22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM SI IJ ISI RUP DINTII IN DRAGOS CALIN – Judecatorii din CSM nu reusesc sa ia o decizie pe cererea Inspectiei Judiciare de suspendare din functie a sefului FJR, judecatorul CAB Dragos Calin. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a amanat iar pronuntarea, dupa alte doua amanari. Cazul lui Calin, cercetat pentru discutiile de pe forumurile #rezist, e tras la indigo cu cel al sefului CSM Bogdan Mateescu, implicat in scandalul “Slugarete”, fata de care IJ nu s-a mai sesizat (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 May 2021 17:42
Vizualizari: 6873

Judecatorul Dragos Calin (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, presedintele asociatiei #rezist Forumul Judecatorilor din Romania, este greu de “ucis”. De o saptamana Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM se chinuie sa ia o decizie in cazul cererii formulate de Inspectia Judiciara, de suspendare din functie a lui Calin, masura solicitata in cadrul dosarului disciplinar in care este acesta anchetat pentru discutiile de pe grupul magistratilor activisti de pe Facebook.


 

Dupa doua amanari dispuse in 12 mai 2021 si 14 mai 2021, Sectia pentru judecatori a CSM a hotarat miercuri, 19 mai 2021, sa amane din nou pronuntarea. De data aceasta pentru saptamana viitoare, miercuri, 26 mai 2021. Conform minutei publicate de CSM, decizia de amanare a fost luata cu majoritate, de unde intelegem ca a existat cel putin un judecator din Consiliu care a facut opinie in sensul pronuntarii unei solutii (vezi facsimil).


Amintim ca Inspectia Judiciara a cerut suspendarea din functie pana la finalizarea procedurii disciplinare a judecatorilor Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti, Laurentiu Grecu de la Tribunalul Mehedinti si Alina Gioroceanu de la Tribunalul Olt. Acestia sunt anchetati disciplinar pentru discutiile purtate pe forumul magistratilor #rezist, discutii in care erau “injurati” politicieni, jurnalisti si diversi magistrati (click aici pentru a citi).

 

Masura suspendarii din functie pana la finalizarea procedurii disciplinare este ceruta de Inspectia Judiciara in baza art. 52 alin. 1 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii:


Pe durata procedurii disciplinare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare, daca exercitarea in continuare a functiei ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare sau daca procedura disciplinara este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei. Masura suspendarii poate fi reevaluata oricand pe durata judecarii actiunii disciplinare, pana la pronuntarea hotararii de catre sectia corespunzatoare”.


Aflat in aceeasi situatie cu Dragos Calin, Mateescu este ocolit de Inspectie in scandalul “Slugarete”


Pe de alta parte, trebuie precizat ca acest caz in care este vizat Dragos Calin este identic cu cel din scandalul “Slugarete”. Ne referim la discutiile postate pe site-ul Slugarete.wordpress.com si atribuite sefului CSM Bogdan Mateescu, in care acesta din urma ironiza si ataca politicieni si magistrati (click aici pentru a citi). Cu toate acestea, desi lui Dragos Calin si celorlalti magistrati #rezist Inspectia Judiciara le-a facut dosar disciplinar si chiar a cerut suspendarea din functie, fata de Bogdan Mateescu aceeasi Inspectie nu a realizat pana in acest moment niciun demers. Mai exact, nici nu i-a deschis dosar disciplinar lui Mateescu, nici nu a cerut suspendarea lui din functia de judecator.

 


Comentarii

# Cetateanul date 19 May 2021 19:56 +16

Să ia decizii cine? Slugărete și Spălătoru? Pe bune? Ani de zile au protejat și promovat personaje ce au făcut fix la fel și acum brusc au descoperit apa caldă? Râde lumea bă.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva