6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 31.08.2014 – Inca o achitare de rasunet la fostul parchet condus Haineala, pentru un omor investigat cand aceasta era sefa

Scris de: L.J. | pdf | print

31 August 2014 12:33
Vizualizari: 7572

 

* Fosta sefa a CSM, Oana Haineala, actuala membra de vaza a Consiliului, pe cand era sefa la Parchetul Tribunalului Bacau (august 2004 – mai 2008) a condus o trupa de procurori diletanti, care au pe constinta numerosi nevinovati aruncati icu anii dupa gratii pentru fapte pe care nefericitii nu le-au comis. Unele dintre aceste rechizitorii erau “verificate” de Haineala. Si uite asa, mai multi asemenea nefericiti au facut ani grei de arest pana cand instantele de judecata i-au achitat. In curand vom publica o noua isprava de acest gen, in care un biet invatator a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru omor, din care a executat 3 ani pana sa fie gasit nevinovat pe temeiul ca altul a comis fapta. De data aceasta, ultima victima a dat statul roman in judecata pentru daune considerabile si ceva ne spune ca vinovatii vor plati din buzunar, adicatelea nu va mai tine intr-un an doi cu lipsa de raspundere... Si cand te gandesti ca sefa acestui parchet a ajuns presedinta a CSM, iar fostul ei adjunct de la PT Bacau a ajuns mare sef la Inspectia Judiciara... In curand veti afla toate amanuntele unui dosar cutremurator.

 

* Judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti era cunoscuta ca o persoana de o duritate extrema inca din facultate. Niste colegi de an de la caminul studentesc i-au facut mai multe complimente incercand sa fie draguti... ca baietii. Nimic deplasat pana aici. Numai ca unii dintre ei ne-au spus ca reactia studentei Camelia a fost disproportionata, aceasta aruncandu-le cuvinte grele... la care colegii au raspuns pe masura. Ei bine, de la o banala disputa verbala, Camelia Bogdan le-a facut catorva plangere penala pentru insulta! Colegii au fost ridicati din camin si dusi la sectie, pusi sa dea cu subsemnatul, pentru ca in final cazul sa fie inchis pentru lipsa de probe.

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

 

Comentarii

# obiectiva date 31 August 2014 13:59 +21

multumesc, Luju, ca ati luat in considerare propunerea mea ! ASTEPTAM cu profund interes dezvaluirile din cazul de la BACAU !

# ARGUS date 31 August 2014 15:33 -9

tu obietivo,ai fost data disparuta.Fusesi in concediu?Dupa mine,Haineala nu va raspunde pentru acea viza de leglitate ci pentru faptul ca afest dosar a fost discutat si rasdiscutat in sedintele de lucru si fata in fsta cu procurorul de caz.Ea a dat aprobarea trimiterii in judecata (desi,conform legii nu este corect).In opinia mea,pentru un aviz de legalitate procurorul sef nu ar trebui sa raspunda.

# obiectiva date 31 August 2014 18:48 +3

daaa ??? ia arata tu unde am fost data disparuta ? copy paste, te rog, Argus ! si sa iti fie rusine...ca ii tii partea lui haineala, MINCINOSULE, ca te laudai ca imi spui NUMAI MIE ce mizerii a facut si face !!!!!! sa mai ai incredere in oamenim, mai ales in barbati !  :-x

# obiectiva date 31 August 2014 18:49 +3

iar tu te plictisisi sa fii, varus ??  vasru, pierzatorul de la nemti...are si statuie, ca asa e la nemti, si loserii au statui !

# ARGUS date 31 August 2014 20:30 +2

nu draga,nu am fost niciodata varus.Te-am dat disparuta pentru ca vreo 10 zile ai tacut.Nu tin partea hainei dar nu prea cred intr-o raspundere penla.Doar daca o ducem la DNA ,ca au aia un mod de gandire de iti sta mintea in loc.

# obiectiva date 31 August 2014 20:59 +3

stii ca NU te cred ! dar si tu ai tacut mai mult de 10 zile, asta inseamna ca te-au dat disparut ? vad ca imi tii evidenta stricta a zilelor in care scriu ! si, am tacut mai mult de 10 zile........oricum, regret sincer ca filme de genul PURGE 1 & 2 , la care adaugam amendamentul ca NICI guvernul NU trebuie sa aiba imunitate acele 12 ore, JOHN DOE JUSTITIARUL, sunt doar SF uri ! 

# obiectiva date 31 August 2014 21:01 +2

buna idee, HAINEALA la DNA ! hai !  :lol:

# visu date 31 August 2014 15:43 0

Ma minunez de cati juristi sunt superficiali si vbesc despre raspundere fara a o identifica raspunzator?! Haineala nu raspunde penal in speta dar disciplinar sau administrativ, incape cat China! Ma refer si la alte articole...

# ARGUS date 31 August 2014 17:46 0

a zis cineva de raspundere penala ?numai in visu tau poti intelege asa ceva.Si ce crezi,daca s-ar gandi precum la DNA,nu ar pune vreun procuror de un dosar penal?

# obiectiva date 31 August 2014 19:16 +3

si, de ce ma rog, sa NU RASPUNDA SI PENAL haineala ???? ii sta in gat infractiunea de abuz in serviciu si neglijenta in serviciu , ca de aceea avea indemnizatie de CONDUCERE.........ca sa verifice porcurorii ierarhic inferior ! oricum, am ajuns in situatia in care, in cazurile mele, ORDONANTA care trebuie semnata de porcuror GENERAL al parchetului dpl CURTEA DE APEL BACAU este semnata indescrifabil de NECUNOSCUTI in numele acestuia.......FARA NUME, SI ASTEA DEVIN VALABILE IN FATA JUDECATORILOR DE LA CURTEA DE APEL BACAU SECTIA PENALA, ??? sa vedem !!!!! ca oricum, isi vor citi NUMELE lor pe aici ! de cum primesc deciziile si sentintele si incheierile !

# JUSTITIARII BACAULUI date 31 August 2014 16:49 +7

justitiari/ ofiteri acoperiti regurgitati de justitia bacauana: OLARU CODRUT,HAINEALA OANA,STAN GHEORGHE

# obiectiva date 31 August 2014 18:53 +2

la BACAU s-a spart conducta la ERORI JUDICIARE si s-a rasturnat caruta cu incompetenti, mai ieri citeam de ALTA CRIMA, DE ALT NEVINOVAT, condamnat la 15 de ani de inchisoare, desi cel care daduse UNICA LOVITURA CU CUTITUL in inima, recunoscuse fapta...in opinia geniilor de la bacau, a lui felix banila si a judecator RUSU DONIGHEVICI DANIELA, care este pe lista mea neagra,  LA ACEA UNICA LOVITURA MORTALA AU EXISTA 2 AUTORI !!!!!!! jumi juma !

# obiectiva date 31 August 2014 18:58 +2

EVIDENT.........dar rusu donighevici nici nu se compara cu o alta care ne-a respins inclusiv plangerea impotriva rezolutiei parchetului dpl curtea de apel bacau, si NU il urmareste penal pe avocatul tradtional care ne-a FURAT BANII SI NU II DA INAPOI, GALAVAN ADINA LACRAMIOARA care tot ea, in loc sa judece cererea de aplicare a legii penale de dezincriminare, judeca aplicarea legii penale mai favorabile, de parca CIFRA 4 ESTE CIFRA 6......avand in vedere art. 4 si art. 6 NCP!!!!!! dupa cum am mai spus, pregatesc LISTA NEAGRA de la BACAU, cu tot cu explicatii si argumente logico judice ! HA, si judecator GALAVAN spune ca MEDICUL FACE PARTE DIN PUTEREA EXECUTIVA.......NU E ASA CA E TARE DE TOT ???????  :eek: :eek: :eek:

# obiectiva date 31 August 2014 19:02 +4

erata.....adina catalina, ca ma incurc intre atatea nume, lacramioara era judecator DANILA, de la tribunal, alta de pe lista , plus si presedinta sectiei penale....... BAAAAAAAAI, SA PLATEASCA DRACULUI ODATA MAGISTRATII PENTRU ERORI JUDICIARE, CE DRACU` ????? CAT SA MAI SUPORTAM ? am vazut un film cu steven seagal, cu o EROARE JUDICIARA, el era nevinovatul, ii dadeau 50 000 $ pe fiecare an de puscarie si facuse 6...le-a spus la judecatori sa si-i bage undeva ca INAPOI VIATA, LIBERTATEA, FAMILIA, ONOAREA, IMAGINEA, NU I-O POT PLATI CU BANI  si nu i l epoate da nimeni inapoi  !

# obiectiva date 31 August 2014 19:03 +3

STATUL  american, de buna voie, nici NU trebuie dat in judecata, si FARA CEDO, inclusiv, PLATESTE ERORILE JUDICIARE........ASTA DA, RESPONSABILITATE !

# obiectiva date 31 August 2014 19:25 +3

avocatul meu traditional NU a dat NICIODATA vreodata vreo declaratie, sa fie chemat PERSONAL la parchet, el are IMUNITATE de la SERVICIILE SECRETE !!!!!!!! si imunitate de la instantele de judecata penale si CIVILE.........iaca, ca NICI AZI, CEREREA MEA DE AJUTOR PUBLIC JUDICIAR, de esalonare a taxei judiciare de timbru NU a fost judecata de NEVASTA OFITERULUI SRI,  nici dupa 6 luni de l aformularea acestei cereri, dupa ce imi cere si 1105 LEI penrtu daune morale, desi OUG 80/2013 spune negru pe alb ca taxa judiciara este de 100 lei, si pana si AVOCATUL PARAT SPUNE ACELASI LUCRU  in intampinare ! si tot el ma amentinta ca imi cere daune morale ca l-am CALOMNIAT !!! asa ceva , nesimtire mondiala....... :eek: :eek:

# obiectiva date 2 September 2014 15:58 0

PARIU ca TOT judecator RUSU DONIGHEVICI DANIELA  l-a condamnat PRIMA DATA si pe cel achitat in cele din urma, condamnat la 18 ani de puscarie, ca si in cazul tigaret,  caci , in dosar 904/110/2011, i s-a admis cererea de ABTINERE...aha ! de aceea ne respinge si noua cererea ......BRAVOS, 100 de termene pentru ca in rejudecare NU ERA RAPORTUL DE EXPERTIZA......extraordinar, ce tara !!!!!!!!! 

# obiectiva date 2 September 2014 16:02 0

pana la urma, daca cel condamnat de nevinovat NU a comis crima, in cazul de la grigoreni, in 2007,  CINE ESTE AUTORUL .....???? ia sa ne explice......OANA HAJNAL.........

# americanu' date 31 August 2014 20:54 +3

Ha, ha, ha, asta cu cat de dura e dna.  Bogdan cu bărbații e cea mai buna gluma. :)

# Goe date 1 September 2014 12:27 +3

Doamna n-a fost in viata ei. Doar o psihopata periculoasa (inca de tanara, se vede) al carei loc e la balamuc.

# GÂSCANU BERLINEZ date 1 September 2014 12:46 +3

Normal, educația de acasă și-a spus cuvîntul. Tăticul ei amenința cu arma preventiv pe cei ce ar fi fost tentați să atenteze la pudoarea fiicei. Mama MIA, știind din cărți că îi cade numai cu noroc, nu s-a complicat cu educația...

# obiectiva date 1 September 2014 13:08 +1

avdn in vedere si numele de familie SCHMIDT -HAJNAL, se poate presupune ca implicata in educatia acesteia a fost si comunitatea religioasa din care face parte cand i s-au transmis traditiile talmudului...pe GOIMI SA II OMORI SI SA LE IEI TOT !

# obiectiva date 1 September 2014 13:09 +3

Ascensiunea rapidă în magistratură a Oanei Hăineală Schmidt la preşedinţia CSM este legată şi de o serie de coincidenţe boigrafice ale familiei. Numită acum Schmidt, după căsătoria cu un manager din industria de gaze naturale, Hăineală a avut alte câteva nume anterioare.  Astfel, s-a născut cu numele de familie Hajnal, după tată, procuror înainte de revoluţie în judeţul Covasna. Procurorul Hajnal a fost promovat la Bucureşti în 1990, sub mandatul procurorului general Robu. Hajnal a fost numit procuror şef al Capitalei spre surprinderea totală a instituţiei Parchetului.  În timpul mineriadei din 13 -15 iunie1990, Procuratura Capitalei a executat o serie de acţiuni împotriva manifestanţilor. Procurorul şef Hajnal a organizat desantul de procurori care a anchetat lotul de arestaţi depuşi în fortul de la Măgurele.  SURSA JURNALUL.RO

# obiectiva date 1 September 2014 13:12 +3

 Potrivit unor surse din Ministerul Justiţiei, în mapa profesională a Monicăi Macovei, care era procuror la Capitală, recomandarea de promovare la Parchetul General a fost semnată şi înaintată de procurorul şef Hajnal. Acesta şi-a schimbat numele în Hăineală astfel ca fiica lui studentă la drept a devenit magistră sub noul nume. Monica Macovei , ajunsă la Parchetul General a întreprins din proprie iniţiativă o anchetă asupra activităţii Parchetului Capitalei în timpul mineriadei al cărui conţinut a rămas secret dar în care procurorul Hajnal alias Hăineală nu apare ca o figură importantă, potrivit aceloraşi surse din interiorul sistemului. SURSA JURNALUL.RO

# obiectiva date 1 September 2014 13:15 +3

PANA ACUM SE CUNOSC 3 CAZURI DE DEOSEBITE ERORI JUDICIARE COMISE DE PACRHETUL DPL TRIBUNALUL BACAU CAT AU FOST PASTORITE DE OANA HAJNAL.....DE ANI DE DETENTIE GREA DATE PENTRU OMORURI UNOR NEVINOVATI......a caror nevinovatie se putea vedea din OZN !!!!!!!!! asta se numeste criteriu de COMPETENTA ?? ata ce drame umane produc magistratii care nu stiu carte ori care sunt rau intentionati. Noua sefa a CSM, procuroarea Oana Haineala (foto) are pe constiinta viata unui tanar pe care l-a trimis in judecata nejustificat, impreuna cu procurorul bacauan Pavel Vasile, tanar care a executat nevinovat fiind 13 luni de inchisoare. Nicolae Tigaret, student la arte, a fost arestat si trimis in judecata de procurorii Oana Haineala (pe atunci prim-procuror al Parchetului Tribunalului Bacau) si Pavel Vasile, pentru un omor pe care tanarul nu l-a comis. Absolut toate instantele, de la Tribunalul Bacau si pana la Inalta Curte au consfintit achitarea lui Tigaret pentru omor, in temeiul art. 10, litera c) C.

# obiectiva date 1 September 2014 13:17 +1

iar  instinctul si flerul meu imi spune ca mai este pe ROL INCA UNUL, in care porcuror PAVEL VASILE VINE IN INSTANTA DE JUDECATA UNDE JUDECA FIICA SA, sa sustina PARCHETUL dpl TRIBUNALUL BACAU CA LA MECI........Înainte de suspendare, avocatul Cristian Cojocaru a ridicat problema incompatibilităţii magistratului care judecă acest dosar. După mai bine de un an de când s-a finalizat rechizitoriul şi a început judecarea pe fond a dosarului, magistratul căruia i-a fost repartizat acest dosar s-a transferat la o altă instanţă. Dosarul a ajuns, astfel, pe mâinile unei judecătoare care a apreciat că, fiind rudă de gradul I cu un procuror, se impune să se abţină. Cererea ei a fost respinsă, însă, luna trecută. SURSA ZIARUL DE BACAU

# obiectiva date 1 September 2014 13:19 +1

Declaraţia-şoc a procurorului, la un recurs. Avocatul Cristian Cojocaru a insistat pe cererea de recuzare şi a susţinut chiar că a existat un conflict între tatăl judecătoarei – procurorul de la PCA – şi clientul lui (Victor Dragoş N.). De altfel, procurorul care a stârnit nemulţumirea avocaţilor este acelaşi care, la un termen, a făcut senin o declaraţie care i-a şocat pe toţi cei din sală: “Sunt probe, nu doar indicii privind săvârşirea acestor fapte. Este posibil ca aceste persoane (arestate, n.r.), în urma judecării să fie declarate nevinovate. Nu e nicio problemă. Nu înseamnă că s-a făcut o greşeală. Este doar o dovadă că, după administrarea probelor, s-a ajuns la altă concluzie”. “CEDO – a mai arătat Cojocaru – spune că acela care se prezintă în faţa instanţei nu trebuie să aibă nici cea mai mică temere că magistratul ar putea fi influenţat.” Cererea de recuzare a judecătorului a fost judecată în aceeași zi, de un alt complet în cameră de consiliu, și a fost respinsă.

# obiectiva date 1 September 2014 13:21 +3

CINE IL PROTEJEAZA PE porcuror FELIX BANILA ????? ala de se plimba de miliarde prin strainatate, in cazul DAMIAN ???? SI CARE impune MILIARDE DE PLATIT catre inculpati pentru cercetarea penala ??????

# obiectiva date 1 September 2014 13:28 +2

am purces la investigatii in urma articolului din ZIARUL DE BACAU, care nu preciza nici numele porcurorului, nici numele judecatoarei........si am gasit ca porcuror este PAVEL VASILE, iar fiica sa este SESCU ANDREEA MIHAELA, care NU stiu ce cauta la BACAU, ca toate declaratiile sale de avere si interese SPUN CA E DIN TG MURES.........facem hocus pocus cu sistemul juridic din RO, ori nu ??????? 

# obiectiva date 1 September 2014 13:34 +3

si S-AU IVIT PRIMELE INTREBARI.....daca in ianuarie 2014 era titular la JUDECATORIA TG MURES, CUM DE SARE DIRECT LA TRIBUNALUL BACAU, DACA ABIA IN 2010 ESTE NUMITA JUDECATOR ??? DACA ABIA IN 2011 SUSTINE examenul de capacitate la INM si pentru PARCHETUL dpl JUDECATORIA BACAU ?????  Copie extras a  Hotărârii Colegiului de Conducere din cadrul  Judecătoriei Târgu-Mureş  din data de 22 IANUARIE 2014             În urma discuţiilor şi dezbaterilor asupra ordinii de zi, colegiul de conducere în unanimitate de voturi,   

# obiectiva date 1 September 2014 13:36 +1

eRATA...daca abia in 2010 este inscrisa la INM........ca ma refeream la prima declaratie de avere, din 2010, unde isi trece ventiul ca stagiar la INM,  si de INTERESE, DE UNDE LIPSESTE CU DESAVARSIRE NUMELE TATICULUI PORCUROR............

# obiectiva date 1 September 2014 13:43 +3

interesant mi se pare ca ZIARUL DE BACAU era singurul ziar local care se ocupa si cu investigatii prin salile de judecata ! desi NU dadea NICI UN NUME de magistrat ! NCIODATA ! de frica, probabil! si de 3 zile NU mai are si EDITIE TIPARITA........

# niciun act de violenţă = Au fost şi oameni ucişi date 1 September 2014 14:40 +3

2MAC Zise de mineriadă: Nu am văzut niciun act de violenţă. "După un an, am analizat, din proprie iniţiativă, legalitatea măsurilor de arestare preventivă în dosarele finalizate în 1991“ - ocazie să șteargă urmele propriilor acțiuni???„După 24 de ani de la Mineriada 13-15 iunie din Bucureşti, cei care au bătut şi arestat ilegal oameni au rămas, în marea lor majoritate, nepedepsiţi. Au fost şi oameni ucişi, dar criminalii şi complicii lor politici sunt liberi“, a scris Macovei pe blogul personal.

# visu date 31 August 2014 21:26 0

Arguse, mentalitatea basista, ce vrea sa-si ascunda mizeria lor e, ca daca excluzi penalul nu mai e nimic altceva si invers, daca e numai penal, de asemenea solutia din penal le-ar exclude pe celelalte, sau, daca ,,legea nu prevede pt chiori,,, nu mai aolicam nimic pt dreptatea elementara. 

# Pe surse... date 1 September 2014 06:13 -4

Surse care nu vor să îşi păstreze anonimatul susţin că O. Haimanela va fi deîndată cercetată erotic şi pedepsită heterosexual.

# pe bune date 1 September 2014 08:22 +4

Te-am recunoscut. Precis esti de la CSM.

# să facă pe 4pezii la răcoare date 1 September 2014 12:08 +3

Ai naibii condamnați! În loc să facă pe 4pezii la răcoare își caută dreptatea! 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva