23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar - 5.06.2013 - Cea mai mare eroare judiciara din Romania a nascut o melodie pe Internet (Video)

Scris de: L.J. | pdf | print

5 June 2013 17:35
Vizualizari: 6672

* Recent, pe Internet a fost lansata o melodie inspirata din cea mai grava eroare judiciara din Romania, cea a fostului ofiter MApN Mihai Moldoveanu. Acesta a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare pentru omor si talharie, eliberat dupa 17 ani de detentie, ca urmare a unei decizii a CEDO care a stabilit ca i-a fost incalcat dreptul la aparare, iar acum astepata rejudecarea dosarului, din faza de recurs, care il poate trimite inapoi in inchisoare. Melodia, intitulata “Lege si dezordine”, si transmite urmatorul mesaj: “Acest material a fost realizat cu scopul de a transmite un adevar dureros si rece: in Romania nu poti avea incredere in justitie. Piesa poate fi ascultata mai jos”.

* Maxima mizerie judiciara la Curtea de Apel Bucuresti, condusa de Lia Savonea! Pana si AMR a ajuns sa ceara cercetarea de urgenta a mismasurilor facute de anumiti magistrati, care l-au pupat in fund pe fostul consilier al lui Macovei, vestitul Vasilica Danilet si l-au reinscaunat cu sfidarea a 1200 de judecatori. Fiti atenti la semnalul de alarma extrem de grav tras de AMR in cursul zilei de miercuri:

Graba in care s-au dispus masurile in acest caz este de natura sa ridice foarte multe semne de intrebare. Ne intrebam cum a fost posibil ca dupa ziua de joi, 23.05.2013, cand a fost inregistrat si repartizat aleatoriu dosarul, vineri, 24.05.2013 sa se dispuna preschimbarea termenului de judecata de la data de 14.06.2013 (termen rezonabil din toate punctele de vedere) pentru luni, 27.05.2013, data la care litigiul a si fost solutionat pe fond? (...) solicitam public, in numele tuturor magistratilor, ca o dovada a respectarii principiului transparentei - principiu invocat permanent, sa fie cunoscuta imprejurarea ce a determinat ca dosarul mentionat mai sus sa devina subiect de extrema urgenta judiciara.

Ia incercati vreun avocat/justitiabil sa reusiti performantele lui Danilet?!! Sa vi se judece o exceptie de neconstitutionalitate in numai 5 saptamani la CCR si apoi in doar 3 zile (prin preschimbare de termen) cauza pentru care v-ati plans cu exceptie la CCR!!! La pariu ca nu veti reusi! Ce telefoane si ordine s-au dat la mizeria asta pe firul scurt! Curtea de Apel Bucuresti a ajuns culoar de salvare a CSM-istilor puterii? Daca pana si magistratii din AMR au ajuns sa se planga de aranjamentele din anumite dosare, va dati seama cat de bolnava a devenit Justitia romana?!

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Nicolae Ceaușescu date 5 June 2013 17:51 +20

„Condamnă pe N.C. la moarte. Cu executare pe loc și cu recurs în ... 3zile” :))

# Ghost date 5 June 2013 20:02 +25

Procurorii care trimit nevinovați în judecată și judecătorii care condamnă nevinovați ar trebui să fie, la rândul lor , condamnați pe viață pentru că ei sunt cel mai mare pericol pentru ordinea publică.

# CI date 5 June 2013 20:44 -25

Iară AMR? Mă plictiseşte groaznic Viorica Costiniu...

# DOREL date 6 June 2013 06:57 +12

Mai draga CI, da\' tu nu te plictisesti niciodata de tine ? Nu ?? Pai, ar cam trebui ! Ca pe noi ne-ai plicitisit de cosmar cu \"Sa traiti don Vasilica (sa traiti dna Ghica, sa traiti don presedinte, sa traiti  ... dupa cum e ordinu) ! Mai draga, vezi ce ce e prea mult strica ! Si, b): da\' pe fond, nu ai nimic de spus ? Ca, asa, cu batu prin gard, cu paru-cap si cu cutitu-nfipt in spate, stiu si nen-tu Traian, si Monicuta, si EBA si E. Udrea si etc., ar trebie sa ai si tu pretentii la tine, mai draga, zau asa ! Parerea mea ...

# VIKY date 5 June 2013 21:40 +16

Groaznicul ADEVAR despre inchizitia, pardon, in-justitia din Romania.

# Fratele date 5 June 2013 22:52 +15

Ponta ce făcuşi ? Ne / te vânduşi pe nimic ! Tot javrele şi putorile sunt în frunte ! După 14 ore de muncă, extenuat, mă târăsc spre casă (mai pot să merg) şi în fiecare zi ...văd cum vă bateţi joc de oameni ! Fraţilor aveţi şi voi copii, nu vă este frică de justiţia divină?

# victor date 6 June 2013 09:56 -5

Cu Viorica Costiniu, presedinte de onoare, AMR-ul nu poate avea credibilitate. Atata timp cat sotul doamnei Viorica Costiniu a fost condamnat pentru infractiuni de coruptie, ori cat de onorabila ar fi doamna Viorica, locul ei in fruntea asociatiei nu mai poate fi de onoare. 

# emi date 6 June 2013 10:49 +10

Zilnic se comit infractiuni ale magistratilor corupti, incopetenti, slugarnici care nu fac altceva decat sa deterioreze actul de justitie in care cetatenii acestei tari isi pun atata speranta!!! ODIOS SI MURADAR!!!! PE CAND TRAGEREA LA RASPUNDERE A ACESTOR JIGODII CARE NENOROCESC OAMENI?

# vuvu date 6 June 2013 11:47 +10

LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR. Asta are trebui sa ceara strada! Orice profesie din lume presupune raspunderea pentru exercitiul ei. Cei care sunt deasupra legii sunt exact cei care sustin ca toti suntem egali in fata legii, si ca legea trebuie respectata! Daca n-ar fi plans, ar fi de ras. Cata ipocrizie!

# Parata date 6 June 2013 15:49 +5

Justitiabilul este batjocorit de catre majoritatea magistratilor. Celeritate exista si la nivele mult inferioare, de exemplu, joi la ora 15 se incheie sedinta, iar luni o autoritate a primit deja scrisoarea instantei pentru evaluare psihologica! in conditiile in care parata ceruse amanare pentru angajare aparator si chiar primise !!! Celeritate exista si la alte tribunale si CA, unde la prima strigare se intoarce cu 180 grade solutia din fond, care a tinut 1 an, unde s-au audiat martori, s-au obtinut dovezi incendiare si s-a dat hotararea ca atare; Nici macar nu admit noi probe; AMR ar trebui sa lupte pentru integritatea membrilor sai, pentru ridicarea prestigiului magistratilor in fata po******tiei. Prin spalarea rufelor in public, se decredibiliteaza suplimentar.

# Parata date 6 June 2013 15:51 +1

erata: decredibilizeaza

# Manifest date 6 June 2013 16:04 +6

Magistraţii nu răspund pentru faptele lor (abuzurile lor din timpul şedinţelor de judecată), pentru că nu are cine să-i tragă la răspundere, dacă se încalcă normele de procedură în recurs nu ai unde să te plângi, Inspecţia Judiciară nu cercetează asemenea abuzuri pentru că nu intră în competenţa ei, chiar dacă este vizibil că magistraţii au fost de rea credinţă. Aplicarea retroactivă a legii şi consemnarea în hotărârea judecătorească contrar celor întâmplate în şedinţa de judecată sunt fapte foarte grave pentru care sancţiunea ar trebui să fie excluderea din magistratură. Deşi inspecţia Judiciară are cunoştiinţă de acest gen de fapte nu ia măsuri cu privire la sancţionarea magistraţilor împlicaţi. Ministerul Justiţiei nu vede şi nu aude! În instanţă nu te poţi plânge pentru că principiul colegialităţii funcţionează în justiţia română.

# conita date 6 June 2013 16:18 +4

LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR, mai necesara ca orice altceva!

# bart date 7 June 2013 16:30 -3

a incalca dreptul la un proces echitabil e una, eroare judiciara e cu totul altceva. credeam ca s-a predat lectia asta chiar si la antena 3. adica una e sa nu omori un om si cu toate astea sa executi 15 ani pentru omor si alta e sa te audieze organele fara avocat sau sa-ti fie solutionata cauza in 10 ani. evident, cozile de topor ale varanului nu pot/nu vor sa faca diferenta intre incalcarea unui drept garantat de Conventia EDO si fondul problemei. adica pt viki, ghost, unul din ... Curtea EDO nu e instanta de control judiciar :D . Eventual poate va explica ciuvica/mateut/ciorbea diseara in emisiune la pastor. cat despre erorile judiciare, din pacate, exista fără indoiala. pe de alta parte nu exista in natura randament 100%. adica si viki cand spala pe jos in italia mai rateaza cate un punct si unul din lumea... cand mai schimba uleiul la motor mai are scurgeri si tot asa. si sa nu credeti ca judecatorii/procurorii altora nu gresesc.

# Istratie date 7 June 2013 19:15 +3

1.Dreptul la un proces echitabil înseamnă și dreptul la un tribunal care să nu te condamne dacă n-ai comis infracțiuni. 2.Că Natura nu dă randament de 100% ar putea fi argumentul bun pentru a se desluși, bunăoară, *trăsnaia* nașterii matale. Numai o căpățână văduvită de cerebru și un caracter microscopic pot să întrebuințeze o astfel de mârșăvie fudulă. Păi, Hitler și Stalin, cu odioasele lor instituții de teroare, toți neisprăviții omenirii, toate canaliile tocmai au confirmat *Paradigma randamentului în Natură* și, prin urmare, ar trebui să fie neapărat absolviți, *la scara istoriei*, pentru crimele pe care le-au comis! Încât, asta cu randamentul e pentru mințile nevoiașe ori pentru escroci.      

# bart date 8 June 2013 11:07 -2

vorbesti prostii iar agresivitatea si nesimtirea nu compenseaza nici inteligenta si nici pregatirea. esti mult prea nepregatit ca sa port discutia asta cu tine la modul serios. totusi, ca sa nu te faci de rahat si pe viitor si mai ales in public, retine: dreptul la un proces echitabil e un complex de garantii (aparare, temen rezonabil, instanta independenta si impartiala, etc.) care sa-ti asigure tie posibilitatea de a beneficia de o judecata corecta. n-are nicio treaba cu fondul cauzei. dimpotriva, notiunea de ”eroare judiciara” desemneaza situatia nefericita in care desi nevinovat, esti condamnat pe nedrept de savarsirea unei infractiuni (pe care dupa cum spuneam nu ai comis-o). poti sa omori un om, dupa care sa mananci bataie in ancheta, sa te audieze organele fara avocat, sa dureze procesul 10 ani iar in final sa te condamne instanta. in cazul asta, desi ti s-a incalcat dreptul la un proces echitabil, nu ai de a face cu o eroare judiciara.

# bart date 8 June 2013 11:14 -2

de asemenea, Curtea nu spune niciodata daca reclamantul este sau nu vinovat, daca a savarsit sau nu infractiunea, etc. ci se pronunta exclusiv asupra incalcarii Conventiei. asa ca nu niciodata Curtea nu o sa spuna ca in speta x s-a comis o eroare judiciara ci eventual ca reclamantului i s-a incalcat dreptul prevazut de art.6, 3, 10 etc din Conventie. nu sunt sigur ca am fost suficient de explicit ca sa pricepi chiar si tu. dar daca promiti ca vorbesti frumos data viitoare pot sa iti mai explic o data. ;-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva