23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZVALUIRI DESPRE AVOCATUL LUI ADAMESCU – George Dumitru era partener in casa de avocatura GD Law cu o avocata "fantoma". Crina Mihai nu figureaza in Baroul Bucuresti, iar poza de prezentare a acesteia apartine avocatei Teresa Dodaro din Australia. Cu o seara inainte de a se arunca sub rotile metroului, George Dumitru a fost vizitat de mai multi indivizi. Ponta acuza presiuni in favoarea lui Adamescu

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

26 May 2014 20:36
Vizualizari: 20935

Apar din ce in ce mai multe informatii despre cazul avocatului George Dumitru (foto), care s-a sinucis la statia de metrou Universitate imediat dupa ce a parasit sediul DNA, de unde a plecat fara a fi pus sub acuzare in dosarul in care a fost audiat in legatura cu o posibila mita oferita de clientul sau, Dan Adamescu, judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti arestati pentru coruptie. In seara care a precedat audierea lui George Dumitru la sediul DNA, duminica 18 mai 2014, mai multi indivizi ar fi fost vazuti in fata locuintei avocatului. Exista asadar o ipoteza conform careia intalnirea lui George Dumitru cu respectivii indivizi ar putea fi asimilata unei actiuni de intimidare la adresa avocatului, in legatura cu ceea ce urma sa declare sau sa nu declare aparatorul lui Dan Adamescu, in dimineata zilei urmatoare, la sediul DNA.


Amintim ca avocatul George Dumitru - casatorit si tata a doi copii - s-a sinucis, pe data de 19 mai 2014, la mai putin de o ora dupa ce a iesit de la sediul DNA, acolo unde s-a prezentat in baza unei citatii pentru a oferi explicatii in dosarul in care, ulterior, patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti au fost arestati pentru luare de mita, iar mai apoi, patronul Astra Asigurari, Dan Adamescu, a fost pus sub invinuire pentru doua infractiuni de dare de mita. Mai exact, avocatul lui Dan Adamescu a ajuns la sediul DNA luni dimineata in jurul orei 9:00, de unde a plecat la ora 14:00, iar la 14:45 s-a aruncat sub rotile trenului la statia de metrou Universitate. Potrivit marturiei unui vecin de-al sau, cu o seara inainte, cand stia ca a doua zi urmeaza sa se prezinte la sediul DNA, mai multe persoane ar fi discutat cu Dumitru in fata casei acestuia pana dupa miezul noptii.

Avocatul lui Dan Adamescu cunostea motivul pentru care a fost citat de procurorii DNA

George Dumitru stia sau cel putin intuia motivul pentru care a fost citat de procurori, intrucat s-a prezentat la sediul DNA avand asupra sa un inscris care avea legatura cu dosarul in care ulterior cei 4 judecatori si clientul sau, Dan Adamescu, au fost pusi sub invinuire. Este vorba despre o copie dupa un extras de cont bancar prin care se atesta ca din contul unei societati apartinand familiei Adamescu, SC Baumeister Utilaje Echipamente SRL, a fost virat, in contul firmei avocatului, echivalentul in lei al sumei de 50.000 euro. Din incheierea din 20 mai 2014, prin care judecatoarea Elena Costache de la CAB a dispus arestarea celor 4 judecatori de la Tribunalul Bucuresti, a reiesit ca avocatul George Dumitru a recunoscut implicarea sa in acest caz si chiar a oferit procurorilor indicii care i-au condus pe acestia la Dan Adamescu si la judecatorii TMB: “Sustinerile martorei FIRESTAIN ELENA DANIELA se coroboreaza cu declaratia martorului DUMITRU GEORGE – CLAUDIU, care a depus la prezentul dosar o copie a unui extras de cont, prin care se atesta viramentul, dintr-un cont apartinand S.C. BAUMEISTER UTILAJE ECHIPAMENTE S.R.L., in contul cabinetului sau de avocatura a sumei de 223.200 lei, in data de 10.12.2013. In aceeasi zi, avocatul DUMITRU GEORGE CLAUDIU a efectuat o retragere in numerar a sumei de 222.040 lei, din care ONUTE DANIEL afirma a primit suma de 100.000 lei, in numerar, pentru coruperea judecatorilor”.

Angajatii lui George Dumitru detin functii la firmele lui Dan Adamescu. Ramona Saplacan este jurista la firma care scoate Romania Libera, iar Daniel Onute, membru in CA al Intercontinental

Alte dezvaluiri despre avocatul lui Dan Adamescu au fost facute sambata, 24 mai 2014, la emisiunea Q&A, realizata la Antena 3 de Alessandra Stoicescu. Pana in ziua in care Dan Adamescu a fost pus sub invinuire, pe pagina de Internet a firmei de avocatura fondate de George Dumitru figurau patru avocati: George Dumitru, Dana Fatol, Mihaela Dumitru si Crina Mihai. Informatiile de pe site-ul GD Law au fost insa sterse la 22 mai 2014. Interesant este ca, potrivit dezvaluirilor facute la Antena 3, Crina Mihai nu figureaza in randul avocatilor din Baroul Bucuresti, iar fotografia acesteia astfel cum era postata pe site-ul casei de avocatura apartine unei alte persoane - avocata Teresa Dodaro de la Litigation Experts, o firma australiana specializata in litigii comerciale si civile. In plus, textul de prezentare a Crinei Mihai pe site-ul GD Law nu era altceva decat o traducere a textului de prezentare a avocatei Teresa Dodaro, din Australia.
De asemenea, conform Antena 3,
juristii Daniel Onute si Ramona Saplacan, angajati ai lui George Dumitru la casa de avocatura, sunt in acelasi timp si angajati ai lui Dan Adamescu. Ramona Saplacan este jurista la Medien Holding, firma care editeaza Romania Libera, iar Onute este membru in Consiliul de Administratie al companiei hoteliere Intercontinental Bucuresti, apartinand lui Dan Adamescu. La fel de interesant este ca numele lui Onute este mentionat in incheierea prin care a fost dispusa arestarea celor patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti ca fiind unul dintre intermediarii mitei pe care Dan Adamescu ar fi dat-o magistratilor de la TMB.

Cezar Cioc, psiholog colaborator la firma lui George Dumitru si prieten din copilarie cu avocatul: "Nu era un om instarit... Nu era deloc un om stresat... Nu s-a aruncat in fata metroului, ci intre vagoane... Probabil dupa discutia cu oamenii de la DNA si cu mai multi barbati in fata blocului, a considerat, probabil, ca nu mai poate pune capul linistit pe perna din varii motive, pentru ca ar putea cineva sa se gandeasca sa-i faca rau"

Firma avocatului lui Dan Adamescu colabora cu fondatorul Institutului de Cercetare si Dezvoltare a Potentialului Uman, Cezar Cioc. Acesta a declarat pentru Antena 3 ca era prieten din copilarie cu George Dumitru, ca acesta era un avocat cu constiinta si ca discutia purtata in fata locuintei sale cu o seara inainte de a se sinucide ar fi putut sa-i induca ideea ca ar putea avea de suferit: "George Dumitru nu era un om instarit. Aceasta imagine i-a fost creata de mass-media. George Dumitru se intampla sa mearga, intr-adevar, cu metroul, dar mass-media, in aceste zile, de la decesul sau, i-a creat o imagine de om instarit, o imagine de avocat care calca pe cadavre. Nu a fost niciodata asa. Noi am fost prieteni apropiati de mici. (...) Pana in momentul in care DNA-ul a intrat pe fir, nu, George Dumitru nu era deloc un om stresat. Era un tata de familie, cu doi copii... Odata ce a venit citatia, e greu de crezut ca stia pentru ce il cheama si, probabil, s-a dus sa vada care sunt motivele pentru care DNA-ul ii solicita prezenta. Dupa ce a venit de acolo, stim toti ce s-a-ntamplat. Acum ramane de vazut daca in rechizitoriul procurorilor el a declarat ceva, daca a incriminat pe cineva... Pentru ca el orice ar fi declarat, cineva pierdea. Daca nu declara nimic, si procurorii aveau dovezi in legatura cu ceea ce s-a intamplat, intra el, practic, era acuzat de dare de mita. (...) Probabil dupa discutia cu oamenii de la DNA si cu mai multi barbati in fata blocului (dar nu se stie identitatea lor, ar putea fi prieteni), el a considerat, probabil, ca nu mai poate pune capul linistit pe perna din varii motive... pentru ca ar putea cineva sa se gandeasca sa-i faca rau, pentru ca libertatea i-ar putea fi pusa in pericol. Cunoscandu-l, mustrarea de constiinta ar putea fi un motiv suficient, coroborat cu multi factori stresanti, nu poti sa pleci de acolo si sa fii linistit, te gandesti la ce e mai rau, poate ca daca si-ar fi luat un pic de timp liber, nu ar fi facut asta".

De asemenea, psihologul Cezar Cioc a dezvaluit un detaliu necunoscut de public pana la acea ora, si anume, ca avocatul nu s-a aruncat in fata trenului si ca acesta nu ar fi decedat pe loc: "Ce nu stiti, e ca nu s-a aruncat in fata metroului, ci intre vagoane si a mai trait o perioada".

In ceea ce priveste relatia avocatului cu clientul sau - omul de afaceri Dan Adamescu, Cezar Cioc a declarat: "George Dumitru nu a discutat cu mine lucruri legate de domnul Adamescu. Insa era de notorietate ca dansul lucreaza pentru oameni care sunt ceva mai sus plasati in societate. Se pare ca domnul Adamescu era unul dintre acesti oameni. Nu mi-a mentionat niciodata numele lui"

Victor Ponta: "S-au facut niste presiuni fantastice asupra mea si asupra lui Daniel Chitoiu, pentru ca domnul Daniel Tudor - omul domnului Adamescu - sa ramana in cadrul ASF (...) Prin schimbarea domnului Tudor a aparut dosarul cu sotia domnului Chitoiu, cu scandalul cu Ordonanta (...) Domnul Adamescu de ani de zile controla controlul asigurarilor"

Aparent fara nicio legatura cu sinuciderea avocatului George Dumitru sau cu arestarea celor patru judecatori de la TMB acuzati ca ar fi luat mita de la Dan Adamescu, o alta dezvaluire, apartinand chiar prim-ministrului Victor Ponta, ar putea oferi noi indicii pentru intelegerea motivului care ar fi putut sta la baza gestului extrem la care a recurs avocatul omului de afaceri Dan Adamescu. Este vorba, asa cum reiese din declaratiile premierului, despre un posibil obicei ca atunci cand interesele lui Dan Adamescu sunt lezate, dinspre omul de afaceri sa se exercite anumite presiuni asupra celor care il deranjeaza.

Astfel, Victor Ponta a acuzat presiuni exercitate asupra sa si asupra fostului ministru de Finante, Daniel Chitoiu, pentru mentinerea in functie, in cadrul ASF, a lui Daniel Tudor, omul patronului Astra Asigurari. In cadrul aceleiasi emisiuni difuzate la Antena 3, prim-ministrul a pus intregul dosar deschis de DNA impotriva Laurei Chitoiu si a lui Dan Radu Rusanu pe seama schimbarii din functie a lui Daniel Tudor. Premierul a dat de inteles ca intreaga actiune DNA a fost demarata ca urmare a lezarii intereselor pe care le avea in ASF Dan Adamescu: "S-au facut niste presiuni fantastice asupra mea si asupra lui Daniel Chitoiu, pentru ca domnul Daniel Tudor, omul domnului Adamescu, sa ramana in cadrul ASF, seful sectiei, departamentului de asigurari. Ca am considerat, pe baza informatiilor pe care le aveam, ca domnul Adamescu si compania domniei sale sunt foarte aproape de a comite una din cele mai mari fraude din istoria Romaniei. (...) Ca am participat - si sunt inregistrari oficiale in acest sens - alaturi de board-ul Bancii Nationale, guvernatori, prim-viceguvernatori, seful Directiei de supraveghere, domnul Cinteza, de toti membrii ASF-ului si de ministrul de Finante de atunci, Daniel Chitoiu, cred ca era si Liviu Voinea, daca nu ma-nsel, la o sedinta in care am discutat despre efectele asupra pietei produse de faptul ca firma domnului Adamescu a facut un fel de schema Ponzi, in sensul ca a acoperit o gaura facand o gaura si mai mare, si mai mare, si mai mare si, la un moment dat, auditul facut de ASF dadea niste cifre uriase. (...) Evident (erau presiuni politice), pentru ca functia de sef al ASF-ului a fost negociata de noi politic, a fost a colegilor liberali. Eu mi-am asumat numirea domnului Daianu sau numirea domnului Ursache, dansii si-au asumat, pe baza unor relatii pe care le aveau anterior, numirea domnului Tudor si, dupa aceea, prin schimbarea domnului Tudor a aparut acest caz. Dupa aia, tineti minte, a aparut dosarul cu sotia domnului Chitoiu, cu scandalul cu Ordonanta. Toate aveau legatura de fapt cu faptul ca domnul Adamescu - care de ani de zile, inante sa fie domnul Daniel Tudor, a fost un alt domn, si inainte cred ca a fost doamna Negoita, sotia primarului de la Sectorul 3, PDL (n.r. - Liviu Negoita) - deci, domnul Adamescu de ani de zile controla controlul asigurarilor, el avea cea mai mare firma si el ii controla pe cei de acolo".

De altfel, ideea ca DNA a deschis dosar ca urmare a declansarii controlului la compania de asigurari a omului de afaceri Dan Adamescu, apropiat al presedintelui Traian Basescu, a fost acreditata si de fostul sef al ASF, Dan Radu Rusanu, aflat in prezent in arest preventiv, la data declansarii scandalului de la ASF: “Eu cred ca are legatura mai mult cu Astra decat cu Ordonanta pentru ca ati vazut si dumneavoastra o declaratie a domnului presedinte Basescu in care spune ca pentru actiunea nejustificata la Astra va trebui sa raspunda conducerea incompetenta a ASF-ului. Vom vedea peste doua, trei, patru saptamani daca actiunea incompetentilor de la ASF a fost nejustificata sau domnul presedinte Basescu a conchis ca aceasta actiune e nejustificata ca sa-l apere pe prietenul dansului domnul Dan Adamescu”.

Comentarii

# Eu date 26 May 2014 20:59 +9

Cine stii ce i-au spus cei de la DNA. Mai sunt si altii care dupa ce au iesit de la un Parchet au incercat sa se omoare.  Cine a fost anchetat/audiat  de ei stie ca iesi de acolo depreciat ca om si cu celebra replica \"spune de ala ca daca nu iti iei 20 de ani\". Daca e sinucidere saracul om a suferit o trauma. 

# astia calca pe .... pentru niscai euroi in plus date 27 May 2014 09:24 +4

Judecatorul care acorda despagubiri mici la victime nu are constiinta fiindca ofera fara motiv legal si european sume necuvenite celor fara scrupule !!  8) concret la Astra era profit mare, ulterior dirijat, iar victima vai de capul ei  8)

# mircea date 27 May 2014 10:44 -8

ma te pomenesti ca l au altoit si pe asta cu biblia pe carca ? :))) 

# Solon date 27 May 2014 08:16 -8

Toti infractorii sunt de fapt mielusei! Toti sinucigasii sunt martiri ai dreptatii!

# obiectiva date 27 May 2014 08:23 0

psihologul MINTE ! ce caracter MORAL poti avea, inteleg ca `sinucisul` era avocat, si traditional, la astia NU ma astept la prea multa moralitate, sa vedeti ce ii urasc americanii pe avocati, ca sa scoti peste 200.000 de euro de la banca si sa faci transfer al unei astfel de sume si sa NU FII UN AVOCAT `DELOC STRESAT`.....NU AVEA NICI UN STRES......ca atare, nici DNA ul nu il putea stresa asa de brusc !

# vikkktor date 26 June 2014 03:58 0

DNA-ul i-a facut o propunere pe care nu a putut sa o refuze...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva