23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DETINUTII ACUZA CA MASCATII AU OMORAT TREI RASCULATI – Stare de teroare la Penitenciarul Iasi. Detinutii sunt disperati ca fortele de ordine au nenorocit in bataie mai multi colegi care au disparut: "Au fost batuti crunt alaturi de toata camera, extrasi cu forta in acea noapte si dusi in dube, Dumnezeu stie unde... Azi au venit si au cerut bagajele lor fara niciun fel de explicatii... Acum monteaza hidrante si cred ca vor interveni in forta". Cititi mesajele cu numele disparutilor

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

14 July 2016 16:21
Vizualizari: 17991

Mesaje disperate de tip SMS ne-au fost transmise de o serie de detinuti din Penitenciarul Iasi care au convingerea ca mai multi colegi din celulele inchisorii au fost rupti in bataie de mascati, dusi in locuri necunoscute si ucisi in urma batailor primite. Detinutii au aceasta temere intrucat dupa disparitia celor "nenorociti in bataie", gardienii au venit sa le ia hainele si efectivele din celule, fara nicio explicatie, fapt absolut neobisnuit, intrucat toti detinutii care au fost mutati cu forta de cand au inceput revoltele au fost lasati sa isi ia singuri bagajele din celula. In momentul in care ne-au fost transmise mesajele SMS, un grup numeros de detinuti se afla pe acoperisul inchisorii din Iasi, iar fotele de ordine montau furtune la hidrantii de apa din curte pentru a-i matura de pe acoperis: "Stati acum monteaza hidrante si cred ca vor interveni in forta sa ii dea jos pe cei de pe cladire, dar cum Dumnezeu ca sunt ceva metri buni pana jos", este ultimul SMS transmis de detinuti in cursul zilei de joi 14 iulie 2016.


Situatia in Penitenciarul Iasi, unde gradul de ocupare era anul trecut de 220%, este cat se poate de grava, in conditiile in care detinutii sunt convinsi ca pana la acest moment trei persoane au decedat in urma tratamentelor aplicate de fortele de ordine. Exista chiar posibilitatea ca doi detinuti sa fi fost omorati in bataie, dupa ce trupele speciale au intrat peste acestia in timp ce dormeau. Mai mult, in mesajele transmise Lumeajustitiei.ro, detinutii reclama ca "ordinul, decizia, aprobarea, inabusirea, musamalizare" actiunilor mascatilor au fost date "in colaborare sau in subordinea altui minister", iar aceasta intrucat au vazut "cu ochii lor" ca "cei care au intervenit in forta purtau insemnele jandarmeriei si a fortelor speciale de interventie ale politiei".

Detinutii sustin ca toate actiunile mascatilor nu au nicio justificare, din moment ce nu a fost atacat niciun cadru, nu a existat violenta verbala, iar "singurele proteste la adresa lor fiind jos vulpe si hotii".

Din informatiile pe care le detinem, pana la acest moment detinutii batuti in penitenciarul Iasi au fost transferati la alte penitenciare precum Gherla, Aiud sau Craiova.

Iata mesajele transmise din Penitenciarul Iasi:

"-Numele detinutilor batuti de la preventivi si extrasi in acea noapte de a caror soarta nu se stie nimic... azi au venit si au cerut bagajele lor fara nici un fel de explicatii. Toti detinuti preventivi camera 4 Sectia a-3-a: Corobuta Viorel; Cotofana Narcis Florin; Gangal Marius Teodor; Ionascu Ciprian Ionut, acesta din urma isi batuse si un cui in cap in semn de protest in cursul zilei si este foarte slab si pipernicit si totusi a fost batut grav asa. Este foarte posibil ca acesta sa fie foarte grav...

-Sectia a 3-a camera 5 tot preventivi: Traistiuta Ioan Dan; Macasoi Cristian Marius; Panait Stefan Valentin; Cotofan Razvan Neculae; Bujor Constantin Daniel; Jallouli Abderrhaman, ultimul cetatean arab

-Acestia sunt detinutii care au fost batuti crunt alaturi de toata camera, extrasi cu forta din camera de preventivi in acea noapte si dusi in dube Dumnezeu stie unde... astazi au venit dupa bagajele lor personale, bineinteles fara sa ni se ofere alte explicatii...

-... ce e de remarcat si este mentiunea facuta si de catre cadrele de aici... Citez exact din ce a spus seful Sectiei a 4-a si a 3-a, domnul Ionescu, noua celor care i-am intrebat "de ce-ati intrat in forta sa ne omorati", nu va ganditi, nu noi ati vazut si stati linistiti ca exista acoperire si justificare legala pentru interventia noastra... ce e de remarcat e clar ca ordinul, decizia, aprobarea de inabusire, musamalizare a fost data in colaborare sau in subordinea unui alt minister... pentru ca am vazut cu ochii nostri cei care au putut interveni in forta purtau insemnele jandarmeriei si a fortelor speciale de interventie ale politiei! Repet, nimic nu justifica intrarea in forta, nu a fost atacat niciun cadru, nici macar prin violenta verbala, singurele proteste la adresa lor fiind jos vulpe si hotii per general.

-Stati. Acum monteaza hidrante si cred ca vor interveni in forta sa-i dea jos pe cei de pe cladire. Dar cum Dumnezeu, ca sunt ceva metri buni pana jos."

Facem precizarea ca, in urma mesajelor tip SMS primite, Lumeajustitiei.ro a adresat Administratiei Nationale a Penitenciarelor o solicitare in care a cerut sa ni se precizeze daca in ultimele patru zile au fost inregistrate decese in inchisori, cate decese, unde si care au fost cauzele!

Pana la ora publicarii acestui articol, nu am primit inca niciun raspund din partea ANP.

 

 

 

 

Comentarii

# si ce-ar trebui sa se intample date 14 July 2016 16:41 -17

ar trebui ca "rasculatii" sa fie mangaiati pe crestet? f tare .... :D :D :D :D

# Maria date 14 July 2016 17:41 -3

Foarte foarte corect si la Revolutie ce trebuiau pupati?Evident ca nu au fost impuscati.Cine raspunde ????Nimeni tot evident pentru ca asa este democratic,asa au inteles multiii saraci cu duhul ca trebuie actionat.

# Catalin date 15 July 2016 13:22 +4

sa-ti dea Dumnezeu si tie si familiei tale, sa aveti parte de asemenea tratament, periculosule

# toți suntemi oameni date 14 July 2016 16:54 +7

Este genocid ce se întămplă în pușcării mai mulți oameni mor decăt la revoluție și nici un vinovat , aici nu se fabrică dosare pentru represiune nedreaptă , violență, agresiune împotriva cetățeniilor deținuți fiindcă pe la urmă și ei sunt cetățeni romăni, trebe găsit vinovații și trimiși în judecată la Haga că pănă acum nu sa dat amistie și toți știau situațiile din pușcării.

# ROMANIA: canci guvern, canci presedinte date 15 July 2016 12:44 +2

Reclama 1/4doctei Macovei = "Știți că eu sunt determinată și hotărâtă." se asortează cu actuala ministresă - "Nu voi adopta nicio masura sub presiune", de parcă ar fi pe tîrla strămoșilor ei. Ar fi o blasfemie să se consulte cu supuși din Administrația Națională a Penitenciarelor, s-o fi rătăcit acolo vre-un pălmaș ce-a lucrat la bulău (o maximă zice că cel mai îngrijorat dintr-o închisoare e comandantul). Premierul uită că are un guvern de condus. Turnatorii postează cu foc: "sa va vad pe voi cu drepturile omului cand cel din puscarie v-ar viola copilul", "Sunteti spalati pe creier oameni buni." deși e vorba de amnistierea unor infractiuni minore, clemența vizînd pe cei care au comis fapte cu pericol social redus. Ciolannis își respectă limba de lemn: "Voi fi un președinte liber."

# unul din lumea cea mare date 14 July 2016 17:22 +2

eu cred!!!!!!si cred ca/s multe victime!!!!!!de la bun inceput PE MODELUL ACESTEI TARI S/A INCERCAT MERMELIREA SI ASCUNDEREA ADEVARULUI!!!!!!!!LUATI DISCURSURILE ALEIA CU HALAT DE OAIE SI O SA SE VADA CLAR CA A INCERCAT SA MINTA!!!!!!!!!!IN MERMELICA JUSTITIA AR TREBUI SA INCEAPA CU PEDEPSIREA DRASTICA A MINCIUNII!!!!!!CINE MINTE SI FURA ,SI MAGISTRATII BUCATARI CHINEZI SINT ULTRA SPECIALISTI IN MINCIUNA!!!!!!!!DE ASTA TOATA ,,VIATA,,IN MERMELICA A AJUNS O MINCIUNA!!!!!bravo si felicitari detinutilor!!!!!!!!!!TREBUIE DECLANSATA REVOLTA IN TOATE PENITENCIARELE......,,STATUL DE (NE)DREPT ESTE TERIBIL DE INFRICOSAT!!!!!!!!!!de reactiile presei si suportul oamenilor liberi care traiesc in puscarie in aer liber!!!!!!

# interesant titlul postarii :) date 14 July 2016 17:25 -5

"fortele de ordine vor intervene in forta" ... pai dak ei dau foc si vandalizeaza locatia ... dak au ales sa actioneze asa tre sa isi assume consecintele ... :sad: e adevarat ca toti suntem oameni, dar eu nu I-am vazut pe bolnavii batjocoriti prin diverse spitale sa se urce pe acoperisuri ori sa vanadalizeze spitalele (chiar daca sunt paturi amplasate pe holuri, chiar dak mizeria e de nedescris, chiar dak oamenii fac viermi in spitale). Sau detinutii au mai multe drepturi decat altii si ar trebui incurajati sa dea foc in continuare la cellule samd. SI DA ... SA II BAGE LA PUSCARIE PE TOTI CEI CARE IN ULTIMII 20 DE ANI AU ADUS TARA IN HALUL ASTA, DE ACORD

# Aruska dana date 14 July 2016 17:28 +4

Nu e posibil sa nu plateasca nimeni pt ce se intampla mor oameni si toti inchid ochii trezitiva oameni buni ca acesti detinuti nu sunt condamnati la moarte

# Camp tactic date 14 July 2016 19:14 +6

Dumnezeu sa-i AIBE in paza. Doar securistii si procurorii au drepturi aici. Restul suntem clacasi in gulag!

# DODI date 14 July 2016 21:01 +4

Pruna trebuia de mult pusă la fermentat. Problema este că ciolos a uitat de ea în minister și această fată bătrână a început să creadă despre ea că e valoroasă. Să te ferească Dumnezeu de domnia sfertodocților (botezați eronat ca ”tehnocrați”) când ajung să se creadă prețioși. Nu este zi lăsată de Dumnezeu să nu explodeze vreo bombă cu acest guvern al meu. Ghinion cu această caricatură de președinte care ca și guvernul păstorit de el și fezandat de PNL sunt mai rele pentru țară decât fanarioții.

# Diana date 17 July 2016 15:53 +1

fara complicitatea PSD si PNL , makovista Pruna nu putea comanda aceste atrocitati si represalii . Dragnea e santajat cu dosare de Kovesi si Coldea astfel ca PSD este deturnat de campul tactic si pus in slujba statului represiv

# Radu date 15 July 2016 18:30 0

De unde au astia telefoane in penitecniar?? E infractiune, stiti asta? Si voi ca le acoperiti numarul, discutabil daca nu ar putea intra pe favorizare....

# Anonymous date 17 July 2016 13:16 +1

Salut pe toti romanii corecti,recent au avut loc genocide in penitenciarele din Romania,este regretabil ca au murit detinuti datorita torturilor la care au fost expusi,este asemanator cu torturile din Uganda unde au murit cateva mii de prizonieri in anul 1994,este trist ca Romania sa intors la Comunism,este trist ca cei ce conduc penitenciarele au aprobat distrugerea intelectualitatii si revenirea la tortura,Romania a luat parte cu cateva decenii la Conventia pentru prevenirea torturii si drepturile fundamentale ale omului ce a fost semnata la Geneva,este regretabil la ce torturi de neimaginat sunt supusi minorii,adultii etc,din cauza celor ce conduc Romania,normal ar trebui ca la fiecare detinut sa fie implementat un program de reeducare cum ar fi consiliere psihologica,gasirea unui loc de munca si mai apoi integrarea cu succes in afara penitenciarului la eliberare,tortura asupra omului nu face decat sa-i agraveze sanatatea/psihic,poate sa-l transforme inte-un individ fara viitor.

# marcel sandu date 18 July 2016 20:29 +1

acest director VULPE MARIUS este un criminal el da ordine la mascati sa bata detinuti tot el musamalizeaza si ma este un specimen TIMOFTE CATALINA care din asistenta a ajuns sef sectie findca a fost amanta fostului dictator chitoasca care a esit la pensie si a avut grija ca amanta lui a ajuns sef sectie ar trebui ca DNA sa se autosesizese sa controleze cum a reusit sa ajunga o asistenta in asfel de functie si nu numai sa l verifice si pe DOMNUL VULPE MARIUS CARE ESTE UN MARE CORUPT SI UN MARE TORTOTIONAR anp NU DORMITI VERIFICATI ABUZURILE DIN PENITENCIARUL IASI SAI O SA VEDETI CITE ABUZURI SI CIT SE FURA . CEI DE LA aNP nu trimiteti comisi care vin la iasi ii cazeaza VULPE la hotel le da bautura femei si musamalizeaza toate abuzurile care sint multe la penitenciarul IASI care este condus de tortionarul VULPE MARIUS

# bogdan date 24 August 2016 21:48 0

domnule Marcel Sandu, ai fost si mataluta putin pe la beci...de il vorbesti asa pe domnul Vulpe? Nu mai vorbiti in necunostinta de cauza.

# Ionascu ionut ciprian date 3 November 2020 12:58 +1

Bai fraților ma iertați ca abia acum am putut sa postez acest comentari dar vreau sa va spun eu sunt principalul instigator la revolta din penitenciarul iasi acum ca sunt liber promit ca ma voi duce la televiziune si nu ma voi lăsa până nu se va face dreptate si pentru noi am gresit ne-au pedepsit am facut pedeapsa dar nu am fost condamnați la moarte suntem si noi oameni nu animale avem si noi copii asa cum am ispasit noi pedeapsa asa sa fie si marius vulpe fostul director al pnt iasi si fostul sef al ANP

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva