18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DECLASIFICAREA NU E DE AJUNS – Reactii dupa publicarea protocolului SRI-PICCJ: “Kovesi si Maior trebuie sa fie retinuti de indata si deferiti justitiei!... Intra in zona infractionala... Protocol cu incalcarea legii si CP... Acest protocol este nu doar nelegal ci sfideaza logica si bunul simt... Este o insiruire de modalitati pentru savarsirea de infractiuni, pentru incalcarea drepturilor si libertatilor! Plan de politie securista cu participarea procurorilor, judecatorilor si SRI!”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

30 March 2018 16:13
Vizualizari: 6474

Reactii dure dupa publicarea protocolului incheiat intre PICCJ si SRI, semnat de Laura Kovesi, George Maior, Florian Coldea si Tiberiu Nitu: politicieni, avocati, judecatori si jurnalisti considera ca declasificarea documentului nu este de ajuns. Sunt opinii conform carora toate dosarele in care s-a folosit acest protocol trebuie revizuite, iar semnatarii trebuie sa fie cerectati penal. 


Astfel, senatorul PSD Serban Nicolae a declarat pentru PSnews.ro ca multe dintre lucrurile stipulate in respectivul document depasesc cu mult limitele prevazute de Codul de procedura penala: “Toate dosarele care nu au fost de siguranta nationala, dar in care s-au folosit procedurile si practicile prevazute de acel protocol ar trebui supuse revizuirii, pe de o parte, iar pe de alta parte, toti cei care au participat la luarea unor decizii in baza acestor protocoale ar trebui sa fie la randul lor investigati potrivit legii penale”. Deputatul PSD Liviu Plesoianu acuza si el odiosul protocol intr-o postare pe Facebook, si intreaba care au fost acele “cauze complexe”, cate “planuri comune” au fost elaborate si ce continut au avut, ce “sarcini” le-au revenit 'partilor'. Jurnalista Sorina Matei o acuza pe Laura Kovesi ca a facut un protocol cu incalcarea legii si CPP, dar si ca procurorii trebuiau sa dea raportul la SRI cu ceea ce faceau in dosar pe notele SRI. Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes, cere ca procurorii sa fie scosi din categoria magistratilor pentru ca nu au denuntat public monstruosul protocol: “Au dovedit ca sunt niste carpe, sclavi si niste slugi ale securistilor”. Chris Terhes spune intr-o postare pe Facebook ca documentul semnat de Kovesi si Maior a transformat parchetele si SRI in politie politica si organe de opresiune impotriva romanilor, si cere retinerea si anchetarea acestora. Avocata Cosmina Cerva considera ca protocolul a fost o modalitate pentru savarsirea de infractiuni, pentru incalcarea normelor de drept si pentru incalcarea drepturilor si libertatilor oamenilor: “Semnatarii acestui protocol si cei implicati in aplicarea lui, trebuie cercetati de urgenta pentru fapte penale savarsite cu intentie”. Cerva mai acuza si faptul ca costurile “acestor activitati ilegale sunt puse in sarcina omului ascultat/interceptat/cercetat sub forma cheltuielilor judiciare”. Nu in ultimul rand, judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti sustine ca documentul semnat de Kovesi, Maior, Nitu si Coldea este nu doar nelegal, ci sfideaza logica si bunul simt.

Iata reactiile dupa publicarea protocolului SRI-PICCJ:

Serban Nicolae: ”Dosarele in care s-au folosit procedurile prevazute de protocol ar trebui supuse revizuiri”

In esenta, este ceea ce banuiam: faptul ca, printr-o hotarare a CSAT, s-au facut modificari la legislatia penala, in sensul in care, alaturi de acele infractiuni la siguranta nationala sau care privesc acte impotriva securitatii nationale a statului (asa cum le defineste Codul Penal si cum apar ele in alte legi speciale), au fost adaugate si alte categorii de fapte grave. in articolul 2, este o adaugire la final: 'Partile coopereaza, potrivit competentelor si atributiilor prevazute de lege, in activitatea de valorificare a informatiilor din domeniul prevenirii si combaterii infractiunilor impotriva securitatii nationale, a actelor de terorism, infractiunilor ce au corespondent in amenintarile la adresa securitatii nationale si a altor infractiuni grave, potrivit legii'.
Din acest punct de vedere, Codul de procedura penala nu permite participarea lucratorilor din cadrul organelor de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale decat la sprijinul acordat parchetului la acte premergatoare (atat: doar in faza de acte premergatoare) la infractiuni la siguranta nationala sau la cele ce pun in pericol securitatea nationala, potrivit legii. Or, alte infractiuni grave nu se incadreaza aici. Practic, prin 'infractiuni grave' puteai sa intelegi ce vrei (pentru ca e o apreciere subiectiva, chiar daca exista conditionari in privinta determinarii caracterului grav al anumitor tipuri de infractiuni), sa faci ce vrei si sa implici Serviciul Roman de Informatii in orice tip de investigatie penala.

De asemenea, articolul 14 – prin raportare la articolul 2 – le permite ofiterilor SRI sa desfasoare activitati de investigatii si supraveghere operativa. Or, asa ceva depaseste cu mult limitele prevazute de Codul de procedura penala si practic intra in zona infractionala.

In plus, articolul 16 se refera la art. 224 din vechiul Cod de procedura penala, care nu permite utilizarea unor lucratori operativi din MAI sau alte organe de stat din domeniul sigurantei nationale, decat pentru acele infractiuni care tin de siguranta nationala sau de fapte care pun in pericol securitatea nationala. Deci nu infractiuni de coruptie, nu infractiuni contra persoanei, nu infractiuni contra patrimoniului, ci strict acele infractiuni care sunt definite de lege ca fiind de siguranta nationala.

Daca am merge pana la capat cu aplicarea legii intr-o asemenea situatie, ar trebui sa se intample doua lucruri: toate dosarele care nu au fost de siguranta nationala, dar in care s-au folosit procedurile si practicile prevazute de acel protocol ar trebui supuse revizuirii, pe de o parte, iar pe de alta parte, toti cei care au participat la luarea unor decizii in baza acestor protocoale ar trebui sa fie la randul lor investigati potrivit legii penale.

Din punctul meu de vedere, este un semnal extraordinar de puternic dat de actuala conducere a Serviciului Roman de Informatii, care se delimiteaza intr-un mod categoric de practici profund ilegale, oculte si specifice anilor ’50, din mandatele lui Traian Basescu si inceputul de mandat al lui Klaus Iohannis, readucand Serviciul Roman de Informatii in zona sa de competenta legala. Noua conducere probabil va mari eficienta serviciului pe acele zone pentru care a fost el creat”.

Sorina Matei: “A facut un protocol cu incalcarea legii”

"Cum a zis doamna Kovesi pe 27 Ianuarie 2017?
Citez de pe siteul DNA:
'Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi.
Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori intalniri intre procurori si ofiterii de informatii in case conspirative.
Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedura penal si Legea 78/2000.'

Nu, dansa a facut un protocol PESTE capul DNA, cu incalcarea legii si CPP.

Deci cum este sa invoci intr-un protocol 'strict SECRET' al ministerului PUBLIC/PG, Codul de Procedura Penala prin si cu incalcarea Codului de Procedura Penala? Desi cercetarea penala este secreta potrivit Codului de Procedura Penala, PG/DNA adica procurorii trebuiau sa dea raportul la SRI cu ceea ce faceau in dosar pe notele SRI. si majoritatea erau pe note SRI. In plus, e asa cum am scris. Protocolul e semnat de 4 persoane. 2 sefi si 2 adjuncti. Maior, Kovesi, Coldea, Nitu".

Liviu Plesoianu: “Scrie negru pe alb cine trebuie sa raspunda”

"#Protocolul Kovesi-Maior... Mare atentie la Art.22!!! Acolo este cheia! Care au fost acele 'cauze complexe', cate 'planuri comune' au fost elaborate si ce continut au avut, ce 'sarcini' le-au revenit 'partilor'. Cat despre cine ar trebui sa raspunda, scrie negru pe alb chiar in Protocol: totul era aprobat de catre conducerea celor doua institutii!".

Chris Terhes: ”Retinuti de indata si deferiti justitiei”

"Sclavii Noii Securitati din presa, societatea in civil ori de pe Facebook rostogolesc ordinul pe unitate ca de fapt protocolul SRI-Parchetul General din 2009 nu contine cine stie ce lucruri grave, ca e legal. Daca va uitati in protocol veti gasi ca procurorii trebuiau sa dea raport la SRI, sa devina informatori ai SRI, sa se intalneasca cu ofiteri de legatura. Pe scurt, procurorii au devenit 'assets' pentru SRI.

Prin acest protocol Kovesi i-a facut pe procurori obdelele securistilor, asa cum erau si in perioada comunista, cand executau ordinele Securitatii.

Dat fiind faptul ca NICI UN procuror din 2009 pana in prezent nu a expus public aceasta monstruozitate de protocol, dar a preferat sa faca anchete in baza lui, TOTI procurorii trebuie scosi din categoria magistratilor. Au dovedit ca sunt niste carpe, sclavi si niste slugi ale securistilor.

Culmea, daca nu era SRI-ul, acest protocol nu era declasificat nici azi.

Urmariti-i pe sclavi sa vedeti ordinul pe unitate. Priviti-le postarile si ganditi-va cati ani au mintit aceste goarne de propaganda fara sa clipeasca cand romani au fost nenorociti de acesta politie politica neo-stalinista creata de Maior si Kovesi.
Pe scurt, acest document semnat de Kovesi si Maior a transformat parchetele si SRI in politie politica si organe de opresiune impotriva romanilor.

Kovesi si Maior trebuie sa fie retinuti de indata si deferiti justitiei!

P.S. Cat de TICALOSI si NEMERNICI pot fi procurorii din Romania incat NICI UNUL nu a denuntat public acest protocol din 2009?”.

Cosmina Cerva: “Trebuie cercetati de urgenta pentru fapte penale savarsite cu intentie!”

Nici macar nu mai putem spune ca este grav ce s-a intamplat in Romania in ultimii ani, este de domeniul INFRACTIONAL! Tot acest protocol este de fapt o insiruire de modalitati pentru savarsirea de infractiuni, pentru incalcarea normelor de drept, pentru incalcarea drepturilor si libertatilor oamenilor! Este un 'plan' de politie securista cu participarea procurorilor, judecatorilor si a personalului SRI!

Art. 2 din protocolul securist introduce termenul de 'infractiune grava' cu scopul de a largi spectrul de competente pt SRI!
Este o adaugare la lege, o mizerie ilegala introdusa cu scopul de a putea fi ascultat/interceptat/cercetat orice cetatean pentru orice infractiune care pare grava in capul unor securisti!

Art. 20 si 21 descriu in concret colaborarea ilegala din magistrati si SRI, inclusiv intalnirile in locatii secrete!
Pe langa sediile acestor unitati, au introdus si 'locurile anume stabilite de sefi'!

Art. 23 este cireasa de pe tort! Costurile acestor activitati ilegale sunt puse in sarcina omului ascultat/interceptat/cercetat sub forma cheltuielilor judiciare.

Art. 34 este din nou o incalcare a legii! SRI efectua inclusiv TRANSCRIEREA comunicatiilor!

Art. 39 scoate la iveala o alta minciuna a lui Kovesi! In comunicatul DNA din ianuarie 2017 ne spunea ca DNA nu a colaborat cu SRI si nu exista protocoale in acest sens. Dovada minciunii este in acest articol!

Art. 62 este un SEMNAL DE ALARMA! Trebuie aflat de urgenta daca exista acte aditionale la acest protocol.
In cazul in care exista, trebuie desecretizate in regim de urgenta!

Semnatarii acestui protocol si cei implicati in aplicarea lui, trebuie cercetati de urgenta pentru fapte penale savarsite cu intentie!”.

Madalina Afrasinie:”Protocolul nu este doar nelegal, ci sfideaza logica si bunul simt”

In loc de concluzii...
Spunea purtatorul de cuvant al SRI ca nu este nimic nelegal un acest protocol.
Ca jude, intr-adevar, de comercial(mie imi place sa spun ca domeniul comercialului nu a murit), apreciez ca acest protocol este nu doar nelegal ci sfideaza logica si bunul simt. Nu poti sa te prevalezi de hot CSAT secretizate ca sa iti extinzi competentele. Protocolul este asemanator normelor metodologice care adauga la lege! Vreau sa stiu daca mai exista astfel de protocoale incheiate ulterior intrarii in vigoare a noilor coduri, si vreau sa se declasifice toate hotararile CSAT invocate in protocol!
PS: sufrageria poate fi considerata loc unde se formau/specializau/pregateau/perfectionau profesional???”

Comentarii

# Sorin date 30 March 2018 16:31 +12

Alo, alo madam kovesi, suna-l urgent pe Ghita sa iti faca chemare de urgenta in Serbia langa el, ca nu mai e mult pana te vor baga la zdup. De ce sa devii inculpata cand poti sa devi fugara langa amicul tau cu care te intalneai in vie?

# DODI date 30 March 2018 21:08 +1

Să fim realiști. Cine să facă cercetări și arestări? Tractoristul de lăzăruc? Păi ăstuia, de câteva zile, nici pampersii nu-i mai sunt de folos. Face pe el, vorbește singur și se ascunde în debarale. Cine să îl pună la treabă? Ciolanis? Ar fi poate devoie de Dorel. Dar după ce se întoarce din străinătate. Totdeauna când ai nevoie de el este puțin plecat. Bine că nu totuși ”aplecat” politic. Ar fi bine să fie aplecat asupra problemei ridicate de desecretizarea Protocolului și ale implicațiilor uriașe, juridice, rezultate din fărădelegile comise în baza acestuia. Poate că nu ar strica să îi ”strice” Paștile lui ciolanis și să-l reclame la CCR. Nu de alta dar să i se spargă și lui ciolanis ouăle în cap ca și lui boc.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 30 March 2018 23:24 +6

PTR SORIN//CHIAR DACA PROBABIL AI SCRIS LA MISTO SI TOT ESTI IN EROARE!!!!!! GHITA este refugiat politic,el conform chartei onu si a drepturilor omului este indreptatit sa primeasca AZIL POLITIC(ca sa nu mai vorbim ca a si fost SENATOR SAU DEPUTAT(acestea fiind functii STRICT POLITICE) PE CIND KOIVESI A INCALCAQT LEGI DE DREPT COMUN EA NU A DETINUT FUNCTII POLITICE !!! ba dimpotriva as putea spune CA NUAVEA VOIE SA FACA POLITICA ASA CUM A FACUT.DECI KOIVESOAICEI I/AR AJUTA DOAR daca s/ar telepatiza in eretz,dar nici asta nu merge ca nu/i ,,taiata imprejur ,, ba mai mult are si actiunea black cube,poate ar merge coasta lui rica,dar ce sa vezi, s/ar incaiera cu ,,infirma,,bica si cu ,,insarcinata ,,udrea.MIE MI/AR PLACEA SA O IMPINGA DRACU SPRE COASTA LUI RICA .ABIA ASTEPT SA SE DESCHIDA ACTIUNE PENALA IMPOTRIVA EI SI SA VEDEM CUM AMBASADILI II IAU BUSOLA ADICA,,STEAUA NORDULUI,,.ghita are mai mult decit suficiente probe ca sa demonstreze ca politic i se inscena un PROCES PENAL

# Andreea date 31 March 2018 00:58 +1

jurnaliștii trebuie să informeze corect: altă persoană a semnat în locul dl Nițu

# mariana date 31 March 2018 12:15 +1

Asistam tacuti si uimiti-nimic mai mult, la descoperirea fara tagada a ceea ce a fost si mai este inca, asa zisa, JUSTITIE din Romania.Va dati seama in ce marasma traim cu totii ??? NIMENI, dar chiar NIMENI nu are curajul sa faca nimic impotriva celora ca au nume si prenume si i-au nenorocit pe foarte multi. Cine ar trebui sA FACA CEVA ? alesii nostrii , NU ??? INALTUL NOSTRU PRESEDINTE , dar, vai, cu totii au facut parte mai mult sau mai putin din acele"sfere", deci sunt compromisi si se tem. Nu Iohanis, nuuuu, el chiar nu vede raul, nu-l intereseaza, el are incredere in cei doi Lazaruca si Nefertiti... Dar, noi, toti ceilalti ?????Ne-a luat D-zeu glasul la toti, suntem ragusiti, nu putem scuipa in fata usilor institutiilor care ne-au distrus tara ??? Ii lasam asa, ii iertam, nu-i pedepsim, cum au facut-o ei cu voi ???? D-zeu nu-ti baga-n traista, trebuie sa miscam fundul, sa iesim in strada si sa zbieram cat ne tin bojocii. Daca o s-o facem, vom putea macar avea o satisfactie .

# mariana date 31 March 2018 12:20 0

Cosbuc : " Cei ce poarta jugul si a-l purta mai vor, merita sa-l poarte, spre rusinea lor" .Daca nici de data asta nu se va intampla nimic decat discutii in televiziuni, atunci, chiar ca nu ne mai ramane de facut nimic decat sa ne luam campii, si sa abandonam tara, lasandu-le-o lor, caci noi n-o meritam.

# Klaus_Klaus date 2 April 2018 21:09 0

8) Asa cum arata acest protocol (incl. magariile/"rectificarile" de DUPA declasificare- sic!) este CLAR ca apa de izvor ca este parte dintr-un LUNG SIR PORCESC IERARHIZAT de atari "protocoale" Si ca sa-l citez pe ghinararu'-prefesor :-* sirul ESTE STRICT IERARHIZAT VERTICAL :P cu STALPUL DE GHIDARE AVAND BAZA INFIPTA ADANC PRIN GRADINA AMBASADELOR. Adica ce vedem (= se da boborului ..) este doar un trunchi de PIRAMIDA ..dar NU baza si varful.. Au avut timp cacalau sa le MERMELEASCA la foc mic si sa scoata/modifice TOT ce NU le convine - in primul rand ambasadelor... Apoi observam CIUDATA #LINISTE a #rezistentilor lu' peste acoperit..etc..etc. dar si a ambasadelor...si a - desigur- :P societatii civile -wawwww.. Nu tu un nea' liiceanu, un fleosca&pievici, etc... O pupatura in zona perianala, ceva ? niika-niika! ? :sad: :P Asta e masura caracterelor HYPER-INFECTE ale lor ..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva