26 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

VRAJEALA LUI MARIUS IACOB – Procurorul DNA Lucian Dolcu, acuzat de un detinut din Penitenciarul Timisoara ca l-ar fi amenintat pentru a-i smulge denunt, a fost scos basma curata de adjunctul lui Kovesi. Marius Iacob pretinde ca prezenta lui Dolcu la inchisoare a avut loc dupa ce ANP a trimis o „nota de informare clasificata” catre DNA. ANP: „Aspectele invocate intra in sfera de competenta a Penitenciarului Timisoara”. Uluitor, Penitenciarul Timisoara neaga pretinsa nota catre DNA (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 April 2017 19:35
Vizualizari: 11007

Zilele trecute v-am prezentat cazul unui detinut din Penitenciarul Timisoara care ii acuza pe procurorul DNA Lucian Dolcu si pe ofiterul de politie judiciara din DNA Dan Cojocaru ca l-ar fi amenintat, inclusiv cu violenta, pentru a-i smulge un denunt impotriva avocatei sale Jenifer Dancea si impotriva judecatorilor Codrina Iosana Martin si Gheorghe Bugarsky de la Curtea de Apel Timisoara. Detinutul Samuel Lupau sustinea ca cei doi i-ar fi promis ca ii vor reduce pedeapsa la jumatate daca va scrie dupa dictare si ca ar fi fost amenintat ca va fi batut daca va refuza, iar fratele sau va fi arestat. In prezent, la Inspectia Judiciara exista o lucrare privindu-l pe procurorul Lucian Dolcu, iar cazul s-a aflat in „investigare” inclusiv la DNA. Acolo unde, adjunctul Laurei Kovesi, Marius Iacob (foto), l-a scos basma curata pe Lucian Dolcu. Interesant este ca Iacob a pretins ca prezenta procurorului DNA la Penitenciarul Timisoara a avut loc ca urmare a primirii unei „note de informare clasificata” de la ANP, aspect care nu este insa confirmat nici de ANP, nici de Penitenciarul Timisoara.


Astfel, in cadrul verificarilor de la Inspectia Judiciara, la 10 martie 2017, CSM a transmis conducerii DNA lucrarea privind pe procurorul Lucian Dolcu, aceasta fiindu-i repartizata lui Marius Iacob de catre sefa parchetului anticoruptie Laura Kovesi, in data de 14 martie 2017. Ulterior, dupa verificarile intreprinse, Marius Iacob a intocmit „Referatul” din 27 martie 2017, in care a stabilit ca „nu au rezultat indicii cu privire la comiterea unor abateri disciplinare”, iar procurorul Lucian Dolcu a procedat „legal si temeinic”. Marius Iacob recunoaste ca subalternul sau a mers la Penitenciarul Timisoara, dar sustine ca acest lucru s-a intamplat dupa ce la nivelul DNA-Timisoara a fost primita o „nota de informare clasificata” din partea Adsministratiei Nationale a Penitenciarelor.

Iata ce consemneaza adjunctul DNA Marius Iacob:

In urma verificarilor efectuate in evidentele Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara si din continutul informarilor intocmite de catre doamna Lavinia Macovei – procuror sef al serviciului si domnul Dolcu Lucian, au rezultat urmatoarele aspecte:

La data de 02.02.2017 s-a inregistrat la acest serviciu o nota de informare clasificata inaintata de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, care a fost repartizata de catre doamna procuror sef serviciu Lavinia Macovei, la aceeasi data, domnului procuror Dolcu Lucian.

Procurorul Dolcu Lucian a intocmit un referat, fiind constituita lucrarea nr. 31/VIII/1/2017, ce a fost inregistrata la data 07.02.2017.

Din continutul notei, rezulta posibila implicare a numitei Dancea Jenifer, de profesie avocat, ce activeaza in Baroul Timis, in unele activitati ce ar putea sa faca parte din sfera infractiunilor din competenta Directiei Nationale Anticoruptie.

(...)

In scopul verificarii cu celeritate a aspectelor cu care Serviciul Teritorial Timisoara din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a fost sesizat, in data de 07.02.2017, procurorul Dolcu Lucian, impreuna cu ofiterul de politie judiciara, comisar sef Cojocaru Dan s-au deplasat la Penitenciarul Timisoara, unde au luat legatura cu detinutul Lupau Samuel, care a precizat ca i-a dat avocatei sale, Dancea Jenifer o suma de bani, dar aceasta reprezinta onorariu pentru serviciile prestate ca avocat si ca nu doreste sa mai faca alte precizari legate de acest aspect, sens in care a fost incheiat un proces-verbal.

Referitor la sustinerile detinutului Lupau Samuel si a avocatei sale Dancea Jenifer, procurorul Dolcu Lucian a aratat ca nici el si nici ofiterul de politie judiciara care l-a insotit, comisar sef Cojocaru Dan, nu au incercat sa intimideze detinutul, intreaga discutie desfasurandu-se fara ca de fata sa mai fie vreo alta persoana si avand o durata de doar cateva minute, avand in vedere faptul ca Lupau Samuel a negat implicarea in intelegeri infractionale in legatura cu desfasurarea procesului sau, astfel ca orice dialog era inutil.

Lucrarea a fost solutionata ulterior prin clasare, prin referatul nr. 31/VIII/1/2017 intomcit de catre procurorul Lucian Dolcu la data de 23.03.2017.

Din continutul referatului de clasare, rezulta ca, din verificarile efectuate, nu au reiesit indicii privind comiterea unor infractiuni care sa intre in competenta materiala a Directiei Nationale Anticoruptie, sesizarea fiind insuficient documentata.

Din verificarile efectute, nu au rezultat indicii cu privire la comiterea unor abateri disciplinare, procurorul investit cu solutionarea sesizarii procedand legal si temeinic in legatura cu intocmirea actelor in lucrarea anterioara mentionata”.

ANP nu confirma

Asadar, Marius Iacob sustine ca prezenta procurorului Dolcu la Penitenciarul Timisoara a fost urmare a unei „note de informare clasificata” primita de la Administratia Nationala a Penitenciarelor. Ce sa vezi, ANP nu confirma aceasta informatie. Si nici Penitenciarul Timisoara.

Intr-un raspuns acordat avocatei Jenifer Dancea, care cerea lamuriri despre asa-zisa nota trimisa la DNA, Administratia Nationala a Penitenciarelor precizeaza ca aspectele invocate nu intra in sfera de competenta a ANP, solicitarea fiind inaintata Penitenciarului Timisoara:

Urmare solicitarii adresate Administratiei Nationale a Penitenciarelor, va comunicam ca aspectele invocate intra in sfera de competenta a administratiei Penitenciarului Timisoara, drept pentru care cererea dumneavoastra, inregistrata cu numarul de mai sus, a fost inaintata spre solutionare conducerii unitatii mai sus mentionate”.

Penitenciarul Timisoara infirma

Uluitor, Penitenciarul Timisoara neaga faptul ca ar fi trimis o nota de informare clasificata la DNA. In timp ce adjunctul lui Kovesi, Marius Iacob, sustine ca nota a fost primita de catre DNA-Timisoara in 2 februarie 2017, Penitenciarul Timisoara precizeaza, intr-un raspuns acordat avocatei Jenifer Dancea in 11 aprilie 2017, ca din 2016 si pana la acea data nu a trimis nicio nota catre DNA in legatura cu Jenifer Dancea.

Si atunci, de unde informatia lui Marius Iacob cum ca prezenta procurorului Dolcu la inchisoare ar fi avut loc in baza unei note ANP catre DNA in legatura cu avocata Jenifer Dancea?

Iata raspunsul Penitenciarului Timisoara:

 

*Cititi aici mai multe detalii despre acuzatiile detinutului Samuel Lupau la adresa procurorului DNA Lucian Dolcu

Comentarii

# Vladimârrr...!!! date 25 April 2017 07:24 +7

Zi de zi ne inunda dovezi care mai de care mai convingătoare, ca ăștia ("ăștia", pentru ca magistrați nu pot fi numiți, cum nici măgarului nu i se poate zice armăsar, chiar dacă de departe seamănă întrucâtva), își bat joc de meseria lor și de noi, nu și de conștiința lor profesională și cetățenească_ca din astea au cât par pe broasca. Ne-am plâns de ei peste tot, dar fără niciun rezultat. A mai rămas sa ne plângem la "Protecția consumatorului" ca justiția romană ne livrează pe banii trudit de noi, o "marfa" proasta, expirata și toxica_care ne pune in pericol grav libertatea și demnitatea, afectând și independența și suveranitatea României. Poate ei, cei de la "Protecția consumatorului", or mai face ceva, pentru ca acei care sunt plătiți pentru asta, și-au dovedit cu vârf și îndesat incapacitatea și reaua voința in a-și îndeplini cele mai elementare obligații, stand fie in capu' țării, fie tupilati confortabil prin cele scaune capitonate cu piele de roman jupuit ... 

# mulder, agentul mulder date 26 April 2017 13:27 +1

mai in gluma, mai in serios, cred ca trebuie sa fie dati afar toti magistratii, apoi repo******te parchetele si instantele cu profesionisti adusi din alte tari, care chiar daca nu cunosc legile romane, le vor aplica pe cele din tarile de origine si oricum vom fi mai casigati. Cred ca iincerderea iin justitie nu este mai mult de 3-4% in randul po******tiei, procent dat doar de magistratii si clica de avocati cu care sunt combinati.

# ha,ha,ha date 25 April 2017 08:45 +4

Mama ce moaca are! De unde l-o fi gasit Lulutza? La asa fata iti dai seama ce are in cap! :cry: :sad:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2024 – Coldea si-a facut implant. Pont pentru DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva