5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BYE BYE LULU! – Tudorel Toader cere revocarea Laurei Kovesi din fruntea DNA. Exceptional Raport stiintific al ministrului Justitiei despre necesitatea revocarii sefei DNA pentru management deficitar cu consecinte nefaste pentru Romania: record de conflicte constitutionale intre puterile statului; premisele blocarii activitatii legiuitorului; sfidarea Parlamentului; anchete in afara cadrului legal; implicarea in anchetele altor procurori; incercarea de a obtine condamnari cu orice pret (Raport)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 February 2018 19:15
Vizualizari: 12855

Kovesi e distrusa! Ministrul Justitiei Tudorel Toader a propus revocarea Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA. Anuntul a fost facut de ministrul Tudorel Toader in cadrul conferintei de presa de joi, 22 februarie 2018, sustinuta la sediul Ministerului Justitiei. Cel care va decide insa daca o va revoca sau nu pe Laura Kovesi din fruntea DNA este presedintele Klaus Werner Iohannis. In cazul in care Klaus Iohannis va decide sa o demita pe Laura Kovesi de la sefia DNA, va putea demonstra intregii tari ca nu este protectorul Statului paralel si al procurorilor abuzivi care au trimis in judecata si au tinut dupa gratii politicieni, oameni de afaceri si chiar oameni simpli cu scopul de a inclina balanta jocului politic in favoarea unor puteri sau doar pentru a iesi bine la bilanturile triumfale din ultimii ani, de sub mandatul lui Kovesi.


Ministrul Justitiei Tudorel Toader si-a inceput declaratia de presa cu precizarea ca va prezenta continutul unui Raport de 36 de pagini pe care l-a intocmit fata de activitatea manageriala a conducerii Directiei Nationale Antiocoruptie, respectiv a Laurei Kovesi, si nu pe evaluarea activitatii DNA. In timpul discursului sau, Tudorel Toader a precizat ca a tinut cont de prevederile articolelor din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor din Romania, dar si de continutul Deciziei CCR nr. 68/27.02.0217 privind cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Guvernul Romaniei si Ministerul Public – DNA si de evenimentele care au survenit dupa publicarea acesteia.

Articolele din Legea 303/2004 la care Tudorel Toader a facut referire au fost cele privitoare la revocarea procurorilor din functiile de conducere, asa cum este cazul Laurei Kovesi:

Iata ce prevede articolul 54 alin. (4): "Revocarea procurorilor din functiile de conducere prevazute la alin. (1) se face de catre Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei care se poate sesiza din oficiu, la cererea adunarii generale sau, dupa caz, a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori a procurorului general al Parchetului National Anticoruptie, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru motivele prevazute la art. 51 alin. (2) care se aplica în mod corespunzator."

Iata ce prevede articolul 51. alin. (3): "La verificarea organizarii eficiente a activitatii vor fi avute în vedere, în principal, urmatoarele criterii: folosirea adecvata a resurselor umane si materiale, evaluarea necesitatilor, gestionarea situatiilor de criza, raportul resurse investite - rezultate obtinute, gestionarea informatiilor, organizarea pregatirii si perfectionarii profesionale si repartizarea sarcinilor în cadrul instantelor sau parchetelor."

Iata principalele declaratii ale ministrului Justitiei Tudorel Toader:

-Elaborarea raportului a fost realizata pe fondul dezbaterilor care au capatat o amploare deosebita in spatiul public in ultimul an, dezbateri care au divizat profund opinia publica, au ridicat la cote nemaintalnite in istoria recenta atacurile la persoana si punerea in discutie a unor valori constitutionale, precum prezumtia de nevinovatie, dreptul la aparare, liberatea persoanei, care au polarizat atentia forurilor europene, au declansat mecanisme de evaluare ce nu au mai fost folosite niciodata fata de Romania, amenintand realizarea obiectivelor asumate de ridicare a MCV si punand chiar in pericol statul de drept.

-Am retinut o situatie fara precedent in cadrul raporturilor dintre autoritatile publice. Intr-un singur an de zile, in 2017, au fost inregistrate 3 conflicte juridice de natura constitutionala, conflicte in cadrul carora DNA, prin conducerea acesteia, a fost chemata in fata instantei de contencios constitutional. (...)

-CCR a sanctionat comportamentul lipsit de loialitate, comportamentul neconstitutional din partea procurorului sef al DNA. Am aratat prin raportul de analiza a activitatii procurorului sef DNA ca, in sine, constatarea unui singur conflict juridic de natura constitutionala nu are aptitudinea de a determina revocarea. Asta o spuneam in martie 2017. (...)

-Concluziile sunt in mod clar diferite cand incalcarea Constitutiei depaseste limitele de competenta prevazute de Constitutie si de lege, atunci cand incalcarile devin sistematice. In mai putin de jumatate de an de la publicarea deciziei nr. 68/2017, DNA prin conducerea acesteia a fost chemata iar in fata CCR pentru alte doua conflicte de natura constitutionala. (...)

-DNA s-a erijat in evaluator fara nicio distinctie, inclusiv asupra aspectelor de adoptare a Hotararii de Guvern. In partea speciala a Codului penal si in legile speciale cu dispozitii penale sunt prevazute faptele penale, infractiunile. Nu in legea privind tehnica legislativa. In legislatia noastra penala avem prea multe infractiuni, aproape 1000 dar niciuna dintre ele nu are denumirea marginala in fapta constand in adoptarea unui act normativ cu incalcarea normei de tehnica legislativa. Incalcarea nu constitutie infractnue, nuo verifica procurorul. O verifica CCR.

-Implicarea in anchetele altor procurori cu incalcarea dispozitiilor legale. (...) Pun ghilimele si citez: "Eu mi-am asumat acest dosar impreuna cu procurorii Dumitriu si Uncheselu. Nu au facut un milimetru la stanga sau la dreapta fara ca eu sa nu spun da".

-Trecerea timpului nu a condus la indreptarea acestui tip de comportament, ci la o acutizare, astfel cum releva din pozitiile publice.

-Prioritizarea dosarelor cu impact mediatic. Dosarele nu se rezolva dupa rezonanta publica pe care o au, nu se rezolva dupa calitatea persoanei care se presupune ca a comis presupusele fapte, dosarele se rezolva in ordinea inscrierii.

-Contestarea actelor si a autoritatii CCR. Cu prilejul unor evenimente publice procurorul sef al DNA a invinovatit CCR pentru pretinsa imposibilitate a DNA de urmarire a unor fapte apreciate ca fiind de natura penala si a recuperarii unor prejudicii.

-Procurorul sef a contestat insasi Constitutia tarii.

-La inceputul anului 2017 procurorul sef a declarat pentru BBC ca se teme pentru desfiintarea DNA. (...) Potrivit Constitutiei, potrivit tuturor legilor aflate in vigoare, procurorul isi exercita competentele legale. Procurorul interpreteaza, aplica legea, declanseaza urmarirea penala, (...) dar opera de legiferare este a legiuitorului.

-Au fost exprimate critici vehemente cu privire la unele propuneri de modificare legislativa, dovedite ulterior ca fiind constitutionale. Afirmatiile astfel facute sunt fara precedent si nereale, au afectat fara precedent imaginea Romaniei. Sunt de natura sa deformeze imaginea Romaniei.

-Incercarea de a obtine condamnari cu orice pret in conditiile in care s-a afirmat ca trebuie sa venim cu dosare importante. Sa incercam sa ajungem la ministrii. Aceasta decapare este absolut contrara oricarui stat de drept. O cauza penala are rolul, importanta ei. Nu sunt cauze penale importate si mai putin importante. Cauzele trebuiesc rezolvate asa cum au fost organele de urmarie penala sesizate, si nu dupa grad, dupa functie.

-Cresterea numarului de achitari, sporirea cheltuielilor si raportari eronate.

-Neimplicarea procurorului sef in identificarea si eliminara comportamentelor abuzive presupus a fi comise de catre procuror. Ma refer la faptul ca spatiul public a fost plin si este plin de presupuse abuzuri ale procurorului Negulescu. El a fost laudat, el si unitatea din care face parte, in loc sa se verifice daca este adevarat.

-Falsificarea transcrierii unor convorbiri telefonice. Inregistrarea are un continut, transcrierea are alt continut.

-Tergiversarea solutionarii unor cauze.

-Lipsa de reactie in verificarea activitatii profesionale si conduite unor procurori si ma refer la erificare, lipsa de verificare a DNA Ploiesti. Eu nu spun ca e adevarata, dar cand toata opinia publica, exista obligatia minimala ca sef sa vezi daca e adevarat sau nu si nu sa lauzi respectiva unitate.

-La MJ un dosar costa 2.000 lei, la DIICOT costa 6000 de lei, la DNA 39.400 si ceva de lei. Daca iei bugetul DNA si imparti la rechizitorii iti da 40.000 lei rechizitoriu. Un procuror DNA scoate pe an 2,2 rechizitorii.

-In concluzie:

Potrivit art. 1 din Constitutia Romaniei (...) Buna activitate a DNA din acest an este cosemnata in documentele interne si internationale. Statutul luptei anticoruptie nu trebuie si nu poate sa acopere si sa protejeze comportamente neconstitutionale, nelegale, defaimatoare, la adresa Romaniei, conducatorilor publici. DNA trebuie sa continue sa functioneze in mod legal. DNA nu se identifica cu procurorul sef al acesteia, ale carei activitatii s-a demonstrat ca pot pune in pericol institutia, prin excesul de autoritate, comport discretionar, prin sfidarea Parlamentului, a Guvernului, a Curtii Constitutionale. (...) Trebuie sa eliminam ce este rau. Orice caz de abuz este foarte grav. Nu doresc la nimeni sa fie victima unei erori judiciare. Ferasca Dumnezeu!

-In temeiul art. 54 alin. 4 coroborat cu art. 51 alin 3 din Legea 303/2004 declansez procedura de revocare din functie a procurorului sef DNA".

*Cititi aici sinteza Raportului citit de ministrul Justitiei Tudorel Toader

Comentarii

# Edelweiss - Prophet (fără de arginți) de Bukowina date 22 February 2018 19:26 +26

18 IANUARIE 2017 - IMEDIAT DUPĂ CĂDEREA JENERĂLAȘULUI DE MUCAVA: URMEAZĂ LAURA CODRUȚA KOVEȘI (cu peron pe partea dreaptă). Fuguța să mi-o trec la impresionantul meu portofoliu de Pythie :-) pentru conformitate click acilișa: https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/01/csf-dc-ncsf.html

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 22 February 2018 20:31 +8

DE ACUM aia cu mitoasa in cap are drumul larg deschis spre PANDAIMOS!!!!!!! SI CIINII VOR TRAGE DE EA!!!!!! BA AIA CU MITOASA IN CAP CE TI/AM PREZIS EU DE CEVA VREME??? SA/TI ADUC AMINTE CA ,,CE FACI TE VA FACE,,??? UITE CA AI FOST FACUTA ,PINA LA PUSCARIE MAI AI CITEVA ZILE MAX SAPTAMINI!!!!in urma caderii aleia cu ciorapeii indungati o sa se mai intimple ceva .O SA APARA DIN CE IN CE MAI DES STIRI CA TOT FOCUL DE LA COLECTIV ARE DE A FACE DIRECT CU JOIANIS SI KOVESI,BA ALA NALT CA BRADUL SI PROST CA GARDUL SI CU MUCII PE PIEPT VOI FASCISTII NUMAI CU FOCUL V/ATI JUCAT SI DE FOC O SA AVETI PARTE,ARDE/V/AR!!!!!JUSTITIA O SA TREACA CA PRIN FOCUL DE LA COLECTIV PUS CHIAR DE VOI.CE ATI FACUT O SA VA FACA ,sa nu uiti nici tu joianis,multi isi vor gasi locul in foc si focul iadului.mermelica o sa fie zguduita RAU DE TOT .asteptam si vom vedea daca am dreptate.mermelitorilor sa va vad eu acusilea daca va mai da mina sa iesiti cu ,,topoarelor sau o sa ajungeti sa va LAPIDEZE LUMEA....

# obiectiva date 22 February 2018 20:44 +4

unule, draga, eu am fost PRIMA care a tipat ca a fost act terorist...incendiul de la COLECTIV.....nu m/as mira sa nu fie implicat si Mossadul, si CIA... :cry: :-x

# Edelweiss - Proprietar de Schlossadler (de Bukowina) date 22 February 2018 21:05 +8

Fraulein Objectiva, și Io* am afirmat încă din primele zile ale lui nov. 2015 CĂ FOCUL a fost pus de niște lifte alogene. Îmi fundamentam ipoteza pe inexplicabila apariție, în incendiul din Colectiv, a unui compus gazos care... :-? în WWII era utilizat de cei de la Farben Industrie la fabricarea vestitului ZIKLON B. :eek: :eek: :eek: Nu mai țin minte cum se numea respectivul compus, dar era ceva dubios de tot: obținerea lui necesită temperaturi de mii de grade Celsius și ATENȚIE, obligatoriu în prezența PLATINEI drept catalizator. (de unde PLM platină în Colectiv?) Postarea mea de la acea vreme știu că a fost publicată de un gazetar român într-un ziar online din USA. Știi care e finalul acestei inspirate premoniții? Pe 1 dec 2015, contul FB pe care postasem respectivele analize A FOST DEZACTIVAT INSTANTANEU, fără nici un fel de bateri din partea mea și fără nici un avertisment. Primii pe care i-am bănuit a fi autorii dezactivării contului au fost bu_langiii lui Mobutu SeSe Sekoldea

# obiectiva date 22 February 2018 21:18 +6

herr Edelweiss, AZI e o zi mare...22.02.2018....NUMEROLOGIC VORBIND AVEM UN NUMAR super MAGIC ..in perfect echilibru .....22-22....mai trebuie sa fim tari pana duminica...POKEMONII se vor frasui din nou.....duminica vine gerul siberian si le ingheata fundurile Pokemonilor....NATURAL....DIVIN....... :P :P :P

# Edelweiss - Cercetaș de Bukowina date 22 February 2018 21:43 +1

Ma'am Obectiva, nu se aude pe deasupra matale trecând un elicopter? :-? Dacă da, blagodarește-l, În Numele Tatălui (by Bono) c-un ручной противотанковый гранатомет. :P

# Edelweiss - Niflheim de Bukowina date 22 February 2018 22:14 +1

Lasț, Frau Objectiva, că-i trimet pe cei doi corbi divini - Munin și Hugin la Măritul și Înțeleptul Zeu Odin ca să le f**ă la #ciurdele oilor de teracotă un ger dintr-ăla de - 37 Celsius, zmult din adâncurile Helheim-ului, să le înghețe și icrele din ei și să nu mai polueze pământuțul aista divin procreînd cohorte de prostovani și loaze :-x

# Tataie date 22 February 2018 19:30 +5

Un fleac: a ciuruit-o! :lol:

# Bacovia date 22 February 2018 19:31 +20

Impecabil, domnule profesor! 20 de „gloante” fix in tinta!

# Nico date 22 February 2018 19:33 +12

CORECT! Încet dar sigur! Să înceapă MAREA răsturnarea a statului paralel şi impunerea LEGII SI DREPTĂȚII IN TARA. Atentie Romăni ca dupa acest anunț STATUL PARALEL VA INCERCA PROSTIREA AGRESIVĂ CU PROTESTE MASIVE . Asa ca trebuie sa iesim si noi. Daca veti dormi si acum va fi HOTARĂRE DEFINITIVĂ :cry:

# Edelweiss - Pythiu (devenit PENAL) de Bukowina date 22 February 2018 19:33 +3

Iar veteranii comentatori ai acestei pagini își pot reaminti profeția căderii Lulutzei, enunțată la nivelul lunii septembrie 2016: pentru conformitate, copii de siguranță ale unor comentarii de pe LuJu, în 2 postări de pe blogul personal: :roll: https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2016/09/chess-dymbowitzyan.html :roll: și :roll: https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2016/09/intarata-i-iuputere.html :roll: :roll: :roll:

# Retardamis date 22 February 2018 19:59 +4

Inceputul a fost facut. Acum mingea este la iohannis. Sa vedeti cum o intoarce chiriasul din Cotroceni ca la Ploiesti si cum nu a apucat sa citeasca cele 20 de argumente pentru ca el abia vorbeste, dar sa mai si citeaaca.

# Anton date 22 February 2018 20:06 +4

A avut grija unchiul Samoila ;-) sa-i ofere o cetatenie care s-o tina departe de raspunderea din Ro ,asa ca o s-o vedem plecata "putin".... :zzz

# va imbatati cu apa rece date 22 February 2018 20:09 +3

eu pana nu vad nu cred.si pana la urma daca pleaca ea....au astia pregatita o alta portocala care sa-i ia locul.atentie la o lovitura de stat.

# Gilu date 22 February 2018 20:09 +10

Chapeau bas pour M. le Ministre ! Cine erau batracienii care oracaiau in sala in timpul magistralei expuneri ?

# VV date 23 February 2018 08:52 +4

Cel mai gălăgios era absolventul de Limba Tumbe(mare ziarist sportiv), Tolontan, care n-are nici o treabă cu știința dreptului. Oare ce-l mâna în luptă? Chiar nu bănuiți?! Singurul dubiu e în privința gradului...

# Cata date 22 February 2018 20:14 +8

Clar, concis, elocvent! Daca iohannis refuza revocarea inseamna ca preia , cel putin morlamente, toat acuzatiile aduse DNA si sefei sale pentru ca gireaza si aplauda ilegalitatile, incalcarile legilor si a Constitutiei. Ori un asemenea presedinte nu poate fi decit suspendat! Un punct din raport vorbeste pe fata de tradare: dezinformarea la nivelul UE cu privire la anularea unor legi care nu s-a intimplat niciodata. Presedintele Romaniei gireaza aceasta dezinformare, tradind astfel Romania!

# Mihai date 22 February 2018 20:17 +2

Bravo Toader! Era si timpul!

# Neanae date 22 February 2018 20:27 +3

Am trăit sa o văd și pe asta, primul pas a fost făcut ca sa nu o mai vedem pe “slujitoarea eroina a Patriei” (Liiceanu) pe post. BRAVO DOMNULE MINISTRU! Lăsați turbații sa latre, buba e la Cotroceni. Ce bineee ar fi sa se elibereze spațiul. Un schimb de garda și pe acolo nu se întrevede? Așa, ca speranța de viitor apropiat? Complimente sincere, logica și argumente incontestabile, expunere cam lungă după unii ... ei și? Mulțumesc.

# Jean date 22 February 2018 20:31 +11

Pacat ca nu a fost revocat si politrucul Lazar, alt paraditor al legilor tarii, Romania are nevoie de o lupta adevarata cu coruptia si nu musamalizarile sau rafuielile lulutei si a lui lazar cu PSD, marea coruptie se afla la firmele straine care pana acum au fost protejate pe fata de sefii paraditorilor, se face intrunirea GRECO care are ca subiect coruptia din Romania dar nu sufla o vorba de corupatorii din statele GRECO, inca o dovada ca Lazar si KOvesi sunt in functie doar pentru a paradi romanii si a proteja mafia straina, cei doi trebuiesc si inculpati pentru incalcarea legilor tarii, in frunte cu joianul plimbaret pe banii nostri de la Cotroceni.

# obiectiva date 22 February 2018 20:32 +4

FELICITARI, domnule Ministru Tudorel Toader pentru curajul exceptional de care ati facut dovada !!!!! jos palaria !!! acum sa vedem daca nu rastoarna iar #rezistentii ordinea de drept in statul roman....pai, ce credeti, americanii o vor sustine pe kovesi in continuare...apare si Frans Timmermans in apararea ei....VA DORESC SA FITI DE OTEL.....

# obiectiva date 22 February 2018 20:34 +4

in calitate de profesor la facultatea de drept, trebuia totusi sa incheiati astazi acest anunt de/a dreptul istoric ...... cu CONCLUZIA>>>>>> `` STAI JOS, LULUTA, NOTA 2``!!!!! :P

# Edelweiss - Maluțan (RIP) de Bukowina date 22 February 2018 20:57 +3

SĂ VINĂ ELICOPTERUL PE ȘTIRBEY VODĂ 79-81! Uau! Uau! dur-dur d'être un traître ! :eek:

# bobo date 22 February 2018 21:00 +1

eu zic sa nu ziceti hop pana nu sariti parleazul...mai usor cu entuziasmul...inca nu am vazut=o plecata...daca ar sti ca nu mai are nicio sansa si-ar da demisia...de bunavoie...daca nu o face, inseamna ca se bazeaza pe un anume spate...deci fiti putin mai rezervati,nu va bucurati inainte de vreme.

# obiectiva date 22 February 2018 21:22 +4

@bobo....corect, si eu zic la fel..mizeaza pe .....vreun COLECTIV, vreun BAMBOO, vreo MATERNITATE, vreun hotel, vreun bloc, ceva ??? :eek: :cry:

# maria date 22 February 2018 21:10 +3

Chiar daca Klaus Werner nu o demite - este complet decredibilizata.. Iar prin acest act - Kluas Werner va pierde multe voturi!! Neinchipuit de multe- nu va luati dupa sondaje.. Cine vrea sa aiba un presedinte captiv?

# Erwin date 22 February 2018 21:14 +26

Noi stim a supravietui de fiecare data sa ne oferim un respiro, prin ironii subtile si umor de calitate, ca sa depasim amarul multor realitati din Romania de azi. Mi-i inchipui(prin ceea ce resimtim implicit multi dintre noi) ca intr-o pseudo fabula, ca-i impersoneaza pe neo-securisti, procurorii paraditi ei(!), la dibla, agitatorii nihilisti(gen gica-contra ...bot gros, ceafa lata, cu koaiele in gusa-:)). Zambind amar, vad #rezist?, aceiasi soi de securistoizi la cap, procurori maniaci, justitiari santajabili(dar plini de lacomia inavutirii) mitocanii locali, - des villageois qui se pretends civillisées, pleins de jalousie, haine, xenophobes et chauvins, certains certes fascistes, qui se croit faits sans mere, sans pere, - nombrils de la terre/ made by them selves). Poate mai lasam pe presedintele nazist Iohannis sa-si faca de cap si poate mai rau, sa dizolve parlamentul cu act de forta majora de necesitate ca in razboi, sau ne organizam sa prevenim si eradicam excesul de putere?!

# Trump date 22 February 2018 21:27 +10

Bravo lui Tudorel pt. claritatea si detalierea oferita de acest raport. Bizonului de la Cotroceni i se pare neclar, sanki ! Pai normal caci e strans cu usa de SRI, mai exact Carmen Georgeta . In puscarie cu fripturistul bisnitar de case si traficant de copii (zic gurile rele). Plagiatorea "out of country" du-te la Klemm in birou ca-i teren USA.La fel , trebuie ars pe cruce si Lazar , care nu se opreste din linsul potcoavelor kovesiste ! :-*

# Mitica date 22 February 2018 21:44 +3

O lectie de justitie si de demnitate umana!

# Edelweiss - Olăcar Ticălos ( de Bukowina) date 22 February 2018 22:05 +1

Lume, Lume! Marchizul de Vatra Doreni, Viconte și Fante de Colentina, Grof de Koloszvar, fanfaron nepereche al systemului judiciar a anuțat acum 2 ore, printr-o postare pe feisbuca proprie, precum că are de gând să-și dea demisia și apoi să-și facă seppuku cu vătraiul șemineului. Fragment din postare saltimbancului cupid: „Acum 11 ani imi dadeam demisia dintr-o functie ministeriala pentru ca atunci ministrul justitiei a cerut revocarea din functie a sefului sectiei a doua din cadrul DNA. Azi a avut loc un eveniment similar. Asa ca voi face ceea ce nu am făcut în ultimul an: imi voi da demisia!” :roll: :roll: :roll: (Tulai, Domnu' Zeu, apără-l și păzăște-l pe Țâcnit atât de Lume, dar și de Sine Însuși!)

# Gheorghe date 22 February 2018 22:06 +6

Iohannis nu poate refuza revocarea lui Kovesi. Art. 54 alin. 1-3 din Legea nr. 303/2004 prevede procedura de numire a Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie etc., iar procedura de revocare este reglementată la art. 54 alin. 4. Spre deosebire de procedura de numire, în cazul procedurii de revocare, NU se prevede posibilitatea pentru preşedinte de a refuza (motivat sau nemotivat) propunerea ministrului justiţiei.

# Ana date 22 February 2018 22:15 +2

Sper sa ai dreptate ! PS. Bravo Tudorel !

# Vasile date 22 February 2018 22:07 +3

Asteptam cu nerabdare reactia milogului (la propriu , vezi aci : http://www.usdebtclock.org/ ) de la embassy , ala din tara unde platim , mai nou , tribut pe fata si "suntem mandri" 2,5%PIB . Hey , clerk no precious indications ? :lol:

# Megatronix date 22 February 2018 22:16 +5

Exceptional ! Am rămas mut,ascultam și nu-mi venea să cred. La noi în țară așa ceva ? Ceea ce a uitat domnul rector a fost să treacă și acuzația de înaltă trădare. Ar fi fost cireașa de pe tort. Mergi cu Domnul Lulutza ca să nu fii singură ! Profesore,fă-ți băgăjelul de la minister că pe mulți i-ai făcut să facă planton noaptea asta.

# revenim oare la normalitate? date 22 February 2018 22:47 +3

https://www.facebook.com/eugen.roman.7773/posts/166916694097953

# un mizantrop date 22 February 2018 22:50 +6

Mai oameni buni, toate jocurile in tara asta au la baza (fara virgula, sa se asorteze la laboantele tefelistilor), serviciile tradatoare. Indiferent cat de ticaloasa e clasa politica, ea nu poate face atat rau, daca n-ar fi protejata si coordonata de servicii. Asa si cu justitia, desi Constitutia le interzice, de ani buni, exista o relatie vinovata, contranaturii intre servicii si justitie. Credeti ca serviciile vor renunta?! Prosteala aia cu "retragerea" din protocol si reformare e pentru tefelisti. Scoaterea netezeilor in strada nu se mai putea face numai prin relatiile oengiste, aici s-au implicat secureii. Oricum, tara lui peste! Un functionar se leaga de scaun si scoate "oastea"-n strada ca lui ii place scaunul pe care sta! Pai, n-a stiut Bercea Mondialul cum sa "abordeze" justitia, ca satra are! Eu zic sa incercam si noi, ca asta pare a fi calea...

# paradel date 22 February 2018 23:09 +4

La brutărie..la brutărie ...la brutărie !!!! Ole ..ole ku@@ku@@@ea nu mai e!!!!! Dacă domnul nostru Conducător nu demite pe donșoara DNA o singură soluție : Suspendarea lui dom Prezident .

# fanezisgorila date 22 February 2018 23:24 +3

bingo...floaredecoltz bucowineana...documentat.

# Pintea date 22 February 2018 23:31 +1

Presupunand prin reducere la absurd ca ea ar fi zeita dreptatii in RO, in sensul bun, daca vezi ca nimeni nu te vrea, nici o institutie, guvern si ca realmente faci rau justitiei, de ce nu pleci? De unde paranoia asta sa ramai cu orice pret? Numai Johannis si Lazar guita. Si inca nu a guitat Klemm, caruia ar fi cazul ca ministrul de externe sa ii ceara explicatii pentru atitudinea bagareata.

# Banolic date 22 February 2018 23:41 +4

Johannis demisia ! Nu se mai poate cu un astfel de nesimtit la conducerea unei tari .Jos Johannis !

# gelu date 23 February 2018 09:07 +3

Tudorel Toader a facut-o muci de muci pe Kodrula aratand ca zeita anti-coruptie e goala din punct de vedere profesional si moral in fata Constitutiei.

# Gilu date 23 February 2018 09:26 +1

Rog acordati atentie pasajului in care d.l Ministru subliniaza singuratatea celui arestat pe nedrept si oricui se plange,ii intoarce spatele ...Nici Kafka nu putea s_ o spuna mai bine. Romanii nu_ si dau seama cat de usor se pot obtine denunturi de la persoane disperate supuse la presiuni...Fabricarea de probe de catre magistrati patibulari se situeaza la cifra 10 pe scara gravitatii.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 23 February 2018 13:07 +3

Aș putea să-ți creionez Io* ce-nseamnă singurătatea de RARINC. De fapt sunt 3 etape de singurătate, a căror acuitate a percepției se accentuează din ce în ce mai tare. Prima e cea din fazele procesului penal: TU SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR: sicofanți, milițieni, procurori, juzi, avocați, jurnaliști năimiți, cu lanț zgardă și botniță. E SINGURĂTATEA Lupului Singuratic – Lord Warrior, încolțit de o haită de hiene, care atacă din toate părțile, conspiră, fabrică probe, manufacturează alte și alte dosare, dau amenzi, resping probe, resping cereri, clasează plângeri. A doua etapă a singurătății, cea care deja produce mutații și daune ireversibile la nivel emoțional și la nivel metabolic (de ex. se pierde parțial vederea (1,50 dioptrii) doar în ziua arestării) este singurătatea celui încarcerat într-un loc lugubru, fără prieteni, fără bani, fără relații, fără elementare cunoștințe de vocabular sau reguli specifice stabilimentelor penitenciare.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 23 February 2018 13:09 +1

E un loc ce poate fi descris metaforic - „O MARA HAZNA ÎN CARE S-A ADUNAT TOATĂ SCURSURA SOCIETĂȚII. Un loc în care orice tentativă de dialog sau argumentare a nevinovăției este supusă necondiționat ironiei și bășcăliei. Aceasta este singurătatea de Lup lingându-și rănile, o singurătate impusă și rezultată ca urmare a ostracizării Rarincului în chiar mediul penitenciar. Se ajunge deja la formule enunțiative paradoxale din punct de vedere semantic: OSTRACIZARE ÎN CHIAR INTERIORUL ÎNCHISORII. Dar a treia și cea mai aspră etapă a SINGURĂTĂȚII este SINGURĂTATEA POSTEXECUTORIE. Momentul cumplit când vii acasă și întreaga listă de contacte din cartela SIM nici măcar nu-ți mai răspunde la apel. Momentul în care vezi că nu te mai caută nimeni să te întrebe de sănătate iar cei pe care-i considerai prieteni te tratează cu kurul. Momentul în care consătenii și cunoștințele, care altădată te salutau dezinteresat, acum trec ca niște zombi pe lângă tine și se uită la tine ca la o bombă atomică.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 23 February 2018 13:11 +1

Momentul în care familia se distruge irevocabil iar până și rudele refuză să mai aibă de-a face cu tine. E momentul în care realizezi că din OM stimat, apreciat, onorabil, cu o bună notorietate, ai ajuns doar o cârpă, o ogheală bună de șters podelele. Această ultimă etapă de solitudine e momentul maturității și al bilanțului: înarmat fiind cu nepăsarea, cu dezgustul și cu lehamitea acumulate în închisoare, AJUNGI SĂ NU-ȚI MAI PESE DE NIMIC ȘI DE TOATE, iar ceea ce se numește comunitate socială și opinia comunității s-o desconsideri și s-o ignori până la inexistență. Abia acum intervine SINGURĂTATEA de RARINC. E standardul la care ajungi, în mod necondiționat în urma unei „paradeli”, a „unui dat la temelii”, a unui „arș ca pe șoareci” administrată de Infractorii din Grupurile Infracționale Organizate din domeniul „Justiție în stare de Putrefacție”. E momentul în care rămâi doar tu cu tine însuți, poate cu vreun pisoi căpătat după descarcerare pe post de copil de suflet…

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 23 February 2018 13:12 +1

Tu cana ta de cafea, țigara ta, gândurile tale și pisoiul tău… Vreme de iarnă veșnică a sufletului, dublată de iarna meteorologică, vreme numai bună de meditat la primele cuvinte scăpate de PARADITORUL de caz din dosarul ce ți-a atras decăderea: „LĂSAȚI-VĂ DE LUPTĂ, RENUNȚAȚI, CĂCI ÎNCET-ÎNCET VEȚI FI DECREDIBILIZAT IAR CUVÎNTUL DUMENAVOASTRĂ NU VA MAI AVEA NICI UN FEL DE GREUTATE.”) (am citat aproximativ din spusele lui bucșa-andrei sebastian, maimuțoi sfertodoct și puradel atomic de bombardament judiciar – porcușor de caz în speța mea) Poate cândva voi avea puterea să scriu o carte despre toate acestea. Dar nu acum! Poate peste vreo 15 ani, cei menționați de Daniela Tarău ca fiind necesari întru dobândirea „IERTĂRII”. Dar nu acum, fiindcă acum încă mai este foarte multă mânie și foarte multă furie. Deși am mereu „cuvintele la mine”, poate doar peste ceva ani îmi voi scrie și Io* prima și singura carte: „264” Acum NU POT! Este încă prematur.

# adrian date 23 February 2018 09:58 -2

Eram sigur ca T.T. va incepe procedura de revocare.Dar sunt sigur ca presedintele Iohannis nu va fi de acord cu revocarea L.C.K. :lol:

# 1 date 23 February 2018 10:01 +2

Citesc pe site-urile pro-DNA ca ce sfanta e luluta. Intreb si eu : ba frate, asta chiar e Christos? E chiar asa de fara pata?

# UN ROMAN date 23 February 2018 10:23 +3

Bine ca un Ministru al Justitiei stie ce se intampla cu oamenii supusi anchetei penale, mai ales la DNA. Esti vinovat sau nevinovat presiunea este enorma. Acesti salariati ai statului sunt pusi acolo pentru a vedea daca un om a facut sau NU fapte penale, daca fapta este voita sau nu, etc. NU, nu exista o asemenea abordare asa cum este normal, ci odata ajuns acolo nu mai esti om ci un obiect care neaparat trebuie sa fie condamnat. Trebuie spus ca toti vorbesc de procentul de rechizitorii intocmit nu de numarul de dosare rezolvate prin trimitere in judecata sau NUP. Procurorii sunt analizati numai dupa numarul de rechizitorii si dupa numarul anilor de puscarie pe care il obtin. ESTE NORMAL? Asa apare abuzul, asa se distrug oameni care nu mai sunt oameni, cetateni, ci PENALI asa cum ii place presedintelui sa ii catalogheze, adica oameni fara dreptul la viata, la opinie, la adevar. De multe ori am auzit replica anchetatorilor: Ce numai pe scaunul poti sa fi? La fel intrebam si noi pe K.

# Pintea date 23 February 2018 20:20 +1

Si d-nul ministru a scos in evidenta ceea ce ea a facut in ultimul an, numai de cand domnia-sa are functia aceasta. De fapt, numai ce s-a aflat si numai cu ce s-a dat in specatcol singura. Va dati seama cate alte abuzuri si ilegalitati exista in cei 11 ani ai ei de ”cariera”? Lucruri care nu au fost descoperite si care probabil ca nici nu vor fi. Si nu se da plecata nici cu bomba atomica! Adica sa vrei sa ocupi o functie cu orice pret! Poate pana la urma Bercea Mondialu” sa o arunce in aer: i-a dat sau nu i-a dat bani? El a tipat atunci din duba, dar nu a fost ascultat. Sa fie intrebat direct! Antena 3 a aratat in perioada aceea o imagine cu ea si cu cineva (parca Licu? sau soferul) carand o sacosa ce parea cu bani. Atunci era frecventata si de Bebe Ionescu, s.a., s.a. intangibili de care azi nu isi mai aminteste nimeni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva