4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DANA PE LOCUL NATALIEI – Judecatoarea Dana Garbovan este noul presedinte al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania. Fosta presedinte, Natalia Roman nu a mai dorit sa faca parte din conducerea UNJR si s-a retras fara explicatii. Cititi cine sunt judecatorii alesi in Consiliul Director al UNJR

Scris de: L.J. | pdf | print

19 august 2015 15:14
Vizualizari: 11137

O fi vacanta judecatoreasca, insa nu si la Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) care a gasit ca este momentul proprice sa isi aleaga noua conducere. Surpriza alegerilor este faptul ca presedintele de pana zilele trecute al UNJR Natalia Roman nu a mai dorit sa candideze pentru nici un post de conducere in UNJR dupa ce i-a expirat mandatul, fara sa ofere vreo explicatie oficiala pentru aceasta decizie. Astfel, locul de presedinte a revenit judecatoarei Dana Garbovan, de la CA Cluj, iar cel de vicepresedinte judecatorului Ioan Ilies Neamt, de la Judecatoria Baia Mare. Cititi in continuare comunicatul referitor la alegerile din interiorul UNJR:


Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania si-a ales noua conducere pe data de 17 august 2015, in urma expirarii mandatelor fostilor membri din Consiliul Director.

Dana Girbovan, judecator la Curtea de Apel Cluj, a fost aleasa in pozitia de presedinte al UNJR, iar in pozitia de vicepresedinte a fost ales Ioan Ilies Neamt, judecator la Judecatoria Baia Mare.

Componenta Consiliului Director este completata de doamna judecator Simona Neacsu, doamna judecator Iulia Craiu, doamna judecator Laura Toma, domnul judecator Marius Motolea si domnul judecator Alin Vasonan.

UNJR, sub noua conducere, va actiona cu precadere pe trei paliere de lucru: independenta sistemului de justitie, eficacitatea si calitatea activitatii judiciare si responsabilizarea actorilor sistemului de justitie.

In ceea ce priveste independenta sistemului de justitie, Uniunea Judecatorilor va continua sa ia pozitie ori de cate ori independenta sistemului de justitie in ansamblul sau, sau a oricarui judecator, este amenintata ori risca sa fie amenintata de influente nepermise din afara sau din interiorul sistemului de justitie.

Eficacitatea si calitatea actului de justitie depind de un complex de factori, din acest motiv Uniunea Judecatorilor va propune si promova solutii concrete pentru imbunatatirea actului de justitie. Printre aceste solutii se afla promovarea unui sistem de evaluare efectiva a magistratilor, simplificarea procedurilor judiciare si solutii pentru degrevarea instantelor, stabilirea unor standarde de calitate in actul de justitie, popularizarea bunelor practici nationale si internationale si imbunatatirea conditiilor de munca ale judecatorilor. Nu in ultimul rand, Uniunea Judecatorilor va organiza conferinte si seminarii pe probleme practice ivite in activitatea de judecata.

Responsabilizarea actorilor care participa la realizarea actului de justitie este un obiectiv asupra caruia Uniunea Judecatorilor se va apleca cu deosebita atentie. In acest sens, UNJR va semnala si va lua atitudine constant fata de derapajele aparute in sistem de justitie. Totodata, avand in vedere rolul jucat de catre Consiliul Superior al Magistraturii in sistemul judiciar romanesc, Uniunea va lua pozitie ori de cate ori acest organism nu isi va exercita rolul sau constitutional si legal.

Noul ales Consiliu Director al Uniunii Judecatorilor multumeste colegilor din Consiliul anterior care, in decursul mandatului, au depus eforturi deosebite pentru realizarea obiectivelor Uniunii.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania va continua sa militeze pentru o justitie de calitate, independenta si impartiala, in care drepturile justitiabililor sa fie respectate si protejate, iar judecatorii sa-si poata desfasura activitatea in afara oricaror presiuni, in conditii decente si avand ca unic temei legea, in scopul asigurarii dreptului la un proces echitabil fiecarui cetatean.”

judecator Dana Girbovan, presedinte UNJR

Comentarii

# UNUL DIN LUMea cea mare date 19 august 2015 16:31 +7

o judecatoare cu MULT BUN SIMT!!!!!!!!!!BRAVO EI!!!!!!!(nimeni nu o sa o intrebe de ce a facut asta si care/s motivatiile,o tara de anesteziati sau.......COMATOSI)

# Observator 001! date 19 august 2015 18:48 +7

Distinsă Doamnă, câteva opinii, de jos, din stradă: 1.Mai întâi și mai întâi aduceți pe linia frontului spiritele cele mai combative al MAJORITĂȚII TĂCUTE a Sistemului. 2. Desolidarizați-vă public de orice încălcare gravă a actului de justiție (măcar de cele grave!). 3. Știm, împărtășesc această teză, nu ne este îngăduit să încălcăm libertatea Justiției, dar avem dreptul, ori de câte ori se întâmplă, SĂ ÎNCĂLCĂM LIBERTATEA INJUSTIȚIEI! Libertatea INJUSTIȚIEI trebuie să o încălcați, tăindu-i respirația, și dumneavoastră UNJR! 4. Redați Justiția oamenilor și Justiției grandoarea dreptului natural  de a crede în adevăr, libertate, liniște, încredere și Dumnezeu! 

# The old remember date 19 august 2015 22:12 +4

Voi, UNULE si Oservator nu mai lasati nici-o sansa celorlati.Nici macar atunci cand doresc sa-si exprime gratitudinea :P Sincer, ma bucur pentru reusita Danutei,ma bucur pentru ce este ea si cu toate ca pare fragila la prima vedere, sper sa fie un mare balon de oxigen pentru justitia din Romania.Poate o urmasa demna a Monei Pivniceru dar cu o viata publica mult mai lunga. Sau de ce nu o Dana Garbovan, number one.Cu multa simpatie!!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# abuzat de anchetele procurorilor date 20 august 2015 18:29 0

Soer sa verifice si modul cum isi indeplinesc sarcinile de serviciu procurorii din jud.Hunedoara si DNA-Serviciul teritorial Alba Iulia! Sunt un dezastru,acopera sisiematic,pe cei vinovati!

# ion date 21 august 2015 15:05 +1

Unde era UNJR cand erau calcati in picioare judecatorii si procurorii de la Vaslui. Care stat de drept? Statul lui Lapusneanu si Motoc, poate... Va lipseste total solidaritatea de breasla, aveti AMR, UNJR, UNPR, dar numai vorbe goale.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva