23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DIN CULISELE CONGRESULUI AVOCATILOR – Vicepresedintele ADSA, Mihai Rapcea: “Gheorghe Florea a tinut sa sublinieze ca invita pe toti delegatii la Congres sa participe la seara festiva… Roadele amare ale acestei serate s-au vazut in cea de-a doua zi de congres... L-am atentionat pe Florea sa nu risipeasca banii poporului avocatilor pe constructii faraonice”. Rapcea despre combativitatea lui Pompliu Bota: “Mi-as fi dorit sa o regasesc si la organele de conducere ale profesiei noastre” (Documente)

Scris de: G.T. | pdf | print

15 April 2014 17:47
Vizualizari: 7180

Avocatul Mihai Rapcea (foto), din Baroul Bucuresti, vicepresedinte al Asociatiei pentru Dialog si Solidaritate a Avocatilor, continua dezvaluirile de la Congresul Avocatilor, care s-a desfasurat la sfarsitul lunii martie, la Hotelul Intercontinental din Capitala. Intr-o postare pe blogul propriu, avocatul Mihai Rapcea a povesteste cateva din momentele care au avut la intrunirea avocatilor.

In textul intitulat “Dare de seama cu privire la Congresul Avocatilor”, care este insotit si de documente, Rapcea aminteste cum conducerea UNBR a incercat sa “cuminteasca” vocile mai inversunate din prima zi a Congresului, cum a incercat sa isi convinga colegii ca investitia imobiliara a Casei de Asicgurari a Avocatilor este paguboasa, dar si cum i-a cerut sefului Uniunii, Gheorghe Florea, sa nu arunce banii pe proiecte faraonice.


Nu in ultimul rand, avocatul Mihai Rapcea tine sa ii transmita sefului UNBR ca sotia sa nu este membra a Uniunii conduse de Pompiliu Bota, asa cum credea Gheorghe Florea. De altfel, despre combativitatea lui Bota, Rapcea afirma din nou ca si-ar fi dorit sa o vada si la “organele de conducere ale profesiei noastre”.

Prezentam in continuare “Darea de seama” a lui Mihai Rapcea:

La finalizarea primei zile de Congres (ale carei lucrari au fost demarcate de o copioasa masa de pranz servita in cele doua restaurante al Hotelului Intercontinental) dl. Presedinte Gheorghe Florea a tinut sa sublinieze ca invita pe toti delegatii la Congres sa participe la seara festiva (cu incepere orele 20.30) organizata in incinta aceluiasi hotel. Personal nu am participat la aceasta serata care a avut probabil un rol de socializare, insa pot spune ca roadele amare ale acestei serate s-au vazut in cea de-a doua zi de congres cand atmosfera salii era sensibil schimbata.

Din cate am aflat de la colegii din provincie care au participat la programul de seara, membrii marcanti ai prezidiului au dus o activitate sustinuta de convingere, lamurire, si eventual cumintire a celor mai aprige si inversunate voci din prima zi a Congresului. In aceasta atmosfera pacificata au demarat lucrarile celei de-a doua zi a Congresului UNBR. Daca in prima zi de Congres foarte multi dintre colegii cu nemultumiri se grupasera in zona din centru-dreapta a salii, in cea de-a doua zi in acea zona m-am regasit doar eu, colegul Florin Stiolica, si cam atat, in jurul nostru facandu-se un gol acuzator si totodata graitor ce exprima intr-un mod sugestiv schimbarea de atitudine survenita in randurile delegatilor.

Fara sa acuz pe nimeni, cu titlu de exemplu, au disparut de langa noi colegii Remus Burciu, domnul decan Serban Lovin, dar au ramas Marius Damian Buruiana, Seceuceanu si alti cativa fata de care imi cer scuze ca nu imi amintesc in acest moment numele lor.

Sedinta a fost deschisa de catre dl. Presedinte Florea intr-un ton cu nuanta dojenitor-agresiva, acesta ”uitand” sa mai faca (precum in prima zi de congres!) numararea delegatilor pentru a se vedea daca adunarea mai este statutar constituita din punct de vedere al cvorumului. Judecand insa dupa numarul de scaune libere (in conditiile in care in ziua anterioara aproape nu gaseai un loc liber), as spune ca Adunarea se subtiase considerabil.

In primele 30 de minute de sedinta mai multi colegi care urmareau on-line sedinta mi-au atras atentia atat pe facebook, cat si pe sms-uri, ca Juridice.ro nu mai transmite lucrarile Congresului. La sesizarea mea, domnul Presedinte Florea a replicat ca nu s-a luat nici o decizie (oficiala) si ca Congresul se transmite, fapt confirmat si de cameramanul de la Juridice.ro. Cand, in replica, am intors ecranul laptopului meu catre prezidiu, cu pagina de la Juridice.ro deschisa, demonstrand astfel ca transmiterea este minunata, dar lipeste cu desavarsire, a urmat un moment de stanjeneala, de apnee vocala, similar celui din momentul in care am prezentat domnului decan al Baroului Bucuresti, cu o saptamana inainte, in sedinta de pregatire a delegatilor pentru Congres, dovada virarii de catre Ministerul Justitiei a sumelor aferente Seviciului de Asistenta Juridica (SAJ) la nivelul lunii februarie inclusiv in conditiile in care existau plati restante de 6 luni pentru ca, “chipurile” nu se virasera banii.

Astfel, inca o data, am avut ocazia amara sa constat ca brava noastra conducere poate sa ramana speach-less in fata dovezilor concrete care le contrazic sustinerile. Ca o paranteza, trebuie totusi mentionat ca, in urma prezentarii documentului mai sus aratat, avocatii de la SAJ si-au primit rapid banii. De data asta. Similar, la cateva minute dupa interventia mea, Juridice.ro a inceput sa transmita lucrarile Congresului.

S-a reluat dezbaterea din ziua anterioara pe tema bugetului si a descarcarii de gestiune a CAA. M-am inscris si eu la cuvant si mi-am sustinut punctul de vedere cu privire la necesitatea unui audit asupra activitatii din ultimii ani a CAA. In conditiile in care chiar un membru al comisiei de cenzori a Casei a spus cu gura lui ca exista filiale ale CAA care nu au permis si refuza in continuare sa permita controlul activitatii de catre cenzorii Casei Centrale, exista o suspiciune rezonabila ca raportarile provenite din teritoriu, pe care se bazeaza raportul general al Casei, supus spre aprobare, nu corespund realitatii. Am reiterat necesitatea efectuarii auditului nu ca un exercitiu formal, inutil, anevoios si costisitor, cat ca un exercitiu de transparenta si incredere, menit sa consolideze increderea membrilor cotizanti in conducerea CAA.

Am criticat totodata planul de investitii si cheltuieli al CAA in principal pentru lipsa elementelor concrete privind alocarea sumelor destinate investitiilor imobiliare (in cuantum de 18-21 milioane de Euro).

Pe scurt, am cautat sa demonstrez delegatilor prezenti cat de paguboasa poate fi politica de investitii in domeniul imobiliar al CAA in conditiile economice actuale cand impozitele pe imobile datorate de persoane juridice sunt exorbitante (1,5 % pe an) din valoare imobilului, iar cheltuielile cu personalul ce urmeaza sa deserveasca aceste imobile, dar si cu utilitatile, transforma intr-o gaura neagra, devoratoare de bani, o astfel de investitie.

Am criticat si lipsa unui raport previzional privind graficul de amortizare al unei astfel de investitii, in conditiile in care acelasi excedent putea fi folosit pentru marirea punctului de pensie, marirea alocatiei pentru concediul de maternitate (care in prezent este intre 600 si 1100 lei pe luna – indiferent de valoarea cotizatiei varsate – in ciuda hotararii 485bis/11.09.2010 sau a pensiilor de urmas) si mult mai bine chivernisit prin plasamente financiar-bancare aducatoare de venituri suplimentare (bonuri de tezaur, obligatiuni la termen sau depozite cu dobanda). Fara a se gandi la cresterea beneficiilor pentru cotizanti, Onor conducerea CAA a gasit de cuviinta sa propuna, totusi, cresteri salariale de 25 % pentru angajatii CAA.

Facand o comparatie am asimilat situatia CAA cu cea a Egiptului antic de sub domnia faraonului ce l-a avut drept sfatuitor pe evreul Iosif, care a interpretat visul faraonului cu cele 7 vaci grase care au fost mancate de 7 vaci slabe, semnificand cei 7 ani de prosperitate consumati de cei 7 ani de foamete. In mod similar, precum Iosif, l-am atentionat pe dl. presedinte Florea sa nu risipeasca banii poporului avocatilor pe constructii faraonice, ci sa asigure rezervele necesare pentru anii de foamete despre care stim cu certitudine ca vor urma.

Pentru cei care nu cunosc situatia actuala – DAR SI VIITOARE a Casei noastre de Asigurari, le pun la dispoztitie cateva din diagramele previzionale actuariale. Se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte. In cazul de fata, ele fac cat toti banii nostrii de pensii.

In ciuda avertismentelor mele laocoonice, troienii din sala au votat impotriva auditului solicitat de mine. Trebuie mentionat faptul ca un astfel de audit a fost solicitat si in anii anteriori de catre diverse voci, insa atunci s-a obiectat ca nu exista fonduri pentru un astfel de audit. Prevazand acesta piedica, am solicitat in mod distinct in cadrul celor 18 puncte propuse de mine Congresului votarea bugetului destinat auditului, separat votarii auditului. Cu o vadita rea-credinta, domnul presedinte Gheorghe Florea a supus dezbaterii si votului proiectul de buget al CAA pentru 2014 inainte de propunerea mea privind votarea unui buget special alocat pentru audit, “uitand” totodata, sa includa eventual aceasta propunere in dezbaterea bugetului CAA pentru 2014.

In aceste conditii, chiar domnia Sa a folosit argumentul demobilizator ca, desi din principiu ar fi de acord cu un audit, nu exista sume alocate acestuia.

In acest fel a lansat catre sala semnalul persuasiv de respingere a propunerilor privind auditul, iar votantii au reactionat pavlovian.

Mai multe amanunte in episodul viitor….

De la finalizarea acestui material (cu mari si anevoioase eforturi, datorita volumului de munca din ultimele zile) si pana la momentul deciziei de a-l publica, au mai intervenit numeroase, si interesante evenimente.

Principalul eveniment a constat in tinerea Adunarii Generale Ordinare a Avocatilor din Baroul Bucuresti astazi 13.04.2014, in zi de Florii. Evident, suprapunerea programului Adunarii cu cel al slujbei bisericesti a dus la lipsa cvorumului cerut de lege, motiv pentru care adunarea a fost re-convocata pentru data de 26.04.2014.

Si, cum astfel de adunari sunt un bun prilej de socializare, am aflat ca dl. presedinte UNBR Gheorghe Florea nu doar ca a remarcat ca exist, dar a si inceput sa vorbeasca despre mine. Si pentru ca nu ne cunoastem suficient, direct si personal, simt nevoia sa il lamuresc pe aceasta cale ca sotia mea, Hincean Sabina este inscrisa in Baroul Bucuresti, iar nu in Baroul Bota, cum in mod gresit credea dl. presedinte. De altfel, afirmatiile mele anterioare cu privire la dl. Bota Pompiliu si Baroul Constitutional au fost facute strict cu privire la combativitatea de care da dovada acest domn (Pompiliu Bota) – pe care de altfel nu am avut inca placerea sa il cunosc personal; combativitate pe care mi-as fi dorit sa o regasesc si eu la organele de conducere ale profesiei noastre, cum o regasesc (cu mare ciuda!) la cei din conducerea Uniunii Notarilor Publici din Romania sau la Nivelul Uniunii Juristilor sau a Mediatorilor – profesii care si-au largit teritoriile de “vanatoare” pe domeniile traditionale ale avocatilor, fara nici o reactie din partea actualei conduceri UNBR”.

*Cititi aici documentele puse la dispozitie de avocatul Mihai Rapcea

Comentarii

# morarescu date 15 April 2014 20:07 -1

Cine va  ocupa in viitor demnitatea de decan al BB,  de presedinte a UNBR ?  Propuneri, simpatii ?      :-)

# propunere date 15 April 2014 23:23 +7

Noi te propunem decan pe tine si pe zavoranca presedinte unbr neinfiintat. O sa avem circ gratis non-stop.

# morarescu date 16 April 2014 06:13 -5

:-) :-) :-)

# RAPCEA E TARE ! date 15 April 2014 20:12 +5

DOMNULE RAPCEA, CEA MAI BUNA METODA DE A LUPTA PENTRU APARAREA PROFESIEI DE AVOCAT E SA VA MUTATI IN SINGURA LEGALA UNBR BOTA !!!! SUNTETI UN LUPTATOR SI DIN UNBR BOTA PUTETI SCHIMBA MULTE !!!! ORICUM UNBR BOTA CASTIGA TEREN LA FOC CONTINUU SI CU CERTITUDINE VA CASTIGA RAZBOIUL !!!

# tare ca piatra date 15 April 2014 22:45 +4

unbr bota castiga teren la ce capitol ? O recunoaste cineva in afara de proprii membri ? A facut ceva in acest sens CSM sau MJ t? NIMIC. Intra vreun avocat botist in instante penale altfel decat in pozitie de inculpat ? Deci, despre vorbim ? Nu mai faceti atata gargara cu apa chioara.

# avocat traditionsl date 15 April 2014 23:14 0

daca nu l-as cunoaste pe colegul rapcea si dcaca nu as fi fodsgt la Congres,mai ca l-as crede.Exagereaza,uneori nu spune adev arul iar alteori il spune pe jumatate.,Daca nu a avut placerea sa-l cunoasxca pe Bota,ii recomand lui rapcea sa il c aute prin instantge unmde pledeaza ca mandat.Dar ii spun colegului rapcea ca nu a pierdur nimic dcaca nu l=-a cunoscut pe Bota.

# consilier juridic date 15 April 2014 20:24 +1

Mon-cher, esti intr-o eroare grava, uniunea juristilor nu mai exista de la data promulgarii Legii 514/2003, in prezent suntem inscrisi in Colegiul Consilierilor Juridici, exacat cum sunt barourile de avocati (cele desfiintate prin legea semnata de Mihail Sadoveanu) :lol: .In ceea ce priveste \"teritoriul de vantoare al avocatilor\" <img src=ops:' /> , stai linisiti, casta inchisa din avocatura a luat painea de la gura consilierilor juridici, prin incheierere de contracte frauduloase cu regiile auton ome, gen Sova si Ponta la Turceni-GJ.De asemena puteti verifica si contractul SCA Nemes incheiat cu BTT SA, ghiceste cati bani a incasat in luna Februarie 2014 si cat maruntis a recuperat, restul este vrajeala pentru naivi. :D

# consilier juridic date 15 April 2014 20:49 +2

Scuze, dar sunt dator cu o precizare: ujr, o asociatie intemeiata in baza prevederiloe OG 26/2000, (la fel ca baroul Bota) condusa de av. Ioan Chelaru (persoana controversata :cry: ), nu reprezinta interesele consilierilor juridici, mai degraba pe ale avocatilor.Prevederile urmatoarelor articole din Legea 514/2003: Art. 24 (1) Prezenta lege intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. (2) In termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, autoritatile publice, institutiile si toate celelalte persoane juridice de drept public sau privat vor opera modificarile prevazute de prezenta lege in incadrarea si stabilirea statutului, a drepturilor si obligatiilor consilierilor juridici pe care ii au numiti sau angajati in slujba lor. Art. 25 (1) Asociatiile profesionale se vor infiinta si statutele acestora se vor adopta in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi. (2) Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, asociatiile profesionale existente ale jurisconsultilor si consilierilor juridici isi inceteaza activitatea. Art. 26 Evidentele consilierilor juridici si actualizarea permanenta a acestora se vor realiza de catre asociatiile profesionale la sfarsitul fiecarui an si se vor comunica prefecturii, consiliului judetean, instantelor judecatoresti, organelor de urmarire penala si baroului din judetul respectiv. Art. 27 Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Decretul nr. 143/1955 privitor la organizarea si functionarea oficiilor juridice, publicat in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 8 din 30 aprilie 1955, cu modificarile ulterioare, precum si orice alte dispozitii contrare.

# dezamagire date 15 April 2014 21:36 +1

Te dezamagesc: barourile lui Bota nu au nimic cu OG 26/2000!

# florea versus bota date 15 April 2014 22:33 +5

Intre florea si bota nu exista comparatie. In timp ce florea actioneaza ca un vajnic fiu al comunismului in maniera de a-si spori propriile afaceri pe banii fraierilor --bota chiar daca produce bani ii produce pe propria piele. In timp ce florea isi jupoaie fraierii de bani bota lupta sa -si demonstreze legalitatea. Daca florea ar fi in locul lui bota ar fugi ca un las in secunda 2. 

# avocat traditional date 15 April 2014 23:03 -3

mai consilier juridic,esti in eroare totala.UJR este asociatia celor care sunt la baza juristi(avocati,jurisconsulti,judedcatori,procurori etcv)m si nu numai a jurisconsultilor(conmsilieri juridici).vad ca ne piz******sti.Pun e mana pe carte si invata ca sa poti intra in avocatura.Sau pune mana pe carte,invatra si mergi consilier juridi c la o firma serioasa,unde poti avea o lefa mai mare decat castigurfilde unui avocat mediu. Pentru cel cu florea si bota:sa mori tu mai om cu parul vopsit?

# avocat pt analfabetul zis traditional date 15 April 2014 23:18 +6

Bai boule o sa punem mina pe carte ca sa-ti dam cu ea in capul ala sec. Stimati colegi, cu exceptia debilului traditional, este timpul ca florea si gasca lui sa mearga la odihna binemeritata conferita de varsta pensionarii. Techirghiolul va asteapta cu bratele deschise si are preturi avantajoase in comparatie cu averile domniilor voastre. Pe noi lasati-ne sa ne vedem de treaba . Ati facut prea mult rau. In timp ce ne invrajbeati cu cei de la bota noi ramineam saraci iar voi, o gasca de smecheri va imbogateati din taxele noastre. Bravo Rapcea si Bota. Acasa cu florea si iordachescu. Iar tu dobitoc traditional mars la cotetul din care ai iesit, debilule!

# ,,avocat traditional,, date 16 April 2014 08:31 +1

,,avocat traditional,, este analfabetu de avi. Mie mi-e mila de avi, a avut o copilarie grea, parintii nu au avut bani sa-l tina la scoala nici sa-l trimita la Socola. Acum e obsedat de avocatura, de Bota si sufera ca nu se poate exprima. Avi, draga, prima data sa-ti vezi de sanatate. Scrisul, cititul si avocatura mai pot sa astepte ! Time for medication!

# avocat traditional date 15 April 2014 23:33 -3

ti=am mai  spus-o:bou a fost tactu ca nu a obligat-o pe ****** sa te lepede.Si iata ce a rezultat/Chestia aia cu datul in cap cu cartea a mai scris-o unul pe net,tot asa de prost ca si tine (sau tu ai scris-o?)Dupa stil,minte si context,cred ca tu esti ala Stii tu care,nu mai trec alias-uri,nick-uri ,porecle etc.

# lemn masiv date 16 April 2014 11:06 +3

E interesant cum arata biroul acestui domn. Numai lemn, jiltul lui Stefan cel Mare, biblioteca din spate aproape goala...

# AVOCAT date 16 April 2014 12:47 +1

http://bota.ro/unbr-nu-se-poate-desfiinta-fara-a-se-aduce-atingere-hotararii-judecatoresti-de-infiintare/    AICI SE ATESTA LEGALITATEA INCONTESTABILA SI IMPOSIBILITATEA DESFIINTARII UNBR SI A BAROURILOR DIN ROMANIA !!!

# A. Catalin Racaceanu date 16 April 2014 13:02 +1

Nu li s-a  spus nici o noutate. Ideea e sa ne hartuiasca pana ne lasam pagubasi. Daca au ajutor si din interior cu atat mai bine. 

# AVOCAT date 16 April 2014 12:48 +1

http://bota.ro/unbr-nu-se-poate-desfiinta-fara-a-se-aduce-atingere-hotararii-judecatoresti-de-infiintare/    AICI SE ATESTA LEGALITATEA INCONTESTABILA SI IMPOSIBILITATEA DESFIINTARII UNBR SI A BAROURILOR DIN ROMANIA !!!

# tare ca piatra date 16 April 2014 12:59 -1

Degeaba ai legalitate si nu poti fi desfiintat, deocamdata. Cum ramane cu recunoasterea in instante, mai ales in cele penale, a asa-zisilor avocati ai lui Bota ? Asta sa lamuriti, restul e gargara. Pana atunci, ORICINE va poate trage intr-un proces penal pe temeiul ca practicati ilegal o profesie. Adica bataie de joc generalizata. In concluzie, NU EXISTATI CA AVOCATI, BOTISTILOR !

# Lazar date 16 April 2014 13:24 0

Mai, flocist intarziat m----l, noi suntem avocati si nu asa-zisi avocati, chiar daca tie si multor altor derbedei flocisti nu va convine. Aaa, faptul ca exista inca magistrati corupti, care va fac jocurile mafiote, e cu totul altceva.

# POLO.NICU date 16 April 2014 13:49 0

:D :D :D e sa mori tu cu neamul tau de impotenti juridici...V-o trage Bota si-n culcare si-n sculare de 10  ani. Fara protectia de tip mafiot sunteti paduchi flausati.

# oarecare date 16 April 2014 15:22 -1

Stii ca Bota a mai tras de o amanare la CA Ploiesti ieri ? Si tu zici ca ne-o trage noua ? Vajnic guru aveti, cu dosare personale pe care le amana fraierindu-va ca este gata de victorie. Nu uita : cu Bota in frunte, nu ati fost, avocati, nu sunteti avocati si in veci nu veti intra in instanta ca avocati. Va minte guru de va rupe, a gasit donatorii ideali : multi si naivi.

# Rares date 16 April 2014 15:56 +1

Ba, \"oarecacare\", mincinos, lingau si las ai fost si asa vei ramane. In realitate, tu nu esti avocat si n-ai fost niciodata. Tu esti atat de ingramadit incat nici nu realizezi ca esti doar tolerat si protejat de magistratii corupti. Stiinta dreptului e o mare necunoscuta pentru tine. Apropo, nu scoti un cuvintel despre zecile de hotarari judecatoresti definitive care au statuat imprejurarea ca Bota are calitatea de avocat. Daca te-as intalni pe strada, te-as scuipa, trambita flocista stricata ce esti.

# tare ca piatra date 16 April 2014 18:40 0

Mai Rares, daca Bota e avocat, de ce intra in instanta cu mandat de reprezentare si nu cu imputernicire avocatiala ? Atata timp cat MJ si CSM spun tot timpul, inclusiv Italiei, ca barourile lui Bota nu sunt recunoscute de institutiile statului, toate acele hot. jud. de acare vorbesti sunt egale cu zero. Cand vei lua oficii, adica vei avea dreptul sa reprezinti in instante penale, atunci inseamna ca vei fi recunoscut ca avocat in Romania. Pana atunci, NU SUNTETI AVOCATI. Lui Florea nu i s-a miscat un fir de par. Bota a fost plimbat cu catuse pana la Suceava si nici pana acum nu e rezolvat cazul. Concluzia de bun simt o trag cititorii avizati.

# Rares date 17 April 2014 01:16 +1

Mai, \"tare ca piatra\", dupa cum scrii, nu pari a fi jurist. Deci, dupa tine, hotararile judecatoresti definitive sunt egale cu zero in fata abuzurilor MJ si CSM-ului. \"Logica\" ta se potriveste perfect cu cea a locuitorilor din Uganda. Fara cuvinte...

# tare ca piatra date 17 April 2014 11:29 +1

Mai Rares, raspunzi pe langa subiect. Abuzurile MJ si CSM ? Dovedeste-le. Declanseaza procedurile judiciare necesare. Actioneaza in justitie institutiile statului si forteaza-le sa recunoasca legalitatea uniunii lui Bota si ilegalitatea celei conduse de Florea. Nu vrei sau nu poti ? Care este motivul real ? Restul e gargara ieftina pe aici. Mereu aceeasi placa uzata, medicamente, injurii, prostii. Daca esti jurist, cum pretinzi, vino cu argumente juridice nu cu tampenii de retardat.

# Rares date 17 April 2014 12:10 +1

Mai, \"tare prost ca piatra\", observ ca pe langa faptul ca esti obraznic, esti si intarziat mintal. Pai, cretinule, hotararile judecatoresti, care au putere de lege(da\' tu esti dobitoc si nu intelegi), nu reprezinta argumente juridice ?! Prostul satului ce esti, cunosti cumva argumente juridice mai puternice ?!

# tare ca piatra date 17 April 2014 12:33 -1

Rares - nesimtit ca de obicei. Daca e asa precum spui, de ce MJ si CSM nu recunosc uniunea lui Bota ? De ce nu apare tabloul avocatilor de la Bota pe website-ul MJ ? Cum de apare numai cel al lui Florea ? Explica chestia asta. Daca cineva vrea sa te caute pe tablou, sa caute un avocat in Romania, unde apari tu ? TU NU EXISTI CA AVOCAT IN ROMANIA ! De ce la orice denunt ti se deschide dosar penal pt. exercitare fara drept a unei profesii daca esti avocat ? EXPLICA !

# Rares date 17 April 2014 12:53 +1

Tu nu esti doar intarziat mintal, ci esti si paranoic. Chiar si unui dusman i-ai putea aduce argumente juridice si daca e de buna-credinta, ar intelege, in schimb n-ai nicio sansa sa convingi un paranoic, care are si un nivel intelectual scazut, pe deasupra.

# tare prost ca piatra date 17 April 2014 01:25 -1

Ăi, avi (tare prost ca piatra) iar nu ti-ai luat medication?

# oare-e-cacare date 16 April 2014 16:06 0

Ma balarie, n-ai treaba? Nu te-ai prins nici pana acum ca esti degeaba, si ca latri aiurea pe coclauri? Dar daca iti face bine la tartacuta, da-i inainte, noi nu putem sa ne c**am in fericirea ta. :lol:

# Tara formei fara fond date 16 April 2014 17:59 +1

Mars de aici,,oarecare\'\' nu mai dezinforma ca-ti putye gura a ****** grosolana. Oricine orice poate minti pe acest site si nu numai, asa cum cu brio o face acest basinos. De unde stii tu mai ******, ce esti, ca nu se intra in instante? spre dezamagirea ta si a basinii tale, se intra.

# oricine date 16 April 2014 23:31 -1

Tara formei fara fond,Rares, oare-e-cacare etc.este marele guru bota.Vedeti la ce nivel de cultura a ajuns acest om?Mi=e rusine ca am fost si eu fraierit de el.Botistilor,nu mai credeti ce va spune.Ati donat,foarte bine,dar sa continuati in mocirla de pe Academiei este rau,Reveniti-va cum am facut si eu,cum a facut si BI si multi,.multi altii.Bota a pierdut razboiul in care v=a atras si pe voi.E un om pierdut pentru societate,pentru lumea juristilor.lasati-l in plata Domnului si vedeti-va de interese.

# avi, oricine, oarekkr date 17 April 2014 00:54 +1

avi, cu cat te-a fraierit Bota? I-ai cerut banii inapoi? A, nu esti jurist, atunci lasa-ne! Nu stiu daca ne minte Bota, da 1000 de magistrati ne recunosc in sentinte ca avocati! Si pe tine, avi, te va recunoaste invatatoarea cand inveti sa scrii!

# POLO.NICU date 17 April 2014 10:23 +1

Spre deziluzia ta si a altora ca tine, sunt unul din cei care intra in calitate de avocat in instanta. Chiar si in penal si stii de ce - pt ca nu  m-au putut ingenunchea cei ca tine si cei care ii sustin. Si uite ca traiesc si fara oficii

# tare ca piatra date 17 April 2014 11:43 -1

Enumera instantele de penal unde intri in calitate de avocat. Asta in cazul in care esti sincer, asa cum pretinzi pe aici. Esti unul dintre oamenii apropiati de Bota. Nu e o problema chestiunea asta. Dar nu dezinforma lumea. Daca sunteti asa destoinici, luptati cu \"armele\" juridice nu cu injurii, caracterisc oamenilor redusi intelectual. Orice dobitoc poate injura. Esti dobitoc ? Valabil si pt. ceilalti asa-zis sustinatori ai lui Bota care dovedesc retard prin atitudine nicidecum inteligenta si profesionalism. Va faceti singuri de rusine. dar poate asta este nivelul vostru. E bine sa cunoasca lumea cu cine are de-a face. Continuati tot asa. Minciuna si prostie crasa.

# Pali date 17 April 2014 12:27 +1

Ba \"tare de cap\", tu esti dovada suprema a faptului ca multi retardati, ca tine, au ingrosat randurile castei mafiote-flocea, dand spaga sau avand pile. Tu esti hotul care striga hotii. Penibilule !

# tare ca piatra date 17 April 2014 12:41 -1

Tot nesimtit. Ce te intreb si ce raspunzi. Doar injuri. Ceva argumente juridice sau cum sta treaba in realitate cu avocatii botisti ? Lasa deoparte ce este la Florea. Tu lamureste cum sta treaba la voi. Voi aveti probleme, nu cei de la florea. La voi oamenii sunt progoniti, nu la ei. Voua vi se intocmesc dosare penale pt. ca sunteti falsi avocati, nu lor. Lasa minciunile si aburelile. Bine ca tot mai putini se lasa pacaliti de Bota. Dar tot mai multi vor pleca de la el si vor fi impotriva sa fiindca doar a mintit, ascunzand pervers incapacitatea sa de a face ceva in afara de a colecta donatii.

# tare ca piatra date 17 April 2014 12:43 -1

erata : \" ... oamenii sunt prigoniti .... \"

# mori de ciuda date 17 April 2014 13:07 +1

Hei tu, ala \"tare de cap\", oricate laturi ai arunca impotriva avocatilor(Bota), realitatea juridica e una singura: doar UNBR-Bota e infiintata legal. Ciobanule, ce argumente juridice mai vrei ?! Exista argumente juridice mai puternice decat hotararile judecatoresti si noi nu stim ?! Nici macar n-ar trebui sa ne pierdem vremea cu un handicapat mintal ca tine.

# tare ca piatra date 17 April 2014 13:45 -1

Intrebare simpla : de ce Bota se duce in instante cu mandat de reprezentare si nu cu imputernicire avocatiala ? cand ai de gand sa raspunzi ? Adica ditamai presedinte de UNBR nu se prezinta ca avocat in fata instantei de judecata ? PENIBILILOR !

# rahat cu apa rece date 18 April 2014 13:10 +1

,,tare ca piatra\'\' spune multe acest id! Dar, vezi daca esti imbecil?Postezi aiurea si incerci sa rezolvi o realitate juridica devenita deja practica unitara la nivel de tara, consfintita de sute de instante.Pe nea Florica al tau, de cate ori l-ai vazut pledand in instanta, la bara? Daca reusesti sa rezolvi ,,fenomenul bota\'\' te vom inscrie pentru decernarea premiilor Nobel, pentru PACE bineinteles. pana atunci esti doar femeie de servici care executa la comanda.Mars de aici ******!

# tare ca piatra date 20 April 2014 21:43 0

Florea intra in sala de judecata in roba. E si judecator la Curtea de arbitraj. Bota de ce intra in instanta numai ca inculpat sau cu mandat notarial ? Ia spune mai gaga ?

# avi avi date 20 April 2014 22:24 0

Nu sunt gaga,dar iti raspund:Dl.presedinte dr.avocat Florea intra in sala pentru ca este avocat si nu unul facut la apelul crasmei din Balesti.Cineva se intreba deunazi unde pledeaza dl.Florea.Pledeaza la marile instante si as fi bucuros daca vreun botist ar merge la ICCJ sa asiste la pledoariile sale.Bota nu mai intra in instante cu roba pentru ca nu mai are dreptul.Dreptul lui este sa se apere cat de curand in instante unde va fi audiat ca inculpat.Daca IQ-ul l-ar ajuta,s-ar da in laturi si ar lasa pe altii sa isi caute drepturile(daca le au)

# avi atoru retarde date 21 April 2014 00:12 0

Avi, năcazu-i altu; m-am intalnit cu ****** si a zis ca e disperata; Fiu-su vorbeste-n somn, nu-si ia medication si nu vrea sa mearga la ora de citire!

# avi retardu date 17 April 2014 13:15 +1

asa e, avi asta nu stie sa scrie, cum sa fie jurist?

# tare ca... date 16 April 2014 13:54 +1

Avi esti tare ...ca fularul. Noi iti uram multa putere de munca ca s-a terminat cu pomana colegilor.

# avi avi date 16 April 2014 23:59 0

iar tu esti tare de cap,cacofonistule !.jalnic om esti ,mai acesta.

# cacare oaca oaca date 17 April 2014 00:11 0

Vai ce perspicace esti muceo oarecacare... cred ca cacarea este specialitatea ta la usa lui mea florica.sau pe usa lui nea ... :-|

# lemn masiv date 16 April 2014 13:43 +1

E interesant cum arata biroul acestui domn. Numai lemn, jiltul lui Stefan cel Mare, biblioteca din spate aproape goala...

# oarecare date 17 April 2014 06:44 0

Eu nu comentez ce scrii tu. Ai dat dovada de prea multa inteligenta, bun simt si cunostinte juridice prin raspunsul tau. Frumos v-a invatat gurul vostru ! Si mai aveti pretentia sa fiti numiti avocati !

# iute ca otelul date 17 April 2014 22:15 -1

mai fraierilor,de cate ori sa va spun ca ala care scrie ca un nesimtit,se semneaza rares,etc(vezi mai sus) este doar unul singur,care se refugiaza sub plapuma LUJu:e marele presedinte de barou de crasma sateasca,cel condamnat pentru avocatura fara drept,cel pe care l-ati vazut luat pe sus si dus in catuse la Suceava,cel care merge prin curtile instantelor cu liste de donatii,cel care e erou in Italia,facand din niste nimeni,,avocati,,cu acte.este cel caruia va trebui sa ii aisguram aparare.Il cunoasteti?

# pe cuvantul tau ? date 17 April 2014 23:09 0

Mai, \"avi avi\" poreclit si \"avocat traditional\", chiar nu iti dai seama ca esti bolnav de Bota ? A aparut o noua boala psihica de care suferi tu si ceilalti doi psihopati, \"oarecare\" si \"BI\". Si se pare ca boala de Bota e incurabila.

# avi homalaul date 17 April 2014 23:28 +1

Avi perversul flocait are boala la bota. Pederast nenorocit ar trebui sa fii la balaceanca. Homalau pervers nu ai de gind sa-ti iei medicamentul? Magarule!! Prietenul tau urangutanul de zoo intreaba cind te intorci acasa ?

# avocat Galati date 18 April 2014 16:15 -1

Mai dobitoc notoriu,asemenea porcarii intelegi tu sa postezi pe Luju?mare nesimtit te-a putut face ******.

# sa ii ais guram aparare date 18 April 2014 04:32 +1

lui avi agramatu trebuie ,,sa ii ais guram aparare,, - il ia la Socola si noi din cine mai facem sto?

# avi avi date 18 April 2014 16:12 -1

oare ce-i aia boala lui bota?ce-o fi bota:un parazit,o bacterie patogena,un limbric,un vierme?daca stiti,comunicati-mi sa stiu la ce medic sa merg.Medicul meu  de la balaceanca nu le are cu mizeriile astea.

# avi parasuta date 18 April 2014 19:02 0

Avi esti din galati? Mai baiatule la tine prostia nu are limita. Postezi la 16,12 cu nick avi iar la 16,15 cu avocat galati. Bai prostule nici smecher ni stii sa fii. De fievate data iti dai radpuns la comentarii. Esti timpit rau de la spaga data la baroul flock.  

# bai parasuta date 20 April 2014 15:56 0

agramat ai fost,agramat ai ramas.Idiot ai fost,idiot ai ramas.Scrie ma fecior a lu pigus romaneste sa intelegem si noi ce prostii vrei sa scrii.vezi ca saptamana trecuta ai uitat sa mergi la herstilist si incep sa se vada firele senilitatii.

# avi k k date 20 April 2014 16:25 0

avi, alu pigus si cand vrei si cand nu vrei, acum vrei?

# avi avi date 20 April 2014 20:13 0

fac un apel catre toti oamenii milosi:sa facem o cheta pentru a putea sa ii platim parasutei niste lectii de romana.Daca strangem mai multi bani poate ii platim si niste lectii de buna cuviinta.Putem sa ii inmanam si lui banii,pe liste de donatii dar imi este teama ca ii cheltuie la Marshal si ramane agramat si neam prost.

# Barbu date 20 April 2014 22:58 +1

Problema celor de la Bota, ar trebui rezolvata de judecatori onesti care sa inteleaga ca aplicarea legii 51/1995 nu poate sa cuprinda in formele ei generale si abstracte imensa varietate a indivizilor fata de care se va aplica in viitor sub forma unui izvor particular fiecarei categorii profesionale care respecta o situatie concreta de fapt, ci trbuie vazuta o norma de drept ce prevedea clar infiintarea persoanei juridice respectand legii fundamentale cat si normele de convietuire sociala in care titularul dreptului subiectiv isi exercita acest drept conform ar. 1 din decretul nr.31/1954 privitor la persoanele fizice si juridice fiind instrumentul de consfintire a noilor relatii imediat dupa precriptia prevazuta de art.14 din decretul 90/1990. Judecatorul este obligat sa rezolve aceste lipsuri cu toata exigenta prevazuta de art. 1 alin.5 din Constitutie si insuficienta textelor art.48 alin.2 si art.57 alin.2 din Legea nr.51/1995 sau inexistenta persoanei juridice traditionale .

# rahat cu apa rece date 22 April 2014 14:17 0

Perfect adevarat ,,Barbu\'\'! Problema este ca nu se vrea. Se incearca in mod intentionat mentinerea incontinuoare a acestei duplicitati si a presiunilor asupra av. si BB, pentru a distrage atentia de la adevaratele probleme cu care se confrunta Baroul traditional, sume de bani care nu se pot justifica si multe altele.Pacat si regretabil ca se intampla asa, de aceea merge sistemul asa cum merge, pentru ca tot timpul au existat duplicitari si interese imense pentru a introduce ,,haosul\'\' element generator de confuzie si instabilitate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva