Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

A INCEPUT INVESTIGATIA “PENALII” - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a declansat cercetarile impotriva Presedintelui Klaus Iohannis si sefei DNA Laura Kovesi pentru folosirea in public a etichetelor “penali” si “inculpati” puse celor pe care i-au acuzat ca “ataca Justitia”. Lumea Justitiei a formulat sesizarea in cauza, acuzand discriminarea celor aflati in proceduri judiciare. Razvan Savaliuc a fost citat la CNCD pentru luni 12 martie 2018 ora 9.30

Duminică, 11 martie 2018 13:35 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a inceput investigarea cazului de discriminare sesizat la 19 februarie 2018 de redactia Lumea Justitiei, dupa ce presedintele Romaniei Klaus Iohannis si procurorul sef al DNA Laura Kovesi au folosit in cadrul unor conferinte de presa, in mod obsesiv, etichetele de “penali” si “inculpati” pentru a-i definiti pe cei care prin faptul ca au sesizat abuzuri ale unor procurori ai DNA au “atacat Justitia”. Prin asemenea etichete, puse unor persoane aflate in proceduri judiciare, s-a instigat practic impotriva unor persoane care aflate in proceduri judiciare, in loc sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie si sa se dea curs plangerilor lor, au fost puse la zidul infamiei, acuzate ca ataca sistemul judiciar, inainte ca autoritatile in drept sa se pronunte. Or in nicio tara civilizata nu e permis sa supui oprobiului public ori sa reduci la tacere persoane apartinant unor categorii sociale, care isi exercita un drept de acces liber la justitie si dreptul la libertatea de exprimare.


Sesizarea redactiei Lumea Justitiei este cu atat mai indreptatita cu cat in calitate de publicatie care devoalam abuzurile din justitie si relatam despre multe dintre plangerile si acuzatiile aduse de persoane aflate in proceduri judiciare impotriva unor magistrati, suntem automat potentiale tinte ale unor asemenea discriminari, putand fi blamati si agresati de anumite persoane astfel instigate in public, ca am fi “complici” ai celor care ataca Justitia. “Complici” alaturi de toate institutiile de presa care gazduiesc sau dezvaluie acuzatii la adresa abuzurilor unor magistrati.

Razvan Savaliuc, senior editorul Lumeajustitiei.ro a fost citat luni 12 martie 2018, orele 9.30 la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (vezi facsimil) care a inceput investigatia si care, potrivit legii, trebuie sa ia o decizie in termen de 90 zile, care se calculeaza incepand cu data de 19 februarie 2018, cand a fost inregistrata sesizarea la CNCD sub nr. 930/2018.

Anuntam ca in curand sesizarii noastre se vor ralia si o serie de “inculpati” si “penali” dintre cei vizati de asemenea etichete puse in public de presedintele Klaus Iohannis si sefa DNA Laura Kovesi.

Va vom tine la curent permanent cu derularea investigatiilor.

* Cititi aici integral sesizarea formulata de Lumea Justitiei la CNCD

Accesari:17697

Comentarii

# Viorel Covasa date 11 martie 2018 14:27 +9

Dați cu ei de pământ...

# DODI date 11 martie 2018 16:09 +4

Eu cred că acțiunea va fi... respinsă pentru că e clară ”disciminarea” de către niște oameni normali (LUJU) împotriva unor nulități care, în prostia lor, au acceptat să ocupe niște funcții pe care nu le merită și pe care se chuinuie de câțiva ani să le confiște cu totul. În consecință ciolanis și slujurea nu au nici o vină că sunt proști. Doar părințiilor lor și românii care i-au ”ales” pentru funcții. Ei săracii au făcut dovada prin rezultatele precare obținute la școală că habar nu au la ce le folosește atâta carte când, cu pile, cunoșnțe și relații, poți să răzbați în viață.

# obiectiva date 14 martie 2018 07:32 +1

LUJULE si ANTENA 3 , eu nu stiu ce ati facut voi de la bun inceput in acest proces, dar de CERERE RECONVENTIONALA prin care sa ii cereti si voi 1 MILION DE EURO LUI KIORVESI nu ati auzit ???

# obiectiva date 14 martie 2018 07:45 0

CEDO, cazul CUMPANA si MAZARE c. ROMANIA... 8) ...da, ati auzit bine, este vorba de RADU MAZARE, ex primar al CONSTANTEI...... :roll: a castigat in MAREA CAMERA A CEDO.....

# Gabriel date 11 martie 2018 14:47 +3

Cei de la fundatia Elie Wiesel nu fac cuva discriminare fata de romani pe care in acuza de crime impotriva kazarilor evrei in cel de al doilea razboi mondial, care ne invadasera tara pe la anii 1800 si se ocupau de camatarie, carciumari, arendasi...?

# Neanae date 11 martie 2018 15:59 +10

Cine sare de popou in sus ca “ce atâta vâlvă pt niste terminologii nevinovate” sa i se aducă aminte ca Vioricai Dăncilă pentru terminologia “autiști”, care s-a scuzat fiindca e o femeie simțită, îi mai lipsea sa fie luată la bătaie de aceiași categorie de apărători ai “Slujirilor Nefertitice Naționale, jertfe eroice pe cale de a primi aureole, icoane”. Bravo Dle Savaliuc, bravo. Jos cucuveaua mov si jachetarul roșu. Nu-l uitați pe tractoristu’ blond.

# ADEVARUL date 11 martie 2018 16:15 +2

PROBLEMA DE FOND ESTE CONSTITUȚIONALA, PRESEDINTELE ȚARII ESTE MEDIATOR INTRE PUTERILE STATULUI SI NU FACE POLITICĂ, IOHANIS...NU SE COMPORTA CA ATARE...FIIND MARIONETA ”SRI-ULUI DNA”, ABUZURILE ACESTOR DUBIOSI TREBUIAU DE MULT SA FIE INFIERATE, PRIN AUTOSESIZARE...SAU ESTE BINE ȘI AȘA :)

# Șelaru Constantin date 11 martie 2018 18:17 +5

Domnule Savaliuc, prin toată armata asta de juriști, procurori și judecători, chiar nu există unul corect care să aplice dispozițiile legale în spiritul celor constituționale și față de Iohannis? Individul ăsta zburdă printre noi după ce o viață întreagă a săvârșit sumedenie de infracțiuni în văzul lumii și astfel devenite de notorietate publică iar armata de juriști români, unul mai important ca altul, zac în mocirla adevărului și nici muștele care-i bâzâie nu-i deranjează! In acest context incontestabil, mai au vreo noimă articolașele nevinovate scrise cu mare grijă ca să nu-l deranjeze pe acest ipochimen? Oare, dece l-or fi botezat nemții ”KLAUS TROJAN HORSE”?!

# adrian date 11 martie 2018 18:25 -2

Ce poate face aceasta institutie?Il demite pe Iohannis,o revoca pe Kovesi?

# MIRON MIHAI date 11 martie 2018 18:46 0

E BINE CE ATI FACUT D-LE SAVALIUC SI ECHIPA DE LA ANTENA3 VA APRECIEZI SI VA URMARESC SI CRED CEIA CE DATI PT CA SE SI CONFIRMA DEZVALUIRI SI INREGISTRARI CARE SE DAU IN SPATIUL PUBLIC DAR NU VEDETI CE SPUNE PRESEDINTELE STATULUI PARALEL IN FATA NATIUNI ROMANE LA ACEST PRESEDINTE STATULUI PARALEL E CAN CAN ORI CE FACETI PLINGERE DESPRE PRESEDINTELE STATULUI PARALEL SI ZEITA KOVESI NU LI SE VA INTIMPLA NIMIC DE CIND A APARUT INREGISTRARI SI MAI ALES VORBESC SI PROCURORI SI MAGISTRATII DIN SISTEM SI TOT NU I S-A INTIMPLAT NIMIC ZEITA KOVESI VA STA PINA I SE VA TERMINA MANDATUL SI COMUNISTUL DE LAZAR NU VEDE INREGISTRARIILE SI ABUZURIILE CARE SE FAC

# Sorin date 11 martie 2018 19:24 +2

Oare Dragnea de ce nu a facut demersurile pentru suspendarea lui Iohannis imediat dupa ce acesta a zis INCULPATII, PENALII?

# Seth date 11 martie 2018 21:17 +1

Asta-i buna

# Discriminatul date 11 martie 2018 23:47 -3

Penibil! Ar trebui sa cititi definitia cuvantului “discriminare” amnezicilot. Pe langa faptul ca initiativa de combatere a “discriminarii” ii pune pe acesti domni intr-o categorie, parte a unui grup prin definitie. Doamne fereste.. stiti cum e aberatia asta? Ca ala care dupa ce ca e... mai si semnalizeaza. :)))))))))))))$$

# Pif date 12 martie 2018 10:12 +2

Termenul "discriminare" este cel definit prin art.2 al.1 din OUG 137/2000, incluzand "orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice." "Penali" si "inculpati" sunt etichetari menite sa transmita publicului ideea ca aceste persoane ar constitui o categorie defavorizata ce trebuie marginalizata si supusa unui comportament de respingere prin simplul fapt ca s-a inceput urmarirea penala impotriva lor. Penalii/inculpatii sunt cetateni ai Romaniei la fel ca nepenalii si condamnatii, beneficiind de aceleasi dr. constitutionale. Restrangerea exercitarii unor drepturi in cazul condamnatilor se face doar in conditiile legii. Iar pana la condamnarea def, toti penalii sunt nepenali, beneficiind de prezumtia de nevinovatie

# Valerica date 12 martie 2018 05:01 -2

De rasul curcilor...Dragnea nu poate fi invins,tocmai a devenit semizeu la congres.

# imun/teanu date 12 martie 2018 08:30 +1

Oare ma-nsel? N-a dat, cumva, chiar CCR, o (ceva) dispozitie, ca acesti termeni sunt interzisi utilizarii? /fara sa admita exceptii cuiva.

# Cristi date 12 martie 2018 12:52 -5

Intr-adevar, este o sesizare care se justifica 100%. Termenul de 'penal' se refera la o persoana care a suferit o condamnare penala, iar 'inculpat' la o persoana acuzata pentru infaptuirea unei culpe. Nu vad absolut nici o legatura cu Dragnea, respectiv Tariceanu, ca sa ne referim doar la liderii coalitiei de guvernamant. Curata discriminare!

# Alynna date 12 martie 2018 12:55 -8

Presupun ca acest site e citit si de oameni cu pregătire juridică si nu numai de unii care își reglează umorile politice alimentate de unele televiziuni. Ma adreseze numai lor si ii întreb cum ar putea procurorul Sef al dna sau oricare alt procuror,, judecător sau avocat sa-si desfășoare activitatea fără a pronunța cuvântul inculpat?

# Pif date 12 martie 2018 18:42 +2

Ti se pare firesc sa fie pusa eticheta de "inculpat" intr-un discurs public, in afara cadrului procesual concret, in fata completului de judecata, prin utilizarea generica a termenului dincolo de fapta pt. care inculpatul a fost trimis in judecata, in scopul marginalizarii si decredibilizarii lui cu privire la orice alte imprejurari pe care le declara si le probeaza, chiar si straine de dosarul in care este judecat? De ce ar trebui luat in considerare inculpatul ca denuntator de buna credinta si credibil de catre procurori pt. fapte comise de catre oricine altcineva... cu exceptia procurorilor ? Si procurorii sunt oameni, putand deveni inculpati pe baza unor denunturi probate. Nu scrie nicaieri in lege ca sunt exceptii care trebuie ocrotite ca monumente ale naturii ori ca ar avea scutire medicala de la Dumnezeu.

# Hercule date 13 martie 2018 09:49 -4

Nu s-a folosit termenul de inculpat intr-o discutie legata despre plantarea de panselute in parcurile din Capitala, ci intr-una legata de buna functionare a justitiei, sub umbrela careia se desfasoara toate procesele din Romania, inclusiv cele in care 'inculpatii' incearca sa-si dovedeasca nevinovatia. Mai departe, este un punct de vedere valid faptul ca schimbarile legislative din justitie, acuzarile asupra procurorilor, samd, sunt facute de membrii unei coalitii conduse de 'inculpati' si 'penali'. Nu exista nici un sens peiorativ in cuvintele folosite, e doar realitatea.

# Pif date 13 martie 2018 13:06 +2

Hai sa fim seriosi ,logici si normali la cap.Cine ar putea dezvalui abuzurile procurorilor de natura sa evidentieze "modalitatea primitiva a audierilorilor martorilor/inculpatilor "(exprimare mult prea blanda)? Cei care n-au participat niciodata la astfel de audieri/anchete ori colegii procurori care au asistat in complicitate, fara sa se oripilize, considerand a fi un comportament firesc ? Prima categorie(nepenalii) habar n-are...Nici poporul german n-a stiut ce se intampla prin lagarele naziste de exterminare in timpul razboiului iar daca vreun evreu ar fi indraznit sa relateze public atrocitatile de acolo, ar fi fost automat discreditat de intreaga propaganda nazista antisemita.

# Hercule date 13 martie 2018 14:33 -4

Exact. Deci, fiind seriosi, logici si normali la cap, dupa argumentele tale este practic un pleonasm faptul ca denuntatorii sunt numiti inculpati. Asadar, de unde discriminarea? De ce se scandalizeaza lumea? :)

# Pif date 13 martie 2018 16:33 +2

Eu sincer te compatimesc pt. ca te depasesc cele 12 munci suplimentare bagate proaspat in fisa postului. :-) Inteleg ca faraoanca n-are chef sa fie obligata la plata amenzii pt. discriminare din cauza cuvantul "inculpat" folosit de dumneaei in spatiul public inclusiv in sintagma nefericita " asistam la un festival disperat al inculpatilor" cu referire la dezvaluiri inregistrate si difuzate public vizavi de asa zisii procurori de elita ai DNA> Iar fanii lui Kovesi se dau peste cap ca sa contreze orice opozitie in spatiul public, oricat de rationala ar fi, la acuzatia de discriminare. :-) Zau, acuzatia asta este cea mai blanda dintre toate cele posibile care i s-ar putea aduce 8)

# Capac date 13 martie 2018 17:06 +2

Alynnuța, Iohannis și Kovesi au desconsiderat probele publice pe motiv că au fost opera unor penali sau a unor inculpați. Ce să vezi, și ei sunt oameni, au drepturi, și pot băgă în pârnaie chiar și infractori care conduc instituții de forță.

# Marina date 13 martie 2018 21:55 +1

Bravo LUJU , jos palaria ! Faceti mai mult decat alianta paguboasa PSD+ALDE . :-)

# Sandu date 13 martie 2018 21:56 +1

Eu ii ceream 1 mil. la batoza DNA daca nu eram in emisiune si se lua de mine asa "pt. intreaga activitate" !

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 11.12.2018 – Werner are o noua ocazie sa faca parada de ipocrizie

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER