8 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LIVIU DRAGNEA CONDAMNAT NELEGAL – Liderul PSD a fost aruncat la inchisoare printr-o sentinta data la fond de un complet nelegal si mentinuta apoi in apel. CCR a decis: Inalta Curte a judecat dosare DNA fara sa aiba complete specializate in infractiuni de coruptie, asa cum cere legea. Cauzele aflate in apel la Completele de 5 judecatori ICCJ se rejudeca. Ce se intampla cu oamenii inchisi in dosare DNA, dupa condamnari date la fond de complete nespecializate?

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 July 2019 16:47
Vizualizari: 13008

Ex-presedintele PSD Liviu Dragnea (foto) a fost condamnat nelegal atat in “Dosarul Referendumului”, cat si in dosarul angajarilor fictive, in aceasta din urma cauza primind 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare. Asta intrucat liderul PSD, ca multi alti oameni trimisi in judecata in dosare de coruptie, nu au fost judecati in fond de complete specializate in infractiuni de coruptie. Obligativitate ceruta de art. 29 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, care stabileste ca: “Pentru judecarea in prima instanta a infractiunilor prevazute in prezenta lege, se constituie complete specializate.


Curtea Constitutionala a Romaniei a admis miercuri, 3 iulie 2019, sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala cauzat de refuzul Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a constitui complete specializate in judecarea cauzelor de coruptie. Practic, CCR a decis ca sute de oameni au fost judecati in dosare DNA la fond de Complete de 3 judecatori ale ICCJ, cei mai multi condamnati la fond si apoi in apel, fara ca acestea sa fie constituite conform legii. Situatie in care se regaseste si Liviu Dragnea, caz in care Completul de 5 judecatori a mentinut sentinta de 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare pronuntata de un complet nespecializat si format pe langa lege.

Urmare a deciziei CCR, care ar fi fost luata cu 5 la 4, dosarele aflate in faza de apel la Complete de 5 judecatori ale ICCJ se vor relua de la zero. Adica vor fi rejudecate. Ce se intampla insa cu oamenii care se afla deja la inchisoare dupa ce la fond au fost judecati in dosare ale DNA de complete ICCJ nelegale, constituite cu ignorarea Legii 78/2000?

Trebuie amintit insa ca decizia CCR a fost amanata in nenumarate randuri, aproape ca in niciun alt caz, asteptandu-se probabil condamnarea lui Liviu Dragnea, astfel incat acestuia sa nu ii foloseasca hotararea Curtii Constitutionale. Ca sa nu mai spunem ca cel care a ridicat pentru prima data in timpul procesului din dosarul angajarilor fictive de la ICCJ problema lipsei completelor specializate a fost chiar Liviu Dragnea. Cel care insa, paradoxal, nu poate beneficia de hotararea CCR.

Iata comunicatul CCR:

“Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul dispozitiilor art.146 lit.e) din Constitutie si ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum si ale art.34, art.35 si art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a pronuntat asupra cererii formulate de presedintele Camerei Deputatilor de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei, pe de alta parte,

constand, in esenta, in refuzul explicit al Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a aplica o lege adoptata de Parlament.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a decis:

1. A admis sesizarea formulata de presedintele Camerei Deputatilor si a constatat ca a existat un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament, pe de o parte, si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, generat de neconstituirea de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a completurilor de judecata specializate pentru judecarea in prima instanta a infractiunilor prevazute in Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, contrar celor prevazute de art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003.

2. Cauzele inregistrate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si solutionate de aceasta in prima instanta anterior Hotararii Colegiului de conducere a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr.14 din 23 ianuarie 2019, in masura in care nu au devenit definitive, urmeaza a fi rejudecate, in conditiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedura penala, de completurile specializate alcatuite potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, presedintelui Camerei Deputatilor, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si presedintelui Senatului si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.

Comentarii

# Procurorul date 3 July 2019 17:26 +28

Ba îi folosește și lui Dragnea. Hotărârea de condamnare a rămas definitivă în apel în termenii deciși de prima instanță. Ea nu este rezultatul reformării în apel a sentinței date de completul de 3. Prin urmare, soluția este pronunțată de o instanță nelegal constituită. Ceea ce atrage nulitatea absolută atât a sentinței, cât și a deciziei de menținere a acesteia, conform principiului ”quod nullum est, nullum producit effectum”. Adică, mai pe românește, ce este nul în primă instanță, nu poate fi menținut în apel, decât tot nul.

# livia date 4 July 2019 12:20 +4

”Instanta nelegala, anticonstitutionala este d esorginte stalinsit/nazist/iohannista. Calaii completelor d e3 jud. sunt asemeni gestapoo-lot asasini in numele faradelegii.

# nimabe date 3 July 2019 17:27 +25

Parerea mea : in cazul de fata nu vorbim de un articol de lege constatat a fi neconstitutional , asa incat decizia curtii sa produca efecte doar pentru viitor , ci despre o lege constitutional INCALCATA de ICCJ , mai exact de catre sefii ei, Stanciu si Tarcea, PRIN ABUZ DE PUTERE . Asadar, decizia CCR poate fi invocate prin calea contestatiei in anulare sau a revizuirii , completul fiind nelegal constituit .

# nimabe date 3 July 2019 18:34 +12

Scuze, am ,,mancat,, un ,,a,, si o virgula , deci fac completarea necesara : ,,ci despre o lege constitutionala , INCALCATA de ICCJ,,

# Any date 3 July 2019 21:37 +20

Exact. Toti mai marii "doctori" in drept sunt intrebati ce e de facut ??!? Cata nesimtire! Singura si unica solutie sunt ANULAREA TUTUROR CONDAMNARILOR DIN ULTIMII 10 -15 ANI deoarece TOATE AU FOST ILEGAL JUDECATE FIE DIN CAUZA PROTOCOALELOR, FIE DIN CAUZA COMPLETELOR, NU S-A RESPECTAT NIMIC NICI LEGI NICI CONSTITUTIE. Aceste decizii CCR nu se aplica doar pe viitor CI MAI ALES PT TRECUT DEOARECE S-AU INCALCAT LEGILE,CONSTITUTIA SI DREPTURILE OMULUI, TOTUL S-A FACUT ILEGAL NU E VORBA doar de o schimbare de lege aici, ci de ilegalitati, de faptele penale a sistemului de justitie.Tarcea ZEGREAN si restul sistemului sa raspunda pt ilegalitatile comise si nu sa ne dea lectii de justitie o INFRACTOARE.. AMNISTIA PARADITILOR SI JUDECAREA CELOR DIN SISTEM CARE AU INCALCAT LEGEA cand trebuiau sa o respecte cu sfintenie

# gelu date 3 July 2019 17:28 +23

Ce ma bucur, cand Dragnea va fi liber madama Dancila si cu toti acoperitii ei care au pus mana pe PSD vor fi auto-gol. Adica s-au facut-o cu mana lor. Am eu o banuiala ca Dragnea a fost convins ca procesele ilegale se vor rejudeca si de aceea s-a lasat drept momeala pentru acoperitii din partid sa ajunga la inchisoare. Tocmai ca acoperitii sa se demaste pe mana lor. Dragnea fiind pescar adevarat si foarte darz, eu ii cunosc foarte bine pe taranii din Teleorman care merg pana-n panzele albe pentru dreptatea lor. Adica mor cu dusmanii lor de gat daca dreptate a-i de parte lor. Si cum Dragnea se trage din taranii demni din Teleorman .....

# sss date 6 July 2019 16:00 0


Citeza pe gelu
Ce ma bucur, cand Dragnea va fi liber madama Dancila si cu toti acoperitii ei care au pus mana pe PSD vor fi auto-gol. Adica s-au facut-o cu mana lor. Am eu o banuiala ca Dragnea a fost convins ca procesele ilegale se vor rejudeca si de aceea s-a lasat drept momeala pentru acoperitii din partid sa ajunga la inchisoare. Tocmai ca acoperitii sa se demaste pe mana lor. Dragnea fiind pescar adevarat si foarte darz, eu ii cunosc foarte bine pe taranii din Teleorman care merg pana-n panzele albe pentru dreptatea lor. Adica mor cu dusmanii lor de gat daca dreptate a-i de parte lor. Si cum Dragnea se trage din taranii demni din Teleorman .....
Ce dreptate la dracnea, futute n gura de jeg, dreptatea sa fure fara sa plateasca?

# nu conteaza date 3 July 2019 17:29 +24

In momentul in care faradelegile la nivel inalt sunt recunoscute deschis de judecatori (fosti sau actuali), chiar si de CCR (!!!) si NIMENI nu ia nici o masura impotriva vinovatilor, in momentul in care media urla efectiv aratand cat de stramba e "dreptatea" in Romania si dovezile nemerniciilor curg in valuri, venind de la cele mai avizate si autorizate surse, dar mizeriile continua cu aceeasi forta si masurile lipsesc in totalitate, nici macar idiotii nu mai au nevoie de explicatii pentru a intelege ca statul asta e in disolutie! Din pacate, pentru ca nu se iau masuri URGENTE, pentru ca vinovatii nu vor fi adusi in fata poporului si pedepsiti asa cum merita, Romania, tare ma tem ca isi traieste ultimii ani ai existentei sale milenare...

# tetra milenera.... date 3 July 2019 20:33 -3

desigur

# Sandu date 3 July 2019 18:04 +22

Nu degeaba s-au grăbit cu condamnarea și nu au așteptat decizia CCR. Știau ca le e nefavorabila. Dragnea trebuia băgat la bulau. Asta e!! Uite ce zice ZEGREAN care sigur nu e PSD -ist Nu trebuia să se ajungă aici, ICCJ știa de lege, știa că nu au procedat corect.”, a declarat Zegrean, la B1 TV

# ULTIMUL CHARLOT date 3 July 2019 18:07 +22

O sa se castige la CEDO. Toti trebuie rejudecati. Iar derbedeii care au judecat fara sa fie constituiti in complete specializate si cei ce erau obligati sa le constituie sa fie JUDECATI. Si condamnati. Si sa raspunda. Astia sunt calaii justitiei nu aparatorii ei. Niste slugi obiedente.

# ion date 5 July 2019 11:40 +3

CEDO este #rezist! #rezist sustine interesele strainilor! CEDO este strain! nu te mai increde in straini!

# Sandu date 3 July 2019 18:09 +8

O fi și asta o partenera de nădejde a procurorilor și a ambasadei Klllleeemmm. PROSTI ĂȘTIA DE LA PSD CA AU NUMIT O ASA ....

# Holly Alexandru date 3 July 2019 18:15 +23

Rușine mai mare , palmă mai usturătoare pe obrazul pătat al ICCJ, pe obrazul CCR care a întârziat hotărârea până a fost condamnat Dragnea, pe obrazul serviciilor ce au comandat ambele manevre , vor fi greu de egalat ! Blestemați să fiți toți ! să ajungeți și voi victimele unor nedreptăți sau mizerii umane în care ați decăzut !

# gelu date 3 July 2019 20:31 +23

Daca poporul asta n-ar fi de mamaliga acum ar trebui iesit masiv in starda si alungati toti Helvvigii, Orbanii, Johannisii, Pahontii. Ciolosii, Barnii, Orbanii, Turcanii....din viata politica a Romaniei. Toate javrele astea trebuie sa raspunda penal pentru halul in care au subordonat tara asta intereselor licuricilor mari si mici.

# ion date 3 July 2019 18:24 -64

ce inseamna complete specializate? toti judecatorii sunt obligati sa se specializeze altfel nu pot da o decizie! e de rasu plansu!

# Toti procurorii sunt pregatiti sa ancheteze CORUPTIA! date 3 July 2019 20:47 +16

Insa LEGEA stabileste ca doar UNII poy ANCHETA OCEANUL CORUPTIEI! Si acest lucru este echivalent cu interzicerea acestui drept - acela de a ancheta marea coruptie - pentru majoritatea procurorilor din Romania !?? Este Cnstitutionala aceasta specializare a procurorilor ? Daca da, atunci este corecta si specializarea Judecatorilor ! Lucri pe care TARCEA SI ICCJ NU L_AU RESPECTAT !!! Condamnarea lui Dragnea judecat pe fond de un Complet de 3 judecatori nelegal constituit ascunde de fapt O CONDAMNARE POLITICA ! Le-a fost frica de faptul ca Dragnea va castiga alegerile prezidentiale.

# steluta date 3 July 2019 23:48 +1

pe logica dumneavoastră putem întreba "ce înseamnă judecător ? " deoarece orice biped sau patruped judeca mai mult sau mai puțin, inclusiv dumneavoastră cu puținul aflat in dotare de la Bunul Dumnezeu Judecătorul Suprem

# Florins date 5 July 2019 08:32 +3


Citeza pe ion
ce inseamna complete specializate? toti judecatorii sunt obligati sa se specializeze altfel nu pot da o decizie! e de rasu plansu!
" Ion, Gheorghe si Maria...cei mai prosti din Romania"

# Degeaba date 3 July 2019 20:36 +1

Președenția PSD este pierdută. Președinția Camerei Deputaților este pierdută. Așa că Dragnea poate acum să fie eliberat din închisoare. Ce mai poate face? Eventual să rupă PSD-ul, dar puțini sunt cei care l-ar urma.

# #fmm_Coldea_Maior_Klemm_Kovesi date 3 July 2019 21:12 +11

Sa nu uitam si de Puie Monta , tradatorul national , poza lipita in dictionarul explicativ la "gunoi" . Cine credeti ca a pus presiune pe magistratii de la CCR ? Mamaie, coana-mare , sau serviciile manate de derbedeul lingau al regimului parsiv opresiv Obama ? :-*

# Gabriella date 3 July 2019 21:12 +7

Ca să înțelegi ce sunt "completele specializate" şi care ar fi diferența? :o ...este ca şi când TU cu TOȚI cei "İON'izați" de Sistem v-ați duce la neurolog să vă"tratați" dar ce să vezi? ..-Vă ia în primire o armată de "chirurgi cu bisturiele" :D şi vă "tratează ca la carte" <img src=ops:' />

# ion date 4 July 2019 06:47 -8

tocmai ca legea nu spune in ce consta asa zisa specializare! asa ca atunci judecatorul spune in ce consta specializarea! cum naiba ajungi judecator de suprema daca nu esti pregatit sa judeci absolut orice! recursurile in interesul legii se dau de catre complete formate din judecatori de la toate sectiile! hai sa fim seriosi iar nu un pic manipulati!

# TIPA date 3 July 2019 21:29 +9

Ma scuzati insa la punctul 1 din decizia CCR luata in urma deliberarilor aveti raspunsul. EXISTA 2 PUNCTE 1 SI 2. PUNCTUL 1 ESTE DE APLICABILITATE GENERALA PT TOATE SENTINTELE DEFINITIVE SI NEDEFINITIVE, in timp ce punctul 2 subliniaza o particularitate , probabil in ideea de a se asigura ca ilegalitati ca in cazul lui DRAGNEA NU SE VOR REPETA LA ICCJ si nu se mai deschide sampanie de catre judecatorii infractori ce dau hotarari la comanda. SI EU voi DESCHIDE SAMPANIA CAND VOI REDACTA PLANGEREA PENALA IMPOTRIVA JUDECATOARELOR CE AU PRONUNTAT ABERATIA DE HOTARARE IN CAZUL DRAGNEA . Probabil ca dl. Toni Neacsu cand a avansat ideea ca decizia CCR se aplica doar cu privire la punctul 2 era cu mintea in alta parte pt ca de esenta admiterii sesizarii era ceea ce s-a consemnat la punctul 1 adica nu doar a hotararilor nedefinitive.

# Marcu date 3 July 2019 22:30 +8

Antiromanismul de gen "Ion" ne-a ucis de 100 ani elitele.Vezi istoria tradarilor din tara.

# nae girimea date 4 July 2019 06:29 +3

S-a prins Sistemul ca nu pot confectiona un Dusman pt alegerile prezidentiale si nu pot stirni populimea feisbucilistica cu "inlocuitori " asa ca s-au hotarit sa-l readuca pe ring pe Dragnia.

# Charlie date 4 July 2019 10:12 +8

Completele de 5 si de 3 au fost nelegal constituite in primul rand intrucat nu s-a respectat alegerea aleatorie a judecatorilor si abia in al doilea rand ca nefiind specializate, fapt ignorat de toata lumea si ma refer la cei in drept! Decizia anterioara vizand completele de 5 era perfect valabila si pentru cele de 3, fapt care nu necesita o noua decizie!!! Amanarile repetate a deciziei CCR seamana perfect in ce priveste blocajul cu ce se intampla in CSM in cazul Adina Florea,in CCR artizanii fiind cei patru ticalosi printre care spre surpriza mea si controversata Pivniceru care cu ocazia aceasta s-a autodemascat pentru comedia din 2013 in tandem cu agentul securist baso-johanist Ponta!

# Gheorghe Dobrican date 4 July 2019 12:37 +3

Gheorghe Dobrican . Este de notorietate ca, completele care au judecat pretinsele infractiuni de coruptie erau stabilite de catre S.R.I. si D.N.A. si nicidecum potrivit legii.

# gelu date 4 July 2019 13:52 +2

Securistii din SRI actioneaza sub acoperire in Parlament, CCR, CSM, ICCJ, PCCJ, DNA, DIICOT, MAI, Guvern, Parlament, BMR, PNL, PMP, PSD, ProRomanoa, USR, Alde, mass-media, MAPN.......deci Romania numai stat democratic nu e. Este un Stat Paralel condus de struturile de forta SRI, STS si SPP avandu-l ca papusat de prim rang pe neamtul corcit mioritic ce-si are resedinta de trandaveala la Palatul Cotroceni. Principala indatorire a STS este aceea de a fura alegerile de orice fel, fie ca sunt alegeri parlamenntare, locale, pro-europene sau presidentiale. Alegerile fiind cea mai mare teapa trasa prin gura cetatenilor care cred ca alesii votati de ei conduc aceasta tara. Cand practic Romania este condusa de securistii numiti si infilitrati in tot ce misca in tara asta, nu politicienii votati de popor.

# gelu date 4 July 2019 13:57 +4

Charlie, perfect adevarat ceea ce sustii!! Atat in CSM cat si la CCR cei care au boicotat sedintele de lucru sunt procurorii si judecatorii papausati de SRI si care il au pe #rezist in suflet. Din aceset moment atat CSM cat si CCR s-au pierdut orice urma de credibilitate, aceste institutii de baza intr-o democratie fiind subordonate practic SRI.

# Pintea date 4 July 2019 14:24 +2

Dar cum face o instanta si in special cea constitutionala, atunci cand nu vrea sa judece?? Ca nu am mai auzit! Ce incheiere de sedinta emite? ”azi nu am chef de sedinta, ma duc sa ma plimb” sau ”azi sant santajat, si imi convine, asa ca las caracterul, deontologia de-o parte si ma duc acasa”! Ce e asta??? S-a mai auzit undeva ca o instanta sa refuze sa judece? Astia sant normali la cap? CCR iar o ia pe calea paranoiei, in 2012 cu ERATA, acum cu nejudecarea dupa bunul plac!

# Charlie date 4 July 2019 16:59 +2

"gelu", multzam fain de apreciere! Papusarile se fac pe baza de ordine militare, faptul ca respectivii au in subsidiar si dosare tinute la sertar fiind numai de acoperirea apartenentei la Securitate! E o regula tipic bolsevica pentru inducerea in eroare a popoarelor avute in procedura de imbrobodire prin indobitocire!!! Directia Interna a Securitatii e denumita eufemistic SRI din acelasi ratiune. La nicio instanta din tara nu se aplica procedura aleatorie, sistemul de politie politica fiind dublat de unul al intereselor satrapilor locali, dar tot pe criteriul politic, doar adversarii bucurandu-se de instante aranjate sa paradeasca...

# faracatuse date 4 July 2019 17:24 +1

A infierat la greu in media statul II dar nimic concret n-a facut sa-l destructureze. E clar condamnat politic, dar a crezut ca negocierile cu ei,si prin neafectarea bugetelor sri,dna,etc.... va fi lasat in libertate. Ei nu. Si astia nu inteleg nimic, ca pot oricand purta bratari. Pe bune, cu probe sau fara, vor purta.

# nae din dealul feleacului date 4 July 2019 18:16 0

Un sistem judiciar prost construit,cu cai de atac aiurea staraordinar si nu in ultimul rind (ba chiar in primul rind)un noian de lApelul inaintea Recursului,desfiintarea Recursului Extegi(si codrile sint tot legi)aiure si elaborate/aprobate de aiuriti nu poatue produce decit rezultate retrograde,nicidecum progresiste.Care este solutia?Raspunsul meu:fiecare la locul lui;legile trebuiesc concepute numai de catre un colectiv de ultraprofesionistisi apoi puse pe masa unui Parlament pestrit si legile explicate de cei ce stiu explica.Abia apoi aprobate/promulgate si nicidecum o bataie de joc la care asistam neputiciosi pentru ca asa vrem sa fim!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.08.2022 – CSM lucreaza peste program pentru Gluga

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva