22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CONDITII INUMANE LA PENITENCIARUL GAESTI – Avocatul Poporului a descoperit mizeria crunta si lipsa conditiilor de cazare de la Penitenciarul Gaesti, in urma sesizarii facute de omul de afaceri Liviu Luca. S-a constatat incalcarea articolelor din Constitutie privind dreptul la viata si dreptul la ocrotirea sanatatii. Luca s-a plans zadarnic judecatorului Luiza Spataru de conditiile inumane de detentie, inclusiv de plosnitele care il mancau de viu. Plangerea i-a fost respinsa (Documente)

Scris de: B.G. | pdf | print

7 May 2019 15:30
Vizualizari: 10376

Mizerie crunta, lipsa asistentei medicale primare, conditii inumane, acestea sunt concluziile institutiei Avocatului Poporului in urma unui control efectuat la Penitenciarul Gaesti, judetul Dambovita.


Controlul a survenit dupa ce omul de afaceri Liviu Luca (foto), incarcerat la acest penitenciar, a formulat o plangere in care reclama conditiile mizere de la locul de detinere. In raspunsul primit de Luca si semnat de adjunctul Avocatului Poporului, Mircea Criste, se arata ca s-a constatat incalcarea articolelor din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si integritate fizica si psihica, dreptul la ocrotirea sanatatii si nivelul de trai decent.
Liviu Luca a fost mutat de la Penitenciarul Ploiesti, de pe raza domiciliului sau, la Penitenciarul Gaesti, acolo unde a ajuns in 23 noiembrie 2018. In data de 20.03.2019, Liviu Luca a formulat plangere impotriva administratiei Penitenciarului Gaesti pentru ca nu i-au fost acordate cele 6 zile compensatorii in baza Legii 169/2017 pentru nerespectarea conditiilor de igiena, respectiv existenta plosnitelor in camerele de detinere. Numai ca plangerea i-a fost respinsa de catre judecatorul delegat de la Penitenciarul Gaesti, Luiza Spataru, care a motivat decizia prin faptul ca sectia pe care este incarcerat acesta a fost incadrata ca si conforma, astfel ca in speta nu se pot acorda zilele compensatorii: “Din relatiile communicate de administratia penitenciarului se retine ca prezenta insectelor nu a constituit un element care sa fie luat in seama la analiza, avand in vedere ca actiunile de dezinsectie se desfasoara conform prevederilor legale. Prin faptul ca in camera de detinere exista insecte nu se poate considera ca petentului ii este incalcat vreunul din drepturile persoanelor condamnate, atat timp cat administratia penitenciarului respecta prevederile legale cu privire la efectuarea actiunilor de dezinsectie, prezenta insectelor putandu-se datora si igienei individiale a fiecarui detinut”.
Impotriva incheierii judecatorului delegat s-a facut contestatie la Judecatoria Gaesti, termenul fixat fiind 8 mai 2019.
Ei bine, cele retinute de judecatoarea Luiza Spataru in incheierea prin care a respins plangerea sunt infirmate printr-un raport intocmit de Avocatul Poporului in urma unei anchete efectuate la Penitenciarul Gaesti. In raspunsul primit de Luca de la Avocatul Poporului in 22 februarie 2019 (facsimil) si semnat de adjunctul institutiei, Mircea Criste, adica cu o luna inainte ca judecatorul delegat de la inchisoarea Gaesti sa respinga plangerea, sunt descrise conditiile mizere de la Gaesti.
Avocatul Poporului a constatat in urma controlului efectuat incalcarea articolelor din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si integritate fizica si psihica, dreptul la ocrotirea sanatatii si nivelul de trai decent in ceea ce-l priveste pe omul de afaceri. Astfel, in raport se arata ca: detinutii au reclamat prezenta plosnitelor, prezentand mai multe monstre colectate din camerele respective, sustinand ca desi folosesc unele solutii pentru eliminarea si eradicarea acestora, eforturile sunt in zadar, intrucat mobilierul din lemn favorizeaza prezenta plosnitelor. Referitor la prezenta plosnitelor in camerele de detentie, conducerea penitenciarului a mentionat faptul ca trimestrial se efectueaza actiuni de dezinsectie generala, de catre personalul propriu de specialitate si ori de cate ori este necesar se intervine in camere, fiind puse la dispozitie fisele de dezinsectie realizate in anul 2018,
iar din verificarea acestora s-a constatat ca dezinsectia aferenta trimestrului IV a anului 2018 nu fusese realizata.
Institutia condusa de Victor Ciorbea arata ca la momentul efectuarii anchetei, Penitenciarul Gaesti se confrunta in continuare cu problema eradicarii plosnitelor, fenomen care s-a amplificat in ultima perioada, motiv pentru care s-a apreciat ca operatiunile de dezinsectie efectuate sunt insuficiente, situatia fiind favorizata si de existenta mobilierului din lemn:S-a apreciat ca se impune luarea unor masuri concrete pentru combaterea plosnitelor si efectuarea demersurilor ce se impun pentru schimbarea mobilierului din lemn din camerele de detentie”. S-a mai constatat de catre Avocatul Poporului si conditiile mizere din celulele de la Gaesti.


Consultat de medic dupa doua luni

Avocatul Poporului a retinut ca lui Liviu Luca i-au fost incalcate mai multe drepturi. Astfel, s-a stabilit ca Penitenciarul Gaesti nu are angajat un medic de medicina generala sau medic de familie, si ca o data pe saptamana un medic de la Penitenciarul Craiova asigura persoanelor privative de libertate asistenta medicala primara. Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca la primirea in Penitenciarul Gaesti, respectiv in data de 22.11.2018, Liviu Luca a fost consultat de catre asistentul medical aflat pe tura in ziua respectiva, iar nu de catre medic, asa cum este procedura: "Potrivit fisei medicale ati fost examinat clinic de catre medicul Trusca Ionel (venit de la Penitenciarul Craiova)
abia in 17 ianuarie 2019, desi medicul colaborator s-a prezentat in vederea asigurarii asistentei medicale detinutilor in datele de 6 si 20 decembrie 2018. S-a concluzionat ca examinarea medicala clinica s-a efectuat la aproape doua luni de zile de la venirea prin transfer in Penitenciarul Gaesti, nefiind respectate prevederile art. 106 din Regulamentul din 10 martie 2016 de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor”.
Trebuie precizat ca Avocatul Poporului, in baza art 26 din Legea nr. 35/1997, are obligatia sa ceara Penitenciarului Gaesti sa repare prejudiciile aduse prin incalcarea drepturilor, iar autoritatile au obligatia sa inlature cauzele care au generat sau au favorizat incalcarea drepturilor.

Iata ce prevede art. 26 din Legea nr. 35/1997 privind institutia Avocatului Poporului:

“(1) In cazul in care, in urma examinarii petitiilor primite, se constata ca petitia persoanei fizice lezate este intemeiata, institutia Avocatul Poporului se va adresa in scris autoritatii administratiei publice care a incalcat drepturile persoanei fizice si va cere sa reformeze sau sa revoce actul administrativ si sa repare prejudiciile produse, precum si sa repuna persoana fizica lezata in situatia anterioară.

(2) Autoritatile publice in cauza vor lua de indata masurile necesare pentru inlaturarea ilegalitatilor constatate, repararea prejudiciilor si inlaturarea cauzelor care au generat sau au favorizat incalcarea drepturilor persoanei lezate si vor informa despre aceasta institutia Avocatul Poporului”.

Prezentam cele mai importante pasaje din concluziile Raportului Avocatului Poporului, pe care il atasam integral la finalul articolului:

“Penitenciarul Gaesti nu are angajat un medic de medicina generala sau medic de familie in vederea asigurarii asistentei medicale primare pentru persoanele aflate in executarea unei pedepse privative de libertate custodiate de Penitenciarul Gaesti, dar are incheiat un Protocol de colaborare cu Penitenciarul Craiova pe un an de zile. Conform Protocolului de colaborare, medicul incadrat la Penitenciarul Craiova asigura persoanelor privative de libertate custodiate de Penitenciarul Gaesti asistenta medicala primara o data pe saptamana.
Referitor la prezenta medicului la Penitenciarul Gaesti, au fost puse la dispozitie fisele de prezenta aferente anului 2018, din care a rezultat faptul ca prezenta medicului nu s-a realizat saptamanal conform Protocolului. (…)
Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca la primirea in Penitenciarul Gaesti, respectiv in data de 22.11.2018, s-a realizat un examen medical de catre asistentul medical aflat pe tura in ziua respectiva, iar nu de catre medic. (…)
Potrivit fisei medicale ati fost examinat clinic de catre medicul Trusca Ionel (venit de la Penitenciarul Craiova) abia in 17 ianuarie 2019, desi medicul colaborator s-a prezentat in vederea asigurarii asistentei medicale detinutilor in datele de 6 si 20 decembrie 2018. (…)

S-a concluzionat ca examinarea medicala clinica s-a efectuat la aproape doua luni de zile de la venirea prin transfer in Penitenciarul Gaesti, nefiind respectate prevederile art. 106 din Regulamentul din 10 martie 2016 de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor. (…)
Referitor la conditiile de detentie, au fost vizitate camerele 8,9 din Sectia 1 si camera 20 din Sectia 2 in care ati fost cazat.
Spatiul destinat activitatilor sanitare din Camera 9 aflata pe Sectia 1 prezenta urme de mucegai si igrasie, faianta fiind foarte murdarea si deteriorata (sparta).
In urma vizionarii camerelor de cazare 8 si 9 aflate pe Sectia 1, reprezentantii Biroului teritorial Ploiesti al institutiei Avocatului Poporului au constatat ca niciuna din camerele de detentie nu respecta caracteristicile privind amenajarea si dotarea camerelor destinate cazarii persoanelor private de libertate care executa pedeapsa in regim deschis, cu elemente de moibilier, instalatii igienico-sanitare antivandalism si de incalzire prevazute de Anexa 4 din Normele din 17 octombrie 2017 minime obligatorii privind conditiile de cazare a persoanelor private de libertate aprobate prin Ordinul ministrului Justitiei 2772/C din 17 octombrie 2017.
Cu ocazia vizitei in camerele mai sus mentionate, detinutii au reclamat prezenta plosnitelor, prezentand mai multe monstre colectate din camerele respective, sustinand ca desi folosesc unele solutii pentru eliminarea si eradicarea acestora, eforturile sunt in zadar, intrucat mobilierul din lemn favorizeaza prezenta plosnitelor. Referitor la prezenta plosnitelor in camerele de detentie, conducerea penitenciarului a mentionat faptul ca trimestrial se efectueaza actiuni de dezinsectie generala, de catre personalul propriu de specialitate si ori de cate ori este necesar se intervine in camere, fiind puse la dispozitie fisele de dezinsectie realizate in anul 2018, iar din verificarea acestora s-a constatat ca dezinsectia aferenta trimestrului IV a anului 2018 nu fusese realizata. In ceea ce priveste problema eradicarii plosnitelor, conducerea Penitenciarului Gaesti a precizat ca se vor intesifica procedurile de dezinsectie.
Intrucat la momentul efectuarii anchetei Penitenciarul Gaesti se confrunta in continuare cu problema eradicarii plosnitelor, fenomen care s-a amplificat in ultima perioada, s-a apreciat ca operatiunile de dezinsectie efectuate de Penitenciarul Gaesti sunt insuficiente, situatia fiind favorizata si de existenta mobilierului din lemn. S-a apreciat ca se impune luarea unor masuri concrete pentru combaterea plosnitelor si efectuarea demersurilor ce se impun pentru schimbarea mobilierului din lemn din camerele de detentie cu elemente de mobilier care corespund caracteristicilor prevazute de Anexa 4 din Normele din 17 octombrie 2017. (…)
Fata de aspectul camerei 20 (infirmerie) si conditiile existente pentru respectarea demnitatii umane, s-a apreciat ca se impune imbunatatirea conditiilor de cazare din camera 20.(...)
Din verificari a reiesit faptul ca din 21.12.2018 si pana la 27.12.2018 nu au fost colectate rufe pentru spalatorie de la niciuna din sectiile de detinere, conducerea penitenciarului motivand ca perioada respectiva a coincis cu perioada sarbatorilor de Craciun, fiind zile libere in care personalul de la spalatorie nu a lucrat. (…)

Fata de constatarile reprezentantilor institutiei Avocatului Poporului, concluzionandu-se in sensul incalcarii art.22, art. 34 si art. 47 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si integritate fizica si psihica, dreptul la ocrotirea sanatatii si nivelul de trai decent prin incalcarea art. 71 si art. 72 alin. 1 din Legea 254/2013, a art. 106 din Regulamentul de aplicare a Legii 254/2013, neasigurarea asistentei medicale primare detinutilor custodiati de Penitenciarul gaesti de catre medicul de specialitate conform Protocolului de colaborare dintre Penitenciarul Craiova si Penitenciarul Gaesti, nerespectarea in camerele de detentie 8 si 9 de pe Sectia 1 a caracteristicilor privind amenajarea si dotarea camerelor destinate cazarii persoanelor privative de libertate care executa pedeapsa in regim deschis cu elemente de mobilier, instalatii igienico-sanitare antivandalism si de incalzire, neasigurarea de conditii corespunzatoare in camera 20 infirmerie de pe Sectia 2 care sa respecte demnitatea umana, ineficienta operatiunilor de dezinsectie efectuate de Penitenciarul Gaesti in vederea combaterii plosnitelor, au fost emise recomandari adresate Penitenciarului Gaesti si ANP”.

* Cititi aici integral raspunsul Avocatului Poporului

* Cititi aici Incheierea judecatorului delegat de la Penitenciarul Gaesti

Comentarii

# Iulian date 7 May 2019 16:59 +6

Acesti tortionari vor plati pentru atrocitatile pe care le comit si tolereaza zi de zi. Istoria ne-a aratat ca roata sortii se intoarce...

# ICHIM date 7 May 2019 17:07 +3

Conducerea penitenciarului Gaesti nu e interesata de conditiile inumane in care se afla detinutii. Ei sunt interesati sa-si incadreze toate rubedeniile si apropiatii in structurile penitenciarului, pe salarii imense. Dezvaluiri picante si incredibile despre tartorii din conducerea penitenciarului Gaesti in curand.

# Edelweiss - Fost la Găești date 8 May 2019 02:07 0

Salve, Ichime și mă bucur că te-ai liberat! (de fapt te-ai liberat înaintea mea). Eu am fost o perioadă la E2.2 cam 22, în cameră cu Peter! Sănătate și numai bine îți doresc. Io*, după ce am ieșit, nu am tăcut. Am spus unde am putut mai bine toate atrocitățile de la Găești - în particular, și din sistemul represiv penitenciar - în general. Uite postarea mea de pe Cotidianul din 24 dec. 2017 (m-am liberat condiționat pe 4 dec. cu 30 de zile înainte de termen, prin contestație la Tribunal. Jegul de anghel și cu jegul de prioteasa mi-au servit 2 luni de amânare, la PRIMA ANALIZĂ, în condițiile în care mai aveam aprox. 2 luni de pârnaie până la TERMEN: link opinie: https://www.cotidianul.ro/sistemul-penitenciar-intre-decizia-cedo-si-recursul-compensatoriu/

# Edelweiss - comentariul pe Cotidianul - 24 dec. 2017 date 8 May 2019 02:09 0

„În ceea ce privește Megaindustria denumită Administrația Națională a Penitenciarelor, ei bine, să fie cu titlu de axiomă că această megaindustrie este cel mai profitabil domeniu de activitate din România. Pe cârca deținuților se realizează niște tunuri URIAȘE, motiv pentru care se depun eforturi sisifice în vederea ținerii în continuare a deținuților în penitenciare. ANP nu este altceva decât un uriaș conglomerat de interese oculte, financiare, economice, o adevărată șerpărie în care freamătă nepotismul încumetreala, încuscreala sau amatlâcul. ANP este O MAȘINĂRIE DE FĂCUT BANI, totul pe seama și în detrimentul deținuților. Sume de bani IMENSE, de ordinul zecilor și sutelor de milioane de euro, sume a căror finalitate nu o cunoaște aproape nimeni, însă se poate prezuma „defluirea” acestor sume înspre cele mai înalte niveluri executive, legislative și judiciare. [...]”

# faracatuse date 7 May 2019 20:27 0

Ei, mai un pate, mai un sote, mai un sut in c oaie... Asa e la hogeac. Votati USR, PNL si KWI si ne vedem acolo cu totiii

# un mizantrop date 8 May 2019 00:26 0

Mie, astia de administreaza penitenciarele, pe orice functie ar fi ei, de la matura la judecatorul de libertati si comisiile de eliberare conditionata, cu accent pe astea din urma, mi se pare ca avem un institutionalizata tortionarimea, ba, dat fiind contextul democratic, cu agravante...ne indignam la Memorialul Durerii si la marturiile supravietuitorilor, dar, asistam zilnic la alimentarea acestui sistem scelerat cu viitoarele dosare CNSAS si martiri ai inchisorilor...

# Edelweiss - Fost pârnăiaș la Găești date 8 May 2019 01:47 0

2 comentarii completare: a) Secția E1 este considerată aidoma secției „Respect de la Jilava, unde-și fac pedepsele mahării Becali, Poteraș, Borcea etc. Dacă Luca se plânge de condițiile de la E1, considerată secție de lux, atunci să meargă la E 2.2 să vadă acolo dezastru! (la capra aia de Duța). b) degeaba fac dezinsecție locală cei d ela penitenciar. Penitenciarul Găști este efectiv INFESTAT CU CIMEX LECTULARIUS - ploșnița de lemn, mai cunoscută sub numele de ”bed-bugs”. Ciclul de viață al acestei ploșnițe spurcate presupune 5 stadii larvare și un stadiu de adult. DEGEABA dai azi cu soluție insecticid că nu se distrug ouăle depuse de femele. peste 2 săptămâni siotuația este aceeași. (search pe net și se găsește o bogată bibliografie despre Cimex Lectularius). Ca să scapi de ploșnița aia ar însemna să dai FOC la întreaga pușcărie. Dar, altceva e strigător la cer: în camerele de detenție, se utilizează încă saltele ultrainfestate. Saltele noi, SUNT ÎN MAGAZIE, ÎN ȚIPLĂ!

# Edelweiss - fost pârnăiaș la Găești date 8 May 2019 01:56 +2

AVOCATUL POPORULUI, MERGI IUTE ȘI INOPINAT LA ACEL KONZENTATIONSLAGER denumit „A. F. Aghel & Acoliții S.R.L. și verifică dacă informația este exactă: saltele noi, stoc, în țiplă, sunt de ani buni în magazie, iar „hoții” sunt rupți de ploșnite. (mai ales cei de pe secție E 2.2). Cât despre atitudinea de microhitleraș al acelui gunoi neo-torționar, numi aghel gheorghe, împreună cu camarila lui de yesmeni și pupincuriști - sex-instructoarea spătaru, adjuncta vulpescu și adjunctul prioteasa, nu mai e nimic de zis decât... AFARĂ DIN ANP. AFARĂ ȘI CONDAMNAȚI LA ÎNCHISOARE pentru atitudinea lor de tirani sadici. Io* am reușit să-i dovedesc cu acte că FURĂ DIN HRANA DEȚINUȚILOR. Io* am reușit să-i dovedesc că încalcă cele mai elementare drepturi ale unei Persoane Private de Libertate. Mai mult să mai facă și alții! Mie mi-a ajuns cizma primită: amânat cu 2 luni de zile, la PRIMA ANALIZĂ, pentru motive scornite, în condițiile în care mai aveam exact 2 luni de pedeapsă de executat - TERMEN!

# Edelweiss - „Guraliv” CU DEMNITATE, de Găești date 8 May 2019 02:38 +1

Și dacă tot fac oficiul de „olăcar”, măi anghel, măi WITĂ KAGHEBISTĂ care faci dezinsecția trimestrial, lasă alcoolul și guleaiurile deoparte și citește că ploșnița de pat, aka ploșnița de saltea, aka bed bugs are un ciclu de dezvoltare de 14 zile, perioadă în care ouăle depuse de femela ploșniță parcurg cele 5 stadii larvare. Degeaba dai tu TRIMESTRIAL cu apă chioară, cumpărată aiurea, de pe la cine știe ce tovarăș de-al tău de afaceri veroase, că ouăle NU SE DISTRUG PRIN PULVERIZARE D EINSECTICID. Ouăle sunt depuse în crăpături și locuri ascunse iar în 2 săptămâni „LA TINE ÎN ÎNCHISOARE” e la fel ca înainte: o cloacă imundă, plină de: ploșnițe de pat – „Cimex Lectularius”, respectiv ploșnițe de ANP – „Cimex ANP-ensis” (anghel, vulpescu, spătaru, prioteasa). Ambele categorii de ploșnițe îl au drept targhet invariabil pe prostovanul de deținut.

# Edelweiss - „Guraliv” CU DEMNITATE, de Găești date 8 May 2019 02:39 +1

A realiza dezinsecția spațiilor infectate cu Cimex Lectularius presupune tratamente de dezinsecție REPETATE – 4-5 treceri la intervale de 2 săptămâni, conjugate cu măsuri igienice suplimentare referitoare la personal, lenjerie, haine și mergându-se până la înlocuirea mobilierului!!! Și substanțele necesare dezinsecției nu sunt apă chioară de Găești, achiziționată la preț de giuvaericale, ci sunt soluții profesionale, bazate pe piretroide: permethrin, cypermethrin, deltametrin, combinat de multe ori și cu alte substanțe necesare combaterii altor dăunători. Aia ce faci tu „LA TINE ÎN ÎNCHISOARE” nu e altceva decât CRIMĂ CU PREMEDITARE, conjugată cu o odioasă politică de exterminare a deținuților prin înfometare, prin teroare fizică și psihică. Găești este singurul penitenciar din țară în care se fac … 5 apeluri zilnice: 7,30, 12.00, 18.00, 19,30. 22.00- acesta din urmă, când ești chior de somn și te-ai fi dus deja la culcare, nominal prin strigarea fișei de deținut!.

# Edelweiss - „Guraliv” CU DEMNITATE, de Găești date 8 May 2019 02:40 0

TE SEACĂ la creier aceste 5 apeluri ce amintesc de un film tematic în care un deținut era terorizat cu mesajul „Trezește-te, Numărul 5”./ Post- script: despre atitudinea dictatorială a acestui microHitleraș de Dâmbovița, se poate citi aici: până și cadrele penitenciarului s-au săturat de acest satrap odios împreună cu camarila lui de vulpești, spătari și priotești! Link: https://www.fsanp.ro/2018/10/video-sindromul-la-mine-la-puscarie-loveste/

# Edelweiss - „Guraliv” CU DEMNITATE, de Găești date 8 May 2019 02:41 0

Link 2 despre „instructoarea de sex” aici: http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol--abuzurile-judecatoarei-luiza-spataru,12960.html

# Tot Io - Guraliv amânat la TERMEN date 8 May 2019 02:46 +1

fragment din Nota întocmită de corpul de Control al Ministerului justiției în ian, 2018, deplasați în urma uneii sesizări expediată către Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor și Petiții din C. Dep. și remisă spre soluționare MIN. Just. Concluzie: la Găești Anghel achiziționează ce vrea PWLA LUI. La Găești, „LA ANGHEL ÎN PUȘCĂRIE”, SE FURĂ DIN HRANA DEȚINUȚILOR: (text) „s-a constatat că a fost recepționat și plătit un produs ce nu corespundea specificațiilor tehnice prevăzute în caietul de sarcini, respectiv „margarină”, contrar disp. art. 107 alin. (3)^7 din O.M.J. nr. 548/C/2017, coroborat cu prevederile Anexei 44^8 din același ordin”

# Tot Io - Guraliv amânat la TERMEN date 8 May 2019 02:48 0

„cu privire la cantitatea de produs denumită „carne de******carcasă” s-a constatat că cea eliberată din depozitul de alimente nu corespundea cu cea regăsită la blocul alimentar, în urma verificărilor efectuate în data de 18.01.2018 rezultând o diferență de 1,20 kg” Pentru conformitate scanare fragment Nota de Control: https://1.bp.blogspot.com/-mmwadVz9XnE/XK8rQyqQrSI/AAAAAAAAE_0/KnnK9IWVG940jQm_VOHMnvnYr5bw_FBzACLcBGAs/s1600/comunicare%2BCorp%2Bde%2BControl%2Bal%2BMJ.jpg

# Tot Io - Guraliv amânat la TERMEN date 8 May 2019 02:56 +2

La „Anghel în pușcărie”: a) deținuților nu li se comunică și înmânează acte procedurale emise de organele judiciare române, ci acestea sunt pitite în dosarul de deținut. b) deținuții sunt împiedicați să-și consulte dosarul de deținut; c) deținuții nu au acces la prevederile legale și în materia executării pedepselor privative. Ca să nu scrie „hoții” plângeri împotriva camarilei anghel & spătaru & prioteasa & vulpescu, pe aplicația „Infochioșc este postat doar textul Vechiului Cod Penal și al Vechiului Cod de Procedură Penală; d) Deținuții sunt supuși unei politici susținute de exterminare prin înfometare, acestora dându-li-se doar niște „ilustre Zoaie”, „admirabile Lături” și excepționale Putregaiuri”; e) deținuții cu diabet sunt condamnați la moarte, neasigurându-li-se numărul de mese necesare unui bolnav de diabet; f) care deținut ARE O UMBRĂ DE DEMNITATE și se revoltă intrând în „refuz de hrană”, este imediat sancționat disciplinar pentru „atitudine necuviincioasă”. :eek: GĂEȘTI = KL. :sad:

# DODO date 8 May 2019 07:12 0

Verificati chiar situatia directorului penitenciarului, Anghel Gheorghe, care o are pe sotie angajata ghiciti unde? tot la Penitenciarul Gaesti, adica Anghel Cristina lucreaza in subordinea Anghel Gheorghe. Nu mai comentez de ce salarii nesimtite au. Voi transmite pe mailul redactiei mai multe informatii despre ce se intampla la Gaesti. Nepotismul si interesele din ANP este incredibil

# Adina Ap date 8 May 2019 12:58 0

Cum de Ciorbea, tot timpul cu gandul la ciolanul de ciortit si branza de primit, vede sesizari doar de la gullungoisti istoviti, pusi in trecut pe capatuit? Poporul e al teroristilor sau al oamenilor cinstiti? Ca el pare in minoritate si de neactualitate. Afara!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva