2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DANILET VREA, DAR NU POATE – Judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj a fost respins la concursul de promovare pe loc in functii de executie. Danilet tanjeste dupa gradul profesional de curte de apel, dar nu indeplineste conditia obligatorie de a nu fi fost sanctionat disciplinar in ultimii 3 ani. De ras: Vasilica nu si-a trecut materia de concurs (Tabelul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 February 2022 13:07
Vizualizari: 3365

Vestitul judecator Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj si-a mai luat un flit. Danilet a fost respins la concursul de promovare pe loc in functii de executie.


 

Cristi Vasilica Danilet s-a inscris la concursul de promovare pe loc in functii de executie, dorind sa obtina gradul profesional de curte de apel. Problema lui Danilet este insa ca nu indeplineste una dintre conditiile obligatorii de participare la concurs.

Concret, Cristi Vasilica Danilet a fost respins pentru neindeplinirea conditiei privind lipsa sanctiunilor disciplinare in ultimii trei ani (vezi facsimil). Potrivit art. 44 din Legea 303/2004 privind organizarea judiciara: “Pot participa la concursul de promovare pe loc, in gradul profesional imediat superior, judecatorii si procurorii care au avut calificativul 'foarte bine' la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani”.

Or, judecatorul Danilet a fost sanctionat disciplinar in 7 mai 2019 de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 5% pe o perioada de 2 luni, pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Sanctiunea disciplinara aplicata de CSM a ramas definitva in 18 mai 2020, cand un Complet de 5 judecatori in materie civila de la Inalta Curte a respins recursul lui Danilet impotriva hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara.

Pe langa aceasta sanctiune, amintim ca in decembrie 2021, Cristi Vasilica Danilet a fost dat afara din magistratura. Sanctiunea aplicata de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara nu este insa definitiva, urmand ca solutia finala sa fie pronuntata de un Complet de 5 judecatori de la Inalta Curte.


Danilet a uitat sa isi treaca materia de concurs


Un alt motiv pentru care judecatorul Cristi Vasilica Danilet a fost respins la concursul de promovare pe loc in functii de executie a fost cauzat de o omisiune a acestuia. Mai exact, de noaptea mintii, Danilet a uitat sa isi treaca materia de concurs (vezi facsimil).

 * Cititi aici lista cu judecatorii inscrisi la concursul de promovare pe loc in functii de executie

Comentarii

# DODI date 17 February 2022 14:02 +1

Ca și vestita CB nici vasilică nu se obișnuiește cu ideea că Noua securitate i-a folosit pe post de hârtie igienică. Este adevărat că hârtia igienică păstrează o față... albă și după folosire dar îi rămâne mirosul inutilității.

# Cetateanul date 17 February 2022 14:41 +1

Altă inovație a originalului sistem juridic: promovarea pe loc. În toate, dar absolut toate, celelalte profesii (unde există și răspundere reală) promovarea înseamnă mutarea pe o treaptă superioară. Și da în condițiii de concurs și concurență. PS Dar nu mai bine îi promovați pe toți pe loc? Și eventual și cu grad de înalta? Să nu ne mai complicăm zic...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva