3 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

HAOSUL ANCHETATORILOR IL SALVEAZA PE DINCA – Criminalistul Andrei Banu acuza debandada si incompetenta politistilor si procurorilor: „Oasele nu puteau fi arse complet... Din ele se puteau obtine probe ADN... La un caz de-asta, nu mai pleci... Trebuia santier arheologic... Du-te, ca politist, si interneaza-te in spital cu criminalul!... E un profil clasic de criminal in serie, psihopat sexual... Sunt fractiuni in ancheta. Vazand ca ei bajbaie, el se intareste in aparare”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

2 august 2019 16:10
Vizualizari: 6394

Risca sa se aleaga praful total si iremediabil de ancheta legata de criminalul din Caracal. Si totul din cauza incompetentei si a haosului de care dau dovada politistii si procurorii care chipurile fac ancheta la fata locului. Este avertismentul disperat lansat de catre criminalistul Andrei Banu (foto), fost sef al Serviciului de Investigatii Criminale din IPJ Prahova.


In doua interviuri oferite pentru Antena 1 si Antena 3, colonelul Banu si-a exprimat profunda revolta ca autoritatile pur si simplu mimeaza ancheta, facand cercetari in bataie de joc. Din start (sustine criminalistul), ar fi putut fi prelevate extrem de usor probe ADN din fragmentele de oase gasite in curtea presupusului ucigas Gheorghe Dinca. In plus, investigatorii nu ar fi trebuit sa se dezlipeasca de locuinta acestuia, intrucat cea mai mica ezitare a anchetatorilor ii servesc inculpatului in consolidarea propriei aparari. Mai mult: criminalistii ar fi trebuit sa-l insoteasca pe Dinca inclusiv in spitalul unde acesta s-a internat, spre a putea sa-l tina sub un tir constant de interogatorii.

Totusi, si asa-zisele reforme ale sistemului din ultimii ani au si ele partea lor de vina pentru haosul la care asistam acum, a subliniat Andrei Banu. In primul rand, intr-un oras mic precum Caracal, politistii si procurorii ar fi putut imediat sa obtina informatii relevante daca ar mai fi existat sectoristi care sa cunoasca perfect zona. In al doilea rand, Academia de Politie nu le mai ofera o educatie solida viitorilor politisti, s-a plans colonelul Banu.

Si nu doar Caracalul ar fi trebuit rascolit, ci o zona mai extinsa, pana la Corabia si Craiova, in asa-numitul „drum al crimei” („iter criminis”), a subliniat Andrei Banu, adaugand ca politistii ar fi trebuit sa profite din plin de tehnologia contemporana si sa survoleze zona cu drone. Aceasta cu atat mai mult cu cat profilul psihologic al lui Gheorghe Dinca este usor de intocmit.

Redam interviul acordat de Andrei Banu pentru Antena 1:

Reporter: Aceste oase puteau fi arse sau nu in acel butoi despre care se tot vorbeste?

Andrei Banu: Nu complet. Puteau fi arse partial (calcinare partiala). S-au si gasit resturi osoase de natura umana (dinti si fragmente mici), insa calcinarea integrala nu se putea face acolo. Trebuiau anumite conditii: de temperatura de mediu... E o stiinta intreaga cu aceste crematorii. Deci nu se putea acolo. Concluzia e ca restul sunt undeva, aruncate, duse, acoperite, astupate, ingropate... Absolut tot ce se poate intampla. Ce e cert e ca pe baza ADN-ului s-a stabilit ca sunt oase de natura umana, ca s-au gasit bijuterii ale fetei, obiecte de imbracaminte (absolut tot) – deci implica prezenta ei acolo. Ce s-a intamplat restul urmeaza pe parcursul anchetei.

Reporter: Deci din aceste oase super-calcinate se puteau obtine probe ADN.

Andrei Banu: Fara nicio problema. ADN-ul se poate obtine foarte rapid, de exemplu, din saliva, secretii, in decurs de o ora-doua. Restul dureaza in decurs de cateva zile – deci o intreaga procedura. Se poate stabili fara probleme. Sir Jefferson – englezul care a descoperit rolul ADN-ului – a primit un premiu aproximativ ca Premiul Nobel pentru aceasta descoperire incredibila, in care, pe baza a 5-6 genoame din ADN, se poate reconstitui si fizionomia omului.

Reporter: Oare, avand in vedere modul de desfasurare a anchetei, unde cauti prima data? Ce trebuie sa faca acum politia cu casa, avand in vedere riscurile, faptul ca se pierd probe?

Andrei Banu: Nu mai pleci de acolo! La un caz de-asta, nu mai pleci. Am avut un caz in care am stat o saptamana acolo. Izolezi totul, stai acolo... Nu mai pleci. Te pui in locul criminalului, te pui in locul victimei: unde se duceau? Ce faceau? Nu pleci de acolo! E o nebunie ce vad acum: asta e dus la spital la Jilava, ancheta s-a intrerupt... Du-te, ca politist acolo! Interneaza-te cu el! Da-te asistent medical (felcer)! Fa-i o injectie, stai langa el, langa doctor, discuta cu el, fa-te bolnav, ca si tu ai avut asa ceva (tentativa de suicid la tine)! Stai, comunica cu el, contopeste-te cu el! Ancheta s-a dus, au terminat totul! Nu se poate asa ceva.

Reporter: Nu puteau sa-l duca mai tarziu la spital pentru expertiza? Pentru ca a reclamat ca are dureri la coasta. Puteau fi investigate si la Slatina.

Andrei Banu: Bineinteles. Dar el fiind in stare de arest, Jilava e singurul spital. Dar te duci cu el acolo, nu-l lasi! Aici e o ruptura totala, s-a despartit total. Te duci cu el! Stai acolo cu el, ca politist, cu acoperire legala (se poate fara nicio problema)! Vorbim de acoperiti peste tot, mania asta... Stai si tu acoperit acolo, in spital, langa el, in pat, cinci zile! Eu m-as duce si maine langa el.

Reporter: Avand in vedere aceasta situatie, cum ati descrie profilul acestui criminal in acest caz?

Andrei Banu: E un profil clasic de criminal in serie, psihopat sexual. O tipologie anume, cu antecedente medicale, cu psihopatii, cu obsesii, cu absolut tot. O deteriorare a mentalului lui. Ma mir foarte mult, ma mir enorm cum psihiatrul a pus viza pe fisa lui medicala, ca e apt sa conduca. Ma mir ca toata politia care stia ca e nebun, cand l-a depistat in trafic, cum conduci? Ce fisa medicala e asta? E un profil de criminal-tip in care se incadreaza: singuratic, abandonat de sotie, de copii, inchis in acea casa de Ev Mediu, izolata... Toata lumea stia; nimeni nu s-a dus: nici Agentia de Mediu, nici Protectia [Copilului], nici Consumatori, nici Politie Locala... Toti baga inviolabilitatea domiciliului. Dar ai lege, ai tot, in care poti sa te duci oricand. Nu mai intru in detalii, ca innebunesc.

In al doilea rand, profilul victimei: el si-a ales profilul victimei-fete, tinere. E perioada asta de 4 luni (si inainte de asta nu stiu ce o mai fi), ultima victima, pentru ca aici a fost prins. Daca nu-l prindea si nu dadea fetita asta telefon, cine stie cat mai continua! N-are nicio relevanta faptul ca cu cealalta femeie (in varsta) s-a purtat frumos, politicos... Nu era profilul lui.

Pe urma, avem profilul geografic: iter criminis (n.r. drumul crimei), locatia: Caracal-Corabia-Craiova. Aici s-a invartit tot. Suprapune mental, vizual, cu o drona care sa scaneze tot teritoriul ala (disparitiile, traseul, reclamatiile) si fa o harta! Uita-te la ea, stai si judeca, sa-ti funcioneze neuronii din cap! Intr-un centimetru cub de creier sunt tot atatea conexiuni cat in Calea Lactee. Fa-i sa-i functioneze creierul politistului, sa faci legaturi, conexiuni! Asta trebuie. Ruptura, pasare de responsabilitate, de-abia asteapta fiecare sa scape de dosar. Nu se poate asa ceva!

Reporter: Cum vedeti greselile? Care sunt cele mai impardonabile greseli?

Andrei Banu: Un lant intreg de greseli: nepregatire profesionala, incompetenta, promovari aiurea facute, sistemul asta de interimate, de incertitudini (oricand vezi ca te pot schimba)... Sistem in care iti vine rau: concurezi singur pe loc, nu iei si esti imputernicit ulterior. In ce dracu' de tara traim? Nu se poate asa ceva! Lipsa totala de coeziune, de legatura intre institutii, pasarea de responsabilitate (cine e de vina)... Si sa vina acum cu solutii de astea, printre altele de castrari chimice... Asta ma intereseaza pe mine?! De ce nu vin si cu o solutie chimica (cresterea serotoninei, a oxitocinei, fel de fel de substante, sa fie toata lumea fericita, sa zambim toti)? Astea sunt solutii?!

Reporter: Ati avut vreun caz in care probe au fost oase, asa cum s-au gasit?

Andrei Banu: In toata criminalistica romana, sunt sase condamnari la inchisoare pentru situatii in care cadavrele n-au fost gasite: pe baza de ADN, de probe, de martori... absolut tot. Si nu erau ADN-uri pe vremuri, cum e acum. Am avut un caz (n-am participat direct; am avut un colectiv mare) in care s-au gasit niste resturi osoase calcinate intr-un cuptor. Organismul nu poate fi ars total – nu au cum. Sunt oase mari, care necesita procese de temperatura. Dar e dureros, e tragic”.

Prezentam principalele declaratii ale criminalistului pentru Antena 3:

Andrei Banu: Am crezut ca in 33 de ani de politie judiciara, le-am vazut pe toate. M-am inselat amarnic. N-am crezut ca se mai poate intampla in ziua de astazi asa ceva. Plecand de la modalitatea de sesizare a disparitiei, primele masuri care se iau intr-un caz de disparitie, modalitatea de cautare, de abandonare, de persiflare a parintilor fetelor disparute... E ceva incredibil. N-am crezut ca in Romania in ziua de astazi se mai poate intampla asa ceva cu un caz de cercetare care intra practic in ABC-ul muncii de politie judiciara. Un sir intreg de erori, din momentul sesizarii pana la declansarea activitatii.

Mihaela Birzila: Unde este Alexandra?

Andrei Banu: E undeva sus si se uita la noi, ca nu suntem in stare sa rezolvam aceste cazuri.

Si mai e o problema foarte interesanta: daca nu se intampla ca fetita asta sa dea telefon, ca sa sesizeze, sirul asta cine stie cat continua! Fata asta a vrut sa intrerupa o activitate banditeasca a acestui criminal in serie. Avem de a face cu un criminal in serie. Si n-am fost in stare sa intervenim, sa localizam si sa prevenim sa fie omorata! Incredibil asa ceva! (...)

Mihaela Birzila: E normal sa fie stopate cautarile la casa groazei inca de duminica? Astazi este joi.

Andrei Banu: Nu! Aici trebuia santier arheologic, nu pazit de mascati, de oameni cu ochelari care n-au nimic sa comunice. Santier, cort! Nu te misti de aici, politistule criminalist! Mancare, bautura – aici stai! Stai in cort, faci arheologie pe metri patrati! Vino cu drona pe sus, filmeaza secvential, vezi unde sunt modificari de teritoriu, pune-l la poligraf, vezi unda de semnalul, ca sa stii unde te duci, unde sapi. Avem de a face aici cu profilul geografic, cu iter criminis (n.r. drumul crimei). Pune cap la cap disparitiile cu activitatea criminalului! E munca, trebuie carte pentru asta. Nu mai invata nimeni, nu se mai tin programe la Academie, lectii profesionale, notiuni elementare de psihologie, de psihiatrie, de sociologie, de logica... Invata aiurea. Ma rog de astia peste tot: primiti-ma o ora sa vorbesc cu copiii astia care ies locotenenti acum din scoala! Nicio reactie.

Mihaela Birzila: Ne spuneti ca nu ati mai vazut niciodata asa ceva – un sir atat de lung de erori.

Andrei Banu: Am mai vazut, dar am crezut ca nu se poate intampla balbaiala asta, pasarea de responsabilitate. Aparitiile publice ale reprezentantilor DIICOT – doamna aceea cu parul valvoi: 'lucram in haos, sacrificam concediile'... Ce incredere sa ai in cei care ies pe sticla? (...)

Aici sunt resturi osoase de natura umana, resturi de bijuterii care dovedesc ca aici a fost. Restul nu se pot calcina in acest butoi; restul sunt duse. De-aia spun ca trebuie o radiografie. N-ar trebui sa se mute nimeni de aici. Si, in plus, e o alta chestie: (...) faptul ca el e dus la spital, la Jilava. Du-te ca politist, interneaza-te cu el in spital! (...) Stai langa el o zi, doua, cinci... nu te misti de langa el.

Mihaela Birzila: Si cine a gresit cel mai mult?

Andrei Banu: Toata lumea, de sus pana jos: de la modalitatea de primire a reclamatiei de disparitie, tratarea cu dispret a oamenilor, plimbarea dosarului politie-parchet... Procurorul de caz da indicatii generale, nu stopeaza activitatille! Plimbatul dosarului o luna de zile... (...) Plus intreruperea activitatilor. Ceva incredibil: tu intrebi, ca politist, daca parintii mai stiu ceva de fata. (...)

Mihaela Birzila: Dumneavoastra daca ati fi condus aceasta ancheta, ce ati fi facut in primul rand?

Andrei Banu: Am 71 de ani, am o sete de munca incredibila in mine si pana la 80 de ani pot sa fac fata. Ma duc si ma internez cu asta in spital, ma duc la ancheta. (...) Sufar si am tinut legatura cu toti colegii. Si mai e reactia asta fata de noi, generatia mai veche (si la parchet): 'Hai, ba, bosorogilor! Vremea voastra a trecut. Nu mai stiti ce este'. N-aveam nici GPS, nici tehnologie mobila; aveam bunul-simt, aveam schimbul de informatii, aveam cunoasterea teritoriului, populatia...

Mihaela Birzila: Mai tineati legatura cu informatorii din teren...

Andrei Banu: La 11-12, cand a sunat asta si a zis ca are gardul ala, in trei secunde stiai unde e casa, trimiteai masina imediat. Fata a murit cu zile acolo... Mi-aduce aminte de 'Cronica unei morti anuntate', de Marquez: toata lumea se astepta sa se intample cand l-a macelarit pe ala. Toata lumea stia. Asa s-a intamplat si aici: am avut nebunul... Avem sindromul Italia (70.000 de copii abandonati de parinti plecati), sindrom care a intrat in psihologie. (…)

Mihaela Birzila: A trecut o saptamana din ziua zero in care fata a sunat la 112. Deci era in viata. Dumneavoastra in acest moment unde credeti ca este trupul fetei?

Andrei Banu: E impartit. E peste tot. E dus. Ce s-a gasit s-a gasit. Restul s-ar putea sau nu sa se gaseasca. In toata practica judiciara romaneasca, sunt sase cazuri de condamnari cu inchisoare pentru omucideri fara cadavre gasite. Si aici cred ca o sa avem aceeasi situatie. Numai ca s-au gasit fragmente, ADN, componente organice. (…) Eu as propune ca toti parintii care se simt nedreptatiti sa infiinteze asociatia parintilor victimelor – copii care cred ca sunt la un metru, la doi metri in pamant. Sa traga la raspundere toate autoritatile, toata presa sa trateze fiecare caz de disparitie... Nu se poate sa stam in letargia asta! (…) Pe 30 iulie a fost Ziua Internationala a Traficului de Persoane. N-am vazut nicio activitate vizibila legata de acest eveniment. Romania e pe loc principal!

Mihaela Birzila: Facea parte dintr-o retea acest individ?

Andrei Banu: Nu. Parerea mea e ca e un criminal in serie. Va pot vorbi cinci ore despre criminali in serie. (…) Criminalul in serie e cel care a comis cel putin doua crime, cu anume mod, la anumite intervale de timp, cu aceeasi tipologie de victima. (…)

Mihaela Birzila: Ce-i retine sa deschida din nou portile (n.r. de la locuinta suspectului)?

Andrei Banu: Lipsa de profesionalism. Nu mai sunt profesionisti. Se tem unii de altii, sa tem sa nu fie chemati... La ora 4, se rup toate usile de la institutii – s-au dus! Cand am auzit-o pe doamna aceea de la DIICOT (n.r. Giorgiana Hossu) ca isi sacrifica concediul de odihna, am tipat in casa. Nu se poate! Esti politist non-stop, nu pentru o zi. Ar trebui sa-si puna cortul in curte si sa nu mai plece pana nu clarifica situatia.

Mihaela Birzila: Stiti cine sta acolo de la inceput? Colegii nostri, jurnalistii, stau zi si noapte acolo, in fata casei, doar-doar apar niste raspunsuri.

Andrei Banu: Daca nu erati dumneavoastra, presa, sa trageti acest semnal... Ceva incredibil! Va felicit enorm. Daca fetita asta nu dadea telefon, cine stie cand se oprea sirul de crime al banditului astuia! Iar singurul castigator de aici trebuie sa fie omul, cetateanul, siguranta si avocatul ala numit din oficiu, care si-a facut credit si care merita toata stima mea. El stie: el e numit din oficiu sa-l apere, iar prezenta astuia la fata locului nu e obligatorie, nici a familiei. Chemi avocati sau chemi doi martori de pe strada si faci cercetari. Nu trebuie el sa fie aici. Or, astea sunt fractiuni in ancheta, in descifrarea codului lui mental. El vazand ca bajbaie, el se intareste in aparare.

Mihaela Birzila: Dar au iesit la iveala si alte aberatii, la care nu ne-am fi putut gandi in aceste sapte zile in care n-a aparut trupul Alexandrei sau al Luizei, n-au aparut sapaturile despre care vorbiti dumneavoastra...

Andrei Banu: Ar fi pacat ca aceste doua cazuri sa se adauge la cele sase pe care vi le-am mentionat anterior. Dar sunt fragmente care dovedesc ca aici s-a intamplat – fara nicio problema. (…) Cea mai mare eroare a fost reapelarea fetei de 8-9 ori (n.r. de catre cei de la 112). Pai, clar ca asta isi da seama ca putea fi localizat. Daca nu era reapelata fata, ar fi putut fi invatata: tipa, fugi, alearga, chiar daca are caine! Putea scapa saraca. Dar ce s-a intamplat inainte cu 4 luni (la cealalta fata) si mai inainte e de cautat. E arta, e stiinta aici: sa iei toate disparitiile, sa le pui pe harta, sa stai cu o echipa de meseriasi ca lumea, sa iei fiecare dosar...

Mihaela Birzila: Ei aveau masina si in cazul Luizei. Nu s-au gandit s-o arate parintilor, sa-i intrebe daca au mai vazut-o vreodata. Ca omul asta facea un fel de taximetrie.

Andrei Banu: Sigur ca da. Si culmea: cu antecedente medicale, de psihiatrie. El era cunoscut taximetrist, si-a luat permisul de conducere. Medicul psihiatru i-a pus stampila ca e apt. Nu se poate asa ceva, haosul ala – tolerarea de catre medic, de catre Garda de Mediu a nenorocirii aleia de contaminare, de boli, de raspandire, de epidemie... Intr-un oras cu 30 de case, precum Caracal, stiai imediat unde e casa.

Mihaela Birzila: Au iesit la iveala si alte aberatii. Am aflat ca un operator la 112 sta in tura 24 de ore. E normal sa stea cineva in tura 24 de ore? Mai poti sa functionezi normal? Am aflat de la politistul pe care toata lumea l-a acuzat ca n-a facut ceea ce trebuie: 'Noi n-avem Internet in sectiile de politie'. Sunt niste realitati care par abracadabrante in Romania anului 2019.

Andrei Banu: Suntem niste nefericiti, cu importarea unor sisteme care la noi n-au eficienta. Am importat Politia de proximitate, proximistul care este in 12 state europene. La noi nu merge! La noi era sfant sectoristul. Ala stia tot ce misca. Al doilea rand: desfiintarea posturilor de politie si infiintarea sectiilor de politie, cu cate 7-8 posturi. Si m-a uimit interventia unui primar din comuna respectiva, care zicea ca dupa ora 4 nu mai gaseste pe nimeni cand da telefon la 112, sa caute un politist. E incredibil!

Comentarii

# un mizantrop date 2 august 2019 16:35 +8

Omul are dreptate, ala are profil de criminal in serie, doar ca DIICOT l-a folosit pe post de colaborator, individul (si sunt multi ca el) are obsesii maladive, e dezaxat, e oricum, numai nebun nu e, asta cu psihiatria e o alta fumigena sa-si plaseze unii proiectele bolnave de supraveghere a populatiei si de control total...Suntem in secolul XXI, cand omul modern e bombardat emotional, informational peste limite, psihologul si psihiatrul sunt nelipsiti dintr-o societate moderna, nu mai vorbim de nebuni pe motive de insingurare, alcoolism si obsesii sexuale, cand avem o intreaga populatie dependenta de net si care are ca singura activitate sociala FB...Doar ca, bazandu-ne pe teoria criminalului in serie, uitam ca asta era pe lantul traficarii umane, al livrarilor de produse proaspete partenerului de la Deveselu (chestie imposibila fara implicarea DIICOT si supravegherea SRI!) si prea se chinuie unii sa nu vorbim decat despre criminal in serie, fara alte conexiuni...

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 2 august 2019 16:35 +11

bravo domnule banu!!!!!!!!!right on taget!!!!!! vedeti ba cum se face deosebirea intre mermelitori si profesionisti cu STIINTA DE CARTE????!!!!!baaaa!!!!!!! 98 la suta din cei ce azi sint in justitie sint mermelitori de asta ,acusilea justitia se numeste MERMELEALA!!

# nedumerit date 2 august 2019 17:39 -3

Va contraziceti in propriul punct de vedere:1)ATI AFIRMAT CA TOTI INCEARCA SA SCAPE DE DOSAR,si 2)afirmati ca Ghe.Dinca are profilul clasic al unui criminal in serie.Vin cu intrebarea:cine are interesul sa scape de dosarul unui criminal in serie?aaaa,isi paseaza responsabilitatea,tocmai pentru motivul ca nu este crima,ci trafic de minore sub umbrelele sus-pusilor de care numai dracu stie cine sunt.

# nae girimea date 2 august 2019 17:58 +6

Cui ii este frica de sectoristi,de s-a facut mareata jonglerie cu politistul de proximitate ?Politistul de sector stia totul despre toti.

# In numele Fricii ... date 3 august 2019 06:38 +9

Alors, au diable La Vertu ?! https://www.youtube.com/watch?v=Y9y4KDfF8uw Marlanii, javrele umane(les betes humaines) ...se perpetueaza, - prin naravuri, pofte, lacune pecuniare disociate total de bunul simt, de logica adevarului, dar care acumuleaza prin criterii perfide, crearea de ganguri, lobby, loje secrete, comunitati cu tentacule, ce parvin prin acte ticaloase. Noua nu ne lipseste nimic din casa(vorba lui Bula), - toti conspiratorii la aceasi masa rotunda; ieri, cu stiri false, induse de propagande, azi, cu invocarea justitiei independente, procurori infami, juzi care isi tin dosul caldut, multimea buna de prostit, - cand la dreapta, cand la stinga, si cine latra mai tare, isi ia ratia. https://www.youtube.com/watch?v=5G7I******6aIQo https://www.youtube.com/watch?v=JVTrad5pUpI

# Andrei date 3 septembrie 2019 23:20 0

Ce facem d- l Banu? Producții de investigații criminale, sau luam măsuri împotriva mercenarilor, pastramele imobiliare, vecini prieteni și familie, transformați în asasini pentru 1 ha de pământ? Totul se întâmplă în centrul capitalei, legături mafiote cu antene Prahova, Buzău, Ialomița ! Unde sunt funcționarii democrației, care au jurat că vor asigura siguranța și viața în condiții civilizate pentru toți cetățenii! Investigațiile nu au valoare după ce viața oamenilor este luata, luați măsuri de prevedere, nu la pictogramele audienta CNA, Herjeu! La DIICOT, la Guvern, în parlament la d- l Savu!

# Tuca și Dancila Dăbuleni Codrin date 8 septembrie 2019 03:44 0

Legendele cămătarilor august și democrația cărăușilor, mercenari plătiți sa ucidă familia pentru PASTRAMA GOLD TEATRU Budai acasă, păduri, aur și copii!

# Antenele și Codrin Cristi Draghic date 8 septembrie 2019 03:48 0

Kastel TV , tineri amăgiți cu premii și cadavre in Dunăre! Roșu și bocancii de cămătari, microfoane, motoare și dinamita criminala,, prieteni plătiți sa ucida!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 153
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 2.07.2020 – Doamna Margareta umbla cu vrajeli vestejite

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva