29 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SORIN OPRESCU, ACUZAT DE CONSTITUIRE DE GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT – Arhiepiscopia Romano-Catolica a formulat plangere la DNA impotriva primarului Capitalei, pe motiv ca acesta nu a pus in aplicare sentinta Tribunalului Dambovita privind demolarea Cathedral Plaza: “Grupul infractional urmareste cu consecventa obtinerea unui castig material de circa 70 milioane euro, echivalent al valorii estimate a cladirii ilegale, prin mentinerea acesteia in fiinta” (Plangerea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 martie 2015 11:57
Vizualizari: 5923

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu (foto), este acuzat de abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat. Asta dupa ce ar fi refuzat sa puna in aplicare sentinta judecatoreasca a Tribunalului Dambovita, din 2012, privind demolarea turnului “Cathedral Plaza”, de langa Catedrala Sfantul Iosif.

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti, reprezentata de casa de avocatura “Birsan, Popescu si Asociatii”, a depus, in 20 martie 2015, la Directia Nationala Anticoruptie o plangere penala impotriva primarului general Sorin Oprescu. Plangerea ii vizeaza si pe oamenii de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas, ambii acuzati de instigare la abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat. De asemena, plangerea penala de la DNA a fost formulata si impotriva unor angajati ai Primariei Municipiului Bucuresti pentru abuz in serviciu.


Conform Arhiepiscopiei Romano-Catolice, plangerea penala de la DNA este urmare a refuzului de a pune in executare hotararea judecatoreasca de desfiintare a cladirii “Cathedral Plaza”, de a proceda la demolarea imediata a acesteia si la refacerea parcului public existent anterior. Arhiepiscopia considera ca se urmareste in acest fel obtinerea unui castig material de aproximativ 70 de milioane de euro: „Grupul infractional urmareste cu consecventa obtinerea unui castig material de circa 70 milioane euro, echivalent al valorii estimate a cladirii ilegale (conform informatiilor din piaat), prin mentinerea acesteia in fiinta si eventuala sa punere in functiune, astfel incat aceasta sa poata fi valorificata ulterior”.

Iata comunicatul Arhiepiscopiei Romano-Catolice, prima pagina a plangerii penale fiind atasata la finalul articolului:

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) a depus la Directia Nationala Anticoruptie o plangere penala impotriva Primarului General Sorin Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas, cat si a unor angajati ai Primariei Municipiului Bucuresti. Acestia sunt acuzati de apartenenta la un grup infractional organizat, iar functionarii publici si de abuz in serviciu, referitor la refuzul de a pune in executare hotararea judecatoreasca de desfiintare a cladirii ilegale si de a proceda la demolarea imediata a acesteia si la refacerea parcului public existent anterior.

Grupul infractional urmareste cu consecventa obtinerea unui castig material de circa 70 milioane euro, echivalent al valorii estimate a cladirii ilegale (conform informatiilor din piata), prin mentinerea acesteia in fiinta si eventuala sa punere in functiune, astfel incat aceasta sa poata fi valorificata ulterior”, declara ARCB in plangerea penala.

Conform sentintei civile nr. 2520/28.06.2012 pronuntata de Tribunalul Dambovita, Primarul General al Capitalei este obligat sa emita actul administrativ de demolare a constructiei construita ilegal in vecinatatea Catedralei Sf. Iosif. Insa pana la formularea plangerii penale, acesta nu a inteles sa desfaşoare nici un act material de desfiintare, nici macar partiala, a cladirii auto-intitulate Cathedral Plaza.

Singurul demers legal indeplinit de Sorin Oprescu a fost emiterea, la 8 luni dupa decizia irevocabila, in septembrie 2013, a unei hotarari privind „Efectuarea unei expertize tehnice in vederea stabilirii modalitatilor de desfiintare a constructiei imobil de birouri Cathedral Plaza, estimarea costurilor si determinarea impactului asupra cladirilor aflate in vecinatate”.

Primaria Capitalei nu a avut prevazute in bugetul municipiului pe anii 2013, 2014, 2015 sumele aferente demolarii propriu-zise, invocandu-se tot felul de motive neintemeiate sau chiar aberante (de exemplu, ca prin desfiintarea constructiei ilegale, s-ar darama Catedrala Sf. Iosif) prin care sa se justifice refuzul de a-si indeplini obligatiile legale, se arata in plangerea penala depusa de ARCB in 20 martie a.c.

In opinia ARCB, la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti s-a format un grup infractional organizat, asociat cu Ioannis Papalekas si Dragos Bilteanu, cei care au creat un circuit financiar functional, in paralel, la Bucureşti si la Nicosia, prin care banii de la SIF-urile romaneşti au fost spalati prin SIF-uri cipriote si reinvestiti in proiecte imobiliare din Romania. Se observa faptul ca si in cazul de fata, izvorul banilor este amplasat la Nicosia, respectiv la societatea SIOMA COMPANY LIMITED”.

*Cititi aici plangerea penala impotriva primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, depusa la DNA de Arhipiscopia Romano-Catolica Bucuresti

Comentarii

# o pensionara date 27 martie 2015 13:01 +11

....pai mai mare grup infractional organizat decat popii eu inca nu am vazut........ia te uita ce stiu sfiintiile lor de spalarea banilor,SIF-uri si off shoruri.......

# Roberta date 27 martie 2015 13:48 +6

Sunt chiar o rusine  popii !!! :eek:

# unul din lumea cea mare date 27 martie 2015 13:50 +6

eu le dau dreptate intr/un fel.este decizie judecatoreasca? unde/i lege nu/i tocmeala.trebuia dusa la indeplinire punct.pe de alta parte.in romanica totu.i un talmes balmes.statul laic este invadat si scarpinat pe burta de popi.eu platesc taxe ca sa ,,fie religia in scoli in proportie de 90%,,(si doamne ce lauda pentru trucarea procentelor).biserica neplatitoare de taxe cele milograla de la bugetul staului.si politicienii cu ,,frica lui dzeu,,(din cauza furturilor facute) ,,miluiesc,,si aproba(sa mai zica cineva ca romanii nu fura cu frica de dumnezeu).pensionaro nu observi ca acum dupa interventia in scoala a inceput biserica sa intervina in justitie cu ,,indulgente,,???!!(vezi cazul marean)astept cu interes sa vad ,,indulgentele pentru udrea si imperiul raului,, sa vad cit ma costa..........asa ca ramine tot cu inshalaaaaaaaaaaa

# Alberto Kurtyan date 27 martie 2015 21:00 -4

E vorba de catolici. Nu-i confundati cu popii ortodocsi.

# Sisisi date 28 martie 2015 15:16 -1

tot un popa, tot un drac... OK or fi si in breasla lor oameni cinstiti si "cu frica de Dumnezeu" dar restul... se vede, fie la catolici, fie la ortodocsi fie aiurea...

# andra date 28 martie 2015 18:59 -1

Buna observatie. Si sa nu uitam ca a fost construita o catedrala ilegal!

# marian date 27 martie 2015 14:19 +2

alo..alo..ce se intampla cu abuzul clericilor si mai ales de ce trebuie sa se pronunte o instanta din alt oras..exista o cale de atac extraordinara la instanta competena care trebuie sa intelaga dezavantajele acestei demolari!romani trezitvi-va!!

# Cetățeanul date 27 martie 2015 14:20 -7

Pai oprescu e in mâna in mâna cu firea  si NASA acesteia daiana Voicu cea care a construit ilegal clădirea .. PSD ul mâna in mâna cu mafia

# ... turmentat! date 27 martie 2015 18:58 -1

HIC! mai dati-mi sa beau! <img src=ops:' />

# Ticu Isari date 27 martie 2015 14:23 -7

Alexandru cel Bun a fost căsătorit de patru ori. Prima soție se numea Margareta, fiica palatinului Ștefan din Losontz. Ea a făcut biserica catolică din Baia unde a fost înmormântată.Alexandru cel Bun a fost căsătorit de patru ori. Prima soție se numea Margareta, fiica palatinului Ștefan din Losontz. Ea a făcut biserica catolică din Baia unde a fost înmormântată. Incet incet, "Ivan" s-a urcat pe divan.

# lara date 27 martie 2015 15:20 +3

 In sfarsit, un demers corect! Oprescu trebuie sa stea la puscarie o eternitate pentru cate infractiuni a comis de cand e primar. Un specimen veros si ordinar la fel ca Basescu!

# unul din lumea cea mare date 27 martie 2015 16:22 -2

ptr lara//ai verde de la mine chiar daca se transforma in rosu

# rudy date 27 martie 2015 17:20 +5

Oprescu sa execute hotararea!! El daca da in judecata pe cineva si castiga, se asteapta sa aiba efect hotararea, nu? Popi, nepopi, sa n-o mai balacareasca in purul lui stil zeflemitor!! Poate il votam si dat viitoare pt autostrada lui suspendata... Hai, Oprescule, hai!!! Ne miscam si noi putin??? Ai ininceput si tu un proiect mai mare, ceva ce sa continue urmatorii primari??? Sau numai carpelile obisnuite?

# Daniel date 27 martie 2015 18:09 0

E o aberatie crunta sa demolezi o cladire-monstru in care s-au investit 300 milioane de euro, pentru o chichita juridica sau o hartie lipsa, de ce naiba nu s-au sesizat autoritatile cand a inceput constructia, daca era ilegala nu primea autorizatie de constructie, daca a primit ori e legala, ori cei care au dat autorizatia sa raspunda.

# Sisisi date 28 martie 2015 15:24 +1

Absolut corect. S-au investit bani si munca. E usor sa darami, sa construiesti emai greu!. Cladirea - eu personal nu o stiu - poate sa-si gaseasca utilitatea si sa produca parale cu care biserica sa poata fi despagubita. E o idee. Dar daca nu s-a oprit constructia cand era in faza de proiect, acum e tardiv. Si apoi, care e problema - un zgarie nor langa o biserica. Prin America pute de zgarie nori si nu se mai sesizeaza nimeni. Bine, nu imi plac mie zgarie norii in principiu, dar acum daca sta pe propriile picioare respectiva cladire, lasati-o fratilor acolo si vedeti cum o faceti productiva pt. a impaca si capra si magarul... Cat despre Oprescu >> l-am apreciat in calitate de chirurg intrucat am fost sub bisturiul lui acum vreo jumate de veac in urma si totul a fost OK. Ca a lasat medicina si s-a varat n politica si-n primarie, eh, asta nu am prea agreat...

# Dan date 29 martie 2015 02:11 0

In situatia data vor raspunde ei cu banii nostri de la buget.

# cici date 27 martie 2015 18:22 +4

adica Base!

# Gica de la Scularie date 27 martie 2015 18:52 0

Eu zic sa o demoleze prin dinamitare! Costa putin si scapam si de popi! :-*

# Alberto Kurtyan date 27 martie 2015 21:06 -9

Eu cred ca Oprescu este responsabil penal si pentru faptul ca a eliberat cainii in Bucuresti. A recunoscut public. Au murit copii din cauza animalelor agresive si nesupravegheate. Va raspunde Oprescu si pentru omor din culpa, veti vedea.

# Nume si prenume date 28 martie 2015 15:00 +4

Un copil, nu copii, si acesta intrase pe proprietate privae pazita de fosti maidanezi. Trec prin zona si caini aia au fost scoasi din strada si tinuti pe terenul acela cu aproape un an inainte de incident... Dar daca tot ne pasa de copilasi, unul pe zi moare din cauza acidentelor rutiere... totusi de cate ori se incearca sa se sporeasca pedepsele pentru soferi iresponsabili lumea se indigneaza.

# CUCU date 29 martie 2015 12:50 +1

CAND BASESCU,IN CALITATE DE PRIMAR GENERAL AL CAPITALEI A RESTITUIT ABUZIV 128 DE IMOBILE ITR-O ZI,LASAND PE DRUMURI CEL PUTIN 128 DE FAMILII,ACEST ACT CRIMINAL NU ESTE ANCHETAT DE NIMENI?AFACEREA DIN PARCUL BORDEI,ALT ABUZ PETRECUT IN TIMPUL MANDATULUI DE PRIMAR AL LUI TRAIAN BASESCU,CUM RAMANE?DE CE VOI DE LA DNA NU VEDETI ACESTE ABUZURI GROSOLANE?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2021 – Nici Chis nu il mai suporta pe Mateescu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva