27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DECIZIE IN DOSARUL BANEASA – Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala, a admis cele noua apeluri formulate de partile interesate implicate in proces, respectiv institutii bancare, hipermarketuri si centre comerciale. Patru institutii bancare sunt reprezentate de societatea de avocati Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Scris de: L.J. | pdf | print

12 June 2020 21:38
Vizualizari: 6055

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis astazi, 12 iunie 2020, apelurile declarate de cele noua parti interesate care au formulat apel in „dosarul Baneasa”, printre care si Alpha Bank Romania S.A., Unicredit Bank S.A., Unicredit SPA Italia si NBG Bank Malta Limited, cele patru institutii bancare fiind reprezentate de avocati din cadrul departamentului de drept penal al Zamfirescu Racoti Vasile & Partners. Prin solutia pronuntata, ICCJ a dispus desfiintarea sentintei apelate, trimiterea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti si desfiintarea tuturor formelor de executare a masurilor asiguratorii luate prin sentinta penala atacata.


Apararea bancilor a fost asigurata de avocatii Calin-Andrei Zamfirescu (foto dreapta), Senior Partner ZRVP, George Avram (foto stanga), Senior Associate ZRVP si Ionut Chisar, Senior Associate ZRVP.


In urma acestei solutii, un nou judecator din cadrul Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa judece latura civila a dosarului „Baneasa”, iar partile interesate vor avea posibilitatea sa isi apere drepturile dobandite cu buna-credinta.


Reamintim ca judecatorul din cadrul Curtii de Apel Bucuresti a dispus in anul 2018, prin sentinta apelata si fara a cita persoanele interesate Alpha Bank Romania S.A., Unicredit Bank S.A., Unicredit SPA Italia si NBG Bank Malta Limited, ca imobilul compus din teren, in suprafata de 224,6 hectare si constructii este proprietatea publica a Statului roman, dispunand restituirea acestuia catre Statul roman. Prin aceeasi sentinta s-a dispus si infiintarea unor popriri asiguratorii asupra conturilor inculpatilor si partilor responsabile civilmente pana la restituirea integrala a terenului in suprafata de 224,6 hectare, evaluat prin raportul de constatare tehnico-stiintifica efectuat in cauza la suma de 6.194.722.180.586,5 lei (echivalent a 180.821.091 dolari USA, la nivelul anului 2006), precum si a sumei de 1.418.646,6 lei (contravaloarea constructiilor demolate).


***

Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor şi a arbitrajului, cat şi in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 67 de avocati, dintre care 13 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu si Mihai Bajenaru (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).

Comentarii

# nicu date 12 June 2020 22:14 0

LUJU ATENTIE! DROSTEN und das RKI WIDERLEGT! Die WAHRHEIT über die PCR Tests! https://www.youtube.com/watch?v=FtlPO1PktZ MINCIUNA ORDINARA CU TESTELE LOR! ESTE IN JOC SI VIATA VOASTRA! TRADUCETI SI VORBITI! NU LASATI NENOROCIREA ASTA SA FIE SPECULATA!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva