24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZBATERE PUBLICA PE ONORARIILE PENTRU DAREA IN PLATA - Notarii isi mentin propunerea de reducere la jumatate a onorariilor pentru autentificarea actelor de dare in plata. UNNPR face precizari dupa participarea la dezbaterea publica organizata de Ministerul Justitiei: „Din datele inregistrate pana in prezent in Registrul National de Evidenta a Actelor de Dare in Plata, numarul de acte de dare in plata finalizate este de 193”

Scris de: A.P. | pdf | print

31 August 2016 15:11
Vizualizari: 13050

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, prezidata de Dumitru Viorel Manescu (foto), a anuntat ca ramane consecventa propunerii initiale de reducere la jumatate a onorariilor cuvenite pentru autentificarea actelor de dare in plata in conditiile Legii nr. 77/2016. Totodata, UNNPR tine sa sublinieze ca, potrivit datelor inregistrate in Registrul National de Evidenta a Actelor de Dare in Plata, numarul de acte de dare in plata finalizate pana in prezent este de 193.

Precizarea a fost facuta in contextul in care unii participanti la dezbaterea publica organizata de Ministerul Justitiei, miercuri 31 august 2016, pe marginea proiectului de Ordin pentru completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, in sensul reducerii cu 50% a onorariului notarial pentru autentificarea actelor de dare in plata in conditiile Legii nr. 77/2016, au acreditat ideea ca pana la aceasta data ar fi fost incheiate peste 1.000 de acte de dare in plata.


Iata comunicatul de presa emis de UNNPR:

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a participat azi, 31.08.2016, la dezbaterea publica organizata de catre Ministerul Justitiei cu privire la proiectul de Ordin al ministrului justitiei pentru completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici, in sensul reducerii cu 50% a onorariului notarial pentru autentificarea actelor de dare in plata in conditiile Legii nr. 77/2016.

Cu ocazia dezbaterilor s-a sustinut de catre unii participanti ca pana la aceasta data au fost incheiate un numar de peste 1.000 de acte de dare in plata. Dupa cum se stie, Uniunea Nationala a Notarilor Publici a infiintat, in baza legii, Registrul National de Evidenta a Actelor de Dare in Plata. Din datele inregistrate pana in prezent in acest Registru, numarul de acte de dare in plata finalizate este de 193.

La aceasta dezbatere, Uniunea si-a mentinut propunerea de reducere a onorariului pentru aceasta categorie de acte cu 50%.

Totodata, Uniunea Nationala a Notarilor Publici a solicitat si s-a oferit sa colaboreze cu factorii de decizie pentru lamurirea sintagmei costuri notariale din art. 5 alin. (5) din Legea nr. 77/2016. Consideram ca aceasta lamurire este imperios necesara pentru a elimina confuzia ca in aceste costuri notariale s-ar include si tariful de carte funciara”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva