20 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV – Plangerile penale formulate de senatorul PNL Ioan Ghise impotriva lui Traian Basescu si a celor sase judecatori de la Curtea Constitutionala care au batjocorit vointa a 7,4 milioane de romani (Plangerile)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 septembrie 2012 16:23
Vizualizari: 4626

 

Senatorul liberal Ioan Ghise a formulat, joi, 13 septembrie 2012, doua plangeri penale pe care le-a inaintat Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Prima dintre plangerile penale ale parlamentarului il vizeaza pe presedintele Traian Basescu, pe care Ioan Ghise il acuza de uzurparea de calitati oficiale si de propaganda in favoarea statului totalitar. Cea de-a doua plangere penala care a ajuns pe masa procurorului general Codruta Kovesi de la Ioan Ghise ii vizeaza pe judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei, in frunte cu presedintele Augustin Zegrean. Senatorul PNL, Ioan Ghise, ii acuza pe judecatorii CCR, Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Antuanella Motoc si Puskas Valentin Zoltan ca au schimbat ordinea de drept in Romania atunci cand au decis ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu a fost nelegitim, anuland totodata si confirmarea rezultatelor constatate de Biroul Electoral Central.


Plangerea penala impotriva presedintelui Traian Basescu:

In conformitate cu prevederile art. 131, alin. 1 din Constitutia Romaniei, formulez plangere penala impotriva numitului Traian Basescu, cu domiciliul in Bucuresti, Palatul Cotroceni, Bulevardul Geniului nr. 1- 3. Sector 6 - Bucuresti - Romania, Cod postal 060116.

Infractiunile pe care le-a savarsit sunt:

I. Art. 240 (Uzurparea de calitati oficiale)

1.Fapta numitului Traian Basescu de a indeplini ilegal functia de presedinte al Romaniei, prin incalcarea art. 1 din Hotararea nr. 33 din 6 iulie 2012 a Parlamentului indeplineste elementele constitutive ale infractiunii prevazute si pedepsite art. 240 C.P. (uzurpare de calitati oficiale), Intrucat:

1.1. a ocupat sediul Administratiei presedintiale de la Palatul Cotroceni, la data de 28 august 2012, cu ajutorul unor persoane imbracate in uniforme ale SPP, stiind ca la respectiva data acesta era si este, si in prezent, in situatia de SUSPENDAT DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI conform Hotararii nr. 33/2012 a Parlamentului Romaniei.

II. Art. 1661 C.P. (Propaganda in favoarea statului totalitar)

2.Fapta numitului Traian Basescu de a incalca vointa poporului, consemnata in rezultatele constatate de BEC si confirmate de Curtea Constitutionala, prin pct. 2 al Dispozitivul Hotararii nr. 6/2012, se incadreaza ca „intreprindere a actiuni pentru schimbarea, prin actiuni ilegale, a caracterului suveran al poporului roman”.

Plangerea impotriva celor sase judecatori ai CCR

Potrivit art. 131, alin. 1 din Constitutia Romaniei, coroborat cu prevederile art. 66 din Legea nr. 47/1992, formulez plangere penala Impotriva urmatorilor judecatori ai Curtii Constitutionale:

-Augustin Zegrean, presedinte

-Aspazia Cojocaru, judecator

-Petre Lazaroiu, judecator

-Mircea Stefan Minea, judecator

-Iulia Antuanella Motoc, judecator

-Puskas Valentin Zoltan, judecator

Judecatorii Curtii Constitutionale au schimbat ORDINEA DE DREPT in ROMANIA prin pct. 3 al dispozitivului Hotararii nr. 6 din 21 august 2012, In sensul ca:

a)AU ANULAT prevederile pct. 1 al dispozitivului Hotararii nr. 6/2012 a CCR prin care s-a constatat valabilitatea referendumului;

b)AU ANULAT confirmarea rezultatelor constatate de catre Biroul Electoral Central la referendumul din 29 iulie 2012, rezultate confirmate de catre CCR la pct. 2 al dispozitivului Hotararii nr. 6/2012.

Punctele 4 și 5 ale dispozitivului Hotararii nr. 6 din 21 august 2012 a Curtii Constitutionale sunt NECONSTITUTIONALE, constituie ABUZ DE DREPT și au initiat impunerea DICTATURII In Romania.

Infractiunile pe care le-au savarsit aceștia sunt:

Art. 1661 C.P. (Propaganda in favoarea statului totalitar),

Art. 1681 C.P. (Comunicarea de informatii false),

Art. 248 (Abuzul in serviciu contra intereselor publice),

Art. 2481 (Abuzul in serviciu In forma calificata)

Art. 240 (Uzurparea de calitati oficiale).

1.1.Prevederile pct. 3 din dispozitivul Hotararii nr. 6/2012 a Curtii Constitutionale indeplinesc elementele constitutive ale infractiunii prevazute si pedepsite Codul Penal, intrucat:

1.1.1.Curtea Constitutionala nu are atributii in a analiza din punct de vedere constitutional VALABILITATEA SAU NEVALABILITATEA REFERENDUMULUI, iar in ceea ce priveste dispozitiile legale prevazute la art. 47 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, acestea se refera strict la valabilitatea din punct de vedere constitutional, nu legal. Sub aspectul legalitatii, doar Biroul Electoral Central, conform prevederilor art. 25 alin. (1) din Legea nr. 3/2000, are obligatia sa supravegheze corecta desfasurare a referendumului si sa centralizeze la nivel national rezultatele acestuia, pe care le inainteaza Curtii Constitutionale. Cu alte cuvinte, pct. 3 al dispozitivului Hotararii nr. 6/2012 a Curtii Constitutionale induce in eroare cetatenii romani care au participat la Referendumul din 29 iulie 2012, printre care am fost si eu, prin retractarea celor hotarate de judecatorii Curtii la pct. 1 si pct. 2 din dispozitivul Hotararii nr. 6/2012 a Curtii Constitutionale, prin care se recunoaste ca „procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, a fost respectata”, fapt ce legitimeaza REFERENDUMUL CA FIIND VALABIL (la pct. 1 al Dispozitivului) si ca se „Confirma rezultatele referendumului national din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central …” (la pct. 2 al Dispozitivului), ceea ce confirma CONSTITUTIONALITATEA SI LEGALITATEA REZULTATELOR CONSTATATE DE BIROUL ELECTORAL CENTRAL LA REFERENDUMUL DIN 29 IULIE 2012, conform lit. i) a art. 146 din Constitutie si ale alin. (2) din art. 47 al Legii nr. 47/1992 si art. 25 din Legea nr. 3/2000.

1.1.2. In conformitate cu art. 25 din Legea nr. 3/2000 DOAR Biroul Electoral Central supravegheaza „corecta desfasurare a referendumului, centralizeaza la nivel national rezultatele acestuia”, iar Curtea Constitutionala are dreptul DOAR sa primeasca de la Biroul Electoral Central REZULTATELE, fara sa aiba dreptul de a se pronunta cu privire la acestea. Cu alte cuvinte, desi legea ii confera Curtii Constitutionale DOAR DREPTUL de a lua act de rezultatele referendumului, ea (C.C.R.), IN MOD INFRACTIONAL, se substituie Biroul Electoral Central.

2. Prevederile pct. 4 din dispozitivul Hotararii nr. 6/2012 a Curtii Constitutionale indeplinesc elementele constitutive ale infractiunii prevazute si pedepsite de articolelor invocate mai sus, intrucat:

2.1. Hotararea nr. 6/2012 a C.C.R. a indus in eroare autoritatile romane – Parlament si Guvern – si cetatenii romani care au participat la referendumul din 29 iulie 2012, prin prezentarea unei MINCIUNI ca fiind adevarate – aceea ca „La data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, inceteaza INTERIMATUL dlui Crin Antonescu IN EXERCITAREA FUNTIEI DE PRESEDINTE AL ROMANIEI”-, invocata la pct. 4 din dispozitivul Hotararii nr. 6/2012 a C.C.R., In scopul de a obtine pentru Traian Basescu un avantaj injust – acela de a reveni in functia de presedinte al Romaniei.

2.2. Prevederile pct. 2 din dispozitivul Hotararii nr. 6/2012 a Curtii Constitutionale arata ca rezultatele referendumului au fost: PENTRU DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU. Aceasta arata, clar, ca interimatul lui Crin Antonescu NU A INCETAT, deoarece ESTE IN VIGOARE HOTARAREA NR. 33/2012 A PARLAMENTULUI ROMANIEI prin care TRAIAN BASESCU ESTE SI IN PREZENT SUSPENDAT.

3. Prevederile pct. 5 din Dispozitivul Hotararii nr. 6/2012 a Curtii Constitutionale indeplinesc elementele constitutive ale infractiunii prevazute si pedepsite de articolele Codului Penal, Intrucat:

3.1. Inducerea in eroare a autoritatilor romane – Parlament si Guvern – si a cetatenilor romani care au participat la referendumul din 29 iulie 2012, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase – aceea ca „La data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, domnul Traian Basescu isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de presedinte al Romaniei.”- introdusa la pct. 4 din Dispozitivul Hotararii nr. 6/2012 a C.C.R., in scopul de a obtine pentru Traian Basescu un folos material injust – acela de a reveni in functia de presedinte al Romaniei.

3.2. In conformitate cu prevederile pct. 2 din Dispozitivul Hotararii nr. 6/2012 a Curtii Constitutionale, prin care rezultatele referendumului au fost: PENTRU DEMITEREA LUI TRAIAN BASESCU, reiese clar ca Traian Basescu NU POATE REVENI IN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI si din cauza faptului ca, FIIND IN VIGOARE HOTARAREA NR. 33/2012 A PARLAMENTULUI ROMANIEI, TRAIAN BASESCU ESTE SI IN PREZENT SUSPENDAT.

3.3.Curtea Constitutionala a hotarat, fara sa aiba vreun temei de drept cu privire la incetarea interimatului in functia de presedinte al Romaniei a dlui Crin Antonescu si de repunere a dlui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei, cu toate ca, in prezent, Hotararea nr. 33/2102 a Parlamentului privind suspendarea lui Traian Basescu ESTE IN VIGOARE, s-a substituit Parlamentului in luarea deciziei de ignorare a Hotararii nr. 33/2012 a Parlamentului si de ignorare a rezultatelor constatate de BEC la referendumul din 29 iulie 2012, prin uzurpare.

4. Fapta Curtii Constitutionale de a incalca vointa poporului, consemnata in rezultatele constatate de BEC si confirmate de Curtea Constitutionala, prin pct. 2 al Dispozitivul Hotararii nr. 6/2012, si anulata prin pct. 3, 4 si 5 din Dispozitivul Hotararii nr. 6/2012 a Curtii Constitutionala se incadreaza ca infractiune prin „Intreprindere a unor actiuni pentru schimbarea, prin actiuni ilegale, a caracterului suveran al poporului roman” si este incadrata la art. 1661 C.P. (Propaganda in favoarea statului totalitar)”.

Comentarii

# LULUTA CIORDUTA TIGANELA DOTT. COL. ANALFABET PLAGIATORE date 13 septembrie 2012 17:52 +10

Motoaca are tupeul sa comenteze acum la Romania TV !!!

# Paul date 14 septembrie 2012 09:02 +6

Domnul Ghise ar trebui sa faca plangere si impotriva nazistului Neamtu, presul pseudo-partidului Noua Republica, intrucat a incalcat art.2 din Legea Partidelor atunci cand a instigat lumea sa nu voteze. La fel, sa ceara ca si PDL-ul si Forta civica sa fie radiate din Registrul de evidenta a partidelor politice, intrucat nu au respectat principiile acestora....

# Elena date 14 septembrie 2012 12:09 -7

Paulica...In Romania votul este un drept nu o obligatie. A spune cuiva sa nu voteze aste egal cu a spune sa voteze...ceea ce au facut si USL-istii. Unii au indemnat la vot altii la boicot. E legal si una si alta...Diferenta vine acolo unde USL a fraudat votand in locul unor cetateni sau de mai multe ori in numele celor indignati iar ceilalti au vina de a fi fost in "bataia pushtii". Cu alte cuvinte USL a vrut sa UCIDA..(statul de drept, ordinea si democratia, bunul simt si morala cetateneasca) si tot USL se revolta ca VICTIMA STRIGA ..dupa AJUTOR!!!! In viziunea USL-asilor ar fi trebuit ca sustinatorii lui Basescu in special si ai statului de drept si ai democratiei, in general, ar fi trebuit sa "intoarca si obrazul celalalt"!!

# Candiano Popescu date 14 septembrie 2012 19:57 +3

elenico... dupa sagacitate si stil nu as putea sa spun daca esti eba, boc sau udritza. Probabil toti trei- nu dezvoltam acum.

# tot Candiano Popescu date 14 septembrie 2012 20:13 0

In democratie votul este o obligatie, sau daca vrei o datorie (civica, morala). Votul este DREPTUL LA SUVERANITATE, sau SUVERANITATEA insasi si asta nu se discuta si nu se alieneaza. Dar grupul (era sa zic infractional) pe care il lingi uraste democratia (pana intr-acolo ca pericliteaza suveranitatea); uraste democratia dar ii foloseste limbajul. O fi bine sa traiesti in disonanta cognitiva? Nu e bine elena... nu e bine ... Nu de alta, dar daca te duci roman mediu in italia sau in spania esti un paria, daca te duci roman educat in canada sau in sua esti un outsider, chiar daca esti de 100 de ori mai bun decat colegii autohtoni. Avem si noi nevoie de o tara. Nu e "doar" un drept, e si o necesitate.

# Statul drepti OBOSIT date 16 septembrie 2012 08:17 0

Pentru elenA....Esti intoarsa cu fundul in sus si la spatele tau sunt cei care au calcat in picioare statul de drept pe care il invoci....Macar stii ce inseamna stat de drept? La scolile de vara sau de iarna nu va invata nici sa completati cei 7 ani de acasa, dupa cum nu va invata nici sa umpleti lacunele (estuarele, de fapt) avute in educatie si cultura...Nici macar aritmetica nu ati invatat, nici adunarea.Doar inmultirea nevertebratelor ati invatat-o , si sa o transmiteti prin sporii si aburii de alcool sau prin dansul ploii talmacene...Urcati-va pe borduri ca va ia valul!

# adi date 14 septembrie 2012 09:40 +7

succes si va sustin,trebuie sa scapam odata de acesti hoti

# Socrate date 14 septembrie 2012 10:35 +7

Domnul Ghise a omis ceva substantial. Hotararea BEC nr, 34/2012, din data de 28 Iulie, stabilea ca referendumul se desfasoara conform legii 35/2008. Depasindu-si atributiile, la cererea lui TB, prin celebra erata a stabilit ca alegerile se desfasoara conform legii 370/2004, si a si indicat ca listele electorale sunt cele definite in art. 2 din aceasta lege ( omitand articolul 7 din aceeasi lege ). Mai mult, acest abuz a fost folosit in emiterea hotararii nr.6.

# irina date 14 septembrie 2012 11:06 +6

felicitari ptr demers si mult succes!Dumnezeu sa ne ajute sa scapam de ticalos!

# luk date 14 septembrie 2012 13:18 0

ei  si...

# Vlad date 15 septembrie 2012 09:22 +3

Nu am liniste pana nu ma lamuresc cum a fost cu erata ! Nu-i putem lasa sa-si bata joc de noi...toti CAP-istii, securistii, psihopatii, etc !

# Iulius date 15 septembrie 2012 09:27 +3

L-am auzit pe Zegrean (pe vremea cand nu primise dispozitii clare) ca Parlamentul stabileste calea de urmat! De ce a ramas in coada de peste? In ce tara traim?

# Geo date 17 septembrie 2012 01:43 0

Bai Ghise, s-au Gusa, m-ai sti la Brasov cand ti se lipea burta de spate pana sa ajungi primar? Ti-a crescut burta ca primar, si acuma ai si gusa D-le gise, nu e bine.......asta cu Basescu e un pretext, motivul adevarat e sa dai jos grasimea si gusa, singur iti era urat, ai mai adunat ceva obezi......spor la dat cu rondul. Fa si tu din patru in patru ore, ca in armata. ;-)

# Geo date 17 septembrie 2012 01:47 0

Bai Ghise, s-au Gusa, m-ai sti la Brasov cand ti se lipea burta de spate pana sa ajungi primar? Ti-a crescut burta ca primar, si acuma ai si gusa D-le gise, nu e bine.......asta cu Basescu e un pretext, motivul adevarat e sa dai jos grasimea si gusa, singur iti era urat, ai mai adunat ceva obezi......spor la dat cu rondul. Fa si tu din patru in patru ore, ca in armata. ;-)

# Geo date 17 septembrie 2012 01:49 0

Bai Ghise, s-au Gusa, m-ai sti la Brasov cand ti se lipea burta de spate pana sa ajungi primar? Ti-a crescut burta ca primar, si acuma ai si gusa D-le gise, nu e bine.......asta cu Basescu e un pretext, motivul adevarat e sa dai jos grasimea si gusa, singur iti era urat, ai mai adunat ceva obezi......spor la dat cu rondul. Fa si tu din patru in patru ore, ca in armata. ;-)

# cucu date 19 septembrie 2012 14:17 0

stati linistiti atita timp cit e luluta si morarisca la justitie nu se intimpla nimic. vedeti ce curaj a prins mafia basista din CSM acum, incearca sa faca ei legea cum le convine lor, am spus si repet, pina nu iese poporul in strada sa ii linseze pe toti mafiotii basisti nu se schimba nimic

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2022 – Procurorul rasfirat la CAB (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva