14 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOMBA ATOMICA LA DNA – Exclusiv: Denuntul depus de Sebastian Ghita la PICCJ impotriva Laurei Kovesi pe care o acuza de plagiat: "Eu, Sebastian Ghita, si mai multi inalti demnitari ai Statului roman am participat la masluirea, la falsificarea Raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi... Eu am venit sa spun un lucru la care am participat si pe care l-am facut eu. Nu altcineva a tinut hartiile acelea in mana" (Denuntul)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

27 September 2016 18:11
Vizualizari: 42450

Laura Codruta Kovesi este K.O.! Deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat marti dupa-amiaza, 27 septembrie 2016, la sediul Parchetului General pentru a se autodenunta cu privire la fapte pe care sustine ca le-ar fi facut in anul 2012. Este vorba despre teza de doctorat a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, sustinuta la Universitatea de Vest din Timisoara in urma cu mai multi ani, pentru care Sebastian Ghita anunta ca detine dovezi ca reprezinta un plagiat, acoperit de la nivel guvernamental atunci cand acest scandal a izbucnit pentru prima data. Din fata sediului PICCJ, Sebastian Ghita a dezvaluit ca in anul 2012, la momentul la care s-a pus in discutie posibilitatea ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi sa reprezinte un plagiat, in Guvernul Romaniei a fost redactat Raportul tehnic de expertiza care atesta ca lucrarea acesteia nu este un plagiat. Gravitatea acestor dezvaluiri este intarita de documentele pe care Ghita sustine ca le detine, in care se atesta ca, in realitate, Comisia care ar fi trebuit sa analizeze teza de doctorat nu s-a intrunit niciodata, iar "Laura Codruta Kovesi avea cunostinta de ceea ce faceam noi".


Nota: Zecile de pagini copiate cu punct si virgula din alte lucrari si inserate in teza de doctorat a Laurei Kovesi pot fi vazute in toata splendoarea lor pe pagina de internet www.grupul.ro

Iata in premiera denuntul olograf al deputatului Sebastian Ghita – vezi facsimil:

Prezentam integral denuntul deputatului Sebastian Ghita in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi:

Domnule Procuror General,

Subsemnatul Sebastian Ghita, domiciliat in (...), doresc sa formulez urmatorul denunt vizand fapte de o gravitate exceptionala in care sunt implicati inalti functionari ai statului roman.

In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi.

Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta Laurei Codruta Kovesi.

Declar ca voi pune la dispozitia procurorului desemnat de catre dumneavoastra toate datele, documentele si informatiile care sa ateste modul in care s-a actionat pentru ascunderea adevarului privind plagiatul din cadrul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Sebastian Ghita

27.09.2016”.

Iata declaratia facuta de Sebastian Ghita in fata sediului PICCJ:

"Cred ca este motivul pentru care mi s-au intamplat toate aceste lucruri in ultimii doi ani. Am venit sa aduc un autodenunt care vizeaza felul in care eu, Sebastian Ghita si mai multi inalti demnitari ai Statului roman am participat la masluirea, la falsificarea Raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. Eu am date, elemente si informatii, si este vorba despre mine, pe care vreau sa le aduc la cunostinta Parchetului General pentru ca doar Procurorul General sper ca mai are posibilitatea si puterea sa mai verifice asa ceva, care arata cum in momentul in care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi pentru a o proteja la acel moment pentru ca toti credeam ca face un bine in Romania. Am luat decizia ca acel Raport tehnic in baza caruia Consiliul acela de la minister a luat decizia ca teza Laurei Kovesi nu este plagiata, am luat decizia sa il schimbam si sa il facem.... mai multi inalti functionari, impreuna cu mine, am sa va rog pentru a-i proteja, sa imi dati voie sa nu va spun numele pentru ca maine pot fi arestati, sau pot fi agresati. Nu stiu ce pot face procurorii de la DNA unor astfel de persoane care stiu aceste lucruri, dar pot sa va spun ca au fost mai multe persoane implicate si acea comisie tehnica nu s-a intrunit niciodata. Pot doar sa va spun ca Laura Codruta Kovesi avea cunostinta de ceea ce faceam noi. Denuntul este pentru aceasta fapta. Astazi de dimineata am avut confirmarea de la ICCJ ca ceea ce se intampla este o incercare de a mi se inchide gura si de a ajunge in inchisoare fara sa mai pot spune lucrurile care s-au intamplat in Romania. Concret, acea comisie nu a facut nimic si acel Raport vine si spune 'teza Laurei Codruta Kovesi nu este un plagiat'. Eu pot sa va spun ca acea comisie nu s-a intrunit niciodata, iar acel Raport a fost scris in Guvernul Romaniei. Nu stiu ce o sa declare Victor Ponta despre acest lucru, o sa spuna dansul procurorilor. Aceste evenimente au avut loc in 2012.

Judecatorii au vazut ca probele au fost obtinute ilegal si daca continui o sa tac si sa vad cum mi se fac dosare ca nu cumva sa mi se faca dosare, o sa patesc ceea ce au patit ceilalti. Ce a patit domnul Toba, ce au patit toti ceilalti care dupa bunul plac al unor au ajuns sa le fie distrusa cariera. Eu sunt deputat in Parlamentul Romaniei si dupa cum ati vazut, o cererea privind arestarea mea, ca o razbunarea a Laurei Codruta Kovesi, poate fi raspunsa de Parlament. De aceea trebuie sa si avem rabdare si sa credem ca ceea ce am scris toti in Constitutie vis-a-vis de democratia de la noi din tara si de dreptul parlamentarului de a vorbi, pentru ca a fost o batalie in lunile astea pentru ca noi sa nu mai putem vorbi. Si iata ca acum putem vorbi. Eu sunt convins ca aceste lucruri se fac pentru a nu putea spune procurorilor de la Parchetul General, care cred ca astazi in Romania mai pot ancheta ce se intampla la DNA. Eu am venit sa spun un lucru la care am participat si pe care l-am facut eu. Nu altcineva a tinut hartiile acelea in mana. Si am sa le prezint procurorilor. Am si documente si alte informatii despre aceasta situatie care s-a intamplat in 2012, cand noi am acoperit-o pe Laura Codruta Kovesi crezand ca face un bine".


*Cititi aici pe larg despre teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi

Comentarii

# Zetu Viorel date 27 September 2016 18:26 +18

Asa chiar este o bomba. Incurcate sunt itile politice

# DOREL date 27 September 2016 20:47 +15

Nea Ioane, frate Lascule, ti-am zis de mai multe ori sa-ti iei fata acasa ca palaria e mult prea mare pentru capul ei ! Pentru ca Basescu e om insemnat, i-a nenorocit pe toti din jurul lui, a fost atat de dement ca a bagat-o la necaz chiar si pe fiica-sa (basca, dupa ce a impins-o sa se marite cu unu' cercetat pentru infractuni una si una !). N-ai ascultat, nu l-ai intrebat nici pe Lucica, acu' zarurile au fost aruncate, Dumnezeu cu mila, atat numai ca Dumnezeu exista numai pentru cei buni ! Parerea mea ..

# gogu date 27 September 2016 18:27 -15

D'abia a asteptat dl. Savaliuc sa'i dea dreptate lui Ghita. Nu ne spune ce autoritate avea Ghita & Co sa analizeze lucrarea de doctorat a Lulutei.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 27 September 2016 18:27 +21

KOIVESI!!!!!!!!!!LA PANDAIMOS!!!!!!!!TI/AM PREZIS CA SE APROPIE FUNIA DE PAR!!!!!!! CE FACI TE FACE KOIVESI........CE TE FACI CU DIPLOMELE????????TI/AM PREZIS CA O SA SE INTIMPLE CA SI CU,, DIPLOMELE,,......LUI CEAUSESCU?(acum cite zile??)si n/apucasi sa te plimbi cu caleasca deh ce stie ,,taranu ce/i aia sofranul,,........in marginimea sibiului este plimbarea cu mitoasa sau cu vorba!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 27 September 2016 19:23 +9

baaaaaaaaaa!!!!!!!!!hai baaaaa bucatarilor chinezi!!!!!!!!!!!!!CINE MAI APASA ACUSILEA PE ROSU ,CU TRANSPIRATIE!!!!!!!!!!!HAI BAAAAAAAA CINE MA MAI CONTRAZICE CA VOI ASTIA DIN JUSTITE NU ATI FACUT TOATE INFRACXTIUNILE DIN NCP.........HAI BAAAAAAAA CA MERITATI BAAAAAA MARIRI DE SALARIU!!!!!!!!!!!RATIAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

# florea daniel date 27 September 2016 20:00 +18

cand spunea basescu despre ea ca era un procuror cu 3 (!!) dosare nu a avut replica. Fiind razbunatoare, ca si maiorasul tanar si zburdalnic, au zis ca isi distrug creatorul. Insa si Lucifer si-a luat-o de la Dumnezeu. Probabil ca tot Dumnezeu le da sansa sa se duca in cusca, dar nu ca sportivi! Nuu! In cusca pazita de gardienii de inchisoare. Sa ii vedem cum scapa si de acuzatia cu oprea, cand s-a dus acasa la asta pt a-i tine pumnii lui nea traian! 8) 8) 8) 8)

# remember date 27 September 2016 21:23 +12

UNULE, se vede treaba ca am imbatranit si mi-am cam piedut busola.Tu ai anuntat cu ceva vreme in urma ca i se apropie sfatsitul Lulutei dar sincer, nu am luat vestea prea in serios.Vezi, la acest moment este o vanzoleala surda la toate nivelurile iar evenimentele se succed cu o viteza atat de mare incat iti spun sincer, nu mai inteleg nimic.S-au schimbat manipulatorii, sau schimbat sforarii,sau scimbat strategiile.Cert este ca au inceput sa zornaie la catuse in toate directiile incat sunt multi cei ce-or sa regrete amarnic faptul ca au admis in noile proceduri ale Codului Penal, prevederea prin care denuntatorii sunt scutiti de raspunderea penala.Incotro ne indreptam acum, habar n-am dar cert este ca personaje ce pareau de neatins cu putin timp in urma, se pare ca vor fi curand spulberate de furtuna ce se apropie (ma gandesc la Coldea, Kovesi,Basescu,Blaga etc comp.). Deja furtuna sau uraganul a facut ceva victime dar se pare ca "ochiul furtunei" nu si-a spus inca cuvantul. :roll: <img src=ops:' /> :roll: :roll: :sigh: :sigh: :sigh: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek:

# uinul din lumea cea mare date 28 September 2016 00:19 +5

ptr prietenul remember// remember am ajuns o tara a scrisorii pierdute ,,si clopoteii linca, linca!!!!.. si eu ca edelweiss ASTEPT SA/MI SCOT BANII INVESTITI IN ,mER,MELICA SI IMMIGREZ IN TIERA DEL FUEGO(argentina)

# vladone date 28 September 2016 11:55 +2

@Unul... ce-ti spuneam zilele trecute despre amenintarile pe care Moroiul le practica "in direct "?? Io-te inca una proaspata ( marti, B1tv), tipic mafiota: Băsescu a răspuns: ”Prin formaţie profesională. Oricât de dur vi s-ar părea ce urmează să spun acum: când la bordul unui vas simţeai că ai un turnător, de regulă vasul se întorcea în port cu un om mai puţin”.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 28 September 2016 12:28 +3

PTR VLADONE// iar imi este martora arhiva luju(am scris despre asta de vreo 3/4 ani) ca moroiul si/a omorit un secund inainte de alegerile din 2004(el a recunoscut ca un secund turc al lui a ,,murit,, si ca i/aCRESTINAT COPILUL- SI AFOST MARE SCANDAL IN COMUNITATEA TURCA DIN CONSTANTA-).vladone mie nu/mi spui nimic nou(si eu am vazut pe b1 ieri seara emisiunea cu cristoiu si maimuta(vopsita).cristoiu a vrut sa elaboreze dar ori s/a abtinut ori i/a facut minastire semn sa taca.vladone SINT DOCTOR IN MOROIUL,FARA SA ,,PLAGIEZ,, si el stie cine sint si ca TREBUIE SA NE INTILNIM IARASI

# candiano popescu date 28 September 2016 13:16 +3

În cazul ăsta mă întreb cine lipsea la întoarcere, ca el s-a întors de fiecare dată și așa, moroi, cum îi ziceți voi, respiră, vorbește la tv, face valuri etc. Ori poate l-a apucaat și pe base să se autodenunțe. Acum trecând peste glumă o așa afirmație e foarte gravă. Dacă e adevărată ... nu mai comentez, dacă e falsă cam sună a amenințare.

# Salvamar date 28 September 2016 09:53 +3

remeber, ma crezi sau nu, darmarea vanzolealaeste posibila pentru ca vechea administratie emericana e pe plecate si oamenii din sitemul lor sunt mai procupati de viitorul personal si au camscapat romanasii din mana. oamenii care ii protejau pe uni de pe la noi, printre care si kovesi, sunt pe cale de a pleca....deci si protectia scade si presiunea pentru protejarea Lulutei cu orice pret se duce aleia de suflet. Cum Germania isi manifesta tot mai mult intentia de a baga in zona ei de influenta Romania incep sa cada victime - MRU, Kovesi si Coldea sunt cei dintai, dar nu ultimii...proamericanii consfintiti. sa vedem miscarile sorosistilor, care nu vor ceda cu usrinta pozitiile.

# Maz Gab date 27 September 2016 18:52 +11

Vedeti daca i s-a dat nr de inregistrare pe denunt pt ca eu m-am dus la dna am facut denunt si nu am primit niciun nr de infegistrare

# ionescu o date 27 September 2016 19:00 -3

Urât! Foarte urât! Greu de crezut! Mai de grabă o furtună care ne abate atenția de la alte „știri”...Dl Ghiță nu avea destule dosare? Se mai duce să-și facă unul:„tăinuirea unei infracțiuni de un grup organizat”! Hm! Vă vine să credeți?

# Jock date 30 September 2016 11:40 +1

Eu il cred pe Sebastian Ghita si-l felicit din tot sufletul. D-zeu sa-ti dea sanatate. Cu asa * prietena* apropiata ( de diavol, diabolica, rea si razbunatoare) nu ma mir ca ai atitea dosare. Macar acum se va potoli si te va lasa in pace. Sa ai noroc de judecatori drepti si cinstiti. Oare sefa DNA nu a avut nimic de cistigat din milioanele de euro pe care le-a facut cadou lui Pescariu si Florica? Fara dosare penale si culmea sa ramana si cu milioanele de euro cadou de la sefa lor, coana Codruta Kovesi. Nu-i asta chiar atita de proasta pe cit pare. Numai ca pagubiti suntem noi poporul ca nu i-a dat de la tat-su Lascu de acasa. Si-a bagat adinc mina in buzunarele noastre si le-a facut cadou acestor hoti. Intrebarea este de ce ? Ce a avut ea de cistigat sau cu ce o au cei doi pe Kovesi la mina. Le-a cumparat tacerea. Altfel nu-mi explic. Sa fie arestati si sa dea banii inapoi. Kovesi- demisia, urgent!

# DODI date 27 September 2016 19:00 +21

Să vedeți ce liniște de mormânt se va așterne pe acest subiect la televiziunile de casă ale binomului. Ghiță a băut cucută sau elixirul adevărului. Oricum acest subiect tabu va fi făcut uitat de binom cât mai curând. Sunt obligați să lanseze pe piață un subiect bombă ca să uităm ceea ce nu ar trebui uitat: luluța nu știe bine să vorbească în termeni juridici dar știe să copieze bine. Cum de altfel și-a rezolvat și diploma cu prietenul tatălui ei.

# Edelweiss date 27 September 2016 19:45 +19

Asta vra să însemne că iar o să avem parte de cine știe ce nenorocire cumplită, cu mulți nevinovați morți, care o să fie prezentată full time și având rol subliminal de declanșare a unor reacții emoționale? :o

# Vladimârrr@hotnail.com date 27 September 2016 20:36 +15

VIDANJAA..., ADUCETI CAT MAI REPEDE VIDANJAAAA...!!!

# dragos date 27 September 2016 20:43 +10

... si totusi d-na K a inmormantat dosarele Revolutiei si Mineriadei iar dl J dupa 2 ani de la preluarea functiei cele mai inalte doreste clarificarea- de urgenta-a acestor dosare. ... cel care a condus SPM a fost concediat tocmai de doamna K care, acum trebuie sa se autosuspende pentru clarificari!punct!

# nae girimea date 28 September 2016 07:05 +4

Domnu' Dragos , Inmormintarile dosarelor Revolutiei si Mineriadei s-au facut in stilul Microsoft si EADS , numai ca-n cazul lor nu s-a putut face disjungerea intre " ai nostri " si aia de afara. Asa ca au pus lespedea peste toata afacerea

# ADEVARUL date 27 September 2016 20:51 +10

ACUM O SA AFLAM DACA LAURA KOVESI ESTE INVENTIA LUI BASESCU,ADICA O MARIONETA FARA CREIER,SAU UN LIDER CARE MERITA UN LOC IN CARTEA DE ISTORIE A ROMANIEI. BASILA ESTE UN SPION DOVEDIT IN SOLDA RUSILOR INCA DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU,CAND FRECA MENTA LA ANVERS,ORI PORNIND DE LA ACEASTA PREMIZA-DOVEDITA ZICE M.CIUVICA DE INTELIGENCEUL OLANDEZ,ESTE USOR DE EXPLICAT DISPARITIA FLOTEI,A COMBINATELOR(GEN CAMPIA TURZII,S.A.M.D.) AZI NU DOAR SOCIETATEA CIVILA SE MINUNEAZA DE PRETENTIA RUSILOR DE A NE OMORI CU ZILE,DAR FIECARE ANIMAL,PLANTA SI PIATRA ESTE DE PARTEA ADEVARULUI,BASESCU ESTE DUSMANUL NOSTRU 0 ... ARMATA RUSĂ IN PLINA ACTIUNE...PUTEM STA CU MAINILE INCRUCISATE SI SA-L MAI TOLERAM PE HAHAIT?

# Ultimul Charlot date 27 September 2016 21:35 +15

Astia mor cu ea de gât. Altfel...mor singuri. Si e doar inceputul. Pragmatismul american si disperarea romaneasca. Sa vada si Luluta cum e sa fi cu adevarat sluga

# Gogu date 28 September 2016 08:07 +3

Ceva e putred rau in Danemarca.Cred ca nu se pune, din nou,batista pe tambal.Am citit si similitudinile din teza de doctorat,publicate de dvs.Nu stiu daca e plagiat ,dar se observa ca s-a copiat in draci.Nu-i aselasi lucru? 

# Gogu date 28 September 2016 08:11 +3

Ceva e putred rau in Danemarca.Cred ca nu se pune, din nou,batista pe tambal.Am citit si similitudinile din teza de doctorat,publicate de dvs.Nu stiu daca e plagiat ,dar se observa ca s-a copiat in draci.Nu-i aselasi lucru? 

# geo date 28 September 2016 11:57 0

ghita asta a dat-o in disperare?

# nu mai geo date 28 September 2016 12:24 +2

el e salvatorul neamului ... a salvat-o o data pe luluta ... acu' a devenit kamikaze si se autodetoneaza ... pt binele neamului ... il detoneaza si pe prietenulul lui bun cu care merge in Dubai ... asa un sacrificiu, rar ti-e dat sa vezi ... ce noroc pe noi toti ca exista dl ghita :lol: :lol: :lol: :lol:

# cu alte cuvinte date 29 September 2016 09:37 +1

avem niste MAFIOTI care se autocalifica drept inalti demnitari ... la beci cu ei, cu toti ... :-* :-* :-* :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.08.2022 – Exces de zel la CSM, dupa pofta lui Predoiu. Corbu se simte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva