4 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GHITA A DAT-O IN PRIMIRE PE KOVESI – Denunt bomba facut de fostul deputat Sebastian Ghita la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie: „Kovesi mi-a solicitat personal sa efectuez plata unei sume de bani... Kovesi a pretins si primit o suma de bani pentru aducerea in tara a lui Popa Nicolae... Mi-a spus ca i-ar garanta numirea in functia de Procuror Sef al DNA Romania... Mi-a promis ca va interveni pe langa procurorii care aveau in lucru dosarele mele”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 decembrie 2018 22:45
Vizualizari: 9458

Nou-infiintata Sectie pentru investigarea infractiunilor din Justitie, din cadrul PICCJ, a primit un denunt-bomba. Ex-deputatul PSD Sebastian Ghita (foto 1 dreapta) a oferit detalii devastatoare despre aducerea in tara in 2011 a fostului director Gelsor Nicolae Popa (foto 2), care fusese condamnat in dosarul falimentarii Fondului National de Investitii (FNI). Mai precis, Ghita relateaza cum Laura Kovesi (foto 1 stanga), la acea vreme Procuror General al Romaniei, i-ar fi cerut sa achite 268.689 de lei catre Tiriac Air, pentru extradarea afaceristului din Indonezia in Romania.


Denuntul, facut in 3 decembrie 2018, a fost prezentat exclusivitate in seara zilei de duminica, 9 decembrie 2018, de catre jurnalistul Mihai Gadea, in emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3. Asa cum puteti citi mai jos, Sebastian Ghita sustine ca motivul alegerii unui avion privat a fost nu doar evitarea verificarii documentelor de extradare, ci si acela ca intr-un avion de linie Nicolae Popa ar fi putut simula probleme de sanatate, astfel incat omul de afaceri sa obtina o escala sau chiar intoarcerea in Indonezia, unde un proces de extradare dureaza 2-3 ani.

Potrivit lui Ghita, intreaga afacere ar fi trebuit sa constituie o lovitura de imagine pentru Kovesi, cu rolul de a o propulsa la carma DNA. In schimbul platii pentru aducerea in tara a lui Popa, Kovesi i-ar fi promis lui Ghita ajutorul in diverse cauze penale in care acesta era implicat (de exemplu, dosarul Tracia-Asesoft). Mai grav este faptul ca aceeasi Laura Kovesi, dupa ce a preluat conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, ar fi incercat sa stearga urmele manevrelor facute pana atunci in favoarea lui Sebastian Ghita, cu ajutorul celebrilor paraditori Lucian Onea (zis „Lucica”) si Mircea Negulescu (zis „Portocala” si „Zdreanta”), de la DNA Ploiesti, care i-au fabricat deputatului PSD o serie de dosare. Despre acest lucru a facut vorbire alt fost deputat PSD, Vlad Cosma, si el o victima a tandemului Onea-Negulescu.

Redam textul denuntului semnat de Sebastian Ghita (vezi facsimil):

„Subsemnatul Ghita Sebastian Aurelian, avand CNP (…), domiciliat in (…), identificat cu CI seria (…), aduc la cunostinta organelor de urmarire penala urmatoarele fapte:

Am avut o relatie de prietenie cu Laura Codruta Kovesi pe care o pot proba declaratiile martorilor care au vazut-o impreuna cu mine la Crama Tohani, la mine acasa pe strada (…), la o vila din Sinaia.

In timpul acestei relatii de prietenie Laura Codruta Kovesi mi-a solicitat personal in primavara anului 2011, moment in care detinea functia de Procuror General al Romaniei, sa efectuez plata unei sume de bani pentru urgentarea unui caz (dosar penal) de care aceasta se ocupa in mod direct si personal, caz de notorietate care ar fi ajutat-o foarte mult in cariera sa profesionala daca se finaliza in modul dorit de ea.

In mod concret Kovesi a pretins in mod direct si a primit o suma de bani pentru aducerea in tara a lui Popa Nicolae, la momentul oportun, ales cu atentie deosebita de Kovesi personal. Mi-a spus chiar ea la acea vreme ca acest lucru ar reprezenta pentru ea un beneficiu de imagine care i-ar garanta numirea in functia de Procuror Sef al DNA Romania, lucru care s-a si intamplat ulterior.

Plata s-a facut prin societatea (…) din Ploiesti, la cererea mea, pentru inchirierea unui avion privat de la compania aeriana Tiriac Air.

Cu acest avion privat a fost adus in tara din Indonezia numitul Nicolae Popa. Aducerea acestuia in tara era oportuna pentru Kovesi care dirija modul de lucru intr-un dosar ce il viza pe Sorin Ovidiu Vantu, Popa Nicolae fiind martor in acest dosar.

Laura Codruta Kovesi mi-a promis ca in schimbul platii contravalorii facturii din data de (…) / 2011 cu nr. (…) / 2011 in valoare de 268.689 RON achitata catre Tiriac AIR de catre (…), la cererea mea, va interveni si isi va folosi influenta pe langa procurorii care aveau in lucru dosarele mele (ex.: dosar Tracia, unde procurorul de sedinta era de la Parchetul General), in scopul solutionarii acestora in mod favorabil mie prin neindeplinirea anumitor acte ce intrau in atributiile lor de serviciu.

Laura Kovesi s-a tinut de cuvant cu aceste promisiuni cat timp a fost Procuror Sef al Parchetului General.

Ulterior, dupa ianuarie 2015, dorind sa stearga urmele acestor fapte, a constituit impreuna cu Lucian Onea si cu Mircea Negulescu un grup infractional organizat, atragand alaturi de acestia si alte persoane pe care le-a convins sau obligat sa depuna marturii mincinoase impotriva mea.

Fac mentiunea ca Popa Nicolae a fost adus in Romania dupa aproximativ 10 zile de la efectuarea platii facturii despre care am facut vorbire.

Motivul pentru care Kovesi a solicitat un avion privat este ca in acest fel a fost ascuns faptul ca Nicolae Popa a fost (rapit / extras) transportat fara voia lui si fara o decizie de extradare in urma unui proces in Indonezia.

Daca s-ar fi platit un avion de linie, lui Kovesi ii era frica de un comportament al lui Popa in aeroport sau avion (simulare infarct / solicitare medic / ambulanta) care l-ar fi oprit pe acesta in Indonezia sau in orice alta escala. In acest fel s-a evitat si controlul documentelor de extradare. Prin folosirea unui avion privat, Nicolae Popa a ramas pe toata durata transportului in avion, fara posibilitati de a bloca revenirea in tara.

Celalalt motiv tine de faptul ca un proces de extradare dureaza 2 sau 3 ani in Indonezia.

Kovesi a dorit urgentarea aducerii lui Popa, incalcand drepturile omului si dreptul la un proces echitabil de extradare, inclusiv tratatele internationale, avand nevoie ca Popa sa revina in tara in momentul dorit de ea.

Fac mentiunea ca pentru a da aparenta de legalitate, Kovesi a solicitat ca suma de bani sa fie platita de societatea (…), fiind evident ca aceasta suma de bani reprezenta plata contravalorii transportului numitului Nicolae Popa din Indonezia in Romania in afara procedurii normale de extradare.

Laura Kovesi a mers personal in Indonezia in perioada 11-18 martie 2011 pentru a face presiunile si pregatirile necesare pentru actiunea ce avea sa urmeze intervenind la autoritatile din Indonezia. Doamna Angela Nicolae, procuror al Parchetului General, a denuntat public aceasta situatie.

Fac mentiunea ca doar Ministerul Justitiei se ocupa de extradarea persoanelor, procurorii neavand competenta legala pentru a participa la o astfel de operatiune (abuz in serviciu).

Dupa ianuarie 2015, relatiile dintre mine si Laura Codruta Kovesi s-au racit. Laura Kovesi a incercat sa castige noi relatii politice si sa ascunda aceste fapte de care am facut vorbire.

Impreuna cu Lucian Onea si Mircea Negulescu, procurori in cadrul DNA Ploiesti, a determinat martori mincinosi din cadrul companiilor (…) sa faca declaratii mincinoase la adresa mea.

Totodata, l-a determinat / preset / obligat pe Vlad Cosma sa falsifice probe si sa declare lucruri neadevarate.

Acesta a declarat public faptul ca Laura Kovesi (Doamna K, convorbirile Cosma – Negulescu) coordona toata activitatea infractionala intreprinsa de Onea si Negulescu impotriva mea.

Consider ca toate aceste persoane pot da relatii despre grupul infractional organizat Kovesi – Onea – Negulescu si despre felul in care mi-au fost fabricate dosare pentru a se acoperi activitatea infractionala a Laurei Kovesi”.

Ghita: Negulescu a sustras factura

Foarte interesant este ca la nivelul DNA ar fi existat o ampla operatiune de ascundere a urmelor. In acest sens, Ghita a relatat la Antena 3 ca administratorul firmei care a inchiriat avionul ce ar fi fost cerut de Kovesi a fost saltat de DNA, iar factura sustrasa de procurorul Mircea Negulescu, factura fiind singurul document ridicat la perchezitie.

Totusi, existenta facturii este probata printr-un raport al ANAF. (vezi facsimil 1)


Altfel, trebuie spus ca denuntul lui Ghita a fost depus la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie de un reprezentant de-al sau, fiind inregistrat chiar de sefa Sectiei, procuroarea Adina Florea (facsimil 2).

Comentarii

# Ghita acesta nu era guru in IT?!? date 9 decembrie 2018 23:10 -11

Cum de scrie olograf? I s-a stricat tiimnetu? Sau este alergic la computere mai nou. Eheii..Breivic are nintendo+meniu gourmet+laptop. Ghita are pix. Pai asta e justitie?!?

# prostu date 10 decembrie 2018 11:26 +2

Mai nene, ****** nu cunosti ca astazi iti citesc baietii de la o distanta de 100 de metri ce filme porno vezi pe PC sau ce denunturi editezi? Cel mai sigur este sa scrii de mana daca ai invatat la scoala, daca nu, scrii pe computator esti luat la suturi imediat!

# DODI date 9 decembrie 2018 23:14 +11

Dovada certă că SRI a lăsat cățeaua din lanț. Pasul 1: demiterea ”aprobată” de ciolanis. Pasul 2: denunțul lui Ghiță (tot omul serviciilor!). După ce a rupt lanțul ( a se citi înlocuirea bețivului hăhăilă cu ciolanis) slujirea nu a mai ascultat de nimeni. A devenit ”SLUJIREA ÎNSĂȘI”. Ceea ce se pare că a devenit și ciolanis. Așteptăm cu interes lăsarea lui ciolanis la liber și reactivarea multora dintre dosarele lui penale în procedură extraordinară de atac. Cum ”extraordinar” de nelalocul său era și ciolanis în măreața funcție. În fapt în utlimii ani SRI a mizat doar pe mârțoage pe care era sigur că le poate conduce. Din nefericire pentru noi aceste mârțoage, după ce au prins cu gustul puterii au devenit de nestăvilit, călcând în picioare vieți, cariere și societate.

# Pintea date 9 decembrie 2018 23:18 +10

Wow! Luare de mita, trafic de influenta? Tocmai d-na K, cea care nu cunoaste pe nimeni, pe nici un inculpat? Sa vedem cine va avea curaj sa o cheme sa dea declaratii! Maine va apare Lazar topaind, sa spuna ca justitia este atacata de un inculpat-fugar, Johannis stand pe un jilt va mai face o conferinta de presa si va grohai ca PSD e de vina, daca Dragnea nu ar conduce guvernul prin interpusi nu s-ar fi intamplat asta, debilul ala de la ”rezist” se va infuria pe facebook, si apoi totul va fi musamalizat, d-na K dupa modelul johann-ist va refuza sa vina sa dea vreo declaratie in fata vreunui procuror sau poate vine dar ii ia gatul, asa cum ne-a aratat de multe ori, in public. Dar sistemul stia unde se afla Popa, dar nu a facut nici un demers sa fie adus in tara, legal, dar cand a fost nevoie de capitalul de imagine al lui madam K, au decis repede sa vina cu ala in dinti? Cine trebuia sa o aprecieze? Basescu?

# un mizantrop date 10 decembrie 2018 13:02 +1

Eu zic sa nu se uite si achizitionarea autoturismului Skoda, tot cu banii lui Ghita, plus folosirea acelui Audi de la DIPI, (pe model Oprea), apoi folosirea resurselor institutiei in scop privat, a serviciului de escorta SPP in afara legii, adica sa incepem cu meltenismele alea de complexat marginas, ca sunt usor de probat, apoi ajungem la dosarele cu adevarat grelel, cum ar fi facilitarea afacerilor straine si ingroparea economiei romanesti prin distrugerea investitorilor locali, toate astea alaturi de SRI, ca, n-ai cum sa rapesti un cetatean fara colaborarea cu serviciile si binecuvantarea basanaului, mare expert in rapiri

# Neanae date 10 decembrie 2018 01:01 +11

Câtă ticăloșie! Și individa asta este protejata de procurorul general, de președintele sas, păzită de o garda de corp plătită la pachet cu salariul demn de o “slujire”. Ce SCÂRBĂ ea și Sistemul care a creat asemenea monștri. Nea Liiceanuuu, ia-o bre la mata acas. Și pe procurorul general. Ia-i și pune-i sa te slujească pe matale. Nu vor deranja mult, ea cel puțin parca o văd pe la “pension”! Ghiță tataie, golește podul de tot ce ai pus acolo la păstrat, ca sigur mai ai sa ne zici! Bine i-ai descris stilul, de nazista. Excelent, și statul o plătește. Tâmpiți mai suntem, zău ...

# Julia date 10 decembrie 2018 03:21 +4

O sa stam si-o sa ne uitam la dezvaluiri la infinit. Grija lui Dancila a fost sa asigure ca vom avea sarbatorile "linistite" fara gratiere si amnistie ceea ce mi se pare o sfidare si o nesimtire maxima pt oamenii care au avut de-a face cu escrocheria numita"justitie" care din 2009 oamenii sunt condamnati ilegal pe protocoale ilegale. Escrocii sunt in functie in continuare,eventual unii la pensie superplatiti si bine merci. Protocoalele ilegale in continuare lasate sa balteasca. Zero masuri. De ce? Singura explicatie ca toti sunt implicati in aceste escrocherii,unii mai mult altii mai putin. Daca doar ne vom uita pasiv la acesti mincinosi care vor sa-si rezolve doar problemele lor sau vor doar sa-si protejeze interesele pur personale( nicidecum interesele tarii) eu zic ca "stam bine" 8)Ghita tot face show-uri dar de implicat ce e in magarii nu poate sa arate tot ce are ca-i" înțarcă vaca"si-i cade cosmeliaTotul e mafie si escrocherie si totul porneste din justitie servicii si politic.

# DOREL date 10 decembrie 2018 05:14 +4

Hopa..., pai, dacă nu a existat hotărâre judecătorească de extrădare, înseamnă atunci ca - de jure -, Nicolae Popa a fost rapit din Indonezia?! Și b), iar prea cinstitul Tr. Băsescu e primul dintre membrii grupării infracționale?!? Întreb, doar, nu dau cu paru"...

# Ureke date 10 decembrie 2018 12:29 +1

Iar daca Seful gruparii era chiar Basaul caruia ii placea sa se tot fasleasca cu Titulatura ne-constitutionala de SEF AL STATULUI

# Johny C date 10 decembrie 2018 06:07 +3

Ha ha ha.Daca ati fost atenti , Ghita a spus aseara la un moment dat “Kovesi nu a fost intotdeauna asa , la inceput era bine intentionata ...” probabil atunci cand se intelegeau si ii facea si lui jocurile .Ba chiar si de generalul Predoiu a spus ca e un om de ispravit si ca Ponta face bine ca l-a luat consigliere (sic) .Stiu ca il publicati ca sa da-ti in Luluta , dar sa nu va inchipuiti vreo clipa ca asta e usa de biserica.Cine Doamne iarta-ma credeti ca se lipea de contracte cu SRI-ul ?Ati uitat ca Udrea a spus cu subiect si predicat cum Coldea ia cerut lui Cocosel , bietul de el, sa ii duca lui Ghita 500000 de eur , bani pt postul tv ???Eheeii, incurcate’s caile Domnului , dar ne-o scoate El si din balamucul asta plin de tradatori de tara si de neam

# plop date 10 decembrie 2018 06:24 +1

Cum sareau ca arsi la orice critica din partea presei cu sloganuri de genul: sa aparam independenta procurorilor,a Justitiei,etc si astia de fapt,din ce ne spune Ghita,se comportau ca niste mafioti,isi stergeau urmele si ii arestau pe cei care aveau probe impotriva lor,plus ca ii serveau pe unii politicieni,prin a le distruge adversarii politici ,iar pentru ei isi faceau carare pentru a se propulsa sau a ramane in functii inalte.Sa te crezi,datorita functiei,deasupra legii,e o meteahna a functionarimii de rang inalt,parte a sistemului.Au semanat vant si o sa culeaga furtuna,asta daca nu o sa se santajeze intre ei si in cele din urma o sa cada la pace,dupa bunul nostru obicei.

# Cetățeanul turmentat date 10 decembrie 2018 07:51 +2

Acu" să-l vedem pe conu' Traianica Băsescu care se lauda ca el l-a adus în tara pe Popa fără hotărâre de extrădare cum scăpa de acuzația de răpire.

# MARIA date 10 decembrie 2018 07:51 +1

GHITA SI PONTA SUNT 2 DOI SOBOLANI CARE MERITA INCHISOAREA...

# socului date 10 decembrie 2018 11:21 0

Corect. Dar pana atunci sa verse tot.

# livia date 10 decembrie 2018 07:55 +3

Picatura chinezeasca. Ce se mai aude cu numirea sefului DNA? Talambul se gandeste ( de ce se mai gandeste ca tot nu intelege nimic) pana la calendele grecesti.

# Cu atat ramanem date 10 decembrie 2018 07:55 +3

A zis bine Badea, si de e la misto actiunea, tot merita. Imi doresc sa o gratuleze cineva, oricine, cu celebrul "PENALA" cu proxima ocazie cand o are in fata ochilor. Si-mi mai doresc ca armata de reporteri "s-o alerge"putin pe scarile parchetelor... De nu se poate mai mult, ne multumim si cu asta. N-ar fi frumos si just ca acest demers sa-l faca chiar dide, ceausescu, angela, si malin? Pana la urma e penala si ocupa o functie publica....

# unul din lumea cea mare date 10 decembrie 2018 08:20 +4

ma astept ca PENALA ASTA DIN MARGINIMEA SIBIULUI sa fuga cit mai repede in nigeria(nu este tratat de extradare cu nigeria si cu boca haram)!!!!!!!!deh penalo ,ce iti este scris in frunte ti/e pus!!!!!!!inshalaaaa

# Charlie date 10 decembrie 2018 10:38 +3

Problema e mult mai complexa, fapt care i-a scapat lui Ghita si jurnalistilor, EXTRAGEREA lui Popa, mai presus de plata neoficiala, prin terti, e deosebit de grava intrucat a fost o operatiune sectreta tot neoficiala si prin violarea fara incunostiintarea autoritatilor locale indoneziene a teritoriului acestei tari!!O astfel de actiune nu putea fi executata de procurori, respectiv politisti judiciari, ci de agenti ai SECURITATII...

# visu date 10 decembrie 2018 11:54 -5

Plata avionului e evaziune dar plata echipelor in Thailanda și a secureilor pe degeaba sau mai bine-zis pe sabotare nu e proasta gestiune a psd?

# DOREL date 10 decembrie 2018 16:04 -1

Plata avionului e (+) spalare de bani (+) mita ! Si b), de sabotare nu poate fi vorba cat timp a fost o actiune ilegala a statului paralel. Parerea mea ...

# Cafe Cristina date 10 decembrie 2018 14:04 0

BASESCU A FOST CREIERUL ACTIUNII, KOVESI EXECUTANTUL.

# Deci iata , plagiatoarea se dovedeste si penala ! date 10 decembrie 2018 17:07 +1

Sa fie arestata imediat preventiv , sa nu fuga la Sibiu pe coclauri ! :eek: Iohanis ciumegule, cum e Covesi acum , oaie ? :-*

# Baschetibalista plagiatoare arestata , urgent ! date 10 decembrie 2018 18:40 +1

Nu s ekmai poate asa ! Pana cand acest sistem securist ? Mai reduceti dracu` bugetul SRI , macar la jumate , sa vedem cum se misca apoi.

# Jemapel Costel date 10 decembrie 2018 23:44 +3

Adica Ghita face denunt sau autodenunt(?) ca-i neclar.. Ca din ce zice el acolo a fost o operatiune de spalare de bani, dare de mita cu un beneficiar direct si altul indirect, recte Basauu.. In fine.. Ca tot e sezonul.. Draga Mos Craciun, as dori sa-i aduci eroinei neamului, Luluta, pentru merite deosebite, o pereche de catuse si o excursie gratuita cu cazare permanenta la Targsor.. Stim ca nu se va intampla minunea asta vreodata in tara asta cotropita de securisti, dar.. speranta moare ultima  :-?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.06.2020 – Negulescu a vrut sa-l faca pe Cazanciuc

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva