doar banul si nu i intereseaza cat rau produc.JUSTITIE CORUPTA!!!!!

# Mary date 1 April 2021 19:25 +14

În Romania nu exista magistrați necorupți Nu sunt magistrați bine pregătiți profesional care să aplice dreptatea sa fie corecți/cinstiți/Onești care să judece dosarele cu celeritate să aplice legea și litera ei Nu avem legi care cu pedepse și cu sancțiuni fixe care să nu le mai permită să se joace cu legea și ei să răspundă pentru orice greșeală Te judeci 20 de ani pentru orice litigiu care ar putea dura cel mult 3 sau 6 luni Și dacă ar exista doar două instanțe s-ar elimina atâtea termene și jocuri de la o instanță la alta Ar trebui doar un Tribunal și o Înaltă Curte care sa judece apelul ca și în alte țări occidentale Judecă un judecător însoțit de jurați și un Tribunal suprem care are mai mulți judecători La noi sunt zece instanțe și nici una nu judeca corect Sunt cumetrii /judecători corupți exista influente Legile se fac după placul lor Curtea Constituțională aprobă și anulează ce vrea

# santinela date 2 April 2021 14:03 +2

Asta din poza poate sta linistit pe un perete linga rusinea justitiei romanesti Livia Stanciu. Ba mai mult, cred ca o intrece de departe !" Gica duru " cind va cadea nu are sa-i fie moale deloc !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.08.2022 – Exces de zel la CSM, dupa pofta lui Predoiu. Corbu se simte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva