6 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DECAPAREA LUI NETEJORU – Sistemul isi ia Justitia inapoi. In paralel cu operatiunea de desfiintare a SIIJ, s-a dat startul pentru decapitarea Inspectiei Judiciare. Procurorii din CSM solicita revocarea judecatorului Lucian Netejoru din functia de sef al Inspectiei Judiciare. Mutarea procurorilor din CSM ii vine manusa sefului Consiliului Bogdan Mateescu, dusman declarat al lui Lucian Netejoru (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 March 2021 14:27
Vizualizari: 6994

Incet, incet Sistemul odios care a condus tara cu arma catuselor face pasii necesari pentru a-si reimpune controlul pe Justitiei. In paralel cu operatiunea de desfiintare a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), Sistemul da atacul la Inspectia Judiciara. Mai exact, impotriva sefului Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru (foto).


 

Concret, procurorii din CSM – caci cu mana acestora se deruleaza planul – solicita analizarea revocarii din functie a lui Netejoru. Decizia a fost luata, marti, 23 martie 2021, de Sectia pentru procurori a CSM, care a invocat art. 68 alin. 5 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii conform caruia inspectorul sef al Inspectiei Judiciare poate fi revocat pentru neindeplinirea sau indeplinirea corespunzatoare a atributiilor. In acest sens, procurorii din CSM au dispus sesizarea comisiei care a numeste seful Inspectiei Judiciare, formata din trei judecatori din CSM, un procuror din CSM, un reprezentant al societatii civile in CSM si un psiholog.

Motivul demersului procurorilor din CSM are legatura cu neluarea unor masuri dispuse Inspectiei Judiciare de Sectia pentru procurori a CSM in 2020.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM:


Adresa Inspectiei Judiciare privind stadiul controlului dispus prin Hotararea nr.91/28.01.2020 a Sectiei pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat sesizarea comisiei formate conform art.67 alin.5 raportat la alin.31 din Legea nr.317/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cu propunerea de analizare a revocarii din functia de inspector sef al Inspectiei Judiciare a domnului judecator Lucian Netejoru. (unanimitate)


Art. 67 alin. 5 din Legea 31/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii:


“Inspectorul-sef poate fi revocat din functie de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, in cazul neindeplinirii sau indeplinirii necorespunzatoare a atributiilor manageriale. Revocarea se dispune pe baza raportului de audit prevazut la art. 68, numai ca urmare a propunerii formulate, in acest sens, de catre o comisie alcatuita conform alin. (3/1), insa fara participarea psihologului”.


 

Art. 3/1 din Legea 31/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii:


“Componenta comisiei de concurs este urmatoarea:

a) 3 membri judecatori, care fac parte din Sectia pentru judecatori si au functionat la o instanta de grad corespunzator celui necesar pentru ocuparea functiei de inspector judiciar, desemnati de Sectia pentru judecatori;

b) un membru procuror, care face parte din Sectia pentru procurori si a functionat la un parchet de grad corespunzator celui necesar pentru ocuparea functiei de inspector judiciar, desemnat de Sectia pentru procurori;

c) un membru al Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentant al societatii civile, desemnat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii;

d) un psiholog desemnat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, care va prezenta un raport consultativ, dupa prezentarea proiectului referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere, de catre fiecare candidat”.

Comentarii

# M date 23 March 2021 15:01 -24

poate ii rupe gatu masonului Netejoru, el crede ca este sef pus pe viata la Inspectie, Netejoru prin faptele care au acoperit magistratii, prin comportamentul lui de penal trebuie sa mearga si la puscarie fara discutie, atatea plangeri/ sesizari clasate nici ca nu se poate totul pe fata

# Tribunus Plebis date 23 March 2021 15:14 -21

Nu numai că trebuie scoasă din funcțiune această excepțională mașină de spălat - lucian netejoru - Whirlpool ci ar trebui ca aceasta, după decuplarea heblului de la IJ, să fie instalată pentru următoarele 14 de cincinale la spălătoria Penitenciarului Jilava! :eek: Rădic cu anticipație un pocal de vin roș pentru cel / cei ce vor reuși să-l trimită la casare / închisoare pe acest infam înălbitor de potlogari și ticăloși.

# Neamul lui Bicilis date 23 March 2021 16:07 +21

Bun, am inteles! Netejoiu nu este bun, a spalat o gramada de gainarii infaptuite de procurori... dar si de judecatori. Asta stiam si fara sa-mi spuna CSM. Dar pe infractorii, procurori sau judecatori din CSM, ce spala de pacate impostorii judiciari, cine ii revoca din functie??? Ca si aici a functionat aceeasi masina de spalat. Cine a fost propus spre cercetare de IJ, odata ajuns la CSM a devenit "imaculat" si prin bounus a devenit si apretat. Gargara. Se bat brigazile tortionare intre ele.

# Eternul joc măsluit din justiția română date 23 March 2021 17:39 +11

Cârdășia mafiotică ce a transformat sistemul judiciar într-o uriașă pungășie? Stahanoviștii justiției de canalizare acaparând și însușindu-și prin rapt și dol atât normativul, cât și procedura; atât calea de contestație cât și calea ordinară sau extraordinară de atac; atât soluționarea sesizării disciplinare dar și răspunderea materială, civilă sau penală a Mafiotului cu robă. :-? O clică mafiotică alcătuită din aprox. 7.000 de mafioți organizați în famiglii aparținătoare celui mai întins Grup Infracțional Organizat, își arogă posesia și uzul pâinii, a cuțitului, a cârnațului, a mesei de tăiat și a serviciului de catering? :-? O sectă de cârdași mafiotici fac și regulile jocului, arbitrează jocul, schimbă regulile în timpul jocului, centrează mingea, marchează goluri cu capul, iau mingea din plasă și o duc la mijlocul terenului după care tot ei fluieră reînceperea JOCULUI MĂSLUIT PÂNĂ-N PLĂSELE? :-?

# Vasilescu date 23 March 2021 18:03 +5

Voi credeti că asta o să își rupă gâtul așa de urât și de râu? Mai copii ai durerii,la cate stie Netejoru și pe cati ii are la mana,el însuși va ieși curat că lacrima. Că așa e pe la noi ,e rău,e foarte rău, e cumplit de râu,da' nu e nimeni vinovat.Adicatelea, e furt și e hoție,da' nu e hoți.

# MN date 23 March 2021 18:20 +6

asa este, ce face CSM-ul in cazul proc. Mihai Ban al lui Solomon dar si altii din cadrul CSM. in cazul meu Mihai Ban are dosar in lucru la SIIJ dar si alte dosare penale, nimeni dar nimeni nu mai lucreaza in ele, dar si dosarul cu proc. Badea Gabriel din cadrul DNA cu Popovici si Papici, despre mafiotii astia nu se ia nici o masura din partea CSM. SA FIE BINE?

# Cetateanul date 23 March 2021 19:01 +13

Dacă vor reuși sa îl dea afara nu e sigur. Ce este sigur sigur este ca nu va plânge nimeni după el. Dacă IJ își făcea treaba nu aveam nici portocale, nici paradeli și nici teroare la adresa magistraților. Nu de la IJ erau cucoanele de le tremurau genunchii. Deci... hai pa. PS Dacă aveam IJ azi era motivată și decizia lui Roșu... și miile alea restante

# Adrian date 23 March 2021 20:23 -140

Acest judecator castiga pe luna 40.000 lei pe luna la Inspectia Judiciara.Oare chiar merita banii astia?Sa se desfiinteze....e bataie de joc la adresa banului public.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.02.2023 – Numirea sefilor PICCJ si DNA intra in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva