6 august 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Demiterea Avocatului Poporului - o sfidare a poporului, a Constitutiei si a bunului simt

Scris de: prof. univ. dr. Adrian SEVERIN | pdf | print

17 iunie 2021 17:33
Vizualizari: 4087

Nemultumit de faptul că Avocatul Poporului s-a ridicat impotriva politicilor neconstitutionale, antinationale si antisociale ale unei puteri antidemocrate, grupul criminal organizat PNL-USD, cel fara neam si fara Dumnezeu, cu sprijinul neasteptat al UDMR, cel care de azi a ales sa traiasca in infamie, a procedat la demiterea Avocatului Poporului. O decizie odioasa vizand persoana care, in această functie, in vremuri vitrege si conditii potrivnice, si-a facut datoria cat se poate de bine, fiind speranta si salvarea a milioane de romani.


 

Daca ar fi sa amintim numai interventiile Avocatului Poporului care au dus la anularea a zeci de mii de amenzi contraventionale aplicate abuziv unor oameni nevinovati, sub cuvant ca ar fi incalcat aberantele masuri de limitare a libertatii personale adoptate sub pretextul pandemiei Covid 19, si ar fi de ajuns sa intelegem de ce Guvernul si majoritatea sa parlamentara au pornit vanatoarea impotriva acestuia.

 

Avocatul Poporului nu a incalcat Constitutia, ci a aparat Constitutia, contractul social, impotriva Guvernului care a incalcat-o. Ca a avut dreptate in aceste demersuri o dovedeste si confirmarea punctului sau de vedere de catre CCR. Faptul arata ca demiterea sa este si un atentat impotriva Curtii Constitutionale, deja supusa unei campanii de teroare orchestrata de executiv, si, prin aceasta, impotriva Constitutiei.

 

Procedura de demitere folosita este neconstitutionala si ilegala.

 

Avocatul Poporului apara poporul impotriva abuzurilor comise de puterile statului; in special cele ale Guvernului si Parlamentului. Este limpede ca acestea se afla in conflict de interese atunci cand se pune problema aprecierii activitatii respectivului Avocat. De aceea nici nu a fost prevazut vreun drept de control al amintitelor puteri asupra Avocatului Poporului.

 

Un asemenea drept de control nici nu era necesar, intrucat Avocatul Poporului nu decide nimic, ci numai ii avertizeaza pe cei care gresesc si ii sesizeaza pe cei care au competenta de a decide. Puterea actuala, in traditia teribila a miscarilor extremiste si a guvernarilor dictatoriale, nu mai accepta, insa, nici macar critica principiala.

 

In loc sa ocupe ca sa gaseasca mijloacele prin care sa puna capat dezastrului guvernarii, Guvernul si partidele de guvernamant se ocupa de eliminarea criticilor guvernarii. CCR, fara indoiala, urmeaza. Iar daca abuzul procedural de azi va functiona, unul similar va fi folosit maine impotriva tuturor celor care nu accepta politicile unui executiv incapabil sa se comporte in limite constitutionale.

 

Prin gura Avocatului Poporului vorbeste poporul. Cei care i-au închis gura vor sa inchida gura poporului. Demiterea lui este, astfel, si un atac impotriva libertatii de expresie.

 

S-a pretextat ca Avocatul Poporului ar fi incalcat legea. Fals! Nu exista nici un argument serios si nici o proba care sa sustina acuzatia ca actualul Avocat al Poporului, Dna Renate Weber, ar fi incalcat Constitutia sau legea. De fapt, ceea ce puterea doreste este un Avocat al Puterii impotriva Poporului; sau mai exact, un Procuror al Puterii care sa puna sub acuzare poporul pentru nesupunere fata de abuzurile sale.

 

Hotararea poate fi atacata la Curtea Constituționala. Opoziția are obligatia de a o face de indata, pentru ca astfel sa se restabileasca dreptul poporului la un Avocat colectiv al sau, asa cum i l-a oferit Constitutia.

 

Daca aceasta nu se va intampla, nimeni nu trebuie sa uite ca atunci cand abuzul statului devine fapt, revolta poporului devine drept.

 

 

Comentarii

# Lorenzo de Medici date 18 iunie 2021 10:44 +222

D-le profesor, aveți perfectă dreptate cu dreptul la insurecție al poporului, recunoscut de toate documentele internaționale, dar credeți că la noi și-l va exercita cineva ? Că eu, pe persoană fizică, m-aș revolta contra bine denumitei grupări infracționale organizate PNL-USRPLUS-UDMR, al cărei lider de necontestat este trădătorul de neam și țară Joiannus, dar tare mi-e teamă că o să cam fiu singur la protest. La câte grozăvii au făcut aștia de când au luat puterea, până acum trebuiau deja, nu numai să fie dărâmați, la propriu și la figurat, ci și, in corpore, lângă Liviu Dragnea, care e mic copil pe lângă ei și condamnat pe nedrept pe deasupra.

# Baran Gheorghe date 18 iunie 2021 11:22 +102

Lasand de-o parte miza privind sistemul de sanatate , Av. Poporului intervenind foarte bine aparand dreptul la un sistem de sanatate public, observand si modul general de actiune al doamnei Renate se poate spune ca a devenit foarte incomoda deoarece si-a exercitat functia si dreptul de a actiona aposteriori . De fiecare data cand o ordonanta sau lege nu au corespuns dreptului constitutional al cetateanului, doamna Renate in functia unica ce poate actiona aposteriori ( in afara de cauzele pendinte) , a actionat. Ceea ce nu prea au facut predecesorii dumneaei . Din aceasta persepectiva , pentru putere , este comod un Avocat al Poporului pasiv, ceea ce doamna Weber nu a fost. Acum putem face legatura intre referendumul lui IohaniSS si aceasta incomoditate. Va aduceti aminte intrebarea penibila a penibilului Iohannis? "... şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?" . Avem acum conexiunea dintre demitere si nenorocirile produse de acest KIWI.

# AndreiV date 20 iunie 2021 15:14 +42

In tot ce spuneti d.le profesor,aveti perfecta dreptate,dar ce sa facem sa gasim pe cineva sa uneasca poporul si sa il mobilizeze la lupta pentru a apara tara,independenta si suveranitatea nationala,drepturile si libertatile poporului roman oropsit,caruia i se interzice dreptul la viata,cultura si sanatate.Actualii guvernanti vand tot,fireste ca nu degeaba(as dori sa stiu ce au primit de la nemti si americani pentru a atenta,prin vacciniul care se spune ca este experimental pana in 2023,la viata romanilor si probabil ca s-au aramjat pe viata ei si urmasii lor)romanilor ramanandu-le doar viata de sclav,caruia i se arunca din cand in cand cate un pic de mancare foarte scumpa,plina de chimicale cu acelasi scop,distrugerea pana la disparitie.Sper ca pnl,usr-plus si chiar udmr sa dispara la viitoarele alegeri ca si pncd,care a avut acelasi scop distrugerea Romaniei si a natiei romane prin acel restitutio in integru si numirea lui basescu ca si negociator pentru aderarea la ue.

# mitica date 24 iunie 2021 16:37 +31

Acest asa zis guvern impreuna cu pnl si usrplus trebuie judecati si condamnati pentru genocid.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.08.2021 – Ambasadorul si-a pus poza cu tatucul Iohannis (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva