5 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DAUNA TOTALA – Gabriel Sandu denunta la Departamentul de Justitie al SUA si la GRECO ilegalitatile comise de Microsoft si ambasadorii americani in Romania. Avocatul Dan Chitic: "Au fost platite servicii si produse care nu au fost niciodata livrate... Elementele cheie sunt doua: Responsabilitate penala pentru gigantul Microsoft care ar fi in spatele intregului sistem si faptul ca se vorbeste cu subiect si predicat despre ambasadori care veneau si faceau trafic de influenta in sediul Guvernului"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 septembrie 2017 17:15
Vizualizari: 6245

Gabriel Sandu fostul ministru al Comunicatiilor din Guvernarea Boc continua demersurile pentru demascarea pretinselor fapte comise in afacerea Microsoft. Dupa ce a formulat denunt la DNA impotriva fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, ambasadorilor SUA, Austriei si Germaniei, impotriva generalilor SRI Zamfir si Cocoru, generalul STS Marcel Opris si altii, denuntand comiterea mai multor infractiuni de coruptie, Gabriel Sandu a sesizat Departamenul de Justitie al SUA si Grupul Statelor contra Coruptiei (GRECO), reclamand ilegalitatile comise de Microsoft in Romania si traficul de influenta exercitat de ambasadorii SUA la Bucuresti Nicolas Taubman si Mark Gittenstein. Informatia si documentele au fost prezentate in cadrul emisiunii Esential moderata de jurnalista Ana Maria Roman la Antena 3. Demersul sau are loc dupa ce a constatat ca denuntarea unor posibile fapte de coruptie la DNA a fost in zadar, caci procurorii anticoruptie nu ar fi miscat pana la acest moment nicio fila din denunt in vederea declansarii de verificari pentru clarificarea acuzatiilor aduse de Gabriel Sandu.


In cuprinsul celor doua scrisori transmise Departamentului de Justitie al SUA si la GRECO, Gabriel Sandu reclama ca faptele relatate vizeaza contractele semnate intre oficialii Guvernului si Mircrosoft International in perioada 2000-2013, sesizarea vizandu-i atat pe Claudiu Florica, in calitate de director al Fujitsu Siemens Computers, cat si pe reprezentati ai Microsoft in Romania. Gabriel Sandu sustine in scrisorile sale ca in contractele semnate intre Microsoft si Guvernul Romaniei s-au comis o serie de nereguli, precum achitarea unor servicii care nu au fost niciodata prestate si produse care nu au fost niciodata livrate.

Prin intermediul celor doua scrisori, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu reclama si neplicarea directivelor GRECO privind acordarea calitatii nejustificate si nelegale de martori denuntatori persoanelor care au facut initial obiectul verificarilor procurorilor in dosarul Microsoft, facand trimitere la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, fapt ce a condus la nepedepsirea persoanelor anchetate pentru dare de mita. In schimb, Sandu apreciaza ca a fost defavorizat prin tragerea sa la raspundere de catre organele de cercetare penala, intrucat nu s-a tinut cont de "aspectele imputabile persoanelor responsabile de incalcarea prevederilor legale transnationale privind fapta de dare de mita catre oficiali guvernamentali.

Avocatul Dan Chitic: "Se vorbeste cu subiect si predicat despre ambasadori care veneau si faceau trafic de influenta in sediul Guvernului Romaniei"

Aflat in studioul Antena 3, aparatorul lui Gabriel Sandu, avocatul Dan Chitic (foto) a precizat ca denuntul depus la DNA si scrisorile transmise la Departamentul de Justitie al SUA si la GRECO vizeaza in principal demascarea sistemului coordonat de Microsoft, prin tragerea la raspundere penala companiei care ar fi actionat in acest mod de-a lungul mai multor guvernari precum si a ambasadorilor americani care veneau in sediul Guvernului Romaniei pentru a cere semnarea de catre Executiv a unor contracte cu diverse societati.

Iata ce a declarat avocatul Dan Chitic la Antena 3:

"In mare, Gabriel Sandu sustine in scrisorile transmise ceea ce am sintetizat si in denuntul depus ieri la DNA. Sesizeaza o sumedenie de nereguli in modul de derulare a contractelor intre gigantul Microsoft si Guvernul Romaniei. Sesizeaza faptul ca au fost platite servicii si produse care nu au fost niciodata livrate. In schimb, aceasta sesizare are o anumita vechime, asteptam un raspuns in continuare pe aceasta cale. Vom reveni cu o sesizare catre acelasi departament urmand sa aducem clarificari pe care le-am obtinut de-a lungul timpului si care exista in momentul de fata si in denuntul pe care l-a depus ieri. Referitor la acest denunt, probabil ca elementele esentiale, cele mai importante, nu sunt cele legate de faptul ca politicienii au furat aceasta tara si ca multi ar putea fi acuzati de tradare. Asta o stim de foarte multa vreme. Intr-unul din dosare, Microsoft II, a fost o enumerare extrem de precisa din partea domnului Cocos a sumelor de bani si a destinatiei acestora si felul cum au fost folositi in campania electorala din 2009. Lucrurile nu sunt noi. Probabil ca elementele cheie sunt doua: faptul ca se vorbeste despre o responsabilitate penala pentru gigantul Microsoft, care ar fi in spatele intregului sistem pus la cale de-a lungul mai multor guvernari. Asta este probabil una dintre cele mai interesante aspecte, iar din punct de vedere politic, cel mai spectaculos aspect al denuntului este faptul ca se vorbeste cu subiect si predicat despre ambasadori care veneau si faceau trafic de influenta in sediul Guvernului Romaniei. Faptul ca s-au prezentat ambasadori in nenumarate randuri in sediul Guvernului pentru a cere ca anumite contracte sa fie semnate de catre Guvernul Romaniei cu diferite entitati private, avem o problema. Iar daca lucrurile se constata ca sunt asa cum spune domnul Sandu Gabriel, sunt de o maxima gravitate."

Amintim ca in denuntul sau depusa la DNA in 27 septembrie 2017, Gabriel Sandu a acuzat Microsoft ca a facut trafic de influenta pe teritoriul Romaniei incepand cu anul 2004, fiind sustinut de oameni politici, in frunte cu Traian Basescu si ambasadorii SUA, Austriei si Germaniei, dar si de ofiteri din cadrul SRI.

*Cititi aici scrisoarea trimisa Departamentul de Justitie al SUA

*Cititi aici scrisoarea trimisa la GRECO

Comentarii

# Tiby date 28 septembrie 2017 19:59 +11

Si MCV ul asta este foarte dubios. Este doar pt sclavi, este ca sfie  populația României sclavagita și controlata sub pretextul murdar al MC ULUI.  Dacă nu ar fi MCV nu s-ar mai face atatea abuzuri, romanii nu ar mai fi sclavi în propria tara. Cine a acceptat MCV  sunt niște tradatori de neam. În toate instituțiile de forță s-au investit toți banii țării iar procurorii sub pretextul ca cică prind infractori au ars tot bugetul tarii pe filaje interceptari anchete bani pierduți în zadar. Acești procurori cheltuie miliarde și produc ZERO, ba mai mult au distrus mii și mii de vieți, au sclavagit populația și ne-au făcut de tot rasul în afara. Mafie în tot sistemul de justiție,  mafie totala. Toți cei care au distrus România și au acceptat perpetuarea legilor interpretabile și a abuzurilor trebuie schimbați. Mi se pare groaznic sa întrebi procurorii si judecatorii dacă vor raspundere sau să-i pui sa facă ei legile cum vor. Ca și cum ai zice unui șofer să-și facă el regulile de circulație.

# Carbon date 28 septembrie 2017 23:01 -1

Lasa tu MCV ul in pace mai troll comunist, ca una-i una ai alta-i alta! Porcariasecurista a xapturat justitia ! De fapt nu trebuie sa mai vina experti europeni legati la ochi sau insurati pe aici in scurt timp ... Ci oameni care vad ce fac banditii securisti si scriu ce vad ...!

# nae girimea date 29 septembrie 2017 05:57 +1

MCV -ul si " anticoruptia " sint arme ale colonialisilor devalmasi din UE si SUA pt demolarea capitalului romanesc . Priviti numai la " defrisarile " facute de Kovesoaia & colab

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.07.2020 – Oda vomitiva pentru Iulia Motoc. Ceausistul Sica Mandolina

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva