gandul.ro
25 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CORONAVIRUSUL REVINE IN FORTA – Dupa doua zile consecutive de scaderi, cazurile de infectare cu COVID-19 au crescut din nou: “Au fost inregistrate alte 263 de noi cazuri de imbolnavire… Pana astazi, 27 martie, pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID 19... 24 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 si cu boli cronice preexistente au decedat”

Scris de: B.G. | pdf | print

27 martie 2020 13:21
Vizualizari: 5830

Dupa ce timp de doua zile numarul noilor bolnavi a scazut, situatia s-a schimbat.


 

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat vineri, 27 martie 2020, cel mai mare numar de noi imbolnaviri cu coronavirus din ultimele trei zile: 263 de cazuri.


Pana in prezent, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate, iar 24 de persoane au decedat.


Amintim ca Grupul de Comunicare Strategica anunta joi, 26 martie 2020, ca 123 de noi romani au fost diagnosticati cu coronavirus. La precedentul bilant din 25 martie 2020, numarul de cazuri noi inregistrate a fost de 144, iar la bilantul din 24 martie 2020 se anuntaserea 186 de noi bolnavi.

Iata comunicatul Grupului de Comunicare Strategica de vineri, 27 martie 2020:

"Pana astazi, 27 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate si externate (53 la Timisoara, 41 la Bucuresti, 7 la Iasi, 6 la Craiova, 6 la Constanta si 2 la Cluj).

Pana astazi, 24 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 si cu boli cronice preexistente, internate in spitale din Craiova, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Cluj, Timisoara si Neamt, au decedat.


De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 263 de noi cazuri de imbolnavire.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 0 si 94 de ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 32 de pacienti, din care 24 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 17.453 de teste, din care 1.006 in unitati medicale private.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 1.127 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 6.553 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Pana in prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost intocmite 199 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodata, Politia si Jandarmeria au aplicat 2.866 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

De la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 3, politistii au depistat 13.611 persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestora le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 17.256.424 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalitatilor de intrare in tara, Politia de Frontiera a intocmit 4 dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 326 Cod Penal.

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, pana in prezent, 59 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 44 in Italia, 4 in Spania, 2 in Namibia, 2 in Indonezia, 3 in Franta si cate unul in Tunisia, Irlanda, Marea Britanie si Luxemburg. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 11 cetateni romani aflati in strainatate, 8 in Italia, 2 in Franta si unul in Marea Britanie, au decedat.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum si alte date de interes, vor fi aduse la cunostinta publicului in cel mai scurt timp.

In continuare va prezentam situatia privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european si global:

Pana la data de 26 martie 2020, au fost raportate 232.470 de cazuri in UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elvetia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Italia, Franta, Germania, Spania si Regatul Unit".
foto:europafm

 

Comentarii

# Marga date 27 martie 2020 13:35 +3

Izolarea NU e o soluție deoarece poate ramâne doar 1caz si totul o va lua de la inceput, monitorizarea prin GPS e TOT minciună, virusul rezista multe zile si poate fi luat oricând de pe obiecte atinse sau neatinse!Deasemenea nici testarea în masa nu ajuta intrucat cei testati negativ pot lua oricand virusul. Plus că nimeni nu garanteaza o testare precisa de 100% ca sa nu mai vorbim ca nu poti avea incredere in procesul testarii rişti sa fii infectat fie din prostie fie din intenție. Vaccinarea e riscanta prin faptul ca un vaccin poate avea efecte secundare si mai grave. Nu poti sa ai incredere in SGMC (sistemul global de medicină criminală) acest sistem nu urmăreşte sanatatea populației ci atingerea scopurilor de control si făcut bani pe spatele proştilor. leacul perfect exista fara efecte secundare dar nimeni nu intelege ca el nu va fi folosit pt.ca proştii sunt mai multi. Nu e de facut nimic din ce zice propaganda ci doar trezirea' la adevar apoi vom afla ca leacul exista si e ieftin 8)

# Marga date 27 martie 2020 13:41 +2

In urma cu 30 de ani am facut o pneumonie atât de grava incat puteam sa mor din cauza unui medic care mi-a dat tratament gresit. A urmat inca 10 ani de boala f.grava si virusi de care nu puteam scapa mai ales intrucat dupa ce-am fost la 28 de medici specialisti toti mi-au dat diagnostice diferite si mi-au zis ca sigur nu mai scap..apoi am inteles ce este medicina alopata si m-am apucat de studii serioase insa eu nu am urmarit simptomele ci tratamente100% am realizat ca de fapt medicina predata in facultați e practic doar o umbrelă MARE sub care se fac bani fara vindecari concrete. Bineinteles ca am aflat solutia de vindecare si in plus mi-am tratat TOATE afectiunile incurabile.Asadar daca mai e cineva ce crede ca acest virus e de neinvins si e nevoie de miliarde..va spun sigur ca nu intelege chiar nimic.Leacul Covid Exista dar e inutil sa spun ca daca nu vine de la vreun "expert"nimeni n-o sa-l bage in seama ci o sa-l bage la bulău sau o sa-l sinucidă.Problema nu e virusul ci PROSTIA

# Edelweiss - Ivory Tower Accountant date 27 martie 2020 14:03 +3

Ei, lujule, cu toată buna-credință și speranță într-un deznodământ fericit pentru toți, exact asta comentam acum câteva zile: faptul că patternul grafic al Chinei este identic cu cel al Whole World: o creștere exponențială, urmată la un moment dat de o scădere TEMPORARĂ, de durata a 2-3 zile. După care explozia se duce înspre sensul pozitiv al axei ordonatelor (dintr-un sistem ortogonal) cu o progresie realmente înfiorătoare. China a stat doar 2 zile pe SALT. Lumea întreagă e pe a... 12-a zi de SALT. De asta, cu toată buna-credință, nu trebuie să ne entuziasmăm prematur. Mai ales că rezultanta grafică are un delay de 14-21 de zile de la luarea unor măsuri concrete. Deci, ne uităm cu calm și îngrijorare la graficul evoluției molimei și așteptăm ca SALTUL să-și consume „tăria” iar când grafica începe să se „blegească” spre dreapta, ne rugăm la toți Zeii pravoslavnici, muslimi sau păgâni: „Blegește-l, Domnu' Zeu, pe drăcușorul Covi și ține-l aclo pe orizontală!”.

# VOX date 27 martie 2020 14:51 +1

COVID-19 revine in forta odata cu cei 30.000 (zilnic) reveniti in tara din DIASPORA !...

# Edelweiss - Ivory Tower Guard date 27 martie 2020 14:52 +2

@ Marga. Ai pus deștul exact pe bubă! Nu stau acuma să detaliez prea mult ce a zis acum mulți ani „terroristul” acela de Ghaddafi - „Vor crea virusul, se vor preface că n-au leac și apoi vor VINDE antidotul”. :eek: Io* i-aș păzi ca pe patrimoniu mondial pe dr. Păunescu și pe grupul de medici și cercetători aceia de la OncoGen Timișoara. Și nu aș încredința paza acestor VALORI ALE UMANITĂȚII sepepeului sau sereiului full de arnăuți ai licuriciului, ci aș scoate din cazarmă o unitate de vânători de munte cu care aș înconjura Institutul Bănățean. Cu consemn ferm că nu trece de baraj nici FECIOARA MARIA - Mamica Neprihănită a Domnului Zeu. Oamenii aceia de la TM, în entuziasmul lor profesional, au încălcat... „privilegiul” rezervat de cu foarte mult timp în urmă. PĂREREA MEA!

# imun/teanu date 27 martie 2020 15:03 +2

Sunt ofiter, in "retragere", al Armatei Romane, de artilerie /tunuri. De tancuri insa mi-e frica. Unui virus, nevazut, micrometric, de tancuri sa-i fie nevoie?! Doar "stare de urgenta"?, sau "de asediu"?, strazilor goale! Nici lui Ceausescu nu i-a fost asa frica! Elicoptere?, si la cotor-Ceni si la Sibiu? * Astept sa va infiereze colegii mei (nu academicieni, ca EU inca nu) profesori, nu doar suplinitorii (zilieri) ci si titratii "tabaciti" la catedra.

# Nadia Comanescu date 27 martie 2020 15:24 0

"Bratelele electronice" pentru contagiosi este solutia precum in unele tari din Asia. Derptul la VIATA , mai presus de Drepturile OMULUI.!

# Edelweiss - Former RoArmy Officier date 27 martie 2020 16:54 +2

@ imun/teanu: :roll: nuț șii fricî! Las că vin și Io*, că Io* am făcut la Reg. de infanterie și apoi la B. de tancuri (T55-100). Încă mai țân minte care sunt unghiurile moarte ale vizoarelor, cum se orbesc acestea cu farbă ordinară, cum se blochează roata motrică cu ranga sau butucul și mai ales cu cel fel de cheie se deschide capacul turelei. Las că tu stăi în spatele meu și facem echipă amândoi. Până la urma urmei, dă-l în mă-sa de ... tanc, că armata asta de amu îi taman ca defilarea de Ziua Națională a Albaniei: cică într-un an s-a anulat defilarea fiindcă s-a rupt șenila... TANCULUI! (unul singur aveau!):roll: Și cui să-i pese de câteva duzini de amețiți vai steaua lor, care-s căliți în „focul luptei afganistanului”, taman ca-n clipul acela în care un Pruost îl întreabă pe serjentul lui dacă să tagă și el cu pușca ș-apoi înjură când dă cu capul de nuș ce fierotanie p-aclo. Asta-i Armată care să te îngrijoreze?

# la malfido de la spriteco estas la komenco de tiraneco date 28 martie 2020 08:58 0

Pai tocmai ce a venit "furtuna de praf" (HAH!) "asiatica". Este cusuta cu ata maro care miroase a c**at criza bolsevica mondiala a "tehnocratilor corporate"! Ne otravesc zilnic intr-un experiment mondial, prin spalarea creierilor ca suntem "bolnavi", ca trebuie sa "fin solidarii binelui comun" si trebuie sa "acceptam ca viata se va schimba" - a se citi acceptarea dictaturii! In curand va fi anarhie si razboi civil in toate tarile si asta se si doreste! Totalitarism, autodisteugerea economica a tarilor, pierderea libertatii si drepturilor omului (nu mai avem drepturi! suntem cobai mondiali acum si genocid planificat asupra omenirii. ERste un auschwitz mondial. Si mai avem si "idiotii utili" care nu vad nimic altceva decat "fluturi". #staiacasasimoridefoame!!

# In ce calitate? date 28 martie 2020 14:37 0

Klaus e prim-ministru?......"In acelasi timp, trebuie sa spun ca, dupa ce se termina aceasta criza, care din pacate va mai dura, vom face o evaluare a sange a sistemului spitalicesc din Romania si vom lua toate masurile pentru a avea dotarile cu care sa facem fata oricarei situatii."

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.05.2020 – Portocala vrea sa scape de inchisoare cu certificat medical. Utilizatorii Facebook pot fi urmariti pe strada

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva