18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LISTA NEAGRA DE LA BRUXELLES – Document revoltator al Comisiei Europene, care a cerut in 2012 autoritatilor romane sa livreze date despre stadiul dosarelor penale ale lui "Gheorghe Copos, Adrian Nastase, Serban Alexandru Bradisteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remes, Dan Voiculescu, George Becali, Catalin Voicu, Tudor Alexandru Chiuariu". Toti cei de pe lista neagra au fost condamnati

Scris de: E.D. | pdf | print

19 March 2018 17:21
Vizualizari: 22782

Document bomba care confirma informatiile despre existenta Planului Minerva prin care partenerii strategici de la Comisia Europeana au cerut, in numele luptei anticoruptie, capetele unor inalti demnitari, moguli si oameni de afaceri romani. Lista neagra a fost prezentata in premiera la Sinteza Zilei duminica seara, 18 martie 2018, si reprezinta un document abuziv care incalca suveranitatea Romaniei si chiar principiile dupa care se guverneaza Uniunea Europeana, care nu permite in niciun stat membru amestecul politicului in actul de justitie. Documentul demonstreaza ca Romaniei i s-a impus "rezolvarea" unor dosare, chipurile pentru a dovedi ca inregistreaza progrese in lupta anticoruptie, prin metode nedemocratice si care contravin obiectivelor MCV.


In timp ce in Rapoartele anuale ale MCV s-a condamnat permanent amestecul politicienilor romani in actul de justitie, acestia fiind acuzati ca vor sa slabeasca lupta anticoruptie, politicienii de la varful Comisiei Europene imixtionau brutal in actul de justitie din Romania in scopuri pe care autoritatile romane au obligatia sa le elucideze. Au fost condamnarile date celor de pe lista neagra ordonante de la Bruxelles? Cineva din Romania a intocmit lista neagra si a pus-o in bratele Comisiei Europene, astfel incat in regimul lui Traian Basescu sa vina ordin de la imparatie ca cei de pe lista sa fie bagati in inchisoare?

Bruxelles cerea date si informatii politice sau despre politicieni pentru realizarea Raportului MCV pe justitie

Astfel, documentul reprezinta o scrisoare pe care Catherine Day (foto dreapta), cea care a ocupat timp de 10 ani functia de secretar general al Comisiei Europene, pana s-a pensionat, fiind cunoscuta ca o apropiata a Monicai Macovei, i-a transmis-o, in 10 octombrie 2012, ministrului Justitiei de la acea data Mona Pivniceu (foto stanga), solicitandu-i acesteia sa raspunda la cateva zeci de intrebari privitoare la activitatile Ministerului Justitiei, ale institutiilor de forta ale Statului roman, dar si ale Parlamentului.

Sub pretextul intocmirii unui nou raport in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, Catherine Day i-a solicitat ministrului Justitiei Mona Pivniceru, actual judecator CCR, sa ii ofere informatii cu privire la stadiul dosarelor penale ale unor politiceni, oameni de afaceri, moguli de presa sau chiar medici precum Gheorghe Copos, Adrian Nastase, Serban Alexandru Bradisteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remes, Dan Voiculescu, George Becali, Catalin Voicu, Tudor Alexandru Chiuariu.

Si nu doar atat. Tot pentru realizarea Raportului MCV pe Justitie, Catherine Day a cerut sa ii fie furnizate "informatii privitoare la progresul inregistrat in investigatiile legate de fraudarea referendumului din 29 iulie 2012 de catre Ministerul Public si DNA". Culmea, dosarul pe care il solicitase in scrisoare Catherine Day avea in prim-plan tot un politician greu, liderul PSD Liviu Dragnea, care a si fost condamnat in acest dosar.

In aceeasi scrisoare, Catherine Day a cerut sa fie informata si cu privire la ce s-a discutat in Parlament cu privire la modificarea Codurilor penale sau care sunt amendamentele aduse de parlamentari pe cele doua legi.

In fata unor astfel de solicitari venite de la Bruxelles printr-o scrisoare semnata de fostul secretar general al Comisiei Europene, Catherine Day, ne intrebam in ce moment a ajuns "marea coruptie" sa fie definita ca fiind formata din politicieni, oameni de afaceri, medici si moguli de presa? Cum de s-a ajuns ca "marea coruptie" cu care s-a defilat ani de-a randul sa reprezinte "voturi fraudate" sau "achizitie de aparatura medicala"? Cine a dus in derizoriu notiunea de "mare coruptie" in Romania, astfel incat sa fie ocolite tocmai puterile straine care au pus stapanire abuziv pe bunurile tarii?

Redam in continuare uluitorul document care releva ca partenerii nostri strategici sunt mai corupti decat politicienii romani pe care ii infierau in rapoartele MCV ca vor sa isi subordoneze justitia:

"Doamna ministru,

Cand ne-am intalnit saptamana trecuta, v-am promis sa va informez cu privire la detaliile misiunii noastre tehnice planificate in Romania in noiembrie. Asa cum stiti, acestea sunt misiuni regulate care ne ajuta sa monitorizam progresul si sa actionam ca o sursa importanta de contributie la raportele in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Comisia intentioneaza, prin urmare, sa realizeze o misiune in Romania in perioada 7-9 noiembrie. Activitatile mele vor fi legate de colegii dvs prin reprezentarea permanenta a Romaniei la Bruxelles in modul obisnuit de a impartasi cu dvs un draft al programului pentru aceasta misiune in a doua jumatate a lunii octombrie.

In vederea pregatirii acestei misiuni, v-as fi recunoscatoare daca autoritatile romane ar putea sa pregateasca un raport privitor la progresul inregistrat de la momentul adoptarii ultimului raport MCV din iulie. V-as fi recunoscatoare daca acest raport ar face referiri la progresul inregistrat in toate criteriile stabilite in MCV si, de asemenea, sa raporteze si progresul obtinut din iulie fata de recomandarile Comisiei, care au fost incluse in punctul IV din ultimul raport MCV.

In plus, v-as fi recunoscatoare daca autoritatile romane ar putea sa ne furnizeze raspunsuri la un numar de intrebari specifice, atasate acestei scrisori. In vederea facilitarii pregatirii misiunii, v-as fi recunoscatoare daca toate aceste elemente ar putea fi furnizate pana pe 26 octombrie.

Unul dintre importantele puncte pe care le-am discutat in timpul intalnirii noastre a fost situatia actuala in ce priveste diferitele Coduri juridice si aceasta va fi o tema deosebit de importanta pentru misiune. Tinand cont ca rapoartele MCV au subliniat importanta unei pregatiri clare a acestor Coduri, care sa permita punerea in aplicare rapida, am dori sa cercetam, in mod particular, de ce implementarea Codurilor pare sa fie amanata in continuare.

Serviciile mele sunt de asemenea la dispozitia colegilor dvs, pentru orice informatii suplimentare.

As vrea sa va multumesc in avans pentru cooperarea dvs in vederea organizarii acestor misiuni.

Cu stima,

Catherine Day

Intrebari:

Indicator de referinta I:

1.Va rugam sa ne comunicati o copie a stategiei de management a Ministerului Justitiei, in forma in care a fost prezentata in Parlament si o sumar al celor mai importante parti, relevante pentru MCV.

2.Care sunt primele lectii ce trebuie sa fie trase dupa implementarea Codului Civile. Care au fost dificultatile cele mai mari in ce priveste implementarea?

3.Care este calendarul de implementare pentru Codul de procedura civila? Care vor fi principalele provocari pentru implementarea acestui Cod?

4.Va rugam sa ne rezumati care este situatia actuala in ce priveste Codul penal si implementarea legislatiei. Sunt luate in vedere si alte modificari ale Codului penal? Care este situatia actuala in ce priveste implementarea acestui cod? Care sunt principalele provocari asteptate in privinta implementarii Codului penal?
5.Va rugam sa ne rezumati care sunt amendamentele la Codul de procedura penala prevazute in implementarea legislatiei. Care este calendarul de implementare pentru acest Cod. Care sunt principalele provocari asteptate in privinta implementarii Codului de procedura penala?

6.Care sunt pasii concreti care au fost luati pentru reformarea Inspectiei Judiciare, incepand din iulie 2012?

7.Va rugam sa ne informati cu privire la experienta dobandita de sistemul judiciar in implementarea legislatiei consolidate privind raspunderea disciplinara a sistemului judiciar.

8.Va rugam sa ne informati cu privire la stadiul implementarii proiectelor Bancii Mondiale privitoare la revolutia functionala si la volumul optim de munca.

9.Va rugam sa ne informati cu privire la stadiul implementarii legislatiei privitoare la sefii instantelor si grefierierilor din instante.

10.Va rugam sa ne rezumati care este situatia actuala in ce priveste problema rationalizarii prin inchiderea instantelor si a parchetelor mici.

Indicator de referinta II:

11.Va rugam sa ne informati cu privire la situatia actuala privitoare la grupul de lucru ANI-Parlament, pentru trasarea regulilor privind demiterea parlamentarilor in cazurile de incompatibilitate. Cand sunt asteptate sa apara rezultatele concrete?

12.Va rugam sa rezumati discutiile din Parlament referitoare la cererile de demitere a parlamentarilor Andon si Paslaru. In ce baza legala/procedura au fost fost aceste discutii desfasurate? A luat Parlamentul in vedere fondul acestor cazuri?

13.Va rugam sa ne informati cu privire la actiunile care au avut loc pentru imbunatatirea legislatiei privind ANI, in vedere descurajarii sanctiunilor privind conflictele de interese si incompatibilitatilor.

Indicator de referinta III:

14.Va rugam sa ne rezumati discutiile din Parlament din Comisia juridica si din Plen privind cererile de incuviintare a urmaririi penale pentru inalta coruptie a parlamentarilor Borbely si Dobre. In ce baza legala / procedura au fost aceste discutii purtate? A analizat Parlamentul si fondul cauzei?

15.Sa ne furnizati informatii updatate in ce priveste cazurile de inalta coruptie trimise in judecata de DNA.

16.Sa ne furnizati informatii privitoare la progresul inregistrat in investigatiile legate de fraudarea referendumului din 29 iulie 2012 de catre Ministerul Public si DNA.

17.Sa ne furnizati o imagine de ansamblu a cauzelor de coruptie la nivel inalt care sunt pendinte in instanta mai mult decat media celorlalte cazuri similare, cu stabilirea urmatorilor pasi procedurali, asa cum sunt asteptati de procuratura.

18.Sa ne furnizati o imagine de ansamblu a cauzelor de coruptie la nivel inalt in instantele de judecata care implica membri ai sistemului judiciar, cu descrierea pe scurt a situatiei actuale din fiecare caz, cu stabilirea urmatorilor pasi procedurali, asa cum sunt asteptati de procuratura.

19.Sa ne furnizati o imagine de ansamblu cu privire la cauzele de inalta coruptie privind achizitiile publice, cu descrierea pe scurt a situatiei actuale din fiecare caz, cu stabilirea urmatorilor pasi procedurali, asa cum sunt asteptati de procuratura.

20.Sa ne furnizati o imagine de ansmablu a situatiei actuale si sa stabiliti urmatorii pasi procedurali, asa cum sunt asteptati de procuratura, in ce priveste cauzele aflate in instante care ii vizeaza pe urmatorii parati: Gheorghe Copos (3 cases), Adrian Nastase, Serban Alexandru Bradisteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remes, Dan Voiculescu, George Becali, Catalin Voicu, Tudor Alexandru Chiuariu."

Iata documentul in facsimil:Comentarii

# alin date 19 March 2018 18:33 -39

nu aveți dreptate.

# biet roman saracu' date 19 March 2018 19:30 +2

"Nici un diplomat serios nu ia in considerare un zvon pana cand acesta nu este dezmintit oficial de catre un purtator de cuvant al guvernului".Deci, ne-stimate securist, multumim de confirmare.Apreciem de asemenea bogatia si fluenta stilului, ca si claritatea argumentatiei.Sunt sublime, dar...

# obiectiva date 19 March 2018 20:41 +16

NU, aveti dreptate ! :P iata cum o simpla si singura VIRGULA poate schimba UNIVERSUL ! caci la Inceput a fost CUVANTUL ! Un barbat era banuit pentru nu stiu ce mare nelegiuire. Dus in fata imparatului, sunt prezentate faptele, care il incriminau, el neputandu-si dovedi nevinovatia. Ca urmare imparatul dicteaza verdictul: SA SE IERTE NU SE POATE, SA SE CONDAMNE LA MOARTE ! Un intelept de la curte, stiind ca individul era nevinovat, doar prin mutarea unei virgule a reusit sa il salveze pe barbat: SA SE IERTE, NU SE POATE SA SE CONDAMNE LA MOARTE !

# Virgula date 22 March 2018 10:08 0

Bun. Si care e virgula cu pricina din acest articol?

# biet roman saracu' date 19 March 2018 21:32 +2

"Nici un diplomat serios nu ia in considerare un zvon pana cand acesta nu este dezmintit oficial de catre un purtator de cuvant al guvernului".Deci, ne-stimate securist, multumim de confirmare.Apreciem de asemenea bogatia si fluenta stilului, ca si claritatea argumentatiei.Sunt sublime, dar...

# santinela date 20 March 2018 08:00 +1

Mama ce argument imbatabil !!

# Bula date 20 March 2018 13:04 +2

Am fost primul care a demascat planul acesta. Totul a inceput in sediul SRI de langa blocul Tarom.

# f.b. date 20 March 2018 16:20 0

alin, Not at all.

# biet roman saracu' date 19 March 2018 19:25 +5

'Cineva din Romania a intocmit lista neagra si a pus-o in bratele Comisiei Europene, astfel incat in regimul lui Traian Basescu sa vina ordin de la imparatie ca cei de pe lista sa fie bagati in inchisoare? " Si 'cineva din Romania" de catre cine si de UNDE sa fi fost pus???

# woland date 19 March 2018 19:54 +3

Cea care a dictat tot continutul acestei scrisori se numeste Laura Stefan.

# Jkl date 19 March 2018 20:02 +5

Adresa este scrisă de Macovei. E clar ca lumina zilei. Cum de altfel tot acest MCV, care este un Mecanism de Constituire a Vasalității României, comandat tot de ea.

# un mizantrop date 19 March 2018 20:05 +9

Urgent, nominalizatii sa dea in judecata, la Curtea Europeana de Justitie, autorii acestui act si sa ceara daune uriase, cam cat fondurile europene pierdute de Romania in acesti ani de impilare MCV-estica! Denuntatorii mincinosi pot sa contribuie la strangerea sumei..., sau, sa raspunda pentru denunt calomnios, ca de tradare nu-i intreaba nimeni

# M-am cam saturat de UE si ameriloci ! date 19 March 2018 20:49 +5

"sa se stabileasca pasi procedurali asa cum vrea procuratura" ??? :eek: Inteleg ca lepra asta Catherine Day e de fapt un fel de Kovesi di "strainezia" : sper sa crape cat mai curand ! Cum isi dau verminele mana cand e vorba sa distruga o tara, nu-i asa Macovei ?

# Pintea date 19 March 2018 21:05 +11

D-na Pivniceru a spus la acel moment ca s-a intalnit si cu d-na Reding si ca s-au inteles f.bine. Acum se vede. Vom tot descoperi adevaruri ascunse si ne vom tot mira, si tot nu vom face nimic. Nu dam cu nimeni de pamant.Majoritatea politicienilor de la Br. sant ca la noi, unii corupti, unii nimicuri pline de ifose, unii tupeisti tradatori, etc. pe care noi ii tot supraapreciem. La genul acesta de rapoarte a lucrat si A. Mungiu Pippidi care povestea la tv ca toate tarile primesc paginile cu raportul respectiv despre coruptie si il trimit inapoi cosmetizat, uneori are 1/2 pagina caz in care nu se mai face public si in fiecare an, se publica lista cu cele mai corupte tari care sant Romania si Bulgaria, pentru ca sant singurele care returneaza rapoartele asa cum le primesc, le accepta cu toate prostiile pe care le contin. Vadim a scris de mult despre planul Minreva.

# O mare dezamagire date 19 March 2018 23:35 +3

Oricum, o măreață "realizare" pt pivniceru: sa vii de la discuții cu așa o lista...plus procedura ratata de selecție a procurorilor...un mandat ratat și o mare dezamagire!

# Klaus-Klaus date 19 March 2018 21:18 +6

;-) alaturam numelui koanei catherine day si pe al altei EURO-KUTRE - anume prea-distinsa komisaroaika pe justitie in acea vreme.. Viviane Reding .. si pe al sau $hef hyper-obez..Joseph Daul, ambii sprijinitori (de alde nuland - NUDELMAN si GORDON nu mai zicem.) Ambii mari fani al $lujicioa$ei , etc si al lui tetea-din-$uflet , etc, etc..PS Lista si " firul rosu (maroniu?)" al adresei sunt CLAR de conceptie ma******ovei & co .. :-x

# johanniskraut date 19 March 2018 21:59 +3

In respectivul document, traducerea corecta a "by the prosecution" este "de urmarirea penala".

# Dar duamna ministru ce (mai) are de zis? date 19 March 2018 22:49 +6

Dar duamna ministru super integru și profesionist Pivniceru de ce a tăcut pana acum? De ce nu a dezvăluit chiar ea scrisoarea? Chiar din acel moment? Sau n-am fi știut niciodată dacă nu prindea presa acest fir? Ce a discutat cu secretara generală de la Bruxelles? Pt ca scrisoarea spune ca sintetizează discuția purtată de ele doua? :-x

# cati proprietari de teren au fost la primarie in 2005-2012 date 19 March 2018 23:29 +5

multi pentru a depune o cerere prin care sa solicite un rest de teren ce urma sa le fie retrocedat. care este numarul de proprietari de teren carora primaria - comisia de fond funciar le-a comunicat ca titlul de proprietate deja detinut la acea data nu este corect si ca amplasamentul trebuie corectat ? cati romani s-au trezit dupa "corectare" ca nu au terenul inscris in titlul de proprietate si asteapta acum despagubiri de la ANRP ? coroborati cu declaratia ministrului Elena Udrea dupa vizita din Coreea de Sud... in Romania s-a retrocedat mai mult teren decat are tara... cat teren s-a retrocedat ? cat s-a despagubit ? de ce doar Romania are legislatie permisiva privind vanzarea terenurilor catre straini ? cine a cumparat drepturile de despagubire ? alte tari au un Fond Proprietatea ? si acolo fondul este administrat de straini majoritari ?

# fanezisgorila date 19 March 2018 23:48 +2

celalat document cu vamesii si nasii de tren de 5 lei oare cand apare???... asteptam provincia!...

# DULAUL date 20 March 2018 00:55 0

Cred ca ar fi interesant sa cereti si sa postati raspunsul d-nei ministru...dar,evident,asa ceva nu se va intampla...

# dulau date 20 March 2018 01:05 +1

Cereti si publicati raspunsuld-nei ministru.Cred ca ar fi edificator...dar se va intampla oare? NU CRED !

# Valter Cojman date 20 March 2018 05:19 +1

Daca UE agreaza POLITIA POLITICA STALINISTO-NAZISTA DE TIP MAFIOT, ma intreb ce cauta Romania in UE = Al IV-lea Reich?

# livia date 20 March 2018 07:15 +8

Aia isi mananca linistita pensia barosana, Barosso mare mahar la Goldman Sachs, noi terfeliti, umiliti, saraciti. Plateste cineva?

# Andreea date 20 March 2018 07:59 +2

intrebare: si doamna Pivniceru facea parte din statul paralel? de ce doamna Pivniceru nu s-a opus? poate asa intelege orice cetatean ca Romania a fost supusa unui experiment “lupta anti-coruptie” de catre partenerii externi. daca cititi doc. oficiale ale statului roman veti constata ca actuala si fosta conducere SRI impreuna cu DNA au semnat un acord cu FBI. nimic dar absolut nimic nu a facut fosta conducere SRI sau DNA fara acceptul partenerilor externi.

# Gogu date 20 March 2018 09:59 +1

Daca vreti un film real incercati sa vedeti acest filmulet pana la capat : https://youtu.be/7ezjeIXH5i8 Este senzational !

# oscar date 20 March 2018 10:13 +3

Toti cei nominalizati sunt adversari al lui base sau monica M. Chiuaru este unul din inamicii lui MM, pentru ca a dat-o in judecata pentru finantarea ilegala a ONG(freedom house) condus in Romania de prietena guseth, in 2005.

# Mihaela date 20 March 2018 10:18 -3

Au fost condamnati pentru ca erau vinovati. Faptul ca cei din Comisia Europeana au intrebat despre stadiul unor dosare nu demonstreaza nimic. Parca va dadeati de ceasul mortii ca nu e corect sa dai verdicte fara probe solide. Pai cam asta faceti voi acum cu hartia asta.

# CWQ date 20 March 2018 12:04 +4

Toată lumea o ridică în slăvi pe Mona Pivniceru , ca fiind o profesioniștă și-o sfântă , dar nimeni n-o întreabă de ce dacă e așa de dreaptă și patrioată și a văzut că nu e corect ceea ce i-a cerut acea guguștiucă Day , n-a ripostat - să-i dea cu hârtiile în cap - și nici n-a ieșit în public să denunțe aceste ilegalități ? Așa că mai ușor cu pianul pe scări și cu demnitarii români , că toți sunt o apă și-un pământ . Nu mai e nimeni de încredere în această țară și nici oameni bravi și dedicați trup și suflet binelui acestei țări , doar niște paiațe și caricaturi de justițiari care sunt primii ce încalcă legile și Constituția și care aleargă după un loc mai călduț și plin de bani . PS Mi-e scârbă de oamenii din așa zisa Justiție română și de Serviciile Secrete care timp de 29 de ani s-au ... pe noi și ne-au dat cu flit !

# De familia Bârsan ați uitat? date 21 March 2018 00:58 +2

Primul și cel mai important lucru era sa facă publice documentele: vorbeau de la sine! Dar pimniceru stătea cu mâna-ntinsa la ponta și Crin, s-o pună la ccr, ceea ce s-a și întâmplat...ciocu' mic și joc de glezne! Ca doar așa a procedat încă de pe vremea in care calca pe "cadavrele" fam.barsan ( la figurat, desigur) care au pățit ce-au pățit și cu "sprijinul" ei. Ea datorându-le desigur cariera și lansarea in high life-ul justiției dâmbovițene...așa ca doar nu credeți ca i-ar fi pasat vreodată de viața, libertatea și destinele unor oameni...in rest, multe poze și reclame pe la ce televiziuni o mai credeau

# imun/teanu date 20 March 2018 15:07 0

Relevant? O mare "doamna", reprezentanta unei mare STAT din UE care de fapt cat un cartier de Bucuresti si car DISPUNE soarta tarilor de milioane de oameni, desi are, parca, o "chestie" penala de cam la suta de mil. de euro este in continuare sustinuta in continuare pentru functii la fel de inalte si foarte decizitionale. Ce sa mai vrem!

# f.b. date 20 March 2018 16:16 0

"...ne intrebam in ce moment a ajuns "marea coruptie" sa fie definita ca fiind formata din politicieni, oameni de afaceri, medici si moguli de presa?" Si eu zic ca "marea coruptie" trebuie definita ca MAREA DE CORUPTI, coruptia celor multi. Cum poti s-o definesti numai prin Voiculescu si Andronic, mai ales ca asta din urma e si mic de statura?

# cucu date 20 March 2018 16:25 0

Mama, numai oameni sarmani pe lista aia. Toti cei de acolo si-au construit umilele averi doar din activitati corecte. Chiar am stat si m-am gandit ca nu mai trebuie sa ma ingrijorez ca merg la supermarket si platesc mai mult cu 50%, nici ca euro aproape e la 4,7, nici macar ca benzina bate toate recordurile in materie de pret. Ce mai conteaza ca mor oamenii in spitale sau ca NU poti sa iti faci o analiza medicala gratuita decat daca te rpogramezi cu 2 luni inainte... Mi-am dat seama ca trebuie de fapt sa ma ingrijorez de soarta acestor oameni impecabil care, saracii de ei, sufera in saracia lor.

# biet roman saracu' date 20 March 2018 21:09 +1

Catherine Day zici ca e Clara Zetkin.Iar daca ii pui ochelari pare a fi reincarnarea Rozei Luxemburg.N-am gasit alte rime... Cu Codrula Ana Pauker parca se iau de mana

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva