14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DISCUTIE LA BRUXELLES PE PENSIILE MAGISTRATILOR – Premierul Marcel Ciolacu: „Doamna ministru al Muncii va merge pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, dupa decizia CCR. Domnul ministru de Finante va merge pentru o discutie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetara. Ele sunt trecute ca jaloane in PNRR, in urmatoarele cereri de plata... Ipocritii care stau cu mana intinsa dupa voturi sa-si aduca aminte ce reforme si jaloane au trecut in PNRR” (Video)

Scris de: V.B. | pdf | print

18 August 2023 13:41
Vizualizari: 4071

Premierul PSD Marcel Ciolacu (foto) a anuntat vineri, 18 august 2023, la inceputul sedintei de Guvern, ca ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu va merge la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentantii Comisiei Europene despre pensiile de serviciu ale judecatorilor si procurorilor.Totodata, ministrul Finantelor Marcel Bolos se va duce la Bruxelles pentru discutii despre jaloanele din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) referitoare la reforma fiscal-bugetara.

In acelasi context, Ciolacu i-a acuzat pe autorii PNRR de ipocrizie, din moment ce acum se plang de implementarea Planului, dar uita ca ei l-au scris. Chiar daca prim-ministrul nu i-a nominalizat, este vorba desrpe oamenii USR-istului Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene in guvernul Florin Citu.


Iata declaratiile lui Marcel Ciolacu (vezi video):


Am vazut o intreaga dezbatere publica legata de vizita mea si a unor ministri din Guvern la Bruxelles. De aceea, as dori sa fiu foarte clar cu aceasta ocazie: premierul Romaniei si ministrii din Guvernul Romaniei nici nu ingenuncheaza, nici nu se ploconesc si nici nu executa ordinele nimanui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeana care vizeaza inchiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat, vizeaza si atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populatiei. Este un demers normal, pe care, cu sinceritate va spun, Guvernul Romaniei ar fi trebuit deja sa-l fi facut.

Concret: doamna ministru al Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, dupa decizia CCR. Un lucru cat se poate de normal. Domnul ministru de Finante, Marcel Bolos, va merge pentru o discutie despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetara. Ele sunt trecute ca si jaloane in PNRR, in urmatoarele cereri de plata. Nici nu se duce domnul ministru sa ceara acceptul cuiva.

Cred ca ipocritii care stau cateodata cu mana intinsa dupa voturi sa-si aduca aminte ce reforme si ce jaloane au trecut in PNRR, cand au zis ca vor fi scoase exceptiile din Codul Fiscal al Romaniei. (...)

Pe scurt, vizitele la Bruxelles au rolul de a obtine lucruri concrete pentru tara si pentru romani. Acesta este fisa postului a ministrilor si a prim-ministrului Guvernului Romaniei. Este un lucru cat se poate de normal”.

 


Comentarii

# santinela date 19 August 2023 06:33 +1

"Doamna ministru va merge sa, domnul ministru va merge sa ", dar dvs mergeti sa faceti ce ? Ne-am cam saturat sa va vedem pe dvs si pe von Snitel numai cu slava Ucraina in gura toata ziua si sa ne explicati cum ne facem praf si pulbere dar vom ajuta cu orice ! Chiar asa sa va tarati acolo pe la UE nu credeam dar o sa va coste la vot de o sa va usture.

# psdudmr date 19 August 2023 11:52 +1

Mai chinuie-te ciolace, că vei reuși până la urmă să aduci psd la scorul electoral al udmr. Doamne ajută!

# jUSTie date 21 August 2023 09:32 +21

Dl Ciolacu cei care au trecut in PNRR reforme si jaloane care mai de care (cum spuneti dvs) au lucrat “sub acoperire”, nu i-a vazut nimeni? Sunt inca “sub acoperire”, sunt in politica, societatea civila, nu ii gaseste nimeni? Nu au nici un fel de raspundere? Acest PNRR a fost aprobat de Guvern? Parlamentul a avut un rol sau a privit de la distanta? Aveti o sarcina ingrata care nu se rezolva decat dand dovada de o maxima transparenta in actul de guvernare si maturitate inclusiv in discursul public. Pensiile de serviciu au fost si sunt folosite drept subiect de campanie electorala si nu numai de ani de zile. O dovada a micimii politice din Romania, nimic altceva. PS La Bruxelles merge doar doamna de la Muncii? Doamna de la Justitie, nu? Cu mandat sau fara?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva