15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUSTITIA SUB SECURITATEA SRI – In 2014, CSM condus de Adrian Bordea, fiul ex-generalului de Securitate Aron Bordea, a obligat judecatorii si procurorii sa semneze angajamente ca vor respecta secretul de stat, sub sanctiunile si filajul SRI! HCSM 140/2014 a permis ca in procese acuzatii si avocatii sa nu afle de actele clasificate din dosare si a dat drept magistratilor sa condamne pe secrete nestiute de inculpati. CSM si SRI au pus cruce notiunii de proces echitabil in Romania (Documente)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

7 July 2015 17:15
Vizualizari: 16910

Va mirati de ce magistratii din aceasta tara sunt revoltati de amestecul SRI in “campul tactic” al instantelor si parchetelor pana la solutionarea definitiva a dosarelor si cer CSAT sa spuna in ce masura SRI a racolat magistrati ori ii monitorizeaza? Si de ce in unele dosare se fac trimiteri in judecata si se dau condamnari nesustinute de nicio proba din dosar? Simplu: Regimul Basescu a pregatit un plan la debutul anului 2014, astfel incat cu ajutorul noilor coduri penale intrate in vigoare la 1 februarie 2014, dar si cu ajutorul CSM, care a emis HCSM nr. 140 la 6 februarie 2014, procurorii si judecatorii sa intre sub controlul SRI, catre care li s-a trasat obligatia sa dea angajamente ca la fosta Securitate, sub spectrul sanctiunilor SRI, si sa intrumenteze dosare pe baza de documente secrete furnizate de SRI si alte institutii, fara ca acuzatii si avocatii lor sa afle de ele ori sa le poata studia. Un adevarat atentat la Statul de Drept! Aceasta miscare a fost intarita prin modificarea Legii nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, prin intermediul Legii nr. 255 din 19 iulie 2013 publicata in MO nr. 515 din 14 august 2013, care a ajustat legea astfel incat magistratura sa devina parte a “campului tactic”.


Recenta declaratie a judecatoarei Viorica Costiniu - presedinte de onoare al AMR care la o conferinta de presa a FACIAS a devoalat faptul ca mii de magistrati au fost obligati sa semneze angajamente de pastrare a secretului de stat gestionat in Romania de SRI – scoate la iveala un fenomen periculos. Atat prezumtia de nevinovatie, cat si notiunea de proces echitabil, au fost aruncate in aer nu doar prin noile coduri penale intrate in vigoare la 1 februarie 2014, ci si prin Hortararea CSM nr. 140/6 februarie 2014, care i-a inrolat practic pe magistrati in SRI (prin semnarea unui angajament ca vor pastra secretul de stat, inclusiv fata de partile din dosare), dar si prin acceptul ca in conditiile semnarii angajamentului vor putea fi monitorizati oricand de SRI, prin ascultarea telefoanelor si prin filaj, SRI avand dreptul ca in caz de constatare a nerespectarii normelor privind protectia informatiilor clasificate sa aplice sanctiuni contraventionale, iar cand faptele ar constitui infractiuni, SRI sa sesizeze organele de urmarire penala.

Ca o ironie a sortii, HCSM 140/2014 a fost semnata de fostul presedinte al CSM, judecatorul ICCJ Adrian Bordea, fiul generalului Aron Bordea fostul sef al Directiei I – Politic a DSS – Directia Securitatii Statului din timpul regimului comunist.

Independenta magistratilor a devenit indoielnica sub regimul Basescu, prin infiintarea Structurilor de Securitate in instante si parchete

Singura entitate din tara care s-a opus vehement acestor practici abuzive a fost Asociatia Magistratilor din Romania condusa de judecatoarea Gabriela Baltag, care a incercat anularea HCSM 140/2014 in contencios-administrativ, insa a pierdut procesul. Asa se face ca SRI a ajuns sa se laude ca monitorizeaza actul de justitie pana la solutionarea definitiva a dosarelor, chipurile ca o indatorire patriotica de aparare a sigurantei nationale (vezi vestitele declaratii ale generalului SRI Dumitru Dumbrava si fostului director al SRI George Maior). In fapt, in realitate, SRI prin exponentii sai s-a infiltrat legal in instante si parchete, unde s-au constituit cu ordin de la CSM adevarate "structuri de securitate" ca pe vremea Securitatii (fostele birouri de CI-isti din toate institutiile de stat).

De exemplu, la Inalta Curte, vicepresedintele Ionut Matei se semneaza in corespondenta purtata cu SRI si PICCJ-DNA cu titulaturaSeful Structurii de securitate” - (vezi facsimil). Ionut Matei a primit functia de sef al Structurii de securitate din ICCJ dupa ce a mentionat in proiectul de candidat la videpresedintia instantei supreme ca isi doreste o colaborare cat mai stransa cu SRI... Aceste birouri de securitate infiintate de CSM in colaborare cu SRI sunt deservite de angajati ai SRI si sunt incaperi in care magistratii studiaza sub supraveghere volumele secrete din dosare, la care partile nu au acces. Mai ceva ca pe vremea fostelor birouri de contra-informatii (CI) din intreprinderile comuniste de stat, conduse de ofiteri de securitate.

Prevederi impotriva independentei magistratilor si a ideii de proces echitabil din HCSM 140/2014

Iata cateva prevederi din HCSM 140/2014,regulament pe care il puteti citi integral atasat la finalul articolului, si care vorbeste de la sine cum a fost pusa Justitia sub controlul SRI:

- Obligatia magistratului de a semna angajamentul destinat SRI

ART. 2 - (1) Judecatorii si procurorii, inclusiv membrii Consiliului Superior al Magistraturii care au calitatea de judecator si procuror, sunt indreptatiti sa aiba acces la informatiile clasificate secret de stat ori secret de serviciu, fara indeplinirea procedurilor de verificare prevazute de art. (7 alin (1)-(3) si art.28 din Legea nr.182/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa ce au luat cunostinta de responsabilitatile ce le revin privind protectia informatiilor clasificate si au semnat un angajament scris de pastrare a secretului prevazut la art.7 alin (4), respectiv art.36 alin (3) din aceeasi lege.

(2) In conditiile art. (1) si (2), judecatorii si procurorii pot avea acces la informatiile clasificate secret de stat ori secret de serviciu, cu respectarea principiului necesitatii de a cunoaste, in concordanta cu atributile specific”.

- Excluderea acuzatilor si avocatilor de la studiul volumelor cu documente clasificate din dosare

ART. 11 – “In cauzele care contin si documente clasificate, documentele respective se pastreaza in volume separate, care nu sunt accesibile publicului. Aceste documente pot fi accesibile personalului instantelor sau, dupa caz, al parchetelor, partilor, aparatorilor acestora, expertilor, interpretilor, potrivit procedurii reglementate de Legea nr. 182/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, Hotararea Guvernului nr. 585/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv Hotararea Guvernului nr. 781/2002 si numai daca detin certificat de securitate pentru acces la informatiile clasificate sau autorizatie de acces, corespunzator clasei, respectiv nivelului de secretizare al fiecaruia dintre documentele volumului corespunzator si daca argumenteaza principiul necesitatii de a cunoaste”.

Evident ca un urmarit penal nu poate avea certificat ORNISS de acces la informatii clasificate, astfel incat apararea este eliminata, magistratii putand sa trimita in judecata si sa condamne un om pe probe clasificate, pe care acuzatul nu le cunoaste si impotriva carora nu poate formula aparari! O atare situatie este interzisa de CEDO!

- Biroul securistului in toate instantele si parchetele

ART. 11 – (5) Studierea documentelor clasificate se poate face numai in prezenta unei persoane din structura de securitate a institutiei, in spatiile special amenajate...”

ART. 16. - “Prezentele norme se completeaza, se interpreteaza si se aplica in concordanta cu dispozitiile legale speciale privind protectia informatiilor clasificate, respectiv Legea nr. 182/2002...”

Cu alte cuvinte, SRI devine gestionarul intregii proceduri de aprobare, control si sanctionare pe linia documentelor clasificate din instante si secrete, inclusiv a pazei spatiilor structurilor de securitate. Astfel, orice judecator sau procuror poate fi monitorizat, ascultat permanent de structurile de preventie ale SRI, ceea ce se potriveste la fix cu declaratiile generalului SRI Dumitru Dumbrava, care a confirmat ca Justitia a devenit “un camp tactic” al serviciului de informatii pana la solutionarea definitiva a cauzelor. Daca aveti inca indoieli, cititi in continuare atributiile SRI conferite de Legea informatiilor clasificate:

Legea nr. 182 din 12 aprilie 2002 privind protectia informatiilor clasificate, modificata prin Legea nr. 255 din 19 iulie 2013, publicata in MO nr. 515 din 14 august 2013

Atributiile Serviciului Roman de Informatii

ART. 34 - In vederea coordonarii activitatii si exercitarii controlului asupra masurilor privitoare la protectia informatiilor clasificate din sfera sa de competenta, Serviciul Roman de Informatii are urmatoarele atributii principale:

a) elaboreaza, in colaborare cu autoritatile publice, standardele nationale pentru informatiile clasificate si obiectivele de implementare a acestora;

b) supravegheaza actiunile intreprinse de autoritatile publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi;

c) acorda aviz de specialitate asupra programelor de prevenire a scurgerilor de informatii clasificate, intocmite de autoritatile si institutiile publice, regiile autonome si societatile comerciale detinatoare de asemenea informatii;

d) verifica modul in care sunt respectate si aplicate normele legale privind protectia informatiilor clasificate de catre autoritatile si institutiile publice;

e) realizeaza la fata locului verificari si revizuiri de programe care vizeaza protectia informatiilor clasificate;

f) conlucreaza cu Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat si cu Autoritatea Nationala de Securitate in toate problemele privind aplicarea prezentei legi;

g) acorda sprijin pentru stabilirea obiectivelor si a locurilor care prezinta importanta deosebita pentru protectia informatiilor clasificate, la cererea conducatorilor autoritatilor si institutiilor publice, a agentilor economici si a persoanelor juridice de drept privat, si supune spre aprobare Guvernului evidenta centralizata a acestora;

h) organizeaza si raspunde, potrivit dispozitiilor legale, de colectarea, transportul si distribuirea in tara a corespondentei cu caracter secret de stat si a corespondentei oficiale cu caracter secret de serviciu;

i) analizeaza si stabileste masurile in legatura cu reclamatiile sau cu sugestiile legate de modul in care sunt aplicate programele de protectie a informatiilor clasificate;

j) constata nerespectarea normelor privind protectia informatiilor clasificate si aplica sanctiunile contraventionale prevazute de lege, iar atunci cand faptele constituie infractiuni, sesizeaza organele de urmarire penala.“

* Cititi aici HCSM nr. 140/2014, avand ca anexe tipizatul de Angajament semnat de magistrati

* Cititi aici Legea 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate

Comentarii

# AMR a atacat făcătura date 7 July 2015 15:38 +35

Asociatia Magistratilor a atacat Hotararea CSM prin care judecatorii si procurorii au fost obligati sa semneze angajamente pentru a avea acces la actele secrete din dosare: „Este o ingradire a dreptului la aparare... Speram ca nu se va intampla ca in anii ’50 cand, concluziile parchetului sunau de maniera: acuzarea are probe certe de vinovatie, insa ele sunt secrete, astfel incat va solicitam sa dispuneti condamnarea”, 1o mar 2014

# grigore date 7 July 2015 16:07 +27

ex generalul de securitate Bordea ,e cel care lucra la Serviciul Pașapoarte în  timpul lui Ceaușescu și scotea pe bani grei țiganii Timișoreni din țară ? (era un căpitan la Timișoara omul lui  de legătură ,nu-i mai rețin numele !)

# vizită de curtoazie la CSM date 7 July 2015 16:55 +23

Seful CSM s-a intalnit de doua ori, in decurs de doua luni, cu reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti.Vizita efectuata de reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti chiar la sediul CSM ne duce cu gandul ca in urma participarii judecatorului Adrian Bordea – alaturi de sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Livia Stanciu, fosta sefa a CSM, procuroarea Oana Haineala, si alaturi de alti reprezentanti de la varful sistemului judiciar – la receptia oferita de Ambasada SUA cu prilejul Zilei Americii s-a creat o buna colaborare intre institutii. Sau poate ca buna colaborare interinstitutionala dateaza de la intrevederea pe care Adrian Bordea a avut-o, in ianuarie 2014, in calitate de proaspat ales sef al CSM cu reprezentanti ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii, si care a avut loc, potrivit declaratiei lui Bordea de la acea data, "pe teren neutru, o alta locatie decat CSM sau ambasada".  

# „aparenta netransparenta”, hă, hă date 7 July 2015 18:02 +11

Ghica ii reproseaza presedintelui CSM Adrian Bordea ca nu este transparent: "Intalnirea reprezentantilor CSM cu Ambasada SUA s-a desfasurat in conditii de aparenta netransparenta si este de natura sa nasca suspiciuni". Ghica are convingerea ca la alegerile prezidentiale Justitia va fi folosita ca instrument politic: "Sunt convinsa ca se va incerca folosirea justitiei in acest proces". 14 ian 2014

# opacitate completă date 7 July 2015 18:25 +13

 Deplasarea in Panama a membrilor CSM Vasilica Danilet si Luminita Palade ne-a costat 5.000 euro. Lumeajustitiei.ro a cerut CSM raportul la final de misiune al celor doi pentru a afla ce beneficiu s-a adus Romaniei in urma marii conferinte anticoruptie. N-am primit raportul, ci doar informatia ca el va fi dezbatut in Comisia nr. 3 a CSM. 8 dec 2013

# THE BEST = OAN & ALI & VAS date 7 July 2015 18:48 +13

Avocatul Vasile Botomei i-a facut pe reprezentantii CSM membri de onoare ai Uniunii pe care o conduce. Singurul omis este Procurorul General Tiberiu Nitu. Haineala, Danilet si Ghica au primit titlul datorita “aprecierii in societate si reputatiei profesionale” de care se bucura. 10 nov 2013

# securistul de serviciu date 7 July 2015 23:13 +13

Mai fratilor si surorilor, am citit articolul si-apoi m-am uitat pe postarile voastre.Capra-i moarta-n porumb si cei mai multi dintre voi bateti campii.Eu alerg ca disperatul la supermarket sa-i cumpar lu'sefu' Colbea servetele parfumate pentru bebelusi si apa plata cu lamaie, pe canicula asta iar voi bateti campii!!!.De cand a aparut articolul pe LUJU sefu' urla si face spume de-am crezut ca a inghitit o rezerva de sapun lichid.Prea mare lucru n-am inteles eu din zbieratele lui. La inceput am crezut ca la oparit monoama KO dar m-am linistit, intelegend in cele din urma ca e vorba de unii judecatori si avocati, ce s-au trezit peste noapte demni si curajosi, precum grecii, si au demascat existenta "securistului de serviciu" la nivelul tuturor instantelor si a faptului ca toti judecatorii si procurorii (sau aproape toti) sunt complici si colaboratori,cu state vechi de plata. la toate infractiunile ce le comit securistii, din totdeauna. (va urma) :roll: :roll: :roll: :P :P :P :P :P <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: 8) 8) 8) 8) 8) 8)

# securistul de serviciu date 8 July 2015 10:39 +10

In cele din urma am inteles de ce sefu' Colbea era asa agitat.In primul rand pentru faptul ca o buna parte dintre angajatii serviciilor sunt, in actualele conditii,pusi in situatia sa-si piarda locurile caldute de sefi ai instantelor de judecata si ai parchetelor iar a doua problema se leaga de faptul ca arhivele securitatii instantelor sunt asa de consistente, incat ar trebui construita o noua "Casa a poporului" sau mai precis o noua "Casa a securistilor"( cum este si cea pe care o avem in prezent) in care sa fie depozitate materialele. Dar prima problema ramane cea mai grava.Ce te faci cu o armata de narozi, ce nu stiu decat sa "fitileasca", sa bage intrigi, sa dezbine,sa traga cu urechea si sa execute ordinele. Sa-i inveti acum, la varsta lor, sa prinda teroristi(asa cum scrie in fisa postului) e cam si cum ti-ai propune sa inveti o maimuta sa prinda soreci.Dar daca cedam acum, noi securistii si plecam cu coada intre piciare din instante si parchete, ce se va intampla maine??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek: 8) 8) 8) 8) 8)

# remember date 8 July 2015 14:20 +10

Securistule, pot sa-ti raspund eu???Daca se trezesc genele grecesti din toti cei cu constiinta,titularii de drept ai instantelor, parchetelor,CSM-ului si din societate in general, ramasi in viata si libertate, e vai de capul vostru.Stii cum si-au rezolvat grecii problema serviciilor secrete.I-au lasat pe americani sa-si instaleze bazele militare (asa cum am procedat si noi) si-apoi i-au lasat pe americani sa si le pazeasca si implicit sa-i pazeasca si pe ei.Au pastrat doar fax-uri pe care sa primeasca informarile si cativa arhivari sa le inregistreze.In ce priveste pe voi,daca lucrurile se vor desfasura greceste, urmeaza ca cei 1500-2000 de securisti ce lucreaza acum in schimburi, cu program de gravide, la instante, sa dispara si apoi sa dispara si agentii acoperiti judecatori,procurori,grefieri,lichidatori etc,etc si slugile lor,turnatorii.Nenorocirea mare este ca se va ingrosa numarul pensionarilor cu handicap atat de mult, incat nu stiu daca bugetul va suporta un asemenea efort. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: 8) 8) 8)

# securistul de serviciu date 8 July 2015 15:17 +8

REMEMBER, eu te-am sfatuit si cu alta ocazie sa te retagi, sa-ti iei un concediu prelungit.Cadura-ti face rau si spui numai prostii iar prostiile astea se contabilizeaza.Nu uita: acum nu te taxam pentru simplul motiv ca vin alegerile si dorim, noi bugetarii liberali de dreapta din tara asta, sa le castigam,fraudand si mani******nd in liniste.Si te asigur pe aceasta cale ca vom infinge adanc pumnalul in inima centru-stangii si a lui Ponta..frumos.. elegant ...cat de cat...ca orice criminal cu stofa...cat de cat!!!! :P .Voi cu prostiile voastre, cu demnitatea,curajul si verticalitatea de tip grecesc, o s-o luati atat de urat in barba, incat cel putin pentru tine, daca ai sa ajungi sa fii ingaduit ca locatar sub unul din podurile Londrei, sa zici merci.Daca nu faci ce-ti spun o sa te pun cap de lista pe biroul lui sefu' Colbea, cand va veni momentul. Daca noi nu stim sa mai veghem asupra cetateanului dornic de libertati si drepturi si sa-l executam,pe banii lui, atunci cine???? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :o :o :o :o :o :o 8) 8) 8) 8) 8) 8)

# Roba SRI date 7 July 2015 16:25 +22

Ionut Matei e ala care promitea la candidatura pentru sefia ICCJ ca va colabora cat mai strans cu SRI, si uite-l cum a ajuns seful structurii de securitate... tipa patriotismul in el domnle'

# DNA ușurat de muncă de SRI date 8 July 2015 07:58 +6

Jurnalistul Ion Cristoiu: “Bravii procurori de la DNA, cantati de presa noastra de ofiteri acoperiti, ar putea munci si pe salariile pe care le primesc acum, daca tot sunt atat de dedicati serviciului, mai ales ca trei sferturi din ancheta e facuta de SRI”. Cristoiu dezvaluie cum s-au deconspirat acoperitii din presa: “N-ar trebui sa ma mire reactia unor confrati de breasla la stirea ca DNA n-a primit prin Buget banii ceruti: DNA e Divizia Penala a SRI”

# MT date 11 July 2015 11:12 0

Oare e normal ca SRI sa dețină informatii despre producerea unor ilegalitați si sa nu informeze...nu seamănă cu complicitate sau santaj ? Cred ca acum SRI este REGINA, ȘANTAJEAZĂ presedintele, Parlamentul, Guvernul, Procurorii si Judecătorii, Presa, Oamenii de afaceri, Sindicatele având informatii compromițătoare despre aceștia. 

# SRI comanda DNA pe cine sa inhate date 8 July 2015 08:01 +7

I. Cristoiu: "Biata Laura Kovesi ia pozitie de drepti cand primeste de la SRI un dosar marcat cu fundita rosie... SRI comanda DNA pe cine sa inhate... Securitatea era biet copil pe langa SRI. Securitatea se temea de Ceausescu. SRI nu se teme de nimeni"

# ba e binom liber consimțit date 8 July 2015 17:08 +2

Kovesi, a fost sfatuita, intr-o intrevedere care a avut loc 14 noiembrie 2006, cu directorul FBI, Robert Mueller, sa gaseasca o formula legala prin care sa poata intercepta in voie convorbirile unor indivizi suspectati de coruptie, infractiuni informatice si terorism, si apoi sa foloseasca probele in instanta, pentru a obtine condamnarea lor. Directorul FBI i-a oferit lui Kovesi chiar ajutorul FBI pentru a determina o colaborare mai buna intre agentii serviciilor secrete si procurori. Discutia dintre Kovesi, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei si Mueller a aparut intr-o telegrama Wikileaks, publicata de revista Kamikaze. Mueller i-a promis fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, tot sprijinul SUA pentru ca aceasta sa reuseasca in lupta anticoruptie, in ciuda opozitiei pe care seful FBI a observat-o in atitudinea legislativului din Romania.

# MT date 11 July 2015 11:16 +1

De atata timp, de cand a început atacul asupra lui Basescu, prin arestarea colaboratorilor acestuia, nu au reușit ditamai instituțiile SRI si DNA sa producă probe solide si se bazează in continuare pe delațiuni? Înseamnă ca ori e o înscenare prost gândita, ori sunt incapabili ori se bazează pe teroarea instituita. Se vede din avion cum se obțin denunțurile si cum se fac arestările preventive. Daca asta e nivelul de performanța al SRI, imi imaginez cum lupta ei împotriva terorismului, spionilor, mafiei, care sunt mult mai pregătiți si mai periculoși...

# CSM a învins! date 7 July 2015 17:52 +13

CSM DA UNDA VERDE AMESTECULUI SRI IN JUSTITIE - Plangerea prealabila prin care AMR a cerut revocarea hotararii de aprobare a Regulamentului privind accesul magistratilor la informatiile clasificate a fost respinsa de Plenul CSM. Asociatia a avertizat ca inlocuirea certificatelor ORNISS cu angajamentele publicate in Hotararea nr. 140/06.02.2014 a Consiliului permite imixtiunea SRI in actul de justitie si constituie o ingradire a dreptului la aparare. 13 mar 2014

# Informare date 7 July 2015 16:08 +5

in art. 3 din Legea nr. 51/1991, institutia situandu-se permanent si neconditionat in afara oricaror imixtiuni de natura a favoriza sau discrimina persoane sau organizatii, in exercitarea legala a drepturilor.             Va multumim pentru increderea acordata institutiei noastre si va asiguram de intreaga disponibilitate pentru clarificarea aspectelor care sunt de competenta Serviciului, in conformitate cu prevederile art. 3 din Legea nr. 51/1991.                                                    Cu stima,                                                                                  SEFUL SECTORULUI ILFOV,                                                                   plutonier Garcea

# CSM ne vrea la răcoare... date 7 July 2015 16:25 +9

INITIATIVA DE TIP SECURIST – Pentru a pune botnita persoanelor care demasca coruptia din Justitie, CSM vrea sa modifice legea pentru ca orice inculpat aflat sub o masura preventiva mai blanda sa poata fi arestat daca se adreseaza presei. 19 feb 2015

# CSM: lobby pentru pîrnaie date 7 July 2015 16:33 +12

 Intr-o scrisoare deschisa, care nu prea a fost deschisa, aparand in public doar franturi din ea, judecatorul Horatius Dumbrava ii cere noului presedinte ales al Romaniei, Klaus Werner Iohannis sa faca lobby pentru reintroducerea in Codul Penal a articolului 276 – Presiuni asupra Justitiei. E un grav atentat la libertatea de exprimare si chiar la democratie, in conditiile in care el pedepseste si cu inchisoarea pe cei care, indiferent ca vorbim de justitiabili, avocati sau jurnalisti, indraznesc sa semnaleze abuzuri ale magistratilor.

# CSM = avocățelu lu Ko date 7 July 2015 16:36 +7

CSM prin judecatorul Adrian Bordea o apara pe Kovesi de Antena 3, sau mai exact, de parerile exprimate la acest post de televiziune de moderatori sau invitati. Dupa cum veti vedea, cine face afirmatii cu privire la judecatori sau procurori dupa pronuntarea unei decizii definitive poate fi suspectat ca submineaza autoritatea judecatoreasca si aduce atingere independentei sistemului judiciar. Acelasi CSM invoca incalcarea nu doar a Constitutiei Romaniei, ci si a prevederilor stabilite de Conventia Europeana a Drepturilor Omului privind liberatea de exprimare. 26 sept 2014

# Hotărîrea nr. 846bis date 7 July 2015 16:41 +7

 Înainte sa fuga la Ambasada SUA sa se gudure pe langa oficialii straini, sefii CSM au emis Hotararea nr. 846bis, prin care l-au pus pe judecator la cheremul DNA: "Judecatorul fata de care s-a inceput urmarirea penala pentru savarsirea unei fapte de coruptie ar trebui sa se abtina pana la clarificarea situatiei sale, intrucat se incalca aparenta de impartialitate si obiectivitate", 3 iul 2014

# CSM i-a aranjat pe judecători... date 7 July 2015 17:15 +2

 Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis in sedinta din data de 3 iulie 2014 ca judecatorii nu vor mai putea sa se prevaleze de secretul in fata procurorilor, dupa ce li s-a adus la cunostinta calitatea de suspect.

# CSM se preface că lucrează date 7 July 2015 16:58 +7

CSM SE PREFACE CA VREA SA AFLE ADEVARUL – In loc sa cerceteze cine sunt procurorii care au musamalizat din 2011 dosarul luat lui Iacobescu cu interceptarile privindu-l pe Mircea Basescu, CSM a dispus verificarea unor solutii de NUP date in cazul lui Bercea Mondial. De ce nu se verifica modul in care procuroarea Ponea a returnat clanului Bercea 188.000 euro ridicati la perchezitii, desi acestia erau acuzati de evaziune fiscala de milioane de euro?

# CSM știa că Iacobescu si-a facut datoria date 7 July 2015 17:05 +10

Sectia pentru procurori a Consiliului, condusa de Oana Schmidt-Haineala, a stiut inca din 2011 ca procurorul Eugen Iacobescu si-a facut datoria si a picat peste un grup de crima organizata cu ramificatii pana la tandemul Mircea Basescu – Traian Basescu. Cu toate acestea, Sectia pentru procurori, din care au mai facut parte alaturi de Oana Schmidt-Haineala si procurorii George Balan, Florentina Gavadia, Gratiana Isac si Bogdan Licu a hotarat la 8 februarie 2012 sanctionarea disciplinara a procurorului Eugen Iacobescu, ignorand cu desavarsire probele din dosarul acestuia care dovedeau ca mafia opera chiar de la varful Statului. Iacobescu a fost sanctionat pentru nerespectarea confidentialitatii lucrarilor, in conditiile in care, atentie, trei ofiteri de politie au declarat ca sefa acestuia de la Parchetul Tribunalului Olt, prim-procurorul Otilia Chirila, este cea care i-a ordonat sa dea informatii presei, despre dosarul lui Mircea Basescu de trafic de influenta. 

# imixtiune a unui segment al Puterii Executive... date 8 July 2015 08:09 +2

Calin Popescu Tariceanu, i-a scris sefului CSM, Adrian Bordea, cerandu-i sa reactioneze in scandalul Bercea-Basescu: "Probe din dosarele numitului Sandu Anghel, declaratiile publice facute in timp de fostul procuror Eugen Iacobescu impreuna cu alte informatii provenite din mass media creeaza suspiciuni rezonabile privitoare la o posibila imixtiune a unui segment al Puterii Executive in desfasurarea actului de Justitie"

# OASH, victima lui Iacobescu date 7 July 2015 17:10 +10

Plenul CSM a discutat si admis cererea procuroarei Haineala in chiar prima sedinta de dupa vacanta, in data de 26 august 2014. Cum era de asteptat, colegii din CSM ai Oanei Haineala au stabilit ca procurorul Eugen Iacobescu a facut declaratii nereale si tendentioase in momentul in care a acuzat ca Oana Haineala a stat in spatele mazilirii sale din magistratura, asta desi membrii Consiliului ar fi avut cunostinta despre implicarea lui Mircea Basescu in cazul Bercea Mondial.

# l-au ciuruit date 7 July 2015 17:27 +11

Prin Hotararea nr.1242 din 19 noiembrie 2013 semnata de procuroarea Oana Schmidt-Haineala, CSM a propus Presedintelui Basescu eliberarea din functie a lui Eugen Iacobescu, motivand ca ii lipseste avizul anual pentru mentinerea in functia de procuror dupa 65 de ani, desi anterior acestei decizii a CSM, procurorul de la PT Olt solicitase CSM, fara succes, avizarea mentinerii sale in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani.

# victima & călăul, teatru CSM date 8 July 2015 16:11 +1

Hăineală l-a acuzat pe Toni Neacsu in fata procurorilor DNA: "Nu ma aflu in relatii de dusmanie cu judecatorul Neacsu. A declansat si mentine o presiune mediatica asupra CSM incercand sa-si creeze un statut de victima. In realitate, este victima propriilor actiuni. A avut si are o perceptie deformata asupra a ceea ce trebuie sa fie un membru CSM". Doar că . . . la dosar se afla dovada ca Neacsu a fost filat de servicii  :P   :P   :P

# colaborator SRI: candidat perfect date 10 July 2015 20:32 0

Prim-procuror favorizînd tehnici telepatice: ghicitul la telefon al dnei GÂSCĂ BERLINEZĂ. Pedepsit cu avansarea pentru eroare judiciară. Cerîndu-i-se DEMISIA DE ONOARE, s-a agățat de scaun. MANAGER modern - SMS: “o sa facem plen joi (da vezi ca nu le zicem la 4pezi...)”. Turism judiciar pe banii grefierilor. Muncă peste program pentru ERATĂ. Mazilirea lui Iacobescu. A plătit din bani publici pe cei 2 suspendați. Membru de onoare într-o asociație de avocați datorita “aprecierii in societate si reputatiei profesionale”: lipsă maniere - fu cool jud. M. A..; nu a știut să facă o acțiune la Cornetu; jalbă contra presei pe filă cu antet + parafă CSM. Fără aprobarea Consiliului dispune sesizarea IJ - speța Alexandrescu. Detașarea frauduloasă a lui Morar ca prim adjunct al Procurorului General. Vopsirea lui Neacșu la DNA deși la dosar era dovadă că fusese filat. Bașca specializări pe munca specifică serviciilor de informații.

# avocățelu binomului STA-KOV date 7 July 2015 17:19 +7

BORDEA CONFUNDA JUSTITIA CU STANCIU SI KOVESI!  “Astazi, 20 iunie 2014, in temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari privind apararea independentei justitiei, in raport cu declaratiile ce pun in pericol statul de drept, vehiculate in mass-media in data de 19 iunie 2014, referitoare la doamna judecator Livia Doina Stanciu, presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie si doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie”.

# Gica Contra date 7 July 2015 17:08 +9

Confrom art 6 alin 3 din CEDO: "Orice acuzat are, mai ales, dreptul : a. să fie informat, în termenul cel mai scurt, într-o limbă pe care o înţelege şi în mod amănunţit, despre natura şi cauza acuzaţiei aduse împotriva sa ; b. să dispună de timpul şi de înlesnirile necesare pregătirii apărării sale ; c. să se apere el însuşi sau să fie asistat de un apărător ales de el şi, dacă nu dispune de mijloacele necesare remunerării unui apărător, să poată fi asistat gratuit de un avocat din oficiu, atunci când interesele justiţiei o cer ; d. să audieze sau să solicite audierea martorilor acuzării şi să obţină citarea şi audierea martorilor apărării în aceleaşi condiţii ca şi martorii acuzării ;" Dreptul intern nu poate deroga de la CEDO - ar fi important de discutat asupra motivelor pentru care magistratii au semnat in bloc si nu s-au opus in bloc.

# unde vă treziți? date 7 July 2015 18:22 +4

Ce prăpăstii ziceți! Uite acilișa cum trebuie lucrat: "CONDAMNAT" FARA SA FIE ASCULTAT – Minunatie de judecata la CSM: Plenul a decis ca judecatorul Dan Spanu a afectat reputatia unor colegi ai sai cand a dezvaluit posibile nereguli la concursul de promovare in functii de conducere la instante. Inspectia Judiciara nu s-a deranjat sa-l audieze pe liderul AMR. Dan Spanu: "In calitate de vicepresedinte am redat punctul de vedere al colegilor. Am stiut ce s-a intamplat din sesizarea colegilor implicati". 15 dec 2013

# Să ceri socoteală CSM??? date 7 July 2015 18:43 +5

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor cere CSM sa verifice daca procurorul Lucian Papici s-a folosit de functie pentru a afla situatia terenului de la Nana, cumparat de Basescu, prin intermediul fiicei sale Ioana. Ponta: “E ca si cand ati vrea sa va cumparati o masina si il trimiteti pe Papici in targ cu legitimatia de procuror si verifica actele”. Lucian Papici a cerut de la ANRP date despre terenul pe care urma sa-l achizitioneze Basescu .

# @Dumbrava de la SRI date 7 July 2015 17:20 +4

Spunteti-i careva lu' generalu' Dumbrava ca probabil dumnealui i s-a parut floare la ureche "campu' tactic" al SRI care intre timp i-a cazut pe ochi. Am fost io (stiu ca trebuia sa scriu "eu", nu sariti cu gura) la audieri in calitate de Lizuca (parte vatamata) si nu l-am vazut pe Patrocle (adica vreun cadrul al SRI), in schimb m-am intalnit cu un bun reprezentant la militiei, care mi-a zis ca inculpatii au dreptul sa vada orice din dosar (desi e pe siguranta nationala plangerea), desi mie nu mi-a aratat nimic si la orice intrebare imi raspundea cu 'nu stiu'. Deci chiar daca sunt in pericol de moarte, inculpatii au dreptul, asa am plecat io de acolo, de la institutia aia unde e "campu tactic" al SRI, cu deplina incredintare ca mai bine va zic eu acuma tot, ca tot or sa ma omoare alde aia. Asa simt eu ca pe domnul Dumbrava l-a facut pachet militia si nu este doar in lateral cu situatia (stiti voi, aia cu gandirea laterala), ci chiar in galaxia vecina cu practica de la audierea mea de ex

# CSM a ginit vinovatu date 7 July 2015 17:24 -2

Plenul CSM i-a aparat reputatia judecatoarei ICCJ Viorica Cosma, dupa ce Lumeajustitiei.ro a semnalat redactarea unei hotarari cu o intarziere de aproape 500 de zile de la pronuntare. CSM a confirmat fapta si a gasit vinovatul: "Desi situatia de fapt prezentata in articol este reala... Redactarea cu o intarziere de 500 de zile s-a datorat unei disfunctionalitati generate de neindeplinirea atributiilor de serviciu de catre magistratul-asistent", 29 mai 2014

# atac la finuța Alinei date 7 July 2015 17:34 +7

Asociatia Magistratilor cere presedintelui CSM si Inspectiei sa afle cum a primit 5 puncte in plus, la recorectare, grefiera Claudia Nedelea, fina fostei sefe a CSM Alina Ghica, pentru a deveni magistrat-asistent la Inalta Curte: „Diferenta de peste 5 puncte acordate in plus intre nota extrem de modesta obtinuta initial, respectiv 2,56 si nota finala, ca urmare a contestatiei este surprinzatoare... o diferenta de punctaj dincolo de limita oricarei abordari rezonabile”, 26 mart 2014

# CSM i-a avansat din rutină date 7 July 2015 18:31 +3

Eludand Legea nr. 303/2004, CSM i-a avansat pe Marius Iacob si Gabriela Scutea la gradul profesional de procurori de PICCJ pe motiv ca asta e practica Inaltei Curti! AMR a cerut CSM sa-si revoce imediat hotararea. In caz de refuz se va ajunge la proces. Cum a fost pus Marius Iacob procuror sef adjunct la DNA, daca nu avea grad de procuror de PICCJ? 2 dec 2013

# s-au scremut fara folos... date 7 July 2015 17:38 +4

CANDIDATUL AMR NU A PUTUT FI COMPROMIS – Pana si Inspectia Judiciara a clasat dosarul disciplinar deschis din oficiu judecatorului Norel Popescu, cu doar o saptamana inainte de alegerile pentru locul de reprezentant al tribunalelor in CSM. Inspectorii judiciari au retinut ca Norel Popescu nu a incalcat dispozitiile referitoare la incompatibilitatile si interdictiile aplicabile magistratilor, 28 apr 2014

# hm, pagina cu nr. porno date 7 July 2015 17:41 +3

DIVERSIUNEA DE LA PAGINA 69 – CSM a deformat statistica referitoare la CEDO in Raportul privind starea Justitiei pe 2013. Desi anul trecut au existat doar 2 hotarari prin care CEDO a stabilit ca Romania nu a incalcat drepturi din Conventie, CSM a ajuns la 99 de astfel de solutii, punand laolalta hotararile si deciziile. Curtea de la Strasbourg pronunta solutiile de incalcare/neincalcare a unui drept doar prin hotarari. Prin decizii, CEDO se pronunta doar cu privire la admisibilitate, 7 apr 2014

# turnătoarea specializată în ISRAEL date 7 July 2015 18:14 +3

NOTELE INFORMATIVE ALE CSM CATRE COMISIA EUROPEANA - Oana Schmidt-Haineala recunoaste ca paraste lunar la Comisia Europeana. Haineala afirma ca pana la finele acestei saptamani va trimite la Bruxelles “informarea” pe decembrie, in care va pune si scandalul modificarilor la Codul penal, desi ele, practic, au ramas in aer!mesaj deloc bun pentru imaginea Romaniei in Raportul MCV din luna ianuarie a anului 2014. Haineala a iesit, duminica, 15 decembrie 2013, pe ecranul Digi24, avertizand ca ultimele modificari ale Codului penal adoptate de deputati vor fi incluse in informarea ce va fi transmisa saptamana aceasta Comisiei Europene cu date despre “evolutiile” pe luna decembrie.

# maniere lipsă la apel date 7 July 2015 19:08 +1

Ex-procuroarea ce nu are fler la suspecți - cazul TIGARET - cocoțată nu se știe cum la CSM, nu are nici maniere. Uite că i se dădu peste nas! Judecatoarea Madalina Afrasinie, de la Tribunalul Bucuresti, reprezentanta a UNJR, a pus-o la punct pe sefa CSM Oana Haineala: “Daca ati fi indraznit sa ma intrerupeti in instanta, ca sa citez un clasic in viata, v-as fi condamnat pe loc la plata unei amenzi!” Haineala: “Am inteles. Da”. 26 feb 2013

# INVESTIGATOR de ocazie date 8 July 2015 15:44 -1

 "Am mers și am ajuns pe o bancă. Trebuia să stau pe a treia bancă. Au trecut 2 minute, iar alături de mine s-au așezat 2 bărbați. M-au dus la ei acasă, iar acolo mi-au înșirat pe masă zeci de contracte. A doua zi l-am demis pe directorul respectivei instituții”, a declarat Macovei, la Look Tv, 9 mai a.c. Acelasi basm, pe 1 sept. 2013, dar cu alte sekse: " Am fost la 9 seara la a treia bancă la stânga și au venit doi oameni, soț și soție, care lucrau într-o instituție europeană. Am stat pe bancă vreo jumătate de oră, m-au luat la ei acasă să dorm și mi-au dat documente și informații, și apoi a doua zi m-am întors." Te pomeni ca o fi convins intre timp pe cea sotie sa se transsexualizeze!

# plagiatul juridic e o garantie a statului de drept date 7 July 2015 17:44 -1

 Inspectia Judiciara a CSM refuza sa puna capat fenomenului copy-paste din Justitia romana, invocand rationamente care contravin bunului simt. Inspectia proclama ca plagiatul juridic e o garantie a statului de drept: “In realizarea unei justitii unice, impartiale si egale pentru toti, este importanta si necesara existenta unei practici unitare care, sub aspectul hotararilor judecatoresti, poate fi concretizata prin standardizarea acesteia”, 4 apr 2014

# discreți CSM-iștii ăștia date 7 July 2015 17:47 +1

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei acuza CSM ca boicoteaza transparenta sistemului judiciar: "Intr-o motivare sfidatoare, Plenul arata ca se vor releva informatii privind rudele magistratilor doar in situatia in care se dovedeste de catre justitiabili interesul si daca se indica numele rudelor cu privire la care se cer informatii". CSM a decis sa scoata de pe site declaratiile de rudenie ale magistratilor, care sunt publice din 2004. 4 apr 2014

# ce harnici se dau date 7 July 2015 17:58 +1

DUMBRAVA VREA LUCRURI TRASNITE – Judecatorul cere sesizarea CCR dupa ce deputatii nu au avizat urmarirea penala a ex-ministrului Chitoiu. Haineala s-a raliat demersului. CSM vrea declansarea unui conflict institutional artificial intre puterile statului. Imunitatea exista in legislatiile tuturor statelor europene ca o garantie ca nu se vor exercita abuzuri asupra demnitarilor. Acreditarea ideii ca este o simpla formalitate echivaleaza cu sfidarea legii si a Constitutiei. 13 mar 2014

# @Dumbrava de la SRI date 7 July 2015 18:02 +1

PS: sa-i mai spuneti generalului Dumbrava ca azi n-am mancat nimic la propriu si nici maine nu se prefigureaza ceva, ca aia din "campu' tactic" ne-au lasat fara bani (nu sunt Ghita, stati calmi si cititi pana la sfarsit si stiu ei, baietii cu lateralu' despre cine e vorba). Daca va zice nea Dumbrava ca "priveste cu ingrijorare situatia din campu' tactic", voi sa-i ziceti ca "ingrijorarea" nu da de mancare, iar eu stiam ca specia de humanoizi din care facem parte cu totii, nu se tine cu fan, ca plecam dracului la pascut, nu-i scriam lui! Sa dea o solutie, ca si io sunt in "campu tactic" si simt ca-mi raman oasele pe acolo deja de cat m-a torturat militianu'. Zice-ti-i ca militia nu-i Patrocle, iarna nu-i ca vara, deh.

# LD date 13 July 2015 14:18 +2

Salariul lui Mitica Dumbrava, general SRI: 15.000 RON pe luna (150.000.000). Amaratii de romani ingheata in statia de tramvai cu sacosa in mana, muncesc ca robii pe 200 de euro, si tu iti bati joc de ei in halul acesta?  Jumatate care lucreaza la ora actuala in SRI, sunt neamuri intre ei: nasi, fini, unchi, nepoti, cumetri, veri, frati, etc. Asa se fac recrutarile in SRI de 25 de ani: cu banii in mana sau cu neamurile! Din cauza aceasta situatia este atat de dezastruoasa: 80% dintre ei nu au ce cauta in serviciile secrete ale Romaniei! 20% sunt oamenii care tin in spate toata activitatea informativa si se chinuie sa faca ceva in tara aceasta! Cu cine sa faci treaba daca generalii sunt mai redusi ca un plutonier?

# nick date 7 July 2015 18:37 +1

reteaua BNR SRI Justitie http://www.puterea.ro/dezvaluiri/caz-halucinant-dezvaluiri-despre-un-sistem-din-umbra-care-controleaza-statul-roman-si-distruge-orice-oponent-113135.html

# zgabeata iftode date 7 July 2015 21:13 -6

Nu mai vorbiti prostii. In toate institutiile statului unde se lucreaza cu documente secrete sunt structuri de securitate. Eu inteleg ca suferiti dupa Voiculescu dar lasati-o mai mai moale.

# Ghita Bizonu' date 8 July 2015 08:29 +1

Hm .. parca intr-o tarar "democratica" securitatea ar trebui sa fie mia puti [rezenta decat i RSR, nu? Sau ptr asta golaeantui voi prin Pta Universitatii ..

# ADIOS SIPA, TRAIASCA SRI! date 8 July 2015 16:34 +1

George Maior a recunoscut ca se monitorizeaza magistratii, desi potrivit Legii 51/1991, coruptia din justitie nu constituie amenintare la siguranta nationala: "Problema coruptiei in justitie a ramas o prioritate... Noi, bineinteles, transmitem informatii Parchetelor pe aceasta dimensiune... Facem acest lucru in mod constant"

# pe față, să știm și noi date 8 July 2015 16:41 +1

 Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei avertizeaza ca George Maior, a recunoscut ca unii judecatori si procurori colaboreaza cu serviciile: “Maior confirma: exista ofiteri activi SRI intre magistrati” . http://www.luju.ro/institutii/ong/ofiterii-acoperiti-din-justitie-asociatia-pentru-monitorizarea-justitiei-avertizeaza-ca-seful-sri-george-maior-a-recunoscut-ca-unii-judecatori-si-procurori-colaboreaza-cu-serviciile-maior-confirma-exista-ofiteri-activi-sri-intre-magistrati-document

# ex-răkan-kolonel KAPPA date 8 July 2015 16:46 +1

Corneliu Dobritoiu: „Au iesit la iveala nume notabile si din zona Justitiei, de pilda, puteti s-o salutati si pe doamna Kovesi cu gradul de colonel”. Kovesi neaga acuzele! Toti magistratii care lucreaza acoperit risca inchisoarea pentru fals in declaratii

# dorel date 8 July 2015 09:42 0

N-ai inteles nimic din nimic. Iesi acas' !!!

# golanel date 7 July 2015 21:44 +8

Ce te faci cand te judeca un complet de judecata ale caror soti lucreaza pe la o anumita institutie si care pentru o damigeana de tulburel iti fac praf procesul?Va spun tot eu emigrezi in Congo.

# la ambasadă pentru 1 hotdog? date 8 July 2015 07:35 +2

Ce-or fi pierzînd funcționarii noștri înalți timpul pe la ambasada USA dacă le pute cum se procedează acolo? Parlamentarii din Comisia de control asupra activitatii SRI l-au scos basma curata pe generalul Coldea si au secretizat investigatiile privind acuzatiile implicarii SRI in anchetele marilor parchete. Ametita de explicatiile SRI, Comisia considera ca activitatea sa este secret de stat, desi Parlamentul ar fi trebuit sa faca publice dezbaterile anchetei, asa cum se procedeaza in SUA. 

# are stofa de ambasador = FIBSTER date 8 July 2015 07:40 +1

Fostul sef SRI George Maior dezinformeaza grav cu privire la numarul mandatelor de interceptare pe siguranta nationala: “O medie de 1500 pe an nu mi se pare foarte relevant, chiar foarte putin”. In realitate, numarul este dublu. Doar in 2013, ICCJ a emis 3.791 de mandate de siguranta nationala, dupa ce anul anterior numarul acestora fusese de 3.602. 

# ... dar n-are maniere date 8 July 2015 16:20 0

George Maior l-a lasat cu mana intinsa pe șeful Comisiei de control asupra activitatii SRI. Așa o fi de bon-ton să se poarte SRI-știi dar nu se asortează cu noul job  :P   :P   :P. http://www.luju.ro/institutii/servicii-secrete/lustragiii-sri-parlamentarii-din-comisia-de-control-asupra-activitatii-sri-l-au-scos-basma-curata-pe-generalul-coldea-si-au-secretizat-investigatiile-privind-acuzatiile-implicarii-sri-in-anchetele-marilor-parchete-ametita-de-explicatiile-sri-comisia-consi

# snobu date 8 July 2015 23:21 0

George Maior a considerat că e deplasat să dea mîna fiind înarmat. În comuna primitivă semenii își dădeau mîna ca dovadă că nu dosesc vre-un pietroi...

# să-și bage undeva pe "Big Brother"... date 8 July 2015 07:48 +1

Curtea Constitutionala a respins Legea securitatii cibernetice, al treilea experiment "Big Brother": "Deschide posibilitatea unor abuzuri din partea autoritatilor... Nu respecta cerintele de previzibilitate, certitudine si transparenta... Ingerinta statului in exercitarea drepturilor la viata intima si la secretul corespondentei nu e formulata clar si exhaustiv pentru a oferi incredere cetatenilor...”

# avem și noi faliții noștri date 8 July 2015 07:53 +1

George Maior a confirmat ca SRI are agenti infiltrati in redactiile ziarelor si televiziunilor: "Cum stati cu ofiterii acoperiti in presa?... Cum stau toate statele democratice europene... Ii vom afla vreodata?... Asta e ideea, ca nu. De aia e vorba de ofiteri acoperiti si de secrete de stat”.

# ex-SRI-st informat... ciubotă date 8 July 2015 15:35 +1

DW: Anomalia fără egal este că un ofiţer al unui serviciu de informaţii face o stridentă politică partizană căutând să distorsioneze formarea liberă a opţiunilor electorale. Or, în acest caz, serviciile de informaţii încalcă în mod grav legile şi Constituţia, căci ele nu au dreptul să facă politică". "Un agent-ziarist care realizează o emisiune de televiziune cu o audienţă semnificativă, militând fără perdea în favoarea unui om politic sau împotriva altuia, încalcă regulile democraţiei liberale", scrie DW, care apreciază că odată ce presa permite infiltrarea unor agenţi în rândurile ei și tinde să-i şi legitimeze, atunci nu mai există niciun fel de dezbatere liberă în societate.

# ex-SRI-stu care e contra PE date 8 July 2015 16:00 0

Comisia LIBE a Parlamentului European a adoptat propunerea ActiveWatch privind introducerea unor măsuri legislative care să interzică la nivelul statelor membru ale UE infiltrarea în redacții a agenților sub acoperire din serviciile de informații. Printre europarlamentarii români membri ai Comisiei LIBE care au votat împotriva amendamentului se află și Monica Macovei, anunță ActiveWatch. http://jurnalul.ro/stiri/observator/infiltrarea-redactiei-jurnalul-national-cu-agenti-acoperiti-discutata-in-parlamentul-european-monica-macovei-s-a-opus-637453.html#

# Când s-a aflat oficial d existenţa acoperiţilor din presă date 9 July 2015 00:14 0

Pe 28 mai 2001, deputatul PRM, Dan Brudaşcu, adresa o interpelare şefului SRI, Radu Timofte în care îi solicita acestuia să comenteze declaraţia unui ofiţer MI care afirmase că „jumătate dintre redactorii, reporterii din presa scrisă şi audio-vizuală sunt ofiţeri SRI sub acoperire”. Pe 6 iunie, vine răspunsul de la SRI, în care se spune: „Procentul avansat de dvs nu este cunoscut de SRI, însă, cu certitudine, este mult exagerat. De altfel, referitor la astfel de estimări, nici un serviciu de informaţii nu ar putea face publice cifre exacte”.

# ROMÂNIA vicecampioană! date 8 July 2015 08:04 +2

Romania ocupa locul II in clasamentul tarilor membre NATO privind numarul de agenti din serviciul national de informatii. Pe primul loc se claseaza SUA, unde FBI, la un numar de 314 milioane locuitori, are 35.344 agenti. SRI, pentru 20 milioane locuitori a angajat 12.000 agenti si are un buget mai mare decat cel al Sanatatii. Cine are interesul sa transforme Romania intr-o tara de agenti acoperiti? Oct 2014

# Lulu date 8 July 2015 09:23 +2

Avocatul poporului ce face ? .... ONG -urile in domeniu de ce nu se mobilizeaza ? .... Nimeni nu face nimic ... ca vorba aia e secret de stat :) ... si sunt in fapt porcarii inventate de niste prosti si inadaptati ... si ridicate apoi la rang de secret de stat ... iar judecatorii ajunsi in functii tot prin mijloace oculte si care nu au nici cea mai simpla pregatire in domeniu, normal ca le iau de bune ... iti vine sa o iei pe campii ... in Congo :)  

# Lulu date 8 July 2015 09:28 +3

Apropo de foto .. ce figuri de securisti notorii au toti patru .. parca sunt trasi la indigo ... iar Santa Kalus cred ca are probleme cu inima la cat de mult a muncit pentru cele 6 case si il ia palpitatiile in prezenta organelor represive ale statului :) ... 

# dorel date 8 July 2015 09:40 0

... care atacati statul de drept, prestigiul si independenta justiei cu articolele voastre... :lol: :lol: :lol: Statul de drept, statul de drept, prestigiul justitiei, prestigiul justitiei, independenta justitiei, etc. etc. bla bla bla

# HOT.CEDO 17034/03 date 8 July 2015 10:33 +2

Aha...datorita acestui amestec in actul de justitie,eu nu am acces la dosarul penal,al carei parte vatamata sunt,avand obiectul executarea incompleta a obligatiilor prevazute in dispozitivul hot.CEDO 17034/03,in care dosarul treneaza la parchet de 2 ani fara a se da vreo solutie,PCAB spune ca a inaintat dosarul catre PICCJ,si sa solicit informatii suplimentare,insa cand ma adresez PICCJ i mi spune sa solicit informatii de la PCAB,incalcanduse grav,principiul egalitatii de arme,si accesul liber la justitie prin ingradirea dreptului de a studia dosarul..De aceea fug avocatii de acest caz,precum draqu de tamaie...Sa fie atacata la CCR aceasta lege care protejeaza nedreptatea in justitie..In juristprudenta CEDO,se arata ca se poate critica in mod public o hotarare judecatoreasca daca sunt constatate abuzuri,iar victima prin intermediul presei si a tv.poate face public orice nedreptate..Deci sa inteleg ca executarea hot.CEDO a devenit un moft in ROMANIA???

# HOT.CEDO 17034/03 date 8 July 2015 10:41 +2

Eu stiam ca statul,tara,ROMANIA este un popor,format din oameni care au cetatenia ROMANA,daaaa???ok securitatea statului,o fac serviciile platiti din banii poporului Roman ca sa i apere,sa le ofere securitate intregii natiuni fata de eventualii dusmani ai poporului..Ce se intampla acum,arata ca totul se face invers,impotriva cetatenilor,a justitiabililor...in concluzie noi suntem proprii nostri dusmani..oare e bine domnilor si doamnelor sistem???

# cooperativa OCHIU & TIMPANU date 8 July 2015 16:28 0

Victor Ciorbea despre cazul judecatorului Birsan: "E clar ca se urmareste o musamalizare, e clar ca au existat mandate de ascultare.. si acestea au fost puse in mod ilegal in executare! Prin declaratiile judecatorului Birsan puteau sa iasa inca de pe acum la iveala incalcarile flagrante ale autoritatilor romane"

# mirica (florea) gheorghe este FRONTUL DEMOCRAT ROMAN date 9 October 2015 14:53 0

parchetul general parchetul militar ajutatima la identificarea FRONTUL DEMOCRAT ROMAN 0720175140 va multumesc

# Alecu date 14 April 2017 11:44 0

România captivă a serviciilor secrete.Serviciul secret al MAI, militarizat. Cum va arăta noul „Doi şi-un sfert Istoria uitata a U.M 0110.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva