2 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DECRETUL LUI IOHANNIS ESTE LOVITURA DE STAT – Iata argumentatia juridica fara cusur care demonstreaza ca prin decretul privind instituirea starii de urgenta Klaus Iohannis si Ludovic Orban au uzurpat puterea Parlamentului, au interzis functionarea Justitiei si a Ministerului Public, cu afectarea grava a drepturilor omului. Avocatul Corneliu-Liviu Popescu: "Pentru Presedinte trebuie sa atraga raspunderea constitutionala penala a condamnarii pentru inalta tradare". Democratia este in pericol!

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

10 April 2020 14:22
Vizualizari: 35398

Criticat inca din prima zi sub aspectul legalitatii, dat fiind ca a aparut in Monitorul Oficial in doua forme – odata fara contrasemnatura premierului Ludovic Orban, odata avand aceasta semnaturadecretul privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei semnat in 16 martie 2020 de Presedintele Klaus Werner Iohannis poate fi privit ca actul oficial prin care s-au pus bazele loviturii din stat. Si totul s-a intamplat in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii declara pandemie la nivel global din cauza COVID-19 (coronavirus), iar tara noastra inregistra primele decese ale unor persoane infectate cu acest virus.


 

Prevederile decretului privind instituirea starii de urgenta contin elemente clare care arata ca puterea Parlamentului a fost uzurpata prin acest act, ca functionarea Justitiei a fost interzisa, iar drepturile omului calcate in picioare. Si totul cu o semnatura (sau doua, in functie de editia din Monitorul Oficial). Decretul in sine, dupa cum veti vedea, poate fi privit ca un abuz care ii poate atrage presedintelui raspunderea penala pentru inalta tradare, iar premierului Ludovic Orban (pentru contrasemnatura din Monitorul Oficial nr. 212 din 17 martie 2020 pentru Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195/16.03.2020) raspunderea penala pentru fapta savarsita in exercitiul functiei.


Cel care semnaleaza, legitim, nelegalitatea decretului semnat de Iohannis, prin care tara a fost pusa pe butuci, este avocatul Corneliu-Liviu Popescu (foto 2), cel care de altfel, a intreprins in cursul zilei de 9 aprilie 2020 demersurile pentru intrarea in legalitate a acestui act, respectiv:

-A formulat plangere prealabila prin care a solicitat presedintelui Klaus Iohannis (foto 1 stanga) si primului ministru Ludovic Orban (foto 1 dreapta) sa revoce in parte Decretul nr. 195/2020, pentru nelegalitatea continuta la capitolele V si VII din anexa 1 la Decretul 195/2020, prin care s-au luat masuri de natura legislativa (desi acest atribut revine Parlamentului);

-A depus o Petitie la Avocatul Poporului in care sesizeaza incalcarea drepturilor sale fundamentale prin aplicarea dispozitiilor cuprinse la capitolele V si VII.


In cele doua actiuni, avocatul Corneliu-Liviu Popescu reclama faptul ca prin prevederile cuprinse la cele doua capitole din Anexa nr 1 a Decretului privind instituirea starii de urgenta au fost adoptate masuri cu caracter legislativ, fiind uzurpata puterea legiuitoare a Parlamentului (ori, prin delegare, a Guvernului), interzisa functionarea Justitiei si a Ministerului Public, si afectate in mod grav drepturile omului.

 

Or, in fata acestor elemente, precizeaza avocatul Corneliu-Liviu Popescu, in prezent asistam la "ceea ce juridic se cheama o lovitura de stat"!


Concret, in plangerea prealabila, respectiv petitia depusa la Avocatul Poporului, profesorul Corneliu-Liviu Popescu a aratat ca, prin Decretul privind instituirea starii de urgenta, Klaus Iohannis a stabilit si impus regimul starii de urgenta, cu restrangerea exercitiului drepturilor omului, desi acest atribuit revenea Parlamentului, prin lege, ori Guvernului, prin ordonanta.

De altfel, aceste aspecte sunt clar stipulate in Constitutia Romaniei la art. 53 alin. (1) - "Exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav". - si art. 73 alin. (3) lit. g) - "Prin lege organica se reglementeaza regimul starii de asediu si al starii de urgenta".


Pentru aceasta lovitura de stat, astfel cum este reglementata juridic, avocatul Corneliu-Liviu Popescu considera ca Presedintele Romaniei trebuie sa raspunda constitutional politic cu demiterea din functie si penal cu condamnarea sa pentru inalta tradare (art. 398 Cod Penal). La randul sau, premierul Ludovic Orban, pentru contrasemnatura de pe Decretul privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, ar trebui sa fie tras la raspundere constitutionala politica prin demiterea prin motiune de cenzura si penal pentru fapta savarsita in exercitiul functiei.


Asteptam cu interes noul decret emis de Iohannis pentru prelungirea starii de urgenta pentru a vedea daca, prin continutul sau, reprezinta o perpetuare a incalcarii drepturilor omului, a nesocotirii Legii fundamentale a Statului roman si o ignorare crasa a atributiilor fiecarei puteri din Stat.


Redam in continuare pasaje din Petitia formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu in 9 aprilie 2020 si trimisa catre Avocatul Poporului:

"Prin art. 1 din Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195/2020 a fost instituita starea de urgenta pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data publicarii oficiale, conform art. 8. Decretul a fost emis si publicat oficial pe data de 16.03.2020, ceea ce inseamna ca perioada de stare de urgenta dureaza din 16.03.2020 inclusiv pana in 14.04.2020 inclusiv.

Prin capitolele V si VII din anexa nr. 1 la decret s-au adoptat masuri cu caracter legislativ, si anume:

- s-a stabilit ca nu curg ori se suspenda termenele de prescriptie sau decadere in materiile civile lato sensu si ca nu se aplica dispozitiile legislative in materie, precum si faptul sa se suspenda curgerea prescriptiei raspunderii penale;

- s-a stabilit ca nu se judeca si ca nu se desfasoara activitatea de urmarire penala si cea a judecatorilor de drepturi si libertati si a judecatorilor de camera preliminara decat intr-un numar extrem de redus de cauze, fiind abilitate colegiile de conducere ale inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale curtilor de apel sa stabileasca aceste cauze, iar Consiliul Superior al Magistraturii sa dea indrumari in materie, precum si ca aceasta situatie vizeaza si procedurile de competenta Inspectiei Judiciare;

- s-au instituit conditii si reguli procedurale speciale;

- s-au dublat termenele de raspuns la petitii si la cererile de informatii de interes public.


Toate aceste norme sunt norme de reglementare primara, care au forta de lege, intervin in materii de natura legislativa si fac inaplicabile, modifica sau instituie reguli cu forta legislativa. Cu toate acestea, organizarea judiciara, procedura judiciara, materia penala, regimul general al proprietatii, regimul starii de urgenta, restrangerea exercitiului drepturilor omului se reglementeaza numai prin norme legislative, potrivit art. 53 alin. (1), art. 73 alin. (3) lit. g), h), k), l) si m), art. 126 alin. (2), art. 129 si art. 131 alin. (3) din Constitutie.

Conform art. 61 alin. (1) si art. 115 din Constitutie, singurele autoritati care au competenta sa adopte norme de reglementare primara sunt Parlamentul (care exercita puterea legislativa, prin lege) si Guvernul (ca legiuitor delegat, prin ordonanta). Presedintele Romaniei nu are absolut nicio competenta sa adopte, sa modifice sau sa suspende aplicarea vreunei legi sau ordonante, adica sa legifereze.

In situatia in care se impune declararea starii de urgenta, competenta constitutionala a Presedintelui Romaniei este exclusiv de a institui starea de urgenta, prin decret contrasemnat de Primul-Ministru, si de a solicita Parlamentului incuviintarea masurii adoptate, in temeiul art. 93 alin. (1) din Constitutie. Presedintele Romaniei nu stabileste insa regimul starii de urgenta ori restrangerea exercitiului drepturilor omului, acestea fiind rezervate legii sau ordonantei, potrivit art. 53 alin. (1) si art. 73 alin. (3) lit. g) din Constitutie. Parlamentul nu face decat sa incuviinteze masura de instituire a starii de urgenta, prin hotarare, iar nu prin lege, asa incat niciodata decretul de instituire a starii de asediu nu are forta de lege si nu poate contine norme de reglementare primara.


Prin toate normele indicate supra, cuprinse in decretul privind instituirea starii de urgenta, Presedintele Romaniei si Primul-Ministru al Guvernului au uzurpat puterea legiuitoare (a Parlamentului sau, prin delegare, a Guvernului), au interzis practic functionarea justitiei si a Ministerului Public, au afectat grav drepturile omului, ceea ce juridic se cheama o lovitura de stat, care pentru Presedintele Romaniei trebuie sa atraga raspunderea constitutionala politica a demiterii din functie si raspunderea constitutionala penala a condamnarii pentru inalta tradare, iar pentru Primul-Ministru al Guvernului trebuie sa atraga raspunderea constitutionala politica a demiterii prin motiune de cenzura si raspunderea constitutionala penala pentru fapta savarsita in exercitiul functiei.


Daca era nevoie de adoptarea de masuri precum cele cuprinse in decret si indicate supra, nimic nu impiedica Guvernul sa adopte o ordonanta de urgenta ori, dupa caz, sa isi angajeze raspunderea pe un proiect de lege pentru modificarea cadrului normativ aplicabil starii de urgenta, ceea ce ar fi respectat pe deplin exigentele constitutionale ale art. 53 alin. (1), art. 73 alin. (1) lit. g), art. 114 alin. (1) si art. 115 alin. (4) din Constitutie.


In afara de nelegalitatea formala a tuturor normelor indicate supra, unele solutii cuprinse in decret sunt nelegale si pe fond, fiind disproportionate. Exemplele manifeste sunt in materie penala:

Exemplul nr. 1: Continua sa se judece cererile de arestare preventiva si cauzele cu arestati, dar nu se judeca si contestatiile la executare privind punerea in executare a unui mandat de executare a pedepsei definitive (altfel spus, daca persoana A este arestata preventiv, cauza penala continua; daca insa persoana A este arestata pentru punerea in executare a unui mandat de executare a unei pedepse definitive si face contestatie la executare, pe motivul ca exista eroare in personam si ca hotararea de condamnare priveste de fapt persoana B, aceasta contestatie la executare nu se judeca si persoana A va fi privata de libertate fara posibilitatea de acces la un judecator pe toata durata starii de urgenta).

Exemplul nr. 2: Sentinta de condamnare a unui inculpat judecat in stare de arest preventiv se va motiva in termen, iar apelul se va judeca si el. In schimb, decizia definitiva de condamnare la inchisoare cu executare nu se mai motiveaza in termen, nefiind vorba de un arestat preventiv, ci de un condamnat definitiv care executa pedeapsa inchisorii, impiedicand dreptul la cai extraordinare de atac, unde condamnatul poate inclusiv sa ceara suspendarea executarii hotararii de condamnare.

Exemplul nr. 3: Continua sa se judece cauzele penale privind infractiunile contra securitatii nationale, actele de terorism si spalarea banilor, dar nu si crima de genocid, crimele impotriva umanitatii si crimele de razboi.


Este evident ca existenta unei situatii exceptionale justifica masuri exceptionale din partea autoritatilor publice, pentru rezolvarea situatiei si restabilirea normalitatii. Legalitatea ordinara este inlocuita cu o legalitate exceptionala, de criza, care confera puteri exceptionale autoritatilor publice. Acest lucru insa risca sa puna in pericol democratia constitutionala si drepturile omului prin posibile abuzuri, de aceea legalitatea exceptionala, care este oricum mult redusa fata de legalitatea normala, trebuie respectata strict.

Intr-un stat in care democratia, statul de drept si drepturile omului constituie valori fundamentale, respectarea stricta a legalitatii exceptionale in situatii de criza este esentiala pentru prezervarea acestor valori.


Interesul petitionarului in formularea prezentei petitii vizeaza respectarea drepturilor sale la un proces echitabil, la respectarea vietii private si de familie, de proprietate, la siguranta, la informare, de petitionare, care sunt vatamate prin nomele indicate supra cuprinse in decret, intrucat petentul: are pe rol procese, plangeri penale, sesizari disciplinare, petitii si cereri de informatii de interes public care nu se pot solutiona ori sunt intarziate; este afectat dreptul de a obtine foloase patrimoniale de la clientela profesionala in urma exercitarii profesiei de avocat; este afectat in dreptul la siguranta individuala prin faptul ca aproape toate cauzele penale sunt suspendate, ceea ce incurajeaza infractionalitatea".

*Cititi aici Petitia depusa la Avocatul Poporului

*Cititi aici Plangerea prealabila trimisa Presedintelui Romaniei si Prim-ministrului

Sursa foto Iohannis-Orban: Mediafax

Comentarii

# Baran Gheorghe date 10 April 2020 14:57 +50

Perfect clar si adevarat. Punerea sub acuzare de inalta tradare" de indata", ca asa ne-a obisnuit KWI, de indata. Dar cine o face , Ciolaacu ,Ponta , Tariceanu?? Astia au vana cat sa-si tina veniturile nealterate , atata tot. Cei care au avut vana au fost maziliti .

# Dania date 10 April 2020 15:22 +17

Acestea toate s-au intamplat din cauza structurilor organizatiei criminale suprastatale: servicii secrete,DIICOT,DNA majoritatea celor din justitie si a acoperitilor din politica si presa.Acestia au tupeu nelimitat,protejand in acest caz guvernul si presedintia sa incalce Constitutia si drepturile. Nu le-au ajuns ca au ruinat tara 30 de ani iar acum sub pretextul ca "apara populatia" de fapt apara doar sistemul criminal la propriu. Acest impostor impreuna cu toti cei din institutiile controlate de acest sistem odios,ciuruite de acoperiti ce slujesc intereselor straine si de grup mafiot trebuiesc acuzati de INALTA TRADARE .

# Ceausescu la balcon date 10 April 2020 15:23 +13

Aloo.alooo...tovarasi...stati linistiti la locurili voastra...Tovarasi, spalati-va pe maini...DEMISIA DICTATORULE! Sa ajunga sa ne spuna inclusiv ce sa facem in casa de Paste, mi se pare inadmisibil. Sa desparti familii, sa bagi in puscarie o tara intreaga, pentru ce? Ca sa se faca averi in timp de criza si sa se faca avansari la exceptional? Cui prodest?

# Jenica date 10 April 2020 15:28 -3

Bucuria nebunilor !Gata ,au câștigat !Să se treacă,de urgență, la decapitare!

# NM date 10 April 2020 15:31 +4

Vreau sa ea știu noi mai avem Parlament?/noi mai avem guvern? Bai nebunilor voi chiar nu vedeți ca, criminalul aste de președinte nu a ținut cont de nici o structura a statului roman? Sa ...pe ccr. Ați votat nenorociților contra romanilor ardivar focu de slugi, ați spslat la ... paralizați de nemti/austrieci etc... Egrtile dreacu iar acum vreți sa fiți egali cu mine. Șictir ma slugile dreacu.

# Hades date 10 April 2020 15:56 +18

Ca jurist, sunt în deplin acord cu dl. profesor CLP, însă semnalez doar că Parlamentul, căruia, într-adevăr, i s-au uzurpat din competențele constituționale, a dormit pe el și a îghițit, pe nemestecate, decretul ilegal al penalului KWI, când ar fi trebuit să nu-l accepte și totul se rezolva din fașă prin obligația leneșului fudul de a revoca deîndată decretul și de a emite unul în acord cu Constituția. Așa ce să zic, murim noi de grija Parlamentului, iar pe el, pe Parlament, îl doare la bască și de Constituție și de drepturile și libertățile făcute praf prin încălcarea ei de către dictatorul tembel de la Cotroceni. Și pun pariu că așa se va întâmpla și cu prelungirea stării de urgență. Va trece prin Parlament ca gâsca prin apă.

# MARIAN date 10 April 2020 16:15 +24

La sfarsitul lunii Martie a fost acceptat un "acord guvernamental" intre Romania si Germania pentru extragerea din tara a 120.000 de persoane. TOTUL A FOST LA SECRET ! in acele zile Johannis+Orban dadeau ordonanta nr 5 .pentru intreaga populatie. Evenimentul de la aeroportul Cluj a dat peste cap ( cunoscut numai de prefecti) SECRETUL operatiunii care se desfasoara la Bucuresti -Cluj-Sibiu-Iasi . In aceasta "operatiune" guvernul din Bulgaria a negociat la sange cu germanii pentru cetatenii ei. Trebuie cunoscut ca acesti "neosclavi moderni europeni" care pleaca nu stiu concret NIMIC despre locatii de munca +salarii +cazare +asistenta medicala+contracte pe care vor urma sa le semneze cand ajung acolo. CEL MAI CURIOS FAPT este MAREL SECRET care planeaza asupra "FIRMEI zis privata" care desfasoara in VOIE aceasta OPERATIUNE pe TOT teritoriul Romaniel. Mai sunt si alte semne de intrebare asupra "negocierii acordului" interguvernamental romano-german .

# nae din dealul feleacului date 10 April 2020 17:00 +10

Toata stima si consideratia pt.D-l Prof.Av.Dr.Corneliu Liviu Popescu!Iata poporule roman de cine trebuie sa asculti si mai cu seama pe cine trebuie sa-l cinstesti,D-l C.L.Popescu este un munte de carte.Si tu poporule ce-ai facut:ti-ai pus nadejdea/speranta in nulitati alogene(Iohannis,Orban,Helwig,Czegler,..)si cozi de topor autohtone(R.Bogdan,Alexe-padurile,V.Alexandru,..si toata sleahta de asa zisi ministri,presedinti de CJ-uri-vezi Gh.Flutur Suceava,si nu-mi ajunge pagina pt.cite gunoaie le aduce apa).Asta trebuie facut,ce spune distinsul Prof.Liviu Popescu numai ca trebuie sa ai si cu cine sa pleci la lupta:ei,aici e mai dificil dar nu imposibil.Si gata!

# BOZGAN GHEOGHE date 10 April 2020 17:17 +3

De peste 2 ani ICCJ a dispus ca Sectia parchteor militare sa inceapa urmariea penala in personam impotriva lui Ion Iliescu, Dan Voinea, etc, implicati in impuscarea sotilor Ceausescu. Tocmai cand se pregatea sa dea solutia SPM a fost nevoita sa trimita cauza la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, atunci infiintata ,pentru ca unul din suspecti era Dan Voinea, (1989 magistrat) De peste un an si jumatate SIJnu a facut nici un act de urmarire penala ( banala audiere) a lui Dan Voinea ,asteptand sa moara mai intai Iliescu, ca sa i se puna mortului in spate totul. Am reclamat penal si procurorul SIIJ instrumentator si pe seful SIIJ, pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului., plangere penala care se instrumenteaza tot de SIIJ . Vine vorba, instrumeteaza,ca nimeninu face nimic de 6 luni. Acum au si justificare, Ordonanta militara

# adrian date 10 April 2020 17:19 +5

In fapt, nu mai avem clasa politica, si prin urmare nici parlament. In conditiile date, trebuie lansata o petitie online, prin care tradatorii Johannis, L.Orban, Vela, Arafat sa fie judecati pentru inalta tradare. Ceea ce au facut cu Germania si urmaza cu Italia nu poate fi calficat dar poate fi judecat.

# sparghel#liturghie date 10 April 2020 17:37 +2

Operatiunea SPARGHEL pentru Pastele nemtilor s-a facut cu o NEGOCIERE a unor libertati ,inca,admise romanilor.Sa fie aceasta NEGOCIERE o continuare a slujirii,inca,a Sf.Liturghii?

# Regimul Santa Claus date 10 April 2020 18:32 +17

Acest regim ne-a furat doua luni din viata....cine ni le da inapoi? Votati impotriva PNL de fiecare data cand o sa aveti ocazia.

# Robert date 10 April 2020 19:34 +2

Professore este in eroare! Exemplele date de dumnealui sunt false! In realitate, in materie penala se judeca TOATE, ABSOLUT TOATE cauzele cu persoane arestate sau in stare de detinere! Adica liberari, cereri de intrerupere, contestatii la executare, contopiri, pana si plangerile detinutilor impotriva incheierilor judecatorului de supraveghere.

# Andrei Muresan date 10 April 2020 21:26 +4

Iohannis va sfarsi precum Ceausescu, daca nu-l va salva Germania. Trogloditul neamt este un criminal. Cum sa trimiti ceteteni romani, ori sa-i impingi sa place in Germania la sclavagism in plina pandemie? Eu l-as spanzura, doar este stare de urgenta.

# Corneliu Codreanu date 10 April 2020 22:17 +3

Faceți domnule Popescu un partid nou acum, pentru a matură javrele politice actuale la viitoarele alegeri. Demascați manipularea și isteria

# tipa date 10 April 2020 22:20 +4

I-am facut sesizare penala procurorului ce s-a sesizat din oficiu in ceea ce priveste organizarea slujbei religioase de la Biserica Socola; urmeaza politistii de la Ramnicu Valcea care au amendat un preot cu 20.000 lei.Iam facaut notificare lui Vela prin care i-am solicitat sa intre in legalitate,i-am argumentat neconstitutionalitatea si nelegalitatea ordonantelor militare, a decretului prezidential si a tuturor masurilor dispuse in temeiul lor (ordonantele militare prin care a intervenit in organizarea si functionarea BOR sunt neconstitutionale si nelegale incalcand autonomia BOR) De asemenea i-am invederat ca daca nu intentioneaza să asigure intrarea in legalitate si implicit sa dispuna anularea dispozitiilor prin care in mod ilegal a reglementat organizarea si functionarea BOR, imi rezerv dreptul de a înainta sesizare penala in vederea investigarii de catre organele competente a infractiunilor la care am facut referire.

# TIPA date 10 April 2020 22:25 +3

Romanii trebuie sa ia atitudine pt ca astia cu Vela,pnlisti si pdlisti cu tot si securistii lor sunt niste scelerati pagani, antihristi ca si usristii. Unde s-a mai pomenit sa se oficieze slujba online fara credinciosi?Unde s-a mai pomenit sa stam ca niste lepadati de Hristos in case de Sfanta Inviere? Este prigoana crestinilor.O sa-i trasneasca DUMNEZEU PE TOTI.

# Baran Gheorghe date 10 April 2020 22:27 +4

Prosti sunt aia care pun botul si se las inlantuiti, nu aia care le pun lanturi si catuse. Mai prosti suntem noi care platim darile in tara iar sclavii de afara se intorc si cer drepturi egale si mila. KWI, Ruj Roz, Hellllwig,Coldea, Birchall, Groningen, Kovesi, Schmidth, Mugurescu Ispravnicul, Bocanila, banulOrb, Oprila pornila, Ontanu Golanu, PUIEmonta,Catelu.... pe foras cu ei!!! la groapa de gunoi din varful Omu! Suntem cetateni europeni , doar unii.Suntem pe dracu , nu suntem nici macar nimic. Ati inteles?Ati inteles pe dracu , n ati inteles nimic.

# Pintea date 10 April 2020 23:26 +2

Nu este lovitură de stat ci asigurare pe viață! Furtul practicat in cateva luni de acest guvern, le-a asigurat atat lor, incepand cu johannis, cât si altora si unor entități - bănci, corporații, etc., prosperitate pe viață! Căt despre semnătură si semnături, probabil ca johannis, obișnuit sa fie și prim-ministru, a uitat in iureșul COVID-ului sa formalizeze decretul cu semnătura celui pus de formă in fruntea guvernului picat si răs-picat cu moțiunile de cenzură si cu cenzura CCR! Dar Parlamentul a aprobat decretul, asa că, nu se poate spune că a fost beat!

# marin date 11 April 2020 07:25 +10

Nu inteleg CUM v-ati trezit TOCMAI acum ? Cand strigau toti politrucii in cor "stare de urgenta" impreuna cu avocatu' popuului"? V-ati trezit brusc in dictatura ? Au strigat avocatul popouului sau olgutza sau basescu cand romanii au fost abuzati si torturati psihic de militia si armata pe tancuri? NU ! Acum TOTI POLITRUCII CARE STRIGAU IN COR "STARE DE URGENTA"cei care au acceptat SUSPENDAREA TUTUROR DREPTURILOR, toti ati acceptat infometarea ce stiati ca va veni. Pentru ca asta este "pandemia": un exercitiu "ecologic" de injumatatire a populatiei globale pentru ca natura sa isi reintre in drepturi. Se va instala in decurs de 3-4 ani, cat timp NOI VOM ACCEPTA CA IMBECILII SA FIM ARESTATI INCASE, noua ordine mondiala - d-aia ni se spune sa acceptam ca viata se va schimba ! VIATA NU TREBUIE SA SE SCHIMBE ! VOI VA CERTATI INTRE VOI IN LOC SA VA OPUNETI "VIITORULUI PLANIFICAT" PENTRU OMENIRE DE CATRE ELITELE GLOBALE !

# adi date 11 April 2020 07:27 +2

Bun,si ce este de facut intr-o tara ca Romania ?Aici , unde nu se respecta legea , unde daca cineva sesizeaza neereguli este "alergeat /intimidat" de (Big Brother) SRI , DNA ,#-procurorii ...adica o tara (lasind la o parte faptul ca avocatul poporului sau alte institutii ar trebui sa se autosesizeaza in astffel de situatii) cel care sesizeaza este lasat sa moara (chiar la propriu ;cazul avocatului Mustata ) cu Adevarul/legea in mina.....e trist...dar adevarat.

# linaura date 11 April 2020 09:08 +3

:zzz imi place fotografia cu PRESEDINTELE SI PRIMUL MINISTRU CARE REPREZINTA ROMANIA ... unul este mai modest se uita numai la un nivel ce ii este propriu dar celalalt se uita direct la DUMNEZEU... ROMANI VIRTUOSI ... si VIRTOSI ... pentru Germania si Ungaria... si ROMANIA unde se gaseste IN AFACEREA ASTA???? ca VIZIBIL SI CERT ESTE AFACERE DE STAT... adevarul este tot vizibil si tot cert ca: CEI CE DIRIJEAZA ASTAZI NU MAI AU NICI SPRIJINUL UNEI DIPLOMATII DE CALITATE SI NICI PUTINTA DE A IESI DIN MINCIUNILE POLITICILOR ECONOMICE CE AU PRACTICAT DE CEL PUTIN DE LA SFIRSITUL ULTIMULUI RAZBOI MONDIAL.... iar acum avem un razboi fara arme si nu mai cu batalii surde si manipulatoare... poate ca nu este rau... vom vedea toti ce va iesi... si ei sunt in asteptarea reactiilor.... SA AUZIM NUMAI DE BINE

# Linaura date 11 April 2020 09:29 +4

se spune in articol: -****Decretul in sine, dupa cum veti vedea, poate fi privit ca un abuz care ii poate atrage presedintelui raspunderea penala pentru inalta tradare, iar premierului Ludovic Orban (pentru contrasemnatura din Monitorul Oficial nr. 212 din 17 martie 2020 pentru Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195/16.03.2020) raspunderea penala pentru fapta savarsita in exercitiul functiei.**** DAR DESPRE CE DISCUTAM AICI????? IN FATA CAREI INSTANTE POT FI TRASI LA RASPUNDERE ????

# Parțial corect, parțial eronat date 11 April 2020 10:03 +1

Nu există 2 ediții ale M.Of., una din 16 și una din 17, cum eronat se menționează în text, ci una singură, din 16.03, nr. 212. Nu văd unde scrie în textul decretului că se dublează termenul pentru petiții și cereri de interes public. Din contră, la art. 50 și urm. din anexa I cap. VII se spune că autoritățile centrale și locale își continuă activitatea, dar că se evită contactul direct și se favorizează forma electronică, luându-se măsuri pentru organizarea desfășurării optime a activității. În rest, ok.

# escu date 11 April 2020 10:54 +2

Alo, ciocu mic! Acum suntem noi la guvernare! Ce nu vă place dragii mei? Nu voi ați votat Ciolannis, deoarece erați în pericol cu ciuma roșie? Iată, acum avem ciuma galbenă, și la propriu și la figurat. Când am mai spus că românii, manipulați de hoarda de propagandiști johaniști, în frunte cu Rareș Bogda, Oreste etc., au pus la cale o mare țeapă, unii au strâmbat din nas. Acum aveți ce ați votat, făcând cozi interminabile la secțiile de votare, mai cu seamă diasporezii, cărora li se spunea că sunt doriți acasă, iar acum li se spună să nu vină de Sf. Paști, deoarece trebuie să li se achite nota de plată (vorba lui Băsescu). PSD era tot timpul acuzat că plecă românii la muncă în străinătățuri, acum Johannis și ciuma galbenă îi urcă în avioane și le vând forța de muncă, deoarece trebuie să se dezvolte Germania, România urmând să ajungă în sapă de lemn. Ce se întâmplă acum, dacă era PSD la guvernare acum era o nouă revoluție. Cum văd toate astea mitingiști de profesie, Ceaușescu și Dide?

# v. Dumitru date 11 April 2020 11:03 +3

Asta este România ”normală” a sasului ! Batjocura lumii întregi ! Ceea ce s-a petrecut în ultimele zile, ca să nu mai zic de ultimii ani, întrece orice închipuire pentru un om de bună credință, indiferent de culoare politică, vârstă, etnie, sex, etc. Dacă așa ceva s-ar fi petrecut în Polonia, Grecia, Cehia, Serbia, Ungaria, poate și Albania, țara ar fi rămas orfană de președinte ! La noi, însă, poți fi călcat pe grumaz, sau ******at în cap, de creatura politică numită președinte, fără ca victima să ia atitudine ! Ne merităm soarta, pentru că șmecherii, naivii și mancurții l-au votat pe Klaus și l-au susținut pe Lajos, sub sigla unui partid istoric, pe care l-au compromis definitiv !

# macarie date 11 April 2020 16:19 0

LA ASA POPOR, ASA CONDUCATOR! HEIL HIOHANNIS!

# A sunat Merkel? date 11 April 2020 16:47 +1

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, sâmbătă, că plecarea românilor la muncă Germania a fost făcută în urma solicitărilor diplomatice. Arafat a recunoscut că autoritățile au fost nepregătite pentru că "nimeni nu a crezut că vor fi chemați 2.000 de români într-o singură zi".

# mitica date 11 April 2020 19:54 0

Fiind situatie de urgenta, johanis si membrii guwernului, deferiti unui tribunal militar si condamnati la MOARTE!

# Cine MINTE ?.! date 11 April 2020 20:28 +2

Cum ramane AZI cu restrictia din ordonanta data de Orban : NU ZBOARA NIMIC spre si din GERMANIA pe perioada pandemiei ( 15 Mai ). Dar cu deplasarile in MASA de populatie din TOATE judetele romaniei SPRE : Sibiu -Cluj -Bucuresti - Iasi . TOTUL MUSAMALIZAT de guvern.! DE CE ATI MINTIT !

# VIKY date 11 April 2020 21:44 +7

Sa dea D-zeu sa nu am dreptate, dar "din avion" se vede mult mai bine. Lipsa de echipamente medicale, tergiversarea testarii populatiei, militarizarea spitalelor (mai tarziu privatizate), taierea salariilor la bugetari (reducere mascata), traficul de muncitori pentru stapanii straini, prelungirea stari de urgenta cu inca o luna (deocamdata), te duce cu gandul la un scenariu macabru pe care hitleristul il are in plan: contaminarea cat mai mare a populatiei pentru imunizare. Stapani au nevoie nu numai de sclavi, au nevoie si de profesori,ingineri, medici, asistrnte... asa ca se va prelungi starea de urgenta cu disponibilizari din toate domeniile, pentru a asigura stapanilor forta de munca de care au nevoie. Starea de urgenta se va incheia doar dupa ce isi va rezolva toate problemele, plantand sobolani lui in toate domeniile din tara. Dupa "apocalipsa", armata va ramane pe strazi sub pretextul..."aparari populatiei de infractori".

# Disziplin und order! pentru sclavii din Est de la Ursula date 12 April 2020 08:22 0

Persoanele în vârstă ar putea să fie nevoite să stea în izolare până la finalul anului pentru a se proteja de coronavirus, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyean, citată de Guardian. Ea a mai afirmat că speră ca laboratoarele europene să dezvolte un vaccin spre sfârșitul anului. “În absența unui vaccin, trebuie să limităm pe cât posibil contactul cu persoanele în vârstă”, a declarat președintele Comisiei Europene, pentru cotidianul Bild. “Știu că este dificil și că izolarea este o povară, însă vorbim despre o chestiune de viață și de moarte, trebuie să rămânem disciplinați și să avem răbdare”, a mai spus ea.

# George date 12 April 2020 10:14 0

<img src=ops:' /> Așa-i. Suficient.

# nae din dealul feleacului date 12 April 2020 11:49 +3

Vladimir Putin:"Romanii au ajuns prostii Europei;pacat ca e o tara frumoasa"!Numai de documentare nu duce lipsa liderul de la Kremlin,asa ca stie ce spune ,fata de altii care spun ce stiu.Si gata!

# Kallus Wuhannis date 12 April 2020 13:43 +1

Wuhannis, elicopterul si spre Târgoviște! :P

# Bashescu date 12 April 2020 19:03 0

Ciocul mic, acum ei sunt la putere! :lol:

# Solon date 12 April 2020 21:21 0

Aici e marea Problemă. Qui prodast acest virus... Atunci cand e vorba de pandemie. Atunci cand in strada iese armata.. pot si erori de rutina. Principalul să nu moara lumea nevinovată și nepregătită. Să nu apară dezordini în masă din cauza lumei sărăcite și flamânde. Cineva spune pe bună dreptate că trăim într-o lume a iluziilor și declaratiilor demagogice. Iată a răsunat trasnetul din Cer ce chema lumea la retrezire. La realitate. Ce moștenire lăsăm viitorimii ?? Vă amintiti ce s-a întămplat la Colectiv, Caracal etc.. Totul a venit pe , parcă, pe neoservate.. Spitale nedotate cu echpamentul necesar. Lipsa dezifectanților etc. Acum e timpul societății meritocratice, nu pseudodemocratice. La guvernare și în funcții de răspundere să vină cei dotați de Cer. Jocul de-a STATUL a demonstrat, că Ludovic al XIV avea dreptate când spunea că ,,statul sunt eu,,. Cum va fi liderul de mâine va decide școala de azi. Nu înzadar Bismark spunea că succesele sale le datoreză școlii germane

# Avocatul Poporului date 13 April 2020 09:11 -2

Avocatul Poporului a solicitat imperativ Presedintelui Romaniei sa decreteze starea de urgenta ! Cautati informatia pe internet, nu va lasati manipulati ! Parlamentul Romaniei a validat cu 453 de voturi Decretul presedintelui Iohannis. Chiar toti parlamentarii au votat in necunostinta de cauza?

# livia date 13 April 2020 10:16 +1

facebook refuza sa accepte acest articol distribuit in grupuri de teama ca multi utilizatori facebook vor citi acest articol sia stfel credinta lor ca insul Klaus Iohannis este un infractor va fi intarita.

# Ghita Marius date 16 April 2020 07:51 +1

Iohanis trebuie judecat de urgenta pentru crime impotriva Poporului! Sa i se aplice aceasi pedeapsa ca lui Ceausescu!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva