Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

TUDOREL FACUT PILAF - Deputatul Liviu Plesoianu: "Pricepeti, ultra-doctule domn, ca vorbim despre procurorul-sef al DNA care se ducea acasa la un politician in chiar ziua politica decisiva a alegerilor prezidentiale!? Pricepeti gravitatea absoluta a acestei situatii, va mai rabda bunul simt... Trebuie sa propuneti nu doar revocarea doamnei Kovesi, ci si excluderea din magistratura!... Daca nu faceti acest lucru cu maxima celeritate, atunci se impune sa demisionati sau sa fiti demis"

Joi, 10 august 2017 16:53 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

A venit ziua in care unul dintre reprezentatii de seama ai partidului de la guvernare sa ceara demisia unuia dintre membrii Executivului. Mai exact, ministrului Justitiei Tudorel Toader i se cere demisia "cu maxima celeritate" pentru lipsa de reactie in cazul "Sufrageriei lui Oprea", unde Laura Kovesi apare ca participand la un eveniment privat desfasurat in noaptea alegerilor prezidentiale din 2009. Cel care solicita demiterea lui Tudorel Toader este deputatul Liviu Plesoianu care, intr-o reactie extrem de dura publicata pe pagina sa de Facebook, il acuza pe ministrul Justitiei ca se fofileaza sa adopte o masura ferma fata de sefa DNA, refuzand sa isi asume nu doar revocarea Laurei Kovesi din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, ci si excluderea din magistratura a acesteia.


Reactia lui Liviu Plesoianu are loc dupa ce Ministerul Justitiei i-a comunicat deputatului un raspuns in care i se transmite ca in calitatea sa, ministrul Justitiei are doar o relatie administrativa cu DNA, ci nu una de subordonare ierarhica. Aceasta intrucat, precizeaza Ministerul Justitiei, conform raspunsului comunicat deputatului si publicat pe pagina sa de Facebook (facsimil), "DNA este organizeaza ca structura autonoma" si "independenta".

Iata pozitia deputatului Liviu Plesoianu pe Facebook:

"Domnule ministru al Justitiei,

Am ales data trecuta sa scriu foarte mult, cu LEGEA umpland substantial cochilia fiecarui argument adus. ...Cu toate acestea, desi faceti mereu apel la lege (in litera si, nadajduiesc, spiritul ei), nu v-ati coborat pana intr-acolo incat sa-mi raspundeti direct. Ati preferat sa delegati... Desi nu ati delegat recent pe nimeni cand a fost vorba sa contactati adultii de la Bruxelles. V-ati deplasat personal pentru a-i intreba daca va lasa sa treceti strada cu propunerile legislative in ghiozdan. De asemenea, personal si nu prin delegare ati ales sa-l primiti (IARASI...) pe cel mai important ambasador al celei mai importante tari de pe cel mai important continent...

Sigur, unui parlamentar roman nu-i puteati raspunde tot personal. Pentru acest lucru, se impunea delegarea... Numai ca, vedeti dumneavoastra, domnule ministru Tudorel Toader, cea mai mare problema nu e maniera de a raspunde, ci raspunsul in sine. Pentru ca raspunsul pe care l-am primit – via seful de „Serviciu Comunicare si Relatii Publice” – a fost, din nefericire, exact cel la care ma asteptam – anume ca dumneavoastra NU PUTETI sa faceti NIMIC. Lucru bine stiut, de altfel. Doar il repetati cu fiecare ocazie. Stim deja cu totii ca pasati responsabilitatile ministeriale esentiale cu dexteritatea unui handbalist experimentat care da mereu mingea inapoi, fara a-si asuma vreodata o aruncare la poarta...

Domnule ministru al Justitiei, reusiti sa va inveliti asa de bine si de convenabil cu atatea plapumi de legi si cuverturi de acte normative, incat mai ca incep sa ma simt prost gandindu-ma ca va tulbur pasivitatea scolastica. Nu-i vorba, as evita sa va INOPORTUNEZ, atata doar ca sunt distruse in continuare destine de acea masinarie infernala pe care o cunoasteti foarte bine si pe care aveti datoria sa incercati macar s-o opriti. Pentru asta, domnule ministru Tudorel Toader, pentru modul savant cum va fofilati de fiecare data cand masuri FERME s-ar impune, eu n-am de gand sa va slabesc nicio secunda. Ori va ASUMATI sa aruncati mingea la poarta, ori mai bine iesiti de pe teren inainte sa se fluiere finalul jocului si lasati pe altcineva care nu se teme de minge!

In ce o priveste pe distinsa doamna KOVESI, mi-ati raspuns, domnule Tudorel Toader, asa cum le raspundeti tuturor – nespunand ABSOLUT NIMIC! Cu o perseverenta titanica, repetati nonstop (ba uneori ma gandesc ca va treziti si-n toiul noptii strigand aceleasi cuvinte) ca dumneavoastra n-aveti ”parghii” pentru a lamuri treaba cu prezenta incantatoarei doamne KOVESI acasa la politicianul Gabriel Oprea in ziua turului II al alegerilor prezidentiale din decembrie 2009. ...Doar ca aveti, domnule ministru Tudorel Toader. AVETI parghii! Altceva va lipseste, din pacate...

Iata doar cateva erori grave de logica in raspunsurile dumneavoastra:

1. Dupa cum stiti, stimate domnule ministru al Justitiei, datele Eurobarometrului Comisiei Europene aratau inca de anul trecut ca doar 35% dintre romani mai au incredere in justitie si in sistemul judiciar, cu 13 procente mai putin fata de anul 2015, scaderea fiind cea mai mare inregistrata de o institutie europeana intr-un timp atat de scurt.

Dupa cum stiti, domnule Tudorel Toader, „Ministerul Justitiei asigura buna organizare si administrare a justitiei ca serviciu public”.

Ca atare, va intreb, in numele bunului-simt si al logicii elementare – DACA cititi impreuna cele doua paragrafe anterioare, oare nu rezulta fara putere de tagada ca sunteti direct raspunzator de bunul-mers si de buna-imagine a JUSTITIEI din Romania, domnule ministru al... JUSTITIEI!?

Iar daca admiteti ca sunteti PRIMUL RESPONSABIL (si nu prea aveti cum sa nu admiteti), nu inseamna ca pur si simplu NU aveti cum sa va baricadati la raionul de scutece atunci cand un scandal de proportii zguduie din temelii sistemul judiciar romanesc?

Dumneavoastra PRICEPETI, ultra-doctule domn, ca vorbim despre Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie care, pe vremea cand era chiar PROCURORUL GENERAL AL ROMANIEI, se ducea acasa la un POLITICIAN in CHIAR ziua POLITICA decisiva a alegerilor prezidentiale!? Si, in masura in care PRICEPETI GRAVITATEA absoluta a acestei situatii, va mai rabda in primul rand BUNUL-SIMT fara a clarifica lucrurile inainte chiar de a va spala pe dinti in urmatoarea dimineata!? Intelegeti, domnule ministru Tudorel Toader ca nu puteti fi ministru daca, in general, ca barbat politic, NU PUTETI!? Pricepeti, domnule ministru al JUSTITIEI ca increderea romanilor in... JUSTITIE se pravaleste intr-o prapastie de unde aproape nimeni nu o va mai putea ridica!?

Fiind PRIMUL RESPONSABIL fata de mersul Justitiei si fata de imaginea Justitiei, AVETI OBLIGATIA – atat in litera, cat mai ales IN SPIRITUL LEGII – sa actionati DE URGENTA in sensul clarificarii situatiei doamnei KOVESI. A fost sau n-a fost la Oprea acasa pe 6 decembrie 2009? Iar daca a fost, atunci e EXTREM DE SIMPLU, cu conditia sa fim doar zdraveni la cap si sa nu administram Justitia romaneasca de o maniera eunuca: trebuie sa propuneti nu doar REVOCAREA doamnei KOVESI, ci si EXCLUDEREA din MAGISTRATURA! ...Stiti foarte bine de ce! – Pentru ca asa spune LEGEA (v-am citat din lege in sesizarea anterioara). ...Dar si pentru ca asa spune insasi prea-curata si imaculata doamna KOVESI: „Niciodata nu ma vad cu politicieni, cel putin in timpul liber. Uneori, datorita atributiilor de serviciu, trebuie sa interactionez (cu politicieni), dar doar la intalniri institutionale şi la activitati institutionale. In timpul liber nu ma vad cu politicieni şi nu ma intalnesc cu ei. Consider ca este o incompatibilitate cu statutul de magistrat şi avand in vedere calitatea mea de procuror in Directia Nationala Anticoruptie cred ca ar fi total nepotrivit sa ma vad cu politicieni in timpul liber.”...

2. Atata vreme cat ministrul Justitiei este cel care propune atat numirea cat si revocarea Procurorului-sef DNA, este absolut evidenta responsabilitatea directa a ministrului Justitiei fata de modul cum este condusa si cum functioneaza Directia Nationala Anticoruptie. Pentru a intelege GRADUL ABSOLUT in care e RESPONSABIL ministrul Justitiei, trebuie sa urmarim exact succesiunea de pasi in ceea ce priveste numirea Procurorului-sef DNA.

...Iata: inainte ca CSM sa isi dea avizul (PUR CONSULTATIV), iar Presedintele tarii sa numeasca efectiv in functie, prin decret, ministrul Justitiei este SINGURA FIINTA OMENEASCA din Romania care PROPUNE pe cineva pentru functia de Procuror-sef DNA. Iar, daca PROPUNE o anumita persoana, se subintelege ca ALEGE acea persoana. Ca atare, ministrul Justitei este DIRECT si PE DEPLIN raspunzator de modul cum lucreaza DNA pentru simplul motiv ca DNA e o institutie condusa de persoana pe care DOAR EL, MINISTRUL, o poate ALEGE si PROPUNE!

Ca atare, este nu doar perfect ilogic, dar e de-a dreptul SFIDATOR la adresa inteligentei cetateanului roman sa spui, ca ministru al Justitiei, ca tu nu poti decide de unul singur sa propui REVOCAREA din functie a acelei persoane pe care altfel DOAR tu, legal, o poti propune.

In LEGE, domnule ministru al JUSTITIEI, scrie asa: „Controlul consta in verificarea eficientei manageriale, a modului in care procurorii isi indeplinesc atributiile de serviciu”. De asemenea, tot in LEGE, scrie si asa: „Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiilor legalitatii, impartialitatii si controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei”. – Ce rezulta de aici, pe cale de consecinta LOGICA, usor de priceput si pentru un copil de clasa primara? Rezulta ca, daca un procuror nu isi desfasoara activitatea conform principiului impartialitatii, ministrul justitiei poate solicita REVOCAREA acestuia tocmai pentru MODUL DEFECTUOS in care isi indeplineste atributiile de serviciu!

Pe scurt, domnule Tudorel Toader, din aceasta clipa NU mai puteti sa va acoperiti cu tot felul de fraze bine ticluite. Demonstratia e simpla:
TREBUIE sa-i solicitati imperativ doamnei KOVESI sa raspunda la intrebarea referitoare la prezenta acasa la politicianul Oprea pentru ca doar asa puteti „controla modul in care isi indeplineste atributiile de serviciu”, doar asa puteti verifica daca si-a desfasurat si isi desfasoara activitatea „potrivit principiului impartialitatii”. LEGEA, chiar LEGEA (care e aceeasi pentru toti, ca doar de-aia spunem ca „Toate persoanele sunt egale in fata legii, fara privilegii si fara discriminari”) va OBLIGA, domnule Toader. ...Iar daca nu faceti acest lucru CU MAXIMA CELERITATE, atunci se impune sa demisionati sau sa fiti DEMIS. ...Tot cu maxima celeritate!
"


Accesari:4882

Comentarii

# Dorel e lipit de scaun date 10 august 2017 17:36 +15

(Tu)Dorel se face că nu pricepe. E nevoie să i se zică de la obraz. Ce s-o fi agățînd cu atîta disperare de scaun? Nu știe că cel mai deștept cedează primul :P :P :P .

# Horatiu date 10 august 2017 20:30 +9

Sa vedem ce face Tudorel ca e cam greu :cry: toata justiția românească are nevoie de reforma, nu doar DNA. NU ați auzit de persoane condamnate  în România ale căror sentinta a fost anulata în țările occidentale pe motiv ca în Romanik condamnările NU SUNT CORECTE? cum mai puteți apară asemenea caricaturi numiți judecatori plătiți cu mii de euro lunar și beneficii gârlă?? Niște nenorociți care au distrus populația. Toți sunt niște escroci DNA DIICOT PARCHETE JUDECATORI. Nu va e rușine sa plătiți asemenea specimene și sa ziceți ca România are justiție?? NIȘTE ȘARLATANI.  Dacă nu face nimic Tudorel ar trebui ieșit în strada și "rezolvat" cu nenorocitii ăștia care cica fac justiție în frunte cu Tudorel și Tudose ( vad ca e preocupat tare de "confiscarea" copiilor cum ca nu se vaccineaza). O rușine justiția românească.  Șarlatanilor ce sunteți tradatori de țară,  grup de crima organizata!!!!!!!! 8)

# coco date 10 august 2017 17:47 +20

Plesoianu presedinte!

# Geo date 10 august 2017 17:49 0

Îmi pare rău pentru domnul Pleșoianu că , ori nu vrea, ori nu înțelege cine ne conduce!.

# unul din lumea cea mare date 10 august 2017 18:04 0

plesoianu asta pare un parlamentar cu bun simt juridic si civic,parca ar merita sa fie presedinte,dar caci este un dar,ma abtin si nu mai votez caci prea multi m/au dezamagit!!!!!!

# Fili date 10 august 2017 18:36 +3

Se teme de un abuz in serviciu legat de angajarea lui fiu-și la universitatea la care e rector

# un alt om din lumea larga date 10 august 2017 18:54 +5

Primul Ministru , inainte ca Toader Tu - Dorel sa o demita le L. Kövesi , sa-l demita el din functie pe acest Maimutoi care considera ca Natiunea Romana este o gloata de Handicapati Mintali. Prin felul de a vorbii pe la Tv sau in fata ziaristilor , iti vine sa te intrebi daca nu cumva Romania este locuita de de Studenti la Drept.

# MIRA date 11 august 2017 00:13 +3

:-* Domnule Plesoianu ,va respect si va iubesc .Tineti-o tot asa...

# Laurențiu date 11 august 2017 12:34 +4

Cred, că prea bine,Domnu' Tudorel Toader, după felul cum își administrează "ograda",poate fi numit "Ministrul Injustiției". Tot respectul și aprecierea domnule Pleșoianu!

# ?????? date 12 august 2017 11:26 0

Care considerați că ar fi, din punctul de vedere al doctrinelor politice și al interesului poltic al parlamentului, relevanța unei asemenea întrebări ?

# ?????? date 12 august 2017 23:04 0

Avându-se în vedere recentele considerații făcute de primul ministru Mihai Tudose despre ,Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Sorin Grindeanu,  "considerațiile" despre Mircea Geoană având un "specific" aparte, considerați că domnul actual prim ministru ar putea avea ''detalii politice" "ceva  mai interesante" pentru "Comisia parlamentară pentru cercetarea alegerilor prezidențiale din 2009", decât cei ce s-ar fi întâlnit în sufrageria lui Gabriel Oprea și ceea ce se găsește prin dosarul solicitat domnului Procuror General Lazăr ?

# vasile cosac date 19 august 2017 11:41 0

Domnule Pleșoianu! Vă văd un om politic deosebit. Aveți curaj,aplomb,vorbă clară, la obiect , îndrăzneală.Ce mai ! Calități deosebite pentru un tânăr politician aflat la primul său mandat!Am o rugăminte ,una și bună,cred. Sunt de acord cu politica DREPTURILOR OMULUI . Eu văd ca această politică să fie aplicată oamenilor corecți,cinstiți,care trăiesc din munca și sudoarea lor,care crează valori pentru ei și pentru societate . Nu sunt de acord cu aplicarea acestei politici, în conținut și practică, celor ale căror fapte sunt incriminate de lege pentru că ,apreciez că, ei au renunțat la aceste drepturi prin nerespectarea lor și aducerea de grave prejudicii vieții și societății.onoarei și demnității umane.De aceea vă rog,dacă apreciați ideea...știți ce să faceți cu ea ! Vă cer scuze pentru deranj,vă mulțumesc pentru atenție și vă urez sănătate și succes în demersurile dumneavoastră Cu toată stima și considerația !

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce credeti ca presedintele Klaus Iohannis intarzie nepermis numirea la sefia DIICOT a procurorului Felix Banila?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 16.07.2018 – Ea este Augusta lui Augustin

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER