19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DELIR POLITIC SUPREM – Sefa ICCJ Cristina Tarcea si-a dat foc la valiza in fata CSM, anuntandu-si iesirea urata din magistratura. Cititi cele 26 de pagini in care Tarcea acuza ca este victima jocurilor politice: "Am fost pusa sa port o discutie intr-o camera cu lumina stinsa, cu telefonul in alta camera, fiind atat de intuneric incat am plecat cu haina domnului Dorneanu pe mine... Justitia televizata a functionat din plin in ceea ce ma priveste" (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 February 2019 17:05
Vizualizari: 30894

"O, Doamne!", ce iesire urata din magistratura va avea judecatoarea Cristina Tarcea (foto). Miercuri, 13 februarie 2019, a avut loc la Consiliul Superior al Magistraturii sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara in cadrul careia s-a pus in discutie dosarul nr. 23/J/2018, avand ca obiect actiunea disciplinara privind-o pe presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Cristina Tarcea, referitoare la refuzul acesteia de a pune in aplicarea noile prevederi ale Legii nr. 304/2004 privitoare la Completele de 5 judecatori. Cu circa jumatate de ora inainte de a incepe sedinta, Tarcea s-a prezentat la CSM cu un teanc de hartii sub brat, pe care le-a inmanat reporterilor, hartii care cuprindeau "punctul de vedere cu privire la actiunea disciplinara" al Cristinei Tarcea, redactat pe nu mai putin de 26 de pagini. Si daca ar fi dat hartiile si daca nu le-ar fi dat, fata de ceea ce a declarat sefa Inaltei Curti atat la intrare, cat si la iesire din sediul Consiliului Superior al Magistraturii ne manifestam ingrijorarea, semnaland comportamentul deviant si nedemn al Cristinei Tarcea.


Tarcea, politicianul suprem

Asemenea unui om politic, la intrarea in sediul CSM sefa instantei supreme a inceput sa acuze ca actiunea disciplinara pe numele sau are "un evident caracter politic", fiind determinata de actiunile presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, dezvaluind in acelasi timp o intalnire pe care ar fi avut-o cu presedintele Curtii Constitutionale Valer Dorneanu, privitoare la Decizia CCR pe completele de 5 judecatori.

Iata ce a declarat Cristina Tarcea la intrare in sediul CSM:

"In ultima vreme tot vorbim despre abuzuri. Trebuie sa ne uitam foarte atent la toate institutiile care comit abuzuri. Apreciez ca est un abuz. O doamne, va mai aduceti aminte de declaratiile politice din august si septembrie, cum ca la Inalta Curte se refuza a se aplica legea? Va mai aduceti aminte de interesul direct al presedintelui Camerei Deputatilor privind organizarea completelor de 5 judecatori. Am declaratii interesante de facut despre o discutie pe care am avut-o cu presedintele Curtii Constitutionale legata de decizia de constatare a conflictului de constitutionalitate, despre o discutie cu domnul Ciorbea... Dar toate la timpul lor." (asta da secretomanie si suspans)

Afirmatiile facute de Cristina Tarcea la intrarea in sediul CSM sunt continuate insa in punctul de vedere depus la CSM. Mai exact, in cuprinsul celor 26 de pagini, presedinta ICCJ acuza ca actiunea disciplinara pe numele sau s-a desfasurat si a fost aprobata de inspectorul sef Lucian Netejoru intr-o perioada in care mandatul sefilor Inspectiei Judiciare era deja expirat. Fara vreo legatura cu cauza, Tarcea a considerat necesara includerea in punctul de vedere de la CSM a modalitatii in care s-a facut prelungirea mandatelor conducerii Inspectiei Judiciare, concluzionand ca scopul procedurii disciplinare era de a-i afecta imaginea si de a o "reduce la tacere".

Nu a fost omis din punctul de vedere al lui Tarcea nici ministrul Justitiei Tudorel Toader despre care a sustinut ca imediat dupa anul nou i-a cerut demisia pe Facebook, lucru care a determinat-o pe sefa Inaltei Curti sa aprecieze ca ar fi vorba despre o actiune concertata impotriva sa.

Circ si in Sectie si la iesire, in hol la CSM

Odata intrata insa in sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, judecatoarea Cristina Tarcea a continuat sa isi exprime aprecierile ca ceea ce se intampla in cazul sau reprezinta o actiune gandita dinainte, astfel ca a scos pe masa o serie de cereri de recuzare a unor membri CSM, "pe motive de ostilitate".

Concret, membrii CSM pe care Tarcea a inteles sa ii recuze au fost: presedinta CSM judecatoarea Lia Savonea si membrii CSM judecatoarele Gabriela Baltag, Evelina Oprina si Nicoleta Tint. Adica fix judecatoarele care de-a lungul timpului au demonstrat verticalitate si au luptat pentru apararea valorilor Dreptului. Desigur, pentru Tarcea atitudinea acestor membri CSM a fost apreciata ca fiind "ostila", cu atat mai mult cu cat acestea au sustinut mentinerea in functie a conducerii Inspectiei Judiciare, impiedicand acaparerea institutiei de catre persoane apropiate Statului paralel.

Sedinta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara nu a durat mult, astfel ca la iesire, in holul Consiliului, Cristina Tarcea a anuntat ca a recuzat unii membri CSM, dupa care si-a continuat povestioara legata de intalnirea pe care a avut-o cu presedintele CCR Valer Dorneanu.

Fara alte comentarii, prezentam declaratia facuta de Cristina Tarcea la iesirea din sediul CSM:

"Am formulat cereri de recuzare si pentru cererea de recuzare s-a dat termen pe 23 martie. Am formulat cerere de recuzare impotriva doamnelor Savonea, Baltag, Oprina si Tint, pentru motive de ostilitate in ce priveste presedintele ICCJ, pentru motive de sustinere neconditionata a conducerii Inspectiei Judiciare, atitutdinea dumnealor determinand si mentinerea conducerii Inspectiei in functie. Judecatoarele s-au pronuntat cu privire la completele de 5 judecatori ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale.

Cu domnul Dorneanu am discutat despre Completele de 5 judecatori. Singurul lucru pe care pot sa vi-l spun este ca am fost pusa sa port o discutie intr-o camera cu lumina stinsa, cu telefonul in alta camera, fiind atat de intuneric incat am plecat cu haina domnului Dorneanu pe mine. Voia de la mine o justificare a Deciziei pronuntate pe Completele de 5 judecatori. Credeti-ma, va voi spune tot ce stiu".

Trecand peste modul secretos, ocult, in care Tarcea isi anunta dezvaluirile in continuare si stilul in care aceasta prezinta niste evenimente care ar fi avut loc si care par desprinse parca din mediile mafiote, nu putem sa nu ne intrebam de ce a tacut sefa Inaltei Curti pana acum daca a considerat de atunci ca aceste fapte sunt grave si, mai ales, ce inseamna apucatura de a anunta dezvaluiri, in episoade, mai ceva ca Sebastian Ghita?

Asta este comportament normal de magistrat?

Cititi aici punctul de vedere depus de judecatoarea Cristina Tarcea la CSM:

* Cititi aici versiunea in limba engleza a articolului

Comentarii

# Cetateanul turmentat date 13 February 2019 17:15 +22

Am si eu o intrebare: cine le-o fi stins lumina?   :D :D

# DODI date 13 February 2019 17:40 +16

Te crucești când vezi nivelul ”intelectual” de gâgă al prea marilor din justiție: garcea, tractoristul, slujirea, coliva stanciu, etc. Când aceste nulități reprezintă justiția românească ce încredere să mai aibă oamenii simpli în așa-zisa justiție? Ei nu le-ar încredința acestor nulități nici să meragă cu vacile la păscut. Tâmpenia acestor ”mărimi juridice” este strigătoare la cer. Abia acum, după atâția ani, încep să se vadă ”rezultatele” reformei justiției rezolvate de beținvii hăhăilă și macovei. Și damful prostiei lor te lovește făcându-te să te întrebi dacă în țara asta mai sunt și oameni normali la cap. Bineînțeles că nu e vorba de imbecilul din capul statului, groful cu pretenții și cu CV de absolvent de clasa ZERO. El are înălțime doar fizică, dar este un tip insignifiant uman și politic, fără cap, fără inimă, un robot mișcat din butoanele SRI.

# Io* - zicălaș de măscări, ocări și sudălmi date 13 February 2019 17:58 +7

Ti lămuresc Io*, bețâcule: pe ordinea de zi a ședinței CSM mai era un punct denumit „Swing Judiciar”. Ăla e doar așa cu rol de destindere, de deconectare, că doar se știe că acești Titani ai Eticismului au studii multe, au dat examene grele iar profesia lor implică un uriaș consum psihic. Motiv pentru care la fiecare activitate de tipul ședințelor sau al bilanțurilor, după îngurgitarea porcească a sarmalelor și micilor, după metoda împinsului pe gâtiță brevetată de Veve sau Pora, urmează o binemeritată ședință de psihoterapie: Swing Judiciar (aka schimb de experiență în care se poate experimenta tot... împinsul pe gât!). Acum „ortăcirea” participanților este supusă liberului hazard: care cum apucă haina altuia, pantalonii, fusta sau bluza altuia.

# mitica date 13 February 2019 19:47 +3

[quote name="Cetateanul turmentat"]Am si eu o intrebare: cine le-o fi stins lumina?   :D :D [/quote] In mod sigur ca Dragnea a intrerupt lumina !

# Al naibii, moșul date 13 February 2019 17:17 +2

Ce facusi dornene? Te făcu baba, cica are mesaje cu tine  :cry: <img src=ops:' /> :-*

# Io* - Edelweiss - detractor pionier al Frau-ei Tarcea date 13 February 2019 17:28 +1

Din start Io* declar cu mânuța pe inimă că SUNT DE ACORD CU FRAU TARCEA! Să o lase în pace cu cercetări aiurite. Apoi, să nu se dea nici o ordonanță privind nelegalitatea completurilor de 5 iar toți politrucii, golanii, bagabonții și briganzii cu gulere albe, care sperau să-și aburce ei sacii în căruță și să dea „mehr müie” la popor, SĂ MEARGĂ LA PUȘCĂRIE! La pușcărie cu toți comedianții, saltimbancii, bufonii și luptătorii „cu gura”! ÎNCOLONAREA ȘI MARȘ LA PUȘCĂRIE ÎN RTIM VOIOS DE CHA-CHA-CHA! Din momentul de față SUNT adeptul lu’ Frau Koch-Tarcea! Achtung, Frau Koch, în regim de urgență „soluționate” dosarele HOȚILOR cu gulere albe și imediat internați în Konzentraționslagerul de la Doftana.! (pușcărie special amenajată pentru hoții cu musca pe căciulă ce doar simulează interesul pentru respectarea unor drepturi fundamentale doar ca să-și obțină ei mult dorita imunitate și impunitate).

# ce intuneric...mistic date 13 February 2019 17:29 +3

multe s-au mai intamplat pe intunericul acela

# Tot Io* date 13 February 2019 17:29 +1

Da, ca să „ne mai râdem” oleacă, să ne amintim de o glumiță din „zilele de aur ale scripturilor”… site-urilor: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/08/das-vermachtnis-der-gromutter-legacy-of.html

# Edelweiss - zicălaș de ocări și sudălmi date 13 February 2019 17:49 0

cum nu se mai poate posta pe luju în condiții de siguranță ( să știi care mesaj a plecat și care nu) iaca aicișa textul primei postări PRO-TARCEA! https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/02/posle-menia-hati-patop.html

# snippet cu rol de stimulare a interesului date 13 February 2019 18:02 -2

În general liviu zDrăngănea ot Deli-orman nu face altceva decât să joace un grotesc teatru kabuki. Așa a făcut dintotdeauna, mai ales în chestiunea reparațiilor judiciare cuvenite Rarincilor și Rarincelor genuine. În loc ca tema de dezbatere publică să se situeze pe târâmul unui eticism teoretic, discuția a alunecat către cazul gregar al lui dragnea, sau al lui tăriceanu - ilustrul „luptător cu gura” împotriva statului paralel. În fapt doar 2 fanfaroni, 2 saltimbanci, 2 comendianți ai celei mai proaste comedii bufe: cacealmaua publică, instituționalizată, având drept miză obținerea atât de doritei impunități personale. În loc să se facă dreptatea miilor și miilor de amărășteni și sărăntoci, fără „mormane” de parai negri de dat pe avocați ultracostisitori sau articole „pre-pay” în presa centrală și locală, calici intrați în închisori aiurea, ideea și tema este căpușată și uzurpată de o clică de saltimbanci, de comedianți, de jucători de poker la cacealma. [...]

# PSD+ALDE reduceti bugetul SRI urgent !!! date 13 February 2019 18:16 +3

Si nu doar atat ! Mariti cu 5 ani varsta de pensionare astfel incat dihorii de acolo sa nu "iasa" la pensie si apoi se reangajeaza tot prin domeniu corelang o pensie ultra-super-nesimtita cu un salar asemenea !!! Sa mai reduca si ei ascultarile si interceptarile de 50% securisti nesimtiti ! :-*

# escu date 13 February 2019 18:32 +7

De tot râsul. Hoțul strigă hoții. Madam Tarcea, după ce demonstrează din plin că este pe lângă profesia de judecător, se plânge că politicienii se amestecă în activitatea justiției. Nu explică dacă și justiția trebuie să se amestece în ale politicii. Cum se cheamă contestarea legilor elaborate în Parlament sau a acțiunilor Guvernului? Cum se cheamă acțiunile care au dus la știrbirea autorității Parlamentului? Dar actele de justiție desfășurate cu dedicație? Și ca să se facă și mai mult de râs, a afirmat că Dorneanu a provocat-o la o discuție cu lumina stinsă, după care, ”ambetată” rău a plecat cu haina omului. Bine că nu a plecat cu izmenele acestuia. Apoi, contestă ce? Pe judecătoarele din CSM care se străduiesc să aducă justiția acolo unde îi este locul, să repare tot ce a stricat madam Stanciu și a continuat Tarcea, partenerii de nădejde ai DNA?

# Ioana M. date 13 February 2019 18:40 +2

Am o nelamurire : De ce s a dus la Dorneanu daca n avea vreo treaba ? S a dus pe " persoana fizica ? In calitate se reprezentant ?

# obiectiva date 13 February 2019 18:49 +6

in ciuda depresiei majore care m-a lovit in ultimul timp datorita legii bugetului din 2019 pentru ca ignora sadic persoanele cu handicap, plus ca nefiind votat din decembrie 2019 ne- a lasat si fara buget la sanatate si nu s-au incheiat contracte cu CNAS, :-x :cry: .....am ras de m-am prapadit cand am vazut-o Pe aceasta cotoroanta hoata ca si stanciu, chitaind si suspind ca A FACUT CERERI DE RECUZARE A MEMBRILOR CSM....am ras copios DIN CAUZA MOTIVELOR DE GRADINITA invocate.....imaginandu-mi cate CERERI DE RECUZARE IMPOTRIVA EI SI IMPOTRIVA ALTOR JUDECATORI AI ICCJ AU RESPINS EI INTR-O VESELIE, CERERI BAZATE PE PROBE, NU PE CHITAIELI DE SORICIOAICA in dating cu Valer Dorneanu , la miez de noapte, cand canta cucuveau * MOV :P :P :roll:

# Iulia date 13 February 2019 18:50 +4

Bineinteles ca Dragnea, cum altfel, doar e vesnicul tap ispasitor. Dar totusi cate informatii are Tarcea despre Coalitia parintelui Terhes, cata munca de cercetare si efort de a pune totul cap la cap. Ameteste lumea cu zeci de pagini de maculatura, in incercarea de a demoniza persoana care a facut sesizarea, ca sa uitam motivele pentru care madam a ajuns sa fie cercetata disciplinar. Daca IJ primea o sesizare anonima, era mai bine? Doamne fereste! Acum am de zece ori mai mult respect pentru cei care au avut de suferit din cauza acestei femei.

# firica date 13 February 2019 19:34 +1

N-am inteles, unde a avut loc discutia, la CSM sau la Balaceanca ?

# biet roman saracu' date 14 February 2019 08:55 0

"A picture makes a thousands words", zice partenerul strategic.

# Nocturne date 13 February 2019 20:39 +3

Babo-Coadă-de-Topor, dacă ai încurcat numai paltoanele nu-i bai... bine că nu te-ai în dus în treabă-ți cu budigăii domnului Dorneanu...

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 13 February 2019 21:41 +7

Amu pricepi de ce trântea Plăvannis cu paltonul de capota merțanului? Ca să-l vază la lumina zilei și să fie sigur că a luat paltonul și nicidecum rochița Ravisantei, c-aimintrelea trebuia să se îmbrace cu ea și începea să râdă lumea de el crezând că-i vreun puțoi din Hitlerjugend! :lol:

# Tartuffe date 14 February 2019 12:31 +1

Pricep frate...că sfârnaru' de prunci are două stări naturale de bază: una, când îi numa' prost ca tăt prostu' și a doua, când îi pă deasupra și fudul ...Da' și mai tălâmb mi să pare când își ia pielea de patriot la cântatu' imnului...s-apucă frate cu mâna dreaaaptă de țâța stângă de gândești că-i căpiet...

# Ioan date 13 February 2019 21:02 0

ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, asta atunci s-a întâmplat, când s-a întrerupt curentul electric in jumate de țară ?????

# Statu-Palma-Barba-Cot date 13 February 2019 21:17 +4

Autoarea comploturilor de 5 ;3;2 judecători(n -am greșit bre,alea sunt adevarate comploturi nu completuri) simte deja suflul supersonic al șutului în fund ce-l va primi izact ca Cami, așa ca a-nceput vaicareala mediatica .Hau,hau, miau, miau,hâr,mâr,pâr,trosc,. pliosc,fliosc recuzari, acuzari ,mințiri, dezmintiri,dezvăluiri, învăluiri,acoperiri ,descoperiri, pe jde pagini de maculatura doar-doar o s-o ia cineva în serios.Deja e intrata pe tobogan izact ca Cami.Dacă un complet adevarat de judecata adevărată o pune sa plătească toți banii irositi cu procesele în care comploturile de judecata au fost ilegal confectionate c-asa a vrut 'mneaei,procese care trebuie rejudecate pe alti bani,o s-ajungă mai rău ca Cami.Adică fără bani,fără avere,cu reputația nereperata și ,doamne ferește ,cu lebertatea de mișcare limitata și aia doc-o fi, numai în spații împrejmuite cu sarma-nghimpata.

# DOAMNĂ date 13 February 2019 23:18 +2

Ati încălcat LEGEA, stimată doamnă. Este abuz in serviciu, trebuie SA RASPUNDETI. Răspunderea disciplinară nu exclude răspunderea penală, nu știați? Dovediti- va NEVINOVĂȚIA, asa functioneaza justitia, daca nu știați va spune IONUT MATEI, JAJAIE MIHAELA, SELARU,etc

# Pintea date 13 February 2019 23:31 +5

SRI - ista a iesit public, ca sa il compromita pe presedintele CCR! Probabil se doreste ca acesta sa nu mai fie presedinte, mai ales ca urmeaza ca anul acesta johannis sa numeasca un nou judecator. Episodul acesta este din seria atacurilor la CCR, la fel cu cel al consilierei prezidentiale Simina Tanasescu, care a fost trimisa sa il intimideze pe d-nul acela. Probabil ca Dorneanu o stia pe asta cat este de SRI - ista si ticaloasa si de-asta a trebuit sa isi lase telefonul, care probabil era pregatit pt interceptare. Orice cetatean care se duce intr-o institutie publica de-a justitiei, trebuie sa isi lase telefonul la portar, asa ca ea a primit tratamentul legal. Cucoana asta care a decredibilizat instanta suprema, a statului, nu a familiei ei, le recuza fix pe d-nle judecatoare care sant printre cele mai integre si au manifestat opozitie fata de abuzurile comise de ea si de sistemul mafiot din care face parte! Acum totul e pe fata, astia nici macar nu se mai feresc!

# un mizantrop date 14 February 2019 01:11 +3

Eu aveam, de mult, banuiala ca asta e consiliera pe justitie a Dulapaului, Madame Tanasescu fiind doar butaforia...De la comportamentul ei, la prima descalecare a iohanisului la CSM, parea evidenta grija cu care-l ducea de manuta, apoi episodul Lazaroiu, altoit pe asta cu lumina stinsa de Dorneanu, mie imi par acte din aceeasi piesa...aceeasi minte de mahala sibiana, Marginime, gen...Si ca sa fie mai clar, avem si scoaterea mastilor la carnavalul venetian, iesirea pisecioasa a tzarinei la TV-ul de suflet (cred ca nu i-a zis nimeni ca Gusa a carmit-o!), de te si intrebi daca, nu cumva, punerea ei pe lista e doar ultima rata de achitat,din cei 30 de arginti, incercarea de intimidare a justitiei nationale sa fie scapata de reteta proprie....Asa un circ prost...

# AndreiV date 14 February 2019 08:25 +2

Sefii politiei politice,sutinuti in delir de strainatate care probabil le acorda si alte avantaje,pentru distrugerea Romaniei si a fiintei nationale.Se cred zei si drept urmare sunt alesi pe viata sa nenoroceasca,sa incalce drepturile si libertatile fundamentale ale romanilor.N-au rusine,bun simt,ca de competenta si deontologie profesionala nu putem vorbi.Cu nerusinare cere sa nu fie judecata de judecatorii CSM cu verticalitate,competenti si cu o conduita morala ireprosabila,tocmai cea care a semnat ilegal o sentinta de condamnare,desi nu a facut parte din completul de judecata.Dar pentru membra de frunte a politiei politice,pentru semnatara si cea care a contiuat sa fie partenera de nadejde a celor care au savarsit cele mai mari abuzuri si incalcari ale drepturilor si libertatilor romanilor si a condamnat exclusiv pe criterii politice,adversarii celor care au tradat tara,au aservit-o strainatatii si au facut furt si jaf,distrugand integral economia nationala si saracin romanii.

# Dr/botomei Vasile date 14 February 2019 12:47 0

Scrisoare publica* - dr. Botomei Vasile, catre dr.Tudorel Toader Dle Ministru, nu faceti protocol cu UNBR! Va spun si de ce!Protocolul anterior incheiat intre ex- Ministru de justitie, Catalin Predoiu si Presedintele av.dr.Gheorghe Florea din partea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, nu numai ca nu a oferit nici o garantie de calitate si de loialitate pentru serviciile asigurate din partea avocatilor delegati de barouri sau de UNBR, dar a permis ca avocatii desemnati din oficiu , sa lucreze pe modelul avocaturii din statul stalinist, in asa fel incat in loc sa apere clientii, acestia mai tare ii afundau in problemele cu justitia. Statul prin Ministerul de Justitie da banii pentru oficii juridice pe care le deconteaza prin barouri, dar Statul nu are parghii de control pentru serviciile efectcute de avocati.Incheiati contract, cu raspunderea baroului si UNBR,pentru faptele imputabile avocatilor care incalca deontologia profesionala fata de clientii lor.botomeivasile.ro

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva