4 October 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEMERS NECESAR – ANRP a semnat cu Uniunea Nationala a Notarilor Publici un protocol important in solutionarea dosarelor de despagubire. UNNPR pune la dispozitia ANRP ghidul valorilor orientative ale proprietatilor imobiliare de la cele 15 camere ale notarilor

Scris de: L.J. | pdf | print

3 July 2013 16:49
Vizualizari: 16430

 

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) condusa de presedintele Viorel Manescu (foto) din Romania pune la dispozitia Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare utilizate de cele 15 Camere ale Notarilor Publici. Acest demers are la baza Protocolul incheiat de cele doua institutii la finele lunii iunie 2013.

Protocolul incheat intre ANRP si UNNPR la sfarsitul lunii iunie a acestui an are drept tinta aplicarea corecta a unor prevederi din Legea 165/2013 privind masurile luate pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv in perioada regimului comunist. Conform unui comunicat al ANRP, in baza acestui protocol semnat de presedintele institutiei, George Baesu si presedintele UNNPR, Dumitru Viorel Manescu, Uniunea a pus la dispozitia Autoritatii ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare utilizate de cele 15 camere ale notarilor publici din Romania. UNNPR si-a exprimat disponibilitatea de a sprijini activitatea ANRP, de identificare a valorilor imobiliare pentru care se acorda despagubiri.


Potrivit Legii nr.165/2013, valoarea terenurilor si constructiilor pentru care se acorda decizii de compensare, dar si valoarea imobilelor din Fondul National al terenurilor agricole si alte imobile se stabilesc prin aplicarea grilei notariale valabile la data intrarii in vigoare a legii, motiv pentru care informatiile puse la dispozitie de UNNPR reprezinta singurul instrument de evaluare in procesul de despagubire pe viitor. Aceasta colaborare va duce – se afirma in comunicat – „la solutionarea mai eficienta a dosarelor de despagubire.”

 

Comentarii

# o date 3 July 2013 17:06 +9

o alta casta de capuse care devalizeaza romania si cetatenii. iau extraordinar de multi bani pentru un contract de vanzare-cumpare de doi lei. numai ca aplica timbrul si fac bani cu nemiluita. securistii traiesc in romania si monopolizeaza dreptul. nu poti fi avocat sau notar fara sa dai spaga imensa unor bosorogi.

# Florentina Consueloz date 4 July 2013 11:13 +4

TRIST DAR ADEVARAT!!!!!!!!!!!!!! NU MAI EXISTA JUSTITIE IN ROMANIA. NU MAI EXISTA VALORI, MORALA SAU CEVA BUN. TOT CE ESTE LEGAL ESTE TRATAT CA FIIND ILEGAL. NU EXISTA MAGISTRATI CARE SA ISI FACA MESERIA. VEZI CATE ERORI SUNT..........ABSOLUT IN FIECARE DOSAR, SE TRATEAZA NUMAI CU ILEGALITATI - ESTE TOT CE NE OFERA MARELE PONTA, CARE A PROMIS MULT DAR NU FACE NIMIC BUN. SA TRAIASCA BINE EI, CA RESTUL NU MAI CONTEAZA. TRIST............

# cetatean date 3 September 2013 01:05 0

de cand s.a redus numarul de locuri pentru candidatii care sustin examenul pentru dobandirea calitatii de notar, respectiv notar stagiar, camerele, impreuna cu uniunea s.au transformat din doamne in dame de lux, carora le place sa fie penetrate numai de copii de politicieni si de oameni de afaceri influenti. aceste institutii sunt conduse de niste baieti buni care pozeana in oameni cu caracter, corecti si cu idealuri marete. de fapt sunt niste golani umpluti cu hoit. cel mai grav si dureros este faptul ca distrug sufletele unor copii inocenti dornici de a realiza ceva in viata. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.10.2023 – Se pregatesc niste actiuni in regres pe judecatori

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva