22 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INADMISIBIL PENTRU O JUSTITIE EUROPEANA – Dinu Damaschin a murit in sala Curtii de Apel Bacau, in timpul recursului contra prelungirii masurii arestarii, dupa doua luni de greva a foamei. Decesul releva ca sistemul judiciar nu pune pret pe viata persoanelor arestate!

Scris de: L.J. | pdf | print

17 February 2012 17:39
Vizualizari: 8003

 

Caz cutremurator la Curtea de Apel Bacau. Vineri, imediat dupa orele 12.00, arestatul Dinu Damaschin (acuzat de proxenetism, mai precis ca racola fete sarace in scopul exploatarii lor sexuale) a decedat in sala de judecata, inainte de a afla verdictul judecatorilor. Aflat de doua luni in greva foamei, in semn de protest fata de masura arestarii preventive care s-a luat impotriva sa, lui Dinu Damaschin (foto) i s-a facut rau in sala de judecata si si-a pierdut cunostiinta. In ultimele zile, din cauza refuzului de hrana, Damaschin arata ca un cadavru, fiind vizibil slabit si palid la fata. Potrivit unor surse, arestatul a stat vreme de patru ore in sala de judecata, timp in care s-ar fi aflat in stare de inconstienta, in vreme ce anumite persoane faceau chiar glume pe seama acestuia. Nici judecatorii si nici politistul de langa arestat (foto) nu s-au aratat preocupati de starea sa de sanatate. Acest lucru, daca este real, ar putea fi verificat cu ajutorul inregistrarilor video din instanta si de la televiziuni. In final, a fost chemata salvarea, insa manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, astfel incat medicii de pe ambulanta au fost nevoiti sa constate decesul arestatului. Se pune intrebarea: daca salvarea ar fi fost chemata la timp, omul putea fi salvat? Decesul unui arestat in sala de judecata a declansat imediat reactii dure in societatea civila. In conditiile in care arestatul se afla de circa 60 de zile in refuz de hrana, se pune intrebarea ce au pazit atat instanta de judecata, cat si organele de politie care l-au avut in detentie?! De ce nu i s-a asigurat o supraveghere medicala specifica celor aflati in greva foamei? Cine a verificat starea sa de sanatate dintre cei care aveau responsabilitatea sa ia masuri de prevenire a unui asemenea deznodamant?


Greva foamei - act sinucigas sau forma de protest?

Cazul Damaschin releva indiferenta unui sistem care decreteaza pierderea drepturilor esentiale odata cu incatusarea. Prin moartea unui om intr-o asemenea maniera, se demonstreaza ca autoritatile nu pun pret pe dreptul la viata al persoanelor arestate si, mai mult, nu au niciodata interesul sa verifice daca protestele unor acuzati impotriva anchetatorilor sunt intemeiate. Posibilele abuzuri ale anchetatorilor sunt din start trecute cu vederea. Cazul Damaschin vine dupa un caz asemanator al romanului Claudiu Crulic, care a murit in anul 2007 intr-o inchisoare poloneza, dupa luni de zile de greva foamei, in semn de protest fata de acuzatiile nedrepte ce i s-au adus. Romanii Crulic si Damaschin au primit, practic, pedeapsa capitala din partea autoritatilor romane si poloneze, care nu au facut nimic sa preintampine decesul lor, desi puteau sa-l prevada in raport de perioada indelungata de greva a foamei.

Dinu Damaschin a fost retinut la 23 decembrie 2011 de procurorii DIICOT, fiind imediat arestat sub acuzatiile de inselaciune si folosire de acte de constrangere si exploatare a mai multor tinere, unele minore, in scopul exploatarii sexuale. Reteaua lui Dinu Damaschin ademenea fete sarace carora li se promitea o cariera de fotomodel, insa in realitate acestea erau obligate sa se prostitueze. Printre victime s-ar fi numarat si Monica Gabor (Monica Columbeanu).

 

Comentarii

# Incredibil date 17 February 2012 17:14 +10

Pur si simplu incredibil. Sunt socat de ce reprezinta sistemul judiciar in Romania. Mizerabilii din CSM oare dispun si ei o ancheta ceva?

# Scarba profunda date 17 February 2012 17:26 +14

Ministrul de Justitie si Ministrul de Interne ar trebui sa dispuna un audit intern si sa isi dea demisia. CSM ar trebui sa iasa din nesimtire, din globul de cristal si sa vada realitatea din instante.

# Vasilica date 17 February 2012 20:32 +4

Scrie Vasilica repede un articol pe blog si se "remediaza" situatia. Pac, mai publica pe contributors un articol si se "repara" problema. Scrie Vasilica, geniul Justitiei, un comunicat catre Uniunea Europa si arata ca el de mult a spus ca o sa moara Damaschin, dar nimeni nu l-a bagat in seama. Mai face Vasilica un site pe care se perie singur si cu siguranta o sa arate ca Damaschin nu reprezinta nimic in maretul proces de reforma. Felicitari Daniletilor din CSM, ati facut cacatul praf!

# Art.176 Codul Penal - Omuciderea date 17 February 2012 20:48 +2

Omorul săvârşit de către un judecător sau procuror, poliţist, jandarm sau militar, în timpul sau în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau publice ale acestora, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

# Increderea in justitie?!! ZERO date 17 February 2012 21:03 +1

Stimati judecatori, procurori si politisti! Cred ca prin porcaria asta cu Damaschin ati reusit sa urcati in clasamentul urii pe care il are populatia fata de stat! Probabil ca pana acum cele mai criminale erau spitalele, acum si justitia a inceput sa omoare! Bravo criminalilor!

# CI date 17 February 2012 21:14 -1

Măi, dragă, judecătoarea a rămas în pronunțare când acestui proxenet bătrân de fetițe (iubit de întregul poporul după cum sugerezi tu) i s-a făcut rău și i s-a chemat salvarea. Au venit 2 ambulanțe care au încercat să-l resusciteze vreo 40 de minute. Pentru că judecătoarea nu i-a făcut respirație gură la gură tu o numești criminală. Ea este de vină pentru că poporului i s-a răpit acest fiu de toată isprava(care siluia minore). În sală nu era public? Dar avocatului lui Damaschin nu i se reproșează nimic? Viața noastră după dispariția lui Damaschin nu va mai fi aceeași. Oare va mai fi ziua de mâine, oare vor mai înflori copacii? Va ieși lumea în stradă, va fi o nouă revoluție?

# Eutanasie in direct date 17 February 2012 21:16 +2

Justitia romana a decis sa grabeasca numarul "iesirilor din sistem", pentru a reduce costurile,conform directivelor primite din partea Executivului. ----- --- --""Ultimele imagini filmate cu omul de afaceri din Bacău au fost prezentate de jurnaliştii de la Antena 3 şi sunt cutremurătoare. Bărbatul care se afla în arest de la 23 decembrie 2011 era "terminat" astăzi în sala de judecată. Era slăbit şi nu se mai putea deplasa singur, fiind adus pe braţe de poliţişti în sala de judecată la judecarea recursului la decizia de prelungire a mandatului de arestare preventivă. El era aşezat pe un scaun şi nici nu putea să-şi mai ridice capul. Se sprijinea de boxa acuzaţilor. Deşi starea lui era foarte gravă, Damaschin era supravegheat îndeaproape de un poliţist."

# Papusele CSM date 18 February 2012 12:58 +1

pariu ca CSM va inlocui termenul de "cauze imputabile" cu cel de "cauze obiective" ?? :lol: si vor infoca fapte din Afganistan... ca noi avem parte de un sistem juridic "impecabil", care reflecta activitatea CSM in oglinda. :-*
Citeza pe Incredibil
Pur si simplu incredibil. Sunt socat de ce reprezinta sistemul judiciar in Romania. Mizerabilii din CSM oare dispun si ei o ancheta ceva?

# Bacauanul date 17 February 2012 17:22 +9

Acum 10 ani cand se ocupa cu infractiuni nu l-a deranjat DIICOT-ul.Cum a ajuns vedeta, desi nu se mai ocupa cu magarii l-au saltat procurorii ca sa si faca faima pe spinarea lui si a unuei prostituate (Monica Gabor) a carei declaratie mincinoasa(nu a fortat-o Damaschin, ea singura ptr.bani s-a aruncat in mocirla, vina este impartita) l-a adus in arest dupa 8 ani de la presupusele fapte.Acum ptr.ca procurorii fac telejustitie a murit un om aflat in custodia ANP deci MJ arestat "de spectacol".Vorbind totusi de viata unui om, bun sau rau cum o fi el nu ar fi bine sa rapunda toti cei implicati de la procurori-judecatori (care l-au arestat ptr.niste fapte ptr.care intervenise prescriptia oricat ar incerca ei sa le aduca in prezent) si pana la ministrul Predoiu (cand Daniel Claudiu Crulic a murit in Polonia-caz asemanator, Cioroianu si-a dat demisia la insistentele lui Tariceanu).

# Bacauanul date 17 February 2012 17:24 +9

Asta se intampla cand s-a dat drumul la arestari la kg., daca intrebati judecatorul care l-a arestat, nici nu stie de ce l-a arestat, dar il anunt eu acum: ptr.fapte de cand era el(judecatorul) la gradinita, doar ca procurorul a spus ca s-au petrecut ieri-alaltaieri.Plus ca este inadmisibil fiind in custodia autoritatilor sa nu i se acorde asistenta psihologica si medicala!!!!

# CI date 17 February 2012 20:53 +4

Acum 10 ani...nu exista DIICOT-ul.

# mai baiete! date 17 February 2012 21:15 +1

ce destept esti tu. mai ales inainte de orele de program, adica noaptea, pana dimineata cand pleci la parchet, si dupa orele 17, cand vii de-acolo.

# pompiliu bota date 17 February 2012 17:35 +12

Lazar contra Romaniei - Pentru incalcarea art. 2 din Conventie, privitor la dreptul la viata, Statul Roman a fost obligat sa-i plateasca Eugeniei Lazar daune morale de 20.000 euro.

# morarescu date 17 February 2012 17:38 +20

Sa judeci un recurs cu inculpatul inconstient ? Sa nu iei atitudine in conditiile in care acesta nu misca ore in sir ? Sa iei in zeflemea cererea fratelui muribundului de a-i aprinde o lumanare ? Sa moara o persoana in stare de detentie in sala de judecata dupa o coma de cateva ore sub ochii judecatorilor ? AFARA CU VOI ! NESIMTITILOR !!!

# jurist date 17 February 2012 17:50 +10

asta e reforma in justitie. avem un ministru exceptional, nemaipomenit, speram sa nu mai existe un altul ca el. justitia e de fapt injustitie, personal nu mai pot sa am incredere. solutiile sunt diferite, nu exista practica unitara, infractorii sunt protejati si oamenii cinstiti sunt haituiti( a se vedea razboiul barourilor, cei cu acte si cei fara acte).

# CSM FACE ORDINE (LA FEL CA SI IMGB) date 17 February 2012 17:52 +12

CSM n-are cum sa vada asta din limuzinele luxoase. E prea jos pentru nivelul lor, e prea putin interesant. Nu-i asa bai JEGOSILOR?

# DEMISIA date 17 February 2012 17:54 +10

Fetele alea doua din varful Justitiei sa se ia de mana cu Predoiu si sa plece acasa! VALEA!

# Hotnews date 17 February 2012 18:44 +3

UPDATE Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Nicoleta Ghica, a declarat, vineri, la Suceava, ca decesul lui Dinu Damaschin la Curtea de Apel Bacau este un caz "regretabil", dar a evitat sa faca alte aprecieri motivand ca nu cunoaste detaliile acestui caz.

# Bravo CSM, bravo Ministerul Justitiei date 17 February 2012 18:52 +6

Acum Europa poate sa fie mandra de noi. Reforma din Romania a reusit si rezultatele se vad. Felicitari echipei portocalii Macovei, Danilet, Dumbrava, Predoiu!

# CI date 17 February 2012 17:56 -13

Ce să-i reproșezi statului? Că nu l-a hrănit cu forța? Dacă a vrut să moară, bine a făcut. Dacă a fost supravegheat medical, asta e! Măcar un ultim act de demnitate pentru un plasator de gagici minore cu aspirații artistice pe piața curvelor! Cât de ridicol e să ajungi să compătimești pești, tâlhari, criminali! Dar la victimele lui Damaschin cine se gândește?

# ptr.CI date 17 February 2012 18:04 +11

Iti doresc sa ai soarta lui ca sa poti intelege unde a gresit statul.Iti promit ca ti aprind lumanari la morti incepand de acum ca macar tu sa ai lumanare cand te o prinde sorocul, nu ca Damaschin.Victimele lui sunt bine merci si au pesti in continuare si nu renunta si nici nu i denunta, el nu se mai ocupa de multicel cu asa ceva,doar ca a vrut un procuror sa se faca si el vedeta dupa ce l-a vazut la tv.

# CI date 17 February 2012 18:25 -9

A murit un călău. Nu l-a omorât instanța. Omul a vrut să facă pe eroul. Nu i-a ieșit chiar cum a vrut el...Nu toate victimele lui au ajuns curve! Aici aș avea eu mai multă grijă. Nu cred că ți-ar fi convenit să dai peste un boșorog pervers și agresiv (fost ocnaș pentru delapidare) care să te constrângă să-ți dai chiloțeii jos și să te lași posedată de toți nespălații, ca să trăiască el bine! E sclavie, frate...Prin alte țări ăștia sunt împușcați. La noi devin eroi, sunt plânși, li se scriu versuri! Din ce scrii e vina instanței că nu i-a aprins o lumânare...unui om fără Dumnezeu! Scutiți-mă!

# lasă frate lumânarea... date 17 February 2012 18:48 +14

Nu vorbesc de aprinsul lumânării sau alte asemenea,eu vorbesc de umanitate!Ca să devii judecător,în primul rând faci o facultate unde sunt studiate științe umaniste-filosofie,istorie etc Judecătorul trebuie să ia măsuri prin care sunt garantate drepturile și libertățile,fără discriminare!E bine să vezi și lucrurile ca tine dar,judecătorul este chemat să pună balanța în echilibru,inainte de a da cu'' sabia''!

# CIOBANU date 17 February 2012 19:53 +7

Foarte...fascista, gena asta a ta nemernica! Bai bolovane, omul putea sa moara pe strada. Era altceva. dar vrei sa te duc cu mintea unde singur nu reusesti? Pe strada, omul avea sansa sa fie salvat. Cretinule!

# roagă-te să n-ai parte date 17 February 2012 18:14 +9

Intolerant ,dar nici chiar așa,măi CI,căci a murit chiar sub nasul completului.E absurd!Eu nu cred că la facultatea de drept se învață intoleranța,sau cum să devi cât mai inuman!Se alunecă spre extreme periculoase statului democratic,nu crezi!

# morarescu date 17 February 2012 18:40 +13

Draga CI  De multe ori comentariile tale sunt voit socante si nu se inscriu in limitele bunului simt. In spatele acestor comentarii sta insa un OM. Sta si un procuror. Nu este de acceptat nici macar inlesnirea sinuciderii prin forme omisive, asa cum lasi sa se inteleaga atunci cand "respecti" decizia inculpatului de a-si lua zilele. Daca insa acesta nu dorea sa moara ca o ispasire ( poena medicinalis -PLATON) ci doar sa atraga atentia asupra situatiei sale judiciare ? Tu ai trece nepasator pe langa un om in coma ? Daca vezi un om cazand pe strada il ajuti sa se ridice ? Te intereseaza in acel moment cazierul lui ? O persoana acuzata de savarsirea unei infractiuni pierde dreptul la viata ? Justitia nu are privirea unui peste mort. Are doar ochii acoperiti.

# doru date 17 February 2012 21:24 +6

problema este ca ala se afla in CUSTODIA STATULUI. Sub PROTECTIA JURIDICA a statului. In astfel de situatii si daca se da cu capul de pereti tot tu STATUL esti de vina!

# Dan date 17 February 2012 22:23 +4

Habar n-am ce pacate dovedite sau nedovedite avea. Si parca beneficia de prezumtia de nevinovatie pana la pronuntarea unei hotarari definitive. Dar bai porcilor de magistrati - VOI L-ATI FACUT MARTIR, GUNOAIELE DRAC'.

# cici date 17 February 2012 18:08 +2

Ar trebui reintrodusa pedeapsa cu moartea pentru judecatorii si politistii care au fost de fat si nu au luat nicio masura asa sa-i ajute dumnezeu

# unne date 17 February 2012 18:55 +3

demisia tovarasi calai !

# unne date 17 February 2012 19:00 +4

demisia tovarasi calai !

# csatal2000 date 17 February 2012 19:07 +4

bravo...înca odata ca si de nenumărate ori se adevereste ca uni dintre magistrati sunt interesati doar de bunăstarea lor si cricului în care fac parte...judecănd la norme.... la şablon după comanda ...manifestănd mult dezinteres părtilor si partcipantilor la procese...succes aşa trebuie să functioneze o justitie Românească altfel ...!?ar fi nasol...

# Zavaidoc date 17 February 2012 19:26 +3

C.I. esti bolnav cu capu,dar rau de tot.Ai grave probleme de sanatate. Nu esti altceva decat o musca columbaca vadit limitat.Nu intereseaza ce a facut Damaschin pentru a fi arestat ci modul cum s-a comportat instanta si cei ce il aveau in paza.Sa te fereasca destinul sa ai parte de un asemenea " tratament " .

# nkmn date 17 February 2012 20:03 +2

CELE MAI MARI ABUZURI ALE JUSTITIEI SE COMIT IN JUDETUL TELEORMAN

# jiji date 17 February 2012 20:16 +3

pur si simplu imi e sila da asa zisa justitie romana...muschetari,ciubucari,smekeri ,ipocriti asta este imaginea justitiei romane si cu toate astea primim rapoarte favorabile ...halal RUSINE BA !!! HUOOOOOOO !!!

# doru date 17 February 2012 20:17 -2

uite, bre, CI, un mare adevar pentru tine. TOTI MURIM.... dar absolot toti, fara exceptii... S spune si mie, ce a vrut sa dovedeasca Damaschin cu greva foamei de 2 luni? Ce a "probat" cu moartea sa?

# CI date 17 February 2012 20:27 -3

A vrut să constrângă instanța...și să atragă mila publicului tâmp. A reușit pe jumătate! S-a gândit el că unii vor spune: ”Domnule, unul care face greva foamei, nu poate fi decât nevinovat, e victima unor abuzuri!” Nu a știut când să se oprească!

# agentu00ţşpe date 17 February 2012 20:33 -2

Mai lasa naibii, filmele alea.

# dementooo! date 18 February 2012 23:40 -1

fai demento!si dementu alalalt care si-a schimbat numele dupa tine ca sa-si renege familia!duceti-va dracului la nebuni si tratativa ca ura din sufletul vostru nu poate fi scoasa altfel!!

# doru date 17 February 2012 20:33 -1

sa stii ca moartea e argumentul suprem. Din pacate nimeni nu invata asta decat "pe ultima 100 metri"... TRAIASCA MONICA GABOOOOOR! Apropo, stii ca acum nu o mai vinde nimeni, se vinde singura... Vrei sa stii pe ce bani? Cred ca i-ti permiti chiar din salariul de bugetar.

# CI date 17 February 2012 20:43 0

Damaschin credea că poate face greva foamei vreo 6 luni...La mintea lui...Tarifele Monicăi nu-s de nasul meu! Și ei îi plac piticii cu Bentley. Eu nu-s pitic și nu renunț la Pegas!

# încă? date 17 February 2012 20:51 0

Încă te dai cu Pegas-ul?Eu am avut o Tohan-acum i se blochează pedala,dar n-am găsit meseriașul s-o repare :D :D :D că m-aș mai da cu ea!

# auschwitzeanu date 18 February 2012 09:15 +3


Citeza pe CI
Damaschin credea că poate face greva foamei vreo 6 luni...La mintea lui...Tarifele Monicăi nu-s de nasul meu! Și ei îi plac piticii cu Bentley. Eu nu-s pitic și nu renunț la Pegas!
nu mai conteaza ce credea pacatosul. conteaza ca era planificata o detentie preventiva maxima de 180 de zile (6 luni) .

# spiderman date 17 February 2012 20:47 -3

A murit un jeg, un proxenet batran. Mare scofala. Credeti ca infectul asta este singurul puscarias care face greva foamei?

# MihaelaB date 17 February 2012 20:54 +5

Cred ca Monica Gabor a suferit ingrozitor in adolescenta. Si multe alte copile au trecut si trec prin acelasi supliciu. Acest barbat ar fi trebuit pedepsit la timpul potrivit. Daca justitia si-ar fi facut treaba, atunci el nu si-ar mai fi putut continua activitatea . Pedeapsa are rol punitiv dar si preventiv, deci ar fi avut un sens. Moartea lui nu da semnalul pe care o pedeapsa exemplara l-ar fi dat, ci arunca o umbra asupra sistemului judiciar. O moarte trista , dupa o viata josnica.

# pt mihaelaB date 17 February 2012 21:32 +8

te inseli cucoana, n-a suferit deloc, gena ei este de boarfa. n-ai vazut ce familie de mirlani? curve care au vinat traiul bun fara munca. toti suferim, unii mai mult altii mai putin. tu te-ai prostitua ??

# CI date 17 February 2012 20:55 0

Ați șters mai multe comentarii savuroase...Păi, să-ți mai vină să scrii ceva?

# Lasa-ne! date 17 February 2012 20:58 +1

nu mai scrie nimic, lasa-ne CI, esti un nenorocit de om, fara pic de respect fata de viata umana, si in general fara caracter si consideratie fata de umanitate. Lasa-ne, nu te va regreta nimeni, nu vezi ca nu e locul tau aici!?

# asta meriti! date 18 February 2012 09:34 +2

daca tot timpul jugnesti si nimic nu-ti convine siesti u feld e scanteia tineretului numai in anumite situatii ?(adica dosare in care lucrezi...)

# JUSTITIA date 18 February 2012 00:15 +3

In starea gravain care se afla inculpatul, trebuia ca judecatorii sa-l trimita imediat cu garda la spital, si daca doctorii ar fi spus ca l-au restabilit ori ca poate participa la proces, atunci puteau relua in aceiasi zi cauza o data ce inculpatul ar fi fost readus la instanta. Daca doctorii considerau ca incxulpatul din cauza boli nu este transportabil la instanta, atunci magistratii puteau sa ceara de urgenta un certificat in acest sensn in baza caruia puteau sa judece re******ursul in absenta acestuia. Deci solutii existau insa judecatorii nu au uzat de ele. Au preferat sa incalce grav drepturile omului, torturand un muribund care avea nevoie de asistenta medicala, rtinandu-l 4 ore in sala pentru judecarea recursului si apoi lasand-l acolo sa astepte pronuntarea.Ce naiba au facut ,de ce le-a trebuit 4 ore sa judece un banal recur impotriva unei incheieri de prelungire a arestarii preventive. De ce naiba, nu l-au trimis cu gARDA LA SPITAL IMEDIAT DUPA CE AU LASAT CAUZA IN PRONUNTARE?.DE CE NU AU LUAT CAUZA CU PRIORITATE,DE URGENTA SU CU PRECADERE,DE VREME CE INCULPATUL ERA ARESTAT ȘI SE AFLA IN GREVA FOAMEI. cUM DE NU S-AU GANDIT CA omul din fata lor se afla in agonie? Au preferat sA MOARA IN SALA, CHEMAND DE FORMA SALVAREA PREA TARZIU CAND OMUL DADUSE ORTUL POPII SUB NASURILE LOR NESIMTITE. aCEST CAZ ESTE UNIC IN ROMANIA,ACESTI JUDECATORI CARE AU FACUT PARTE DIN COMPLEWTUL DE JUDECATA AU FACUT JUSTITIA DE RUSINEA EUROPEI. ”pREFERAM SALVAREA INCULPATULUI SI TRAGEREALUI LA RAPUNDERE PENALA. RUSINE ACESTUI COMPLET! SUNT SIGURA CA CSM-UL ASTA DE PAIE NU OSA IA NICI O MASURA IMPOTRIVA LOR. PRESEDINTA csm nu a fost capabila sa spuna presei cateva cuvinte potrivite cu gravitatea cazului. Nu avem ce astepta de la aSEMENEA MAGISTRATI!!

# Protest date 18 February 2012 12:36 +3

Pai cum sa reactioneze CSM-ul cand vicepresedinta acestui for este nasa procurorului de caz. Cred ca vor demara o ancheta doar de ochii nostri, ai prostilor.

# Protest date 18 February 2012 12:41 +6

Pai cum sa reactioneze CSM-ul cand vicepresedinta acestui for este nasa procurorului de caz. Cred ca vor demara o ancheta doar de ochii nostri, ai prostilor.

# Maca date 19 February 2012 15:18 +2

Sa nu va mirati ca la Bacau se intampla asemenea lucruri.La o instanta din Salaj-Simleu Silvaniei,judecatoarea Chichisan cand a intrat in sala de judecata a "tavalit"prima data avocatii ,i-a insultat.jignit,a spus tot ce ia trecut prin mintea ei bolnava si cu multa greutate dupa insistentele colegilor a facut pauza "de revenire".A doua zi era intr-o stare de nebunie completa,incaltata cu slapi,fara sosete(3 febr.2012)a facut un circ intr-o intersectie-circulatie,cu ajutorul politiei a fost anuntat smurdul si dusa la un serv.de psihiatrie din zalau.Din cate se aude din data de 5 martie 2012 isi va relua activitatea.Va dati seama cine face lumina in cauze.Pur si simplu bataie de joc.Desi au fost anuntati "mai marii instantei" dupa cum se vede nu se iau masuri.Vizitele medicale si testele psihiatrice desi nu sunt trecute se admit pers.in sistem.Justitia a ajuns un sistem necredibil.

# Istratie date 18 February 2012 08:47 +4

Un stapan narod a hotarat (n-am gasit alt cuvant) sa-si invete asinul sa traiasca fara apa si fara mancare. "Affame et soiffe," bietul animal a murit. Tandala al nostru, ciudos, isi certa dobitocul "complet decedat" cu reprosul savant ca "ete, al dracu magar, muri cand se-nvata mai bine cu foamea"...Invatam foamea si setea si umilinta. Vom muri si vom fi certati... Dobitoace, deh! Morala: Nu-l suparati pe stapan ca...se supara!

# asa se termina "Procesul" lui Fr. Kafka date 18 February 2012 09:18 0

"Ca un caine "

# CI date 18 February 2012 18:22 +2

Procesul lui Damaschin și ”Procesul” lui Kafka????? Doamne, mare ești tu și puternic! Rogu-te, ia-mă, acum! :cry:

# Popa Gheorghe Adrian date 18 February 2012 10:55 +4

Este regretabil ce s-a intamplat. Comparatia perfecta o putem face cu regimul trecut. Ceea ce s-a intamplat echivaleaza cu sistemul comunisto-bolsevico-securist care isi batea joc de om prin batai crunte si umilinta. Nu iau apararea acestui om, poate in sufletul meu ar exista dorinta exterminarii acestor "oameni", care pericliteaza siguranta societatii si bunele moravuri. INSA, DACA DORIM O SOCIETATE CIVILIZATA UNDE SA FIE RESPECTATE DREPTURILE OMULUI, ATUNCI TREBUIE SA ASIGURAM SI INCULPATULUI DREPTURILE CUVENITE. Multi dintre cei care comenteaza aici, vor sa existe drepturile omului, dar numai pentru ei, pentru cei din jur daca s-ar putea nimicirea lor. NU E CORECT!

# Protest date 18 February 2012 10:58 +4

Nimeni nu spune ca erau indiciile savarsirii unor infractiuni, dar procurorul de caz, singurul care are propria procedura penala la DIICOT Bacau, trebuie sa raspunda odata si odata pentru modalitatea josnica sinperfida in care conduce orice ancheta. Din pacate, aproape toti judecatorii din instante ii dau dreptate, in ciuda abuzurilorn evidente si a presiunilor pe care le face, doar pentru ca e doamna Magirescu, viitoarea sefa a serviciului, dupa dorinta domnului Codrut Olaru si a nasei sale de cununie, Oana Haineala. Avand aceasta sustinere, de ani buni s-a remarcat prin modul propriu de ancheta, ilegal, comunist, santajist. Ati putea pentru inceput sa il intrebati pe domnul Olaru unde era in seara retinerii si cu cine tinea legatura..... Sa speram ca cineva va avea curaj, si inca unul nebunesc, sa demaste toate abuzurile acestei procuroare care ar fi demna de pozitia de consilier pe probleme juridice a lui Putin.

# la anu' și la mulți ani date 18 February 2012 12:28 +2

răspund pe dracu Cine mai crede în răspunderea magistraților?Se acoperă unii pe alții ...că așa e în tenis! :-x Tăbără ăi de la DNA pe câte unu așa ...de chichi,se fac că-l arestează ca să-l elibereze mai apoi pe lipsă de procedură sau cine știe ce alte motive!Suntem cu toții bătaie de joc și răbdăm ,dar va exploda ...mămăliga,că ne-am cam săturat!

# Amin date 18 February 2012 15:17 +2

Abia asteptam momentul in care vor trebui sa dea socoteala absolut toti magistratii pentru infractiunile comise de-a lungul carierei, in special membrii CSM! 8) Asa sa fie! [quote name="la anu' și la mulți ani"]răspund pe dracu Cine mai crede în răspunderea magistraților?Se acoperă unii pe alții ...că așa e în tenis! :-x Tăbără ăi de la DNA pe câte unu așa ...de chichi,se fac că-l arestează ca să-l elibereze mai apoi pe lipsă de procedură sau cine știe ce alte motive!Suntem cu toții bătaie de joc și răbdăm ,dar va exploda ...mămăliga,că ne-am cam săturat![/quote]

# daca autorii erorilor judiciare date 18 February 2012 12:59 +4

erau dati putin afara, unii ar mai fi tresarit poate inaintea conceptului de om in carne si oase. asa, prin avansarea autorilor de erori in varful structurilor nesimtirea e beton armat.

# ma manca-v-as gura! date 18 February 2012 15:33 -4

fratilor, dati-le dracu de reglementari cedo s.a.m.d.p.....a murit unul care ne viola fetitele, mamele, sotiile si bunicile...pai ce dracu v-a venit! potoliti-va si fiti realisti! a fost alegerea sa sa se infometeze! pai hai sa se infometeze toti detinutii si sa le dam drumul! pai la ce comentarii am vazut pe acest forum am indoieli legitime cu privire la sanatatea mentala a poporului roman!

# doru date 18 February 2012 15:45 +5

si daca maine vor scrie despre tine 2 ziare ca esti pedofil.... sa te omoram cu pietre?? Sau sa vedem daca nu e lucratura cumva. Sau d-soara Monica are o credibilitate speciala ca la 16 ani era deja in pat cu piticu pentru bani??

# re date 18 February 2012 16:47 -3

eu nu vorbesc despre adevarul judiciar, care, dupa cum bine stim, se stabileste exclusiv pe baza unor probe administrate in cadrul unei proceduri legale...eu am in vedere adevarul strict in acceptia strazii....si cine are unostiinta despre ce vb. imi da dreptate, damaschin si-a batut joc de sufletele unor copile (pana si de 14- 15 ani)...asa ca, daca dvs aratati clementa fata de un asa om, oare ce fel de om sunteti dvs?

# TUTI date 18 February 2012 20:09 +3

ma dar tu te crezi Dumnezeu sa acorzi clementa sau nu vietii unei persoane? Baaa, dar tie nu ti-e rusine? aici vorbim de un aretsta preventiv, necondamnat, caruia trebuia sa i se asigure asistenta medicala mai ales ca era in greva foamei. atat si nimic mai mult. nu conteaxza ca era damaschin,******rim sau sularim...understand me?

# dalia date 21 February 2012 12:54 +1

Traim intr-un cerc de oameni manipulatori, corupti, anchilozati intr-o rutina debila. Damaschin macar avea curajul sa spuna lucrurilor pe fata: ce facea, cum traia etc. Cati dintre noi au oare curajul acesta? Detinutii, in general, si nu Damaschin in particular, trebuie sa aiba si ei drepturi. De ce sa nu incercam sa le schimbam soarta. Se pare ca in Romania sant condamnati, dupa o fapta, la inexistenta sau de ce nu la moarte. Sa-l uitam pe Damaschin. Trebuie schimbat sistemul judecatoresc? Trebuie. Trebuie schimbat ce se intimpla in penitenciare? Trebuie. Spitalele si modul de a se ocupa de bolnavi, indiferent ca sant saraci, bogati, importanti, cersetori? Trebuie. Iata de ce o persoana ca Damaschin este importanta. Damaschin este un produs al societatii noastre bolnave, adus la disperare. Daca ar fi beneficiat de un tratament corect in urma cu 30 de ani cand a avut probleme pentru prima oara cu justitia, precis nu si-ar mai fi tarat sufletul bolnav in cautare de victime. Soarta lui ar trebui sa ne dea de gandit. Sa nu mai lasam nici o persoana sa ajunga intr-o astfel de situatie. De accea sant de acord cu dl Botomei.

# Demisia+Puscaria ! date 18 February 2012 17:37 +8

Predoiu-Macovei-Morar-Kovesi  DEMISIA ! SI PUSCARIA ! ATI FACUT DESTUL RAU ROMANIEI ! LECTIA GERMANA PENTRU BASESCU - DEMISIA !

# Silviu date 18 February 2012 18:51 +4

Evident, ca in orice stat civilizat din lume in asemnea caz Ministrul Justitiei, avand in vedere faptul s-a petrecut asa ceva, fie delega un corp de control care sa cerceteze cauza, in orice caz trebuia sa ia masuri radicale, evident ceea ce nu s-a intamplat, fie SA ISI DEA DEMISIA INTRUCAT ESTE DEPASIT DE SITUATIE SI NU ESTE PRIMA DATA. Oricum felicitari pentru ca iar justitia s-a dovedit inca odata oarba si a incalcat principiul demnitatii si al dreptului la viata si ar vom plati noi prin condamnarea la CEDO. Rusine magistratului si celor care nu au intreprins nimic.Sa nu se uite un lucru elementar si anume faptul ca, orice persoana se bucura de prezumtia de nevinovatie pana la condamnarea defintiva si irevocabila pentru infractiunea dedusa judecatii si ar trebui sa se se mai aplice si magistratii asupra principiului umanitatii prevazut de codul penal. Oricum acest caz ar trebui sa fie caz scoala pentru magistrati, poate vor invata ceva din speta si pe viitor nu lasi un om sa moara indiferent cat rau o fi facut.

# HOMOROCEANU ADRIAN CAMIL date 18 February 2012 20:24 -2

MATERIAL PENTRU CEI CARE NU VOR SA RAMANA LIMITATI DOAR DE LA NATURA, CI SI PRIN EI INSISI! Legea rezonantei, una din legile care stau la baza universului: • Inima noastra este un fel de interfata care transforma toate emotiile si convingerile noastre în energii electromagnetice; • Deci, prin sentimentele noastre, prin iubire, compasiune, iertare, dar si prin manie, ura, suparare putem produce modificari atat în trupul nostru, cat si la multi km în afara noastra, asadar putem produce o astfel de influenta la mare distanta; • stim ca undele electromagnetice produse de inima sunt de o suta de ori mai puternice, uneori de cincii mii de ori mai puternice decat undele generate de creier; • ADN-ul uman are o influenta directa asupra lumii fizice; • Gandurile noastre genereaza ele însele propriul lor camp magnetic; • Sentimentele umane influenteaza structura ADN-ului. Genele ADN-ului reactioneaza imediat la energiile venite din exterior, în special energiile care provin de la creierul nostru. Creierul este deci un sui generis centru de comanda care interpreteaza evenimentele din exterior si apoi trimite în trup semnale corespunzatoare. Printre aceste semnale se numara atat reactiile biochimice cat si undele electromagnetice. Aceste semnale influenteaza în mod direct celulele si produc astfel modificari ale codurilor genetice; • stiinta moderna a descoperit ca gandurile noastre au o influenta profunda asupra ADN-ului nostru…iar ADN-ul are o influenta puternica asupra lumii înconjuratoare. Prin puterea gandurilor noastre influentam deci lumea înconjuratoare. Noi suntem creatorii propriului univers, ai propiului destin; • Recent s-a descoperit ca genele reprezinta doar 10% din ADN. Despre restul de 90% nu se stia nimic, fiind numit “gunoi ADN“. Dupa ce cercetatorii au început sa studieze genele cu adevarat si au reusit sa le identifice pe toate, au realizat ca genele reprezinta de fapt doar 5% din ADN; • Se pare ca 95% din ADN este folosit în procesul de comunicare cu ceilalti, iar o mare parte din aceasta comunicare se realizeaza prin lumina, prin asa-numitii biofotoni; Oamenii au nu numai capacitatea de a emite lumina, ci si capacitatea de a înmagazina lumina. Celula este literalmente “însetata” de lumina. Ea se încarca cu lumina în mod activ. Rezulta, în consecinta, ca emitem informatii nu numai prin intermediul creierului si al inimii, ci si prin intermediul ADN-ului nostru. Suntem într-o permanenta stare de emisie-receptie.

# gabi date 18 February 2012 22:27 +6

Nu stiu nimic din dos de proxenetism al raposatului,iar infractiunea in sine e dintre cele mai scabroase din codul penal si legile speciale. E totusi ciudat ca a fost arestat pt fapte comise cu mult timp in urma, iar partile vatamate sunt la fel de putin credibile ca si el. Moartea e insa un eveniment iremediabil, o sanctiune fara apel, recurs sau liberare conditionata. Adica un deznodamant neprevazut de lege. Deci, inadmisibil! Iar imaginea omului aluia prabusit langa boxa, cu mainile incatusate e incompatibila cu o justitie normala, cu o lume normala, cu o minima morala. Mi.a facut rau fotografia. E radiografia unei societati punitive, lipsite de toleranta si minimum de respect pt conditia si demnitatea unui om. Chiar si a unui proxenet. Trist

# anonimus date 18 February 2012 23:05 +5

Pentru.CI si altii ca el, Nu ma ocup cu discutiile pe forumuri.Dar, ma revolta ura pe care o poarta unii ca acest CI pentru tot ce e viu ,mai nou si mort (acest Damaschin,D.zeu sa-l ierte!).Morala pe care ar trebui s-o tragem cu totii dupa moartea unui om intr-o sala de judecata la o prelungire a arestarii preventive este intr-adevar trista.Sa iei in derizoriu acest lucru este o dovada de o boala, pentru care nu exista leac.Intr-adevar nu-l putea obliga nimeni pe Damaschin sa manance cu forta,dar exista zeci de exemple de oameni care au facut greva foamei operioada mult mai lunga si nu au murit.Cred ca acest proxenet sau traficant de persoane ,nedovedit ,are o statura morala cu mult exemplara lui CI si altora ca el ca, de exemplu procurorul care a cerut arestarea si judecatorul care a admis propunerea de arestarea dar a judecatorului care,cred ,ca post-mortem,a admis prelungirea arestarii lui Damaschin. Cum poate sa mai judece acest om ,cat de orb pot sa fii sa nu poti vedea ....

# anonimus date 18 February 2012 23:24 +3

Va propun tuturor ,desi nu va cunosc ,sa izolam toti acesti CI.Este grav ca acesti oameni sa arunce atata mizerie asupra tuturor.Aici nu se pune problema unor pluralitati de opinii ,ci aruncarea unei anateme asupra unui sistem.(Pentru ca ,nu-i asa,toti santem traitori undeva in sistemul judiciar).Poate ca acestom asta isi doreste. P.s. Cand am vorbit despre statutul moral al lui Damaschin.nu despre curatenia lui morala vorbeam,CI (sic!) despre demnitate.A avea demnitate inseamna si, asta, sa alegi moartea in schimul umilintei.

# gofi date 19 February 2012 01:29 +4

Sa judeci un inculpat in stare de inconstienta? La o CA? Sa-ti moara in sala de judecata, dupa ce l-ai tinut 4 ore? Asta e profesionalism? NU! Asta este magistratul roman : arogant, inganfat, ignorant, suficient. De data asta cred ca discutam si despre un abuz in serviciu atat in privinta judecatorulu, cat si in privinta sefului arestului/penitenciarului. Omul trebuia dus imediat la medic, nu tinut in sala de judecata. Nu are relevanta daca este vorba despre un proxenet sau criminal. Asta este criteriul de apreciere al justitiei romane. Hal de oameni!

# codrin date 19 February 2012 10:09 +3

În complet mai lipseau asesorii populari,cei cu origine sănătoasă şi tacîmul era complet.Chiar şi mareşalul Antonescu,care era considerat criminal de război,a avut parte de un tratament mai uman.Pentru orice eventualitate,în sălile de judecată ar fi să stea permanent un preot cu tot arsenalul,aşa pentru orice eventualitate.

# avocat date 19 February 2012 11:48 +5

Cu regret va spun CURTEA DE APEL BACAU ESTE CEA MAI SLABA DIN TARA!!! incompetenta, rea credinta si bataie de joc pentru cel ce se judeca. IAU SALARIILE SI ATAT!!! VREM SANGE DE MAGISTRAT!!! NE-AM SATURAT!

# Av. Catalin Racaceanu date 19 February 2012 16:07 +6

Le-a tras-o Damaschin la toti si le-a incurcat socotelile procurorilolr.A murit cu eticheta de nevinovat in frunte. Dumnezeu sa-l ierte

# mos craciun date 21 February 2012 15:27 -1

v-ati tampit cu totii. Damaschin si-a dorit sa moara si a meritat. Nu e vina judecatorilor si a procurorilor ca a murit. e doar vina lui proprie si i-a fost teama de ce va pati cand va fi transferat in penitenciar.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.03.2023 – Legalizati cu incredere la Mariana Ghena! (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva