17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSTANTA SUPREMA SI-A VANDUT INDEPENDENTA PRIN CONTRACT – Toate procesele judecate in baza Protocolului din 2009 dintre Serviciul Roman de Informatii, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie incalca dreptul cetatenilor la o instanta independenta stipulat in art. 6 din CEDO. In lipsa unui proces echitabil toate procesele sunt nule! Potrivit art. 7 din Legea 303/2004 magistratii care au colaborat cu serviciile trebuie eliberati din functie

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

24 July 2018 17:04
Vizualizari: 14368

Redactia Lumea Justitiei (www.luju.ro) publica in premiera varianta in limba engleza a Protocolului secret - clasificat “strict secret” - incheiat in mod abuziv in vara anului 2009 intre Serviciul Roman de Informatii, reprezentat de George Maior (actual ambasador al Romaniei in SUA), Inalta Curte de Casatie si Justitie, reprezentata de judecatorul Nicolae Popa (azi pensionar, care neaga public ca semnatura de pe acest act ii apartine) si Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, reprezentat de Laura Codruta Kovesi (revocata recent de la sefia DNA pentru management dezastruos).


Facem acest demers pentru ca oficialii straini sa poata intelege adevarul nestiut despre acest potocol, care a afectat grav actul de justitie din Romania si care nu a fost mentionat niciodata in rapoartele de monitorizare pe Mecanismul de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene.

Denumit “Protocol de colaborare pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale”, ilegalul document a creat din 2009 din pana in 2018 (data declasificarii lui) o justitie oculta, necunoscuta cetateanului si mai ales justitiabilului. Ideea de colaborare, pe contract, dintre un serviciu de informatii, pe de o parte, si procurori si judecatori, pe de cealalta parte, este strict interzisa de art. 7 din Legea 303/2004, care prevede ca magistratii nu pot fi lucratori ori colaboratori, chiar si acoperiti, ai serviciilor de informatii, sub sanctiunea eliberarii din functia detinuta. Ori contractul secret intitulat “Protocol de cooperare” exact asta inseamna: o colaborare interzisa de lege.

De asemenea, potrivit legii romane, serviciile de informatii nu pot face acte de urmarire penala si nu pot activa in alte domenii decat siguranta nationala. Numai ca din prevederile acestui protocol reiese clar ca colaborarea SRI – ICCJ – PICCJ este extinsa prin art. 2 si 3 din Protocol la actiuni de restrangere a exercitiului unor drepturi si libertati fundamentale, prin actiuni circumscrise indeplinirii responsabilitatilor ce le revin partilor semnatare, potrivit legilor care le guverneaza activitatea, adica pentru orice infractiuni de competenta parchetului. De asemenea, se vorbeste in clar de derularea de catre parti a unor strategii, actiuni si programe comune; despre acces reciproc la datele si informatiile fiecarei parti potrivit “necesitatii de a cunoaste” (inclusiv accesul servicilor la continutul dosarelor penale).

In esenta, protocolul este profund ilegal prin faptul ca tot ceea ce vizeaza Drepturile Omului nu poate fi reglementat potrivit Constitutiei decat prin lege data de catre Parlamentul Romaniei, care este unica autoritate legiuitoare a tarii, dar si prin faptul ca Legea 303/2004 interzice colaborarea dintre magistrati si serviciile de informatii sub sanctiunea eliberarii din funcia de procuror sau judecator. In acest sens, prin art. 7 din Legea 303/2004 fiecare magistrat este obligat sa dea anual o declaratie autentica, pe proprie raspundere, sub sanctiunea falsului in declaratii, prin care sa ateste ca nu sunt colaboratori ai serviciilor de informatii. Verificarea veridicitatii acestor declaratii este facuta de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, care insa nu s-a achitat niciodata de aceasta sarcina, desi in actualul sef al SRI, Eduard Hellvig a recunoscut public la 25 februarie 2016, in discursul tinut la sedinta de bilant a Directiei Nationale Anticoruptie ca au existat sute de echipe mixte de procurori DNA si ofiteri SRI care au lucrat in dosare cu infractiuni de coruptie, care nu fac parte din categoria infractiunilor care privesc siguranta nationala.

Potrivit art 6 din Conventia Europeana privind Drepturile Omului (CEDO), privind dreptul la un proces echitabil, prevede: Orice persoana are dreptul la judecarea cauzei sale in mod echitabil, in mod public si in termen rezonabil, de catre o instanta independenta si impartiala, instituita de lege, care va hotari fie asupra incalcarii drepturilor si obligatiilor sale cu caracter civil, fie asupra temeiniciei oricarei acuzatii in materie penala indreptate impotriva sa” .

Exact acest articol obligatoriu de respectat in Romania este incalcat de Protocolul SRI-ICCJ-PICCJ intrucat atunci cand judecatorul are contract cu procurorul (acuzarea) si cu serviciul de informatii (care are interdictie prin lege sa faca acte de urmarire penala), cetatenii acuzati nu mai au nicio sansa sa fie judecati in mod corect, echitabil, de catre o instanta independenta, pentru ca prin Protocolul cu caracter de contract, judecatorii deruleaza activitati si strategii comune in dosarele penale cu procurorii si ofiterii SRI, fiind cu totii in cardasie.

Lipsa unei instante independente face ca toate procesele judecate de judecatori care au lucrat pe protocol cu PICCJ si SRI sa fie lovite de nulitate absoluta pentru incalcarea atat a art. 6 din CEDO, cat si a prevederilor similare din legislatia interna. Cine va raspunde pentru incheierea acestui protocol ilegal, cat mai ales pentru consecintele uriase pe care le va genera pe viitor asupra cauzelor deja solutionate ori in curs de solutionare, care au incalcat grav Drepturile Omului si au aruncat multi nevinovati in inchidoare?

Pana in prezent, incepand cu primavara anului 2018, zeci de cetateni au depus la PICCJ plangeri penale impotriva semnatarilor acestui protocol si a altora similare (mai exista unul deosebit de grav incheiat tot in 2009 intre SRI si PICCJ). Cercetarile inca nu au ajuns la un rezultat, fiind evident ca insusi PICCJ, ca semnatar al protocolului, nu poate fi un parchet obiectiv si impartial.

In data de 24 iunie 2018, redactia Lumea Justitiei a formulat o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii (institutia garant a independentei Justitiei) in care am cerut sa se constate incalcarea independentei justitiei prin protocoalele semnate cu SRI si luarea de masuri pentru identificarea magistratilor care au lucrat in echipe mixte pe protocol, pentru eliminarea lor din sistem si revizuirea proceselor afectate de aceste colaborari ilegale. In raspunsul catre redactia noastra, CSM ne-a precizat:

Ca urmare a sesizarii dvs inregistrata la Consiliul Superior al Magistraturii sub nr. 1/13251/25.06.2018, va informam ca aceasta urmeaza sa fie analizata odata cu lucrarea privind protocoalele cu serviciile de informatii/structurile de informatii.

Va informam ca in sedintele din 4 si 19 aprilie 2018, Plenul Consiliului a demarat o procedura ampla de clarificare a modalitatii de aplicare a protocoalelor incheiate cu SRI de catre institutiile din cadrul sistemului judiciar, procedura aflata inca in derulare”.

Cititi in continuare continutul integral al Protocolului incheiat in vara anului 2009 intre SRI – ICCJ – PICCJ:

* Cititi aici versiunea in limba engleza a acestui articol

Comentarii

# Pythia date 24 July 2018 17:32 +11

Astfel de protocoale au functionat si in instantele inferioare, nu numai la ICCJ. Si s-au aplicat inclusiv in materie civila ori de contencios administrativ, nu numai in penal...Nu poti baga pe toata lumea in puscarie...Pe unii poti sa-i termini si financiar, nu-ii asa, tovarasu Dumbrava?

# Didina date 24 July 2018 17:39 +1

Păi noi ce vorbim de ani de zile.. :o este logic că procesele din dosarele măsluite ilegal 2009-2018 sunt ZERO barat si trebuiesc anulate, revizuite si cu despagubire. Dar oricum din toată perioada 2005-2018 justiția e "varză" ilegală de drept. URGENT MĂSURI DE ANULARE! :eek:

# Ce rejudecare? Anulare si reabilitare!!! date 24 July 2018 20:52 +3

Ce vorbesti? Ce rejudecare? Adica dupa ce ai fost tarat ani prin tribunale, platit avocati, etc sa te mai rejudeci inca o data? Si cine sa rejudece? Aceiasi impostori, care au facut justitie ilegal din 2009 pana in 2018? Vise taica!!!impostorii care au lucrat pe protocoale( aici intra marea majoritate a procurorilor si judecatorilor) sa fie arestati. Anularea tuturor dosarelor din ultimii 11 ani. Reabilitare. Gratiere. Astea sunt solutiile. Justitia s-a facut ilegal . Ce se mai asteapta?

# Nicu date 24 July 2018 18:24 +2

Aceste protocoale nenorocite au nenorocit justitia iar cei care au semnat si cei care au executat ordine trebuie să plătească si demisi din funcții altfel nu o sa se faca curățenie de toate cozile astea de topor .

# basicuta date 24 July 2018 18:36 +2

pai daca ancheta Luluta protocolul ista, acu era toata lumea semnatara retinuta si trimesa cu mandat de arestare prev., da cum nu-i Lulu, ce sa vezi astia isi fac de cap in continuare!

# Viorel date 24 July 2018 18:42 +3

FELICITĂRI, domnule Savaliuc ! O singură ”rugăciune” - întrebare: Cum ajunge articolul la cunoștința responsabililor de la Comisia Europeană ? O observație. Numerele de înregistrare ale Protocolului, având doi de zero, au caracter ”strict secret” (conform normelor pe care le știam). Mai ”clasificate” mai sunt doar documentele ”strict secret de importanță deosebită”. Caracterul cu doi zero reduce drastic numărul persoanelor care iau cunoștință de conținutul documentelor. Acest fapt mă face să înțeleg destul de greu cum era aplicat, dacă cei care îl executau nu-i cunoșteau conținutul. Explicația ”culoarelor” - știe numai ”cine trebuie”.

# Pythia date 25 July 2018 10:36 0

E simplu. Toate instantele sunt controlate de presedintii de judecatorii/tribunale, cu largul concurs al functionarilor de rang inferior (grefieri, etc), precum si al unor judecatori al caror caracter le permite compromisul cu privire la decizii, numai ca sa nu-l supere pe seful...O spu, chiar daca nu public, ci in ipostaze familiale, judecatorii satui de atmosfera pestilentiala pe care trebuie sa o respire.

# Edelweiss - Pontifex Maximus (de Bukowina) date 24 July 2018 21:37 +1

Întrebare: Juzii, indiferent de sex, poartă cercei? Căci, după acest protocol, se pare că s-au băgat slugi pe vecie. :eek: ref. Iesirea 21.2-6: „2. De vei cumpăra rob evreu, el să-ti lucreze şase ani, iar în anul al şaptelea să iasă slobod, în dar. 3. Dacă acela a venit în casa ta singur, singur să iasă; iar de a venit cu femeie, să iasă cu el şi femeia lui. 4. Dacă însă îi va fi dat stăpânul femeie şi aceasta va fi născut fii sau fiice, atunci femeia şi copiii ei vor fi ai stăpânului lui, iar el va ieşi singur. 5. Iar dacă robul va zice: Îmi iubesc stăpânul, femeia şi copiii şi nu voi să mă liberez, 6. Atunci să-l aducă stăpânul lui la judecători şi, după ce l-a apropiat de uşă sau la uşori, să-i găurească stăpânul urechea cu o sulă, şi-l va robi în veci.”

# mitica date 25 July 2018 09:32 +2

La puscarie cu borfasii astia, si cu cei care-i sustin! De ce sunt astia inca liberi? Astia nu raspund pentru faptele lor, doar "muritorul de rand" raspunde? Ce justitie e asta? SILA, SILA si iar SILA!

# Mircea date 25 July 2018 14:34 0

Daca guvernul sau parlamentul nu va lua masuri legislative nu se va schimba nimic! Până acum, nimeni nu a făcut ceva concret si încă doarme pământul cu ei. Ce revizuire? Cine sa o facă, tot aia care au judecat si condamnat fara probe pe baza de comenzi și protocoale secrete?! Ce sparanta sa aibă un om de rând la o judecată corecta daca fix la Înalta Poartă de Casație se condamna pe denunt și interceptări făcute de SRI falsificate, dovedite cu expertize pe care ei le resping cu o grabă suspecta? Ăștia nu sunt acolo să facă dreptate ci sa execute! Sa dea Dumnezeu să ajungă mai rău decât cei pe care i-au batjocorit!

# avi avi date 25 July 2018 15:44 +1

e simplu, cine a semnat sa raspunda. cind semnezi un act te gandesti la consecinte nu? sau astia daca au avut salarii uriase se gandeau doar la bani!! atunci sa le iasa pe ochi. nu uitati si de protocoalele lui Nitu cu mafia avocaturii. publicati tot si plingeri penale la greu pentru acesti indivizi certati cu spiritul legii si a echitatii.

# Vasile date 25 July 2018 15:48 -1

Astia din poza :doborati cu pietre ! :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva