17 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FLOREA NU-I CA TARCEA – Iohannis refuza sa o numeasca pe Adina Florea la conducerea DNA, pretinzand ca nu exista dovada de la CNSAS ca aceasta nu a colaborat cu Securitatea. Acelasi Iohannis a numit-o fara probleme pe Cristina Tarcea la sefia ICCJ, desi aceasta nu avea adeverinta de la CNSAS care sa confirme ca nu a fost colaboratoare sau lucratoare a Securitatii. In pofida pretextelor invocate de Werner, CNSAS a stabilit inca din 2009 ca Florea nu a avut legatruri cu Securitatea (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 January 2019 12:34
Vizualizari: 5878

Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis (foto dreapta) ofera o noua mostra de ipocrizie cat casa si de dubla masura. Iohannis a refuzat miercuri, 9 ianuarie 2019, pentru a doua oara numirea procuroarei Adina Florea la conducerea DNA. Presedintele a invocat din nou ca nu ar exista dovada ca Adina Florea nu a avut legaturi cu Securitatea dinainte de 1990, desi CNSAS a emis inca din 2009 o adeverinta prin care a stabilit ca procuroarea nu a colaborat si nu a fost lucratoare a Securitatii. In schimb, Iohannis nu a avut nicio problema sa o numeasca pe Cristina Tarcea (foto stanga) in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, fara sa existe adeverinta care sa confirme ca aceasta nu a fost colaboratoare sau lucratoare a Securitati.


Astfel, intr-o scrisoare trimisa ministrului Justitiei Tudorel Toader, Iohannis isi explica refuzul de a o numi pe Adina Florea prin acela ca la dosar nu exista dovada care sa ateste indeplinirea conditiei prevazute la art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, adica sa nu fi facut parte din serviciile de informatii inainte de anul 1990 si nici sa nu fi colaborat cu acestea.

Iohannis fie este total pe langa realitate, fie este de rea credinta. Afirmam asta avand in vedere ca pentru Adina Florea exista deja o adeverinta din partea CNSAS, care atesta ca procuroarea nu a colaborat si nu a fost lucratoare a Securitatii dinainte de 1990 (vezi facsimil 1). Adeverinta, prezentata in exclusivitate de Lumea Justitiei, a fost emisa in 4 iunie 2009, sub numarul 5430, fiind apoi mentiunta in 2017, stabilindu-se ca:

“Adeverim, prin prezenta, ca:

Nu exista date ori documente din care sa rezulte calitatea de lucrator sau de colaborator al Securitatii, in sensul legii, cu privire la doamna Florea Adina, fiica lui Dumitru si Viorica, nascuta la data de 28.07.1967 in Targu Ocna, judetul Bacau”.

Pe de alta parte, nu poate fi sustinuta nici teza ca este posibil ca Adina Florea sa fi fost colaboratoare a actualelor servicii de informatii, atat timp cat in urma cu aproximativ doi ani CSAT a anuntat ca niciun magistrat nu se afla in aceasta situatie. Iar daca s-ar constata ca Florea a colaborat cu actualele servicii de informatii o problema uriasa ar fi chiar in curtea serviciilor de informatii care au negat in permanenta ca ar avea inflitrati in randul judecatorilor si procurorilor.

Iata anuntul presedintelui Klaus Iohannis cu privire la refuzul de a o numi pe Adina Florea la sefia DNA:

“Stimate domnule ministru,

Urmare adresei dumneavoastra nr. 30/71403/2018/27.12.2018, prin care ati inaintat solicitarea de reevaluare a propunerii de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta,

Vazand incidenta dispozitiilor art. 54 alin. (1) si (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) si (12) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si considerentele Deciziei Curtii Constitutionale nr. 358/2018,

Tinand seama de faptul ca atestarea indeplinirii conditiilor legale pentru numirea procurorilor in functii de conducere se realizeaza in formele si in modalitatile prevazute de lege, inclusiv in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii,

Luand act de faptul ca, in continuare, documentatia transmisa nu contine dovada care sa ateste indeplinirea conditiei prevazute la art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusa sa nu fi facut parte din serviciile de informatii inainte de anul 1990 si nici sa nu fi colaborat cu acestea,

Avand in vedere ca prin considerentele Deciziei nr. 358/2018, Curtea Constitutionala nu recunoaste ministrului justitiei - in virtutea rolului central al acestuia in cadrul procedurii de numire a procurorilor in functiile de conducere prevazute la art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 - posibilitatea inaintarii unei propuneri cu eludarea conditiilor obiective impuse de lege,

Constat ca subzista temeiurile de fapt si de drept avute in vedere la respingerea propunerii initiale de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta”.

Iohannis nu a mai vazut legea pentru Tarcea

Pe de alta parte, in opinia noastra refuzul numirii Adinei Florea nu este altceva decat o noua incercare a presedintelui Iohannis de a sabota Guvernul si de a bloca orice propunere a ministrului Justitiei. Daca ne uitam in trecut, Iohannis nu a avut nicio problema sa numeasca in functii de conducere la institutii din Justitie personaje care nu aveau aviz de la CNSAS in sensul ca nu au fost colaboratoari sau lucratori ai Securitatii. Acesta este, spre exemplu, cazul presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Cristina Tarcea.

Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate ca in momentul de fata nu exista nicio adeverinta din partea CNSAS care sa ateste ca Tarcea nu a fost colaboratoare sau lucratoare a Securitatii dinainte de 1990. Intr-un raspuns acordat pentru Lumea Justitiei in noiembrie 2018 (vezi facsimil 2), CNSAS a explicat ca procedura de verificare a Cristinei Tarcea este inca in derulare:

In ceea ce priveste persoana doamnei judecator Cristina Iulia Tarcea, va informam ca procedurile de verificare se deruleaza inca, rezultatul final urmand a va fi comunicat ulterior.


Ceea ce inseamna ca la momentul numirii Cristinei Tarcea in functia de presedinta a Inaltei Curti - 14 septembrie 2016, pe vremea Guvernului Ciolos – aceasta nu indeplinea conditia invocata de Iohannis pentru refuzul in cazul Adinei Florea, neexistand dovada ca nu a colaborat sau nu a fost lucratoare a Securitatii. Cu toate acestea, Klaus Iohannis a trecut peste legea de care astazi se agata in mod fals si a pus-o pe Tarcea la conducerea ICCJ. Orice alt comentariu este de prisos.

Foto: Agerpres

Comentarii

# Pintea date 9 January 2019 13:24 +11

Cred ca Tarcea nu-i ca Florea. Adica onesta, necompromisa, competenta! De-asta nu e dorita Florea si i se pun piedici sub diverse pretexte. In ziua de azi adeverintele de la CNSAS sant caduce. Ar trebui sa li se solicite unora adeverinte ca nu au colaborat cu SRI si nu au dat decizii conform protocoalelor. Adica mai rau decat a facut SRI-ul justitiei, de la Basescu incoace, nu cred ca a facut vreodata securitatea. Iar unii erau prea tineri ca sa fi fost colaboratorii ei. In schimb, altii colaboreaza din greu cu SRI. Dna Tarcea o fi fost colaborator inainte de 1989, ca dansa pare ca stie sa colaboreze bine? Toti astia, fostile slugi ale lui Basescu Kovesi, care doresc sa acceada in functii in justitie, ar trebui obligati sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu au colaborat cu SRI in ultimii 5, 10 ani si ca nu au judecat conform vestitelor protocoale. Si Johannis pentru viitoarea candidatura sa dea o asemenea declaratie. Dar el o fi avut adeverinta de la CNSAS la dosarul lui?

# DOREL date 9 January 2019 16:10 +2

Mai draga, asa a zis si fratemeu ! Procurorii sunt procurori ! Ei nu au nicio raspundere si pot chiar si denunta la o adicā ! a). De ce s-a grabit Tudorel T. si nu a asteptat avizul pentru Florea ? Se pare ca ultimul aviz nu a fost semnat de toti membrii CNSAS . b ). De ce s-a grabit Johannis s-o numeasca pe Tarcea fara avizul CNSAS ? That îsi zā question ? Parerea mea...

# M.T date 9 January 2019 14:03 +5

La nivelul asta sa nu cunoasca nimeni legislatia,e de rasu’ curcilor,situatie hilara care ne arata cat manelism e in Justitie si nu numai.Conform legii nu le trebuie adeverinta ca nu au colaborat ci Hotarere Judecatoreasca ca au fost colaboratori sau angajati ai securitatii,ceea ce automat ii exclude din magistratura.Unde e CSM sa le apere reputatia?

# imun/teanu date 9 January 2019 14:22 +1

Asta se crede o Nutzi. Spaima Constitutii.

# marian r date 9 January 2019 15:00 +5

La Bnr este unul mai tare ca toti...are si adeverinta, are si tupeu si mai ales are o vechime mare cat perioada scursa de la acel Decembrie 1989...sau aproape.

# SPARTAKUS date 9 January 2019 16:17 +1

Abuzurile grave comise la foc automat,in mod deliberat si cu vadita rea credinta de catre K.W.Iohannis nu se opresc o clipa!In fapt,cea mai grava si revoltatoare fapta consta in aceea ca Kaiserul a cutezat sa se implice si in ARMATA ROMANIEI,in perfidele sale jocuri de cea mai joasa factura politicianista,tinand probabil sa aiba acum si "armata mea".Se pune serios intrebarea unde va ajunge Romania,cu acest alnafabet politic,care sfideaza cu regularitate CONSTITUTIA tarii si implicit interesele romanilor,dovedindu-se a fi un real pericol social!Am certa convingere ca pana la urma,acest arogant nemarginit,isi va gasi ceea ce cauta!!!!!

# Gilu date 9 January 2019 16:27 +2

Tot raul este spre bine ! Adina Florea isi face foarte bine datoria la Sectia Speciala . Trebuie intarita aceasta sectie , din toate punctele de vedere , inclusiv cu personal de specialitate extrem de bine pregatit , pentru asanarea justitiei de toti acoperitii !

# DODI date 9 January 2019 16:58 +1

Ar trebui să știți că NICIODATĂ ciolanis nu a hotârât ceva, nu a decis ceva, nu a citit ceva, nu a analizat ceva, altceva ce i s-a dispus. El a executat întocmai ordinile primitre de la Securitatea ceaușistă și care l-a basculat pe troglodit la noua securitate. Este marioneta perfectă. Cât e de mare atât e de prost. Dovadă că nu știe să facă un lucru elementar pentru un bărbat care se respectă: copii. Asta ca să nu îi strice trupul de silfidă al precupeței numită zeflemitor prima doamnă. Trogloditul nu știe că pentru orice bărbat normal prima doamnă este mama, restul înghesuindu-se pe locurile... următoare. Așa că nu de el depinde numirile sugerate de guvern. Ci de PSD care ar trebui, măcar în al 12-lea ceas, să ia taurul de coarne și să-l agațe pe troglodit de grinda din biserica Formului german, confirmat de o instanță românească ca fiind urmașul SS. Cu ciolanis președintele SS. Herr NEIN.RAUS.

# Penalul asta dovedit cu f. multe dosare , el zicand ca n-are date 9 January 2019 17:42 +3

ar trebui sa fie deja inchis cu Georgeta ravasitoarea ; el n-are nci un drept sa se mai "esprime" pe numiri ! Un ticalos care nu stie si nici nu-l intereseaza de protocoale care adauga la lege , un bisnitar de case si falsificator de acte , un traficant de copii , unul care tine in functie alte gunoie ca el (Curvesi plagiatoarea dovedita, Stanciu paraditoarea, Tarcea trisoarea, Coldea prostu`, Maior betivanul). :eek:

# escu date 9 January 2019 18:23 +2

Ciolanis va face tot posibilul ca propunerea lui Tudorel să nu fie aprobată. Știe el de ce. Venirea Adinei Florea la DNA ar fi jale mare pentru procurorii torționari, care fac dosare la comandă, dar și pentru viitorul politic a lui Ciolanis. Invocarea adeverinței de la CNSAS este, pe moment, o găselniță. Data viitoare se va găsi altceva. Întrebare întrebătoare. La dosarul de candidat la prezidențiale a lui Ciolanis egzistă adeverință de la CNSAS? Dar de la alte structuri, precum că Ciolanis nu este în solda unor servicii secrete străine? Oare ce ne pot spune SRI, SIE și DGIA? Nu ar strica o investigație jurnalistică pe această temă, de unde s-ar pute să avem multe surpraiuzuri.

# Gilu date 9 January 2019 18:24 +1

Ce profund este folklorul politienesc ANTIPREZIDENTIAL , mai ales strigatura : " Iesi afara \ Javra ordinara " ! Cat se potriveste ultimilor 2 ocupanti nedemni ai jiltului de la Cotroceni , straini de neam si tara ! Ai ce ai cu un partid , dar cand blochezi guvernarea tarii , o sabotezi ca sa demonstrezi neputinta respectivilor , ori ne crezi prosti pe toti romanii , ori esti un ticalos , ori esti prost de dai in gropi , ori ...toate trei variantele ...

# Klaus_Klaus date 9 January 2019 20:37 0

8) TOT BALCIUL DESERTACIUNILOR PURULENTE COLACAIND DE VIERMI AI DEEP-STATE (Trump..stie el ce stie!) din KOLONIKA ROEMENIKA sta sub aceste doua ziceri istorice: - LA VREMURI NOI.......TOT NOI! :-* - CEI MARI SE-NGRADIRA // CU AVEREA SI MARIREA // IN CERCUL LOR DE LEGI.. _ de la EMINESCU CITIRE . Drept care le dedic aceasta PREA-PUTIN CUNOSCUTA POEZIE - https://lisandrulisandru.wordpress.com/2016/11/30/mihai-eminescu-esti-in-tara/ :sad:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva