10 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLANUL DE COOPERARE AL POLITIEI POLITICE – Document exploziv al SRI Bucuresti catre generalul Florian Coldea. Dosarele instrumentate in parteneriat cu DNA erau lucrate nu doar in baza Protocolului dintre PICCJ si SRI din 4.02.2009, ci prioritar in baza Planului de cooperare nr. 003864826 din 13.07.2011. Asa se stopa “accesul in functii publice a persoanelor corupte”. Comisia parlamentara trebuie sa ceara urgent SRI planul de cooperare (Document)

Scris de: Razvan SAVALIUC - George TARATA | pdf | print

27 February 2017 17:06
Vizualizari: 22112

Lumeajustitiei.ro va prezinta un nou document exploziv despre dimensiunile actiunilor de politie politica din Romania, care pe langa lege, au pus bazele incepand cu februarie 2009 a unui camp tactic in care SRI s-a infiltrat puternic in anchetele si procesele penale, urmarind eliminarea unor politicieni si personalitati publice, dar si anumite solutii pana la decizia finala in instantele de judecata.

Lumeajustitiei va prezinta un document emis in anul 2011 de UM 0198 - SRI Bucuresti catre prim adjunctul directorului SRI generalul Florian Coldea, prin care s-au livrat date despre continutul unei informari adresate DNA.


In acest document se vorbeste nu doar de Protocolul de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 4.02.2009 ci si, atentie, despre Planul de cooperare nr. 003864826 din 13.07.2011 - (vezi facsimil).

Despre acest Plan de cooperare din 2011 nu s-a auzit niciodata pana in prezent. Existenta unui Plan de cooperare, pe langa protocolul de cooperare releva faptul ca nu au existat doar regulamente comune de operare mixta, dar s-a actionat direct, premeditat si planificat in directia instrumentarii cu orice pret de dosare penale unor politicieni, parlamentari, membri ai Executivului, inalti functionari, magistrati, jurnalisti etc. S-a actionat perfid, fara ca actele obtinute de echipele mixte SRI – DNA sa puna la dosarele care plecau la instanta documentele pe care le fabricau, astfel incat acuzatii sa nu afle despre ele si sa nu se poata apara, dar magistratii sa fie convinsi ca trebuie sa-i condamne pe acuzati. Ideea de plan de cooperare in sine (diferit de protocolul de cooperare) mai scoate in evidenta ca tandemul SRI-DNA si alte parchete aveau plan de instrumentat dosare, cu persoane vizate si zone de actiune. Acest plan de cooperare intre SRI si marile parchete pe dosarele penale incalca flagrant Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor care prevede interdictii si sanctiuni severe:

Art. 7 – (1) Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

(2) Persoanele prevazute la alin. (1) completeaza, anual, o declaratie autentica, pe propria raspundere potrivit legii penale, din care sa rezulte ca nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

(3) Consiliul Suprem de Aparare a tarii verifica, din oficiu sau la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii ori a ministrului justitiei, realitatea declaratiilor prevazute la alin. (2)

(4) Incalcarea dispozitiilor alin. (1) conduce la eliberarea din functia detinuta, inclusiv cea de judecator sau procuror.”

SRI a dat indicatii ca informatiile sa nu fie depuse la dosarul cauzei de procurorul de caz

De asemenea, si acest document vorbeste la finalul lui despre faptul ca In conformitate cu dispozitiile art. 8 si art. 57 din Protocolul de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 4.02.2009, va adresam rugamintea ca datele prezentate sa fie destinate exclusiv informarii procurorului de caz, potrivit principiului necesitatii de a cunoaste, fara a fi introduse in dosarul cauzei.

Planul de cooperare s-a nascut in urma Strategiei nationale de aparare din anul 2010

Chiar daca continutul protocolului de cooperare si ale planului de cooperare nu au fost facute publice, fiind clasificate “strict secret”, avem informatii ca ideea de justitie secreta paralela a apartinut SRI si s-a perfectionat mai abitir dupa definitivarea in anul 2010 a Strategiei nationale de aparare. Strategia de informatii pusa la cale la nivelul SRI, condus operativ de generalul de trista amintire Florian Coldea, a orientat activitatile SRI in directia de semnalizare a cazurilor de coruptie la nivel inalt, “cu efecte asupra politicilor statului, inclusiv in scopul prevenirii accesului in functii publice a persoanelor corupte” - am citat dintr-un document oficial. Asa a luat fiinta la 13 iulie 2011 Planul de cooperare intre SRI si marile parchete, iar efectul s-a simtit in intreaga tara. Rechizitoriile la DNA au ajuns sa semene cu compunerile din notele SRI, iar trimiterile in judecata si condamnarile s-au dat numelor grele pe lipsa de probe si motivari fanteziste ajuridice, pe respingeri de probatori, pe denuntatori adusi de serviciile de informatii, prin magistrati initiati in tainele acestor intelegeri secrete.

Lumeajustitiei.ro solicita Comisiei parlamentare de control asupra activitatii SRI, ca la sedinta comisiei de marti 28 februarie 2017, sa ceara PICCJ si SRI nu doar Protocolul nr. 003064 din 4.02.2009 ci si Planul de cooperare nr. 003864826 din 13.07.2011 si sa le faca publice, pentru a se putea cunoaste si lua masurile legale ce se impun impotriva autorilor acestor inginerii judiciare nepermise de lege.

Comentarii

# Cata date 27 February 2017 17:21 +37

Nu se poate! Pramatia aia de stilp de circiuma care se uita crucis a zis ca in mandatul lui niciodata nu s-a intimplat asta! Acum stau si ma intreb, nu ar fi oare drept ca toti cei implicati, care au stiut si au devenit partasi la aceasta monstruozitate, sa dea cu subsemnatul?

# DODI date 27 February 2017 18:58 +14

Am mai spus-o și o repet: bețivul de hăhăilă și pupincurista lui macovei (fiecare cu gloata lui de aplaudaci), au distrus justiția română. Pentru remedierea situației sunt necesari 50 de ani de curățenie pentru a instaura un climat corect și legal. Pe lângă legile motroșite, au fost distruse instituții prin contaminarea lor cu o puzderie de procurori deveniți peste noapte judecători, oameni care nu au condus în viața lor o judecată, oameni deformați care văd peste tot doar inculpați necondamnați încă și, fapt mult mai grav, oameni care nu știu să judece decât pe bază de ”indicații”, oameni pentru care legea este facultativă sau e doar un paleativ pentru ambalarea mimetică a actului de justiție. Și pentru ca să nu fie uitată trecerea lui hăhăilă prin funcția de președinte acum i-a luat locul un cabotin care încearcă, cu limitele sale intelectuale, să-și copieze ”profesorul”. Sper să rămână repetent. Oricum corijența la Pitești a căzut-o.

# nuibai date 27 February 2017 19:54 -3

Aş vrea să colaborăm. Nu e nevoie decît de o reuniune a oamenilor normali. Emailul meu este pe toate site-urile şi în orice ziar: nihilsinegeo@yahoo.com

# bozgan date 2 March 2017 11:12 0

ba'i bai. E bai mare ! Oare avem vre-o speranta?                                                              E.T.  

# obiectiva date 27 February 2017 20:10 0

http://www.cotidianul.ro/coruptia-binomului-ignorata-la-cotroceni-296803/ http://www.cotidianul.ro/coruptia-binomului-ignorata-la-cotroceni-ii-296804/

# Ultimul Charlot date 27 February 2017 17:31 +21

Fac apel la toti avocatii sa demareze de urgenta REVIZUIRI pentru condamnatii care stau la puscarie in baza unor inregistrari ale SRI. Nu mai e nevoie de gratieri :-) se golesc puscariile doar pe revizuiri.

# Mikael date 27 February 2017 17:44 +13

In Botosani, procurorul Porumb de la DIICOT primeste vizite de la un ofiterii dintr-un anumit birou din cadrul DJI Botosani - Sorin Panait si Cezar Pintilei de exemplu. Primul monitorizeaza clasa politica si pune in practica ipotezele fanteziste ale analistului Enache iar al doilea dezvaluie in mass media franturi de convorbiri telefonice, barfe etc. Scopul fiind lichidarea PSD si controlul fondurilor europene prin intermediul primarului SRI M. Flutur.

# ing. Deceneu date 27 February 2017 17:48 +9

Zone de actiune- finantari europene prin firmele SRI, distrugerea celorlalte firme cu capital romanesc, controlul partidelor politice si in special al PSD- un caz celebru - analistul R. Enache sarbatorea cu citeva ore inainte condamnarea sefului CJ C. Contac - PSD.

# vlad date 28 February 2017 14:43 +2

da, lui Contac I-au facut dosar cu incompatibilitati din 2001,l-au purtat pe la procese 8 ani si dupa achitare la BV , la completul mortii de la ICCJ, dupa 3 saptamani de amanari, l-au condamnat dar pt ceva pentru care nu a fost judecat! , intre timp l-au dat jos din toata functiile( era votat cu 70%) si evz.ro il ******a din cap pana in picioare ca este cel mai mare corupt, fara a se putea demostra vreun prejudiciu..........da, asta este masinaria de distrus oameni, cu sprijinul jigodiilor securiste de la BT

# Ismail date 27 February 2017 18:47 +5

Ciolanis , ce mai cauta dolofana in functie ?

# Botosani date 27 February 2017 18:54 +3

Aici SRI a sprijit in politica candidatul PDL/PNL Mugurel Mugurel Flutur. Deoarece - are mai multe dosare pe rol, o avere impresionanta, o prietenie cu ing. Mamaiesche care a pastorit DJI zece ani (nume de cod Deceneu) ma intreb daca este ofiter acoperit. Voi ce credeti?

# CEZAR LEFTER date 27 February 2017 19:47 -9

nu SE DA ATENTIA CUVENITA CA IN PRESA A A PARUT UN DOC STRICT SECRET CU 2 ZEROUTI IN FATA PENTRU CINE NU STIE .ACEST LUCRU STRICA PE TERMEN LUNG RELATIILE INFORMATIONALE INTRE SRI SI ALTE ORGANE DE INFORMATII CU CARE PASYTAM RELATII BUNE SI FF BUNE !!!!!PROBLEMA ESTE CAT S A LUAT PE FOTOCOPIA ACESTUI DOCUMENT CINE L A DAT LA PRESA UN OFITER PATRIOT SRI UN OFITER DNA SAU MAI DEGRABA UN PROCUROR GEN PORTOCALA CARE NU S A GANDIT LA CONSECINTE !!!!!!!!CEI CARE LUCREAZA CU DOCUNENTE SECRETE STIU DESPRE CE VORBESC !!!!!!!

# gheorghe pensionaru' date 27 February 2017 21:31 +2

Cadrelor militare nu li se poate ordona si le este interzis sa execute acte contrare legii, obiceiurilor razboiului si conventiilor internationale la care Romania este parte; neexecutarea ordinelor in aceste conditii nu atrage raspunderea penala si civila a subordonatilor - art. 8, lit. b, alin. 2 din Legea 80/1995

# Cata date 28 February 2017 08:23 +1

Inteleg ca adresati un indemn la nerespectarea legilor de dragul relatiilor pe care SRI le-ar avea cu terti. Inainte de asta, adresati un indemn la respectarea legii. Este mult mai onest si de bun simt.

# Pif date 27 February 2017 21:38 +4

In completarea ultimului pargaraf din articol, scris cu rosu si cu o omisiune: + porcotocolul semnat de Lazarica in decembrie 2016 cu SRI, in calitatea lui porcuror general .

# Arghezi date 27 February 2017 21:47 +1

Acest articol nu spune nimic nou!!! Este insa zguduitor pentru ceea ce nu spune! Cine era seful acelei unitati in 2011?? ...si uite cum mai pica un adjunct...potential prim'....w0w0w0w0w

# Aalfabetii DNA - SRI: MAGNA CUM FRAUDAE date 28 February 2017 07:36 +3

“cu efecte asupra politicilor statului, inclusiv in scopul prevenirii accesului in functii publice a persoanelor corupte” Accesului in functii publice ”a” persoanelor analfabete, nu? Avem prestanta, avem valoare... la doctorate suntem ”tare” (un mic dezacord... un sacrificiu mic pentru limba, dar un confort mare pentru sistemul de operare - dos.)

# Stefan date 28 February 2017 10:33 +2

Corupţia în România a atins, după 1989, cote alarmante, ne aflăm în faţa unui adevărat jaf naţional. Ea constituie un risc pentru siguranţa naţională. Persoanele cele mai inteligente dar şi cele mai viclene care intră în politică, în afaceri şi-au dat seama că apartenenţa noastră la Uniunea Europeană şi la NATO îi împiedică să se îmbogăţească prin mijloace frauduloase şi că trecerea în sfera de influenţă a Federaţiei Ruse ar fi cea mai bună variantă pentru consolidarea corupţiei. În aceste împrejurări susţin orice instituţie care se implică în combaterea corupţiei, inclusiv SRI.

# argus date 28 February 2017 10:50 0

Asemenea planuri de cooperare s-au incheiat cu siguranta la nivelul tuturor judetelor intre directiile judetene ale sri si parchetele dna. Cine este informat in domeniu stie ca un Protocol incheiat la nivel central, aici intre sri si parchetul general, se pune in aplicare prin planuri de cooperate si de masuri la nivel. local

# Dinu date 9 May 2017 10:11 0

”săvârșirea a infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în perioada în care a deținut funcția ministerială.” As vrea aplicarea textului legal: ”săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în perioada în care a deținut funcția ministerială.” In cazul meu, fapta comisa de un ministru (Sirbu Marian), care prin Ordin de ministru,340/2001 a obstructionat aplicarea Legii pensiilor 19/2000 prin reducerea duratei de aplicare a legii cu 5 ani, prin aceasta a reusit neacordarea pensiilor la multi solicitanta (inclusiv mie, 40.000 roni prejudiciu) in beneficiul Statului.Recursul in Interesul Legii RIL 4/2011 restabileste prioritatea legii 19/2000, la un an dupa ce Legea 19 a fost abrogata. Intrebare: Eu, ca cetatean sunt obligat sa respect Legea sau Normele de aplicare a Legii?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.08.2022 – Incurcatura in legea lui Predoiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva