6 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CRAPA FIEREA IN COTET – Devoalata de Lumea Justitiei pentru executia incercata impotriva judecatoarei Tudorache de la Tribunalul Calarasi, gasca din Sectia pentru judecatori a CSM s-a dat peste cap sa gaseasca solutii pentru a bloca pe viitor demisiile magistratilor suspendati din functii, doar ca sa-i excluda din sistem. Judecatorii au facut o sezatoare impreuna cu procurorii din CSM ca sa interpreteze Legea 317/2004, stabilind ca “de principiu” un magistrat suspendat poate pleca prin demisie

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 March 2021 11:53
Vizualizari: 6181

Crapa fierea in judecatorii din CSM care au incercat sa o execute pe judecatoarea Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi, dar al caror plan a fost devoalat in detaliu de Lumea Justitiei, astfel ca nu au mai avut ce face. Ceea ce au incercat sa comita anumiti membri ai Sectiei pentru judecatori depaseste orice imaginatie. Dupa ce au aprobat demisia judecatoarei Tudorache, in timp ce aceasta era suspendata din functie in cadrul unui dosar disciplinar fabricat (in legatura cu care Lumea Justitiei va reveni cu dezvaluiri in editiile viitoare), judecatorii din CSM s-au strans intr-o sezatoare impreuna cu procurorii din CSM, atentie, ca sa analizeze legea. Si sa caute solutii pentru a putea bloca pe viitor plecarile din magistratura prin demisie ale magistratilor suspendati, doar pentru a-i putea exclude pe acestia.


 

Astfel, in sedinta Comisiei nr. 1 - “Legislatie si cooperare interinstitutionala” din cadrul CSM de miercuri, 17 martie 2021, condusa de viitoarea sefa CSM din 2023 Andrea Chis (foto), judecatorii si procurorii din Cotetul Superior al Magistraturii, zis si Consiliul Superior al Magistraturii, au discutat “Punctul de vedere comun DRUO-DLDC referitor la eliberarea din functie, prin demisie, a unui magistrat care este suspendat din functie in baza dispozitiilor art. 52 alin. 1 din Legea nr. 517/2004”.

Este vorba de fapt despre Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, nu 517/2004, si despre art. 52 alin. (1) care prevede ca: “1) Pe durata procedurii disciplinare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare, daca exercitarea in continuare a functiei ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare sau daca procedura disciplinara este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei. Masura suspendarii poate fi reevaluata oricand pe durata judecarii actiunii disciplinare, pana la pronuntarea hotararii de catre sectia corespunzatoare”.

 

O singura solutie: demisia nu poate fi impedicata


In cele din urma, membrii Comisiei nr. 1 CSM, dupa ce au interpretat si analizat legea (desi singura lor competenta este de a aplica legea), au decis ca intr-adevar un judecator sau procuror suspendat din functie intr-un dosar disciplinar poate fi eliberat din functie prin demisie (vezi facsimil): “Comisia a decis de principiu in sensul ca un judecator sau un procuror suspendat din functie, in cadrul unei actiuni disciplinare, poate fi eliberat din magistratura prin demisie”.

Chiar daca a decis “de principiu”, Comisia CSM nu putea da o alta solutie intrucat legea este clara. Dosarul disciplinar nu impiedica eliberarea din functie a magistratului, intrucat procedura disciplinara poate continua si dupa ce acesta iese din sistem. Art. 52/1 alin. (1) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii stabileste ca: “Eliberarea din functie a unui judecator sau procuror, in conditiile art. 65 din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau numirea unui judecator in functia de procuror ori a unui procuror in functia de judecator nu impiedica continuarea procedurii disciplinare”.

Este fix articolul care i-a impiedicat pe judecatorii din CSM sa blocheze demisia judecatoarei Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi pentru a o exclude din magistratura intr-un dosar disciplinar fabricat din cauza unor vendete personale ale unora de prin CSM si ale altor personaje de la Tribunalul Calarasi cu legaturi in CSM.

 


Comentarii

# Gyuse Bogdan date 18 March 2021 19:31 +4

Cei din CSM fac ei reinterpretari sau adaugari la Lege spre a corupe legea in folosul interesului de grup. Niste penali! 8) 8) 8) Multi penali in CSM 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.02.2023 – Numirea sefilor PICCJ si DNA intra in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva