2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 24.07.2012 - Daca Referendumul nu va fi validat din lipsa cvorum, Basescu ramane suspendat pana la un viitor referendum

Scris de: L.J. | pdf | print

24 iulie 2012 16:04
Vizualizari: 12281

 

* Traian Basescu poate cadea in propria groapa sapata de el, dupa ce impreuna cu PDL a decis marti boicotarea referendumului pentru demiterea presedintelui din 29 iulie 2012. Daca referendum-ul nu e valid ("cvorum" de jumatate plus unu din numarul de persoane de pe listele electorale), nu poate produce efecte juridice, si nu schimba nimic situatia actuala, adica se mentine suspendarea lui Traian Basescu! Asta pana se va hotari cu DA sau NU asupra demiterii, demitere care nu poate opera in lipsa unui referendum valid! Din cauza costurilor, un al doilea referendum s-ar organiza probabil odata cu alegerile parlamentare...

Deja Curtea Constitutionala a decis ca plangerea PDL este neintemeiata in cazul contestarii maririi de catre Guvern a programului de vot din 29 iulie 2012, de la orele 8.00 – 21.00, la 7.00 – 23.00. Asta e, lui Basescu ii e frica de cele patru ore in plus, care pot insemna pentru el liber la dosarele sale penale!

 

* O intrebare: in situatia in care PDL si Traian Basescu au declarat ca boicoteaza referendumul, nu ar fi utile discutii sau consultari cu partenerii europeni (inclusiv guverne, ambasade) si, eventual, interni (Consiliul Legislativ, parteneri sociali/sindicate, confederatii patronale, comisii parlamentare, Curtea Constitutionala, comisiile parlamentare etc) pentru a tatona atitudinea fata de o eventuala ordonanta de urgenta sau lege pentru a elimina pragul de 50% + 1 si, in caz afirmativ, adoptarea unei O.U.G. sau modificare legislativa cu acest obiect ?

 

* Prelungirea mandatelor lui Morar si Kovesi ar fi fost deja promisa de presedintele suspendat Traian Basescu. Se zvoneste ca Basescu ar fi declarat in cercurile sale de putere ca daca se va intoarce in functia de presedinte al Romaniei, seful DNA, Daniel Morar, va avea mandatul prelungit pe inca sase luni, lucrul care este in atributia Procurorului General al Romaniei care, dupa parerea lui Traian Basescu, nu ar avea nicio opreliste sa o faca. Legat de mandatul Codrutei Kovesi, Traian Basescu ar fi declarat ca poate fi prelungit de CSM fara probleme. Chiar asa, sa aiba Basescu tot CSM-ul la picioarele sale?

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# HAI LA REFERENDUM! JOS BASESCU! date 24 iulie 2012 16:42 +14

HAI LA REFERENDUM! JOS BASESCU!

# Hai la Referendum sa scapam de Ciordutza date 24 iulie 2012 22:07 +12

....si de Morar si de Iacob si de Olaru si de Tulus si de Papici si de....toate slugile portocalii! hahahaha

# JOS BASESCU! date 24 iulie 2012 17:14 +14

JOS BASESCU! JOS CSM!

# Ilarion date 24 iulie 2012 18:58 +3

Povestea cu boicotul referendumului de catre PDL este inca o dovada a faptului ca nu exista pret [pt.pedelisti]sa ii dezarmeze in satisfacerea poftelor.Singurul care iar trezii ar fi inceperea urmaririi penale pe plangerea usl.Luni si in caz de referendum valid si in caz de referendum invalid se rupe ata in dosarul respectiv.

# stan date 24 iulie 2012 21:58 +7

F buna intrebarea referitoare la eliminarea pragului, dar a raspuns cineva de la usl la ea?? Avand in vedere ca decizia CCR spune ca trebuie "asigurata" o participare de 50 %, indemnul la boicot incalca legea!

# alex date 24 iulie 2012 21:59 +10

Pedelacii sunt niste smenari de cea mai joasa speta, au impus cvorumul si acum il boicoteaza! Eu zic ca ponta-crin au cedat prea repede.

# Pol date 25 iulie 2012 08:33 +2

Nu cred ca au cedat ceva ci dimpotriva, au vrut sa arate d-nei Europa Angelik si d-lui Ciocanel ca poporul roman esta superior, satul, scarbit,etc si ca se va mobiliza exemplar si va castiga, indiferent de piedicile puse de ei, la oracaitul fratilor portocalii....Acum ca nu mai il are pe dl.STS la dispozitie , se vaita pentru ca nu mai poate fura cele 2-3 milioane de voturi precizate de T.Base.....

# zvac date 25 iulie 2012 12:04 +2

DA ! jos procurorii infractori, slugile Satanei ! jos Prostitutia din Justitie ! 

# Socrate date 25 iulie 2012 12:58 +1

"Dacă Biroul Electoral Central validează referendumul, nu are cine să se opună. Apoi urmează validarea de către Curtea Constituţională şi s-a validat decizia. Ce vă pot spune: miercuri sunt înapoi la Cotroceni", a declarat Traian Băsescu. (pesurse.ro) Vrabia malai cotrocenist viseaza. Supendatu' nu cunoaste Constitutia pe care o tot flutura. CCR nu valideaza, CCR “ vegheaza la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirma rezultatele acestuia;” ( art. 146 i ). Ultimul cuvant il are Parlamentul. Conform articolului 3 din hotărârea Parlamentului, declarat constitutional de CCR "în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat". Soarta lui TB este pecetluita. Nu se mai intoarce la Cotroceni. Gresesc ?

# Stefan date 25 iulie 2012 13:59 -1

Daca mai vrem sa ramanem cat de cat la marginea lumii civilizate ar trebui sa invatam sa respectam regulile, nu sa le schimbam de in fiecare zi in functie de interes si nici sa tragem de ele prin interpretare pana se rup. Da, Traian Basescu este naspa, foarte naspa, nu l-am votat, dar mult mai rau, pentru speranta de civilitate si normalitate la care visam de cel putin 23 de ani, este modul in care este dat jos. Sper ca toti cei care s-au jucat si se joaca inca cu focul sa nu se mai aiba curaj sa iasa pe strada peste 6 luni.

# Stefan date 25 iulie 2012 15:24 +2

Daca mai vrem sa ramanem cat de cat la marginea lumii civilizate ar trebui sa invatam sa respectam regulile, nu sa le schimbam de in fiecare zi in functie de interes si nici sa tragem de ele prin interpretare pana se rup. Da, Traian Basescu este naspa, foarte naspa, nu l-am votat, dar mult mai rau, pentru speranta de civilitate si normalitate la care visam de cel putin 23 de ani, este modul in care este dat jos. Sper ca toti cei care s-au jucat si se joaca inca cu focul sa nu se mai aiba curaj sa iasa pe strada peste 6 luni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva